Zvolen – Nitra 3:4 (kon.) | Trenčín – Žilina 4:1 (kon.) | Martin – Poprad 4:1 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Skalica – Piešťany 1:7 (kon.)
konec
HC Košice
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 21.09.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:28
    Košice dali gól!

    Košičania sa do pásma rýchlo vrátili a košický odcovanec RICHARD JENČÍK predviedol svoje kvality. Osamotený sa s pukom pred bránkou pohral, vymiešal Wiikmana a zavesil mu ho pod hornú žrď. Bez asistencií.
     
    53:22
    Banská Bystrica dala gól!

    V hre štyroch proti štyrom si Banská Bystrica vykresala iskričku nádeje! Postaral sa o ňu LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, ktorý sa najlepšie zorientoval v zmätku pred bránkou a puk dorazil do siete. Asistencia: Milan Kytnár.
     
    52:01
    Vylúčenie na oboch stranách. Domáci Černák a hosťujúci Zigo si odpykajú tresty za hrubosť.
    Hrá sa vo štvoriciach na oboch stranách.
     
    47:58
    Košičania mohli vo vlastnom oslabení ešte viac zvýšiť svoj náskok! Cebák sa dostal do brejku so Sojčíkom, no finálna prihrávka prvého menovaného bola veľmi prudká a zakončenie po nej nemohlo nasledovať.
     
    47:01
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za držanie Jánošík.
     
    45:08
    Košice dali gól!

    Košičania sa v presilovke usadili vo vlastnej útočnej tretine a napokon aj skórovali. Mladý talent z obrany ERIK ČERNÁK dostal puk na hranicu ľavého kruhu a jeho bomba nemohla skončiť inak ako gólom. Asistencie: Radek Philipp a Marek Bartánus.
     
    44:18
    Hostia sa budú brániť! Za nedovolené bránenie v hre ich oslabil Rosandič.
     
    43:52
    Košičania v Ďalšej dobrej pozícii. Do medzikružia sa dokázal natlačiť Češík, ale jeho pokus bol zblokovaný a u Wiikmana ani neskončil.
     
    42:12
    Tak toto je neuveriteľné! Kolena bol pred bránkou úplne sám, Wiikman ležal na zemi, ale gól sme aj tak nevideli! To, čo teraz predviedol hosťujúci gólman, by sa nestratilo ani v záberoch sezóny v NHL! Jeho lapačka vystrelila priamo do dráhy puku, ktorý bol miliimetre od prechodu za čiaru.
     
    40:20
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre domácich hráčov. Tí si to okamžite namierili do útoku, kde skúsil zakončiť svojimi technickými parádami Spilar, no jeho pokus Wiikman vychytal. Pripomeňme, že Košice dohrávajú presilovku.
     
    39:07
    Hostia sa budú brániť! Kudrna sa previnil podrazením.
     
    37:56
    Mohlo byť vyrovnané! Banská Bystrica sa nasťahovala pred súperovu bránku a tento priestor plne ovládla. Napokon sa zrazený puk dostal na ľavú stranu ku Kafkovi, ktorý ale v čistej pozícii minul odkrytú sieť, ktorú sa akrobatickým spôsobom vo výskoku snažil uchrániť Melicherčík.
     
    35:13
    Košičania si hru štyroch proti štyrom zrejme pomýlili s vlastnou presilovkou! Šeda si vzal puk za bránkou na hokejku, sám s ním prešprintoval cez celé klzisko a napokon sa aj z uhla natlačil do zakončenia. Wiikman ale situáciu dobre videl, nič neriskoval a puk radšej prikryl.
     
    34:27
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na minútu a 22 sekúnd vyrovná, potom bude nasledovať krátka presilovka Košíc. Na trestnú lavicu odchádza za seknutie hosťujúci Handlovský.
     
    33:49
    Košice sa budú brániť. Na ľade ich v jednom momente bolo okrem brankára až 6, a tak je trest za príliš veľa hráčov na ihrisku jednoznačný. Trest si odpyká Spilar.
     
    33:37
    Domáci hráči sa dostali do skvelej príležitosti! Bol v nej Hinďoš, ktorý sa pretlačil medzi dvojicu obrancov a chcel zakončovať, no napokon mu brániaci hráči puk jemne vypichli a jeho strela už nebola tak razantná, aby Wiikmana prekvapila.
     
    29:26
    Banskú Bystricu oslabuje opäť Bambúch, tentokrát za hákovanie.
     
    29:25
    Košičania v ďalšej skvelej príležitosti, útočiť im totiž nerobí problém ani proti plnému počtu súperových hráčov. Jenčík pálil spomedzi kruhov, ale bol faulovaný a bude sa vylučovať.
     
    26:32
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Bambúch.
     
    24:22
    Košičanov presný zásah posmelil a naďalej sa tlačia do útoku! Hostia mali aj v tejto chvíli čo robiť aby ustrážili dorážajúcich hráčov, no napokon sa im to podarilo.
     
    23:58
    Košice dali gól!

    ADAM LAPŠANSKÝ pri samostatnom nájazde predviedol svoje kvality, vymiešal Wiikmana a puk mu nechytateľne zavesil do siete.
     
    23:58
    Košičania budú mať po faule na unikajúceho Lapšanského k dispozícii trestné strieľanie!
     
    20:43
    Hostia sa dostali do útoku a takmer sa im podarilo opäť dostať do vedenia! Z ľavej strany to strelecky skúšal Montgomery, no Melicherčík jeho pokus vyrazil ľavým betónom. Potom všetko upratal Kolena.
     
    18:02
    Hostia sa budú brániť! Za hákovanie smeruje na trestnú lavicu Matouška.
     
    16:01
    Hostia sa ale mohli dostať do skvelého prečíslenia! Domácim hráčom trochu ušiel puk na modrej čiare, no vracajúca sa obrana a brankár Melicherčík všetko s prehľadom vyriešili. Hostia premárnili ďalšiu skvelú šancu.
     
    15:06
    Hostia sa budú brániť! Za hákovanie je vylúčený Handlovský.
     
    12:00
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané. MAREK BARTÁNUS dostal skvelú prihrávku priamo k bránke súpera, osamotený si z nej vytiahol gólmana a bezproblémovo zakončil okolo jeho ľavého betónu. Asistencia: Juraj Cebák.
     
    10:48
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia sa ale do pásma vrátili a dostávajú sa do vedenia! Po Nicastrovej prihrávke sa pred Melicherčíkom najlepšie zorientoval PETR KAFKA a nekompromisne zakončil. Asistencia: Max Nicastro.
     
    10:30
    Nicastrovi ušiel na útočnej modrej čiare puk a priestor tak otvoril domácim hokejistom! našťastie pre Baranov ale spomínaný hráč začal okamžite šprintovať dozadu a súperovi nedovolil ani len vystreliť.
     
    10:16
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Bartánus.
     
    09:20
    Za pomoci hráčov Košíc sa podarilo záchranárom dostať Zikmunda na nosidlá a rýchlo ho odvážajú z ľadovej plochy. Pevne veríme, že bude po tvrdom náraze hlavy na ľadovú plochu v poriadku! Rozhodca nevylučuje.
     
    09:20
    Tak toto vyzerá veľmi nepríjemne! Zrejme Bambúch poslal tvrdo k zemi mladého Zikmunda, ktorému nevedia pomôcť kustódi a ani lekár HC Košice a na ľadovú plochu prichádzajú aj záchranári!
     
    07:20
    Napokon sa v hre po menšej porade pokračuje. Obrovská šanca pre Košice! domáci hokejisti sa natlačili úplne pred bránku súpera, kde operoval Jenčík, no hosťujúci gólman v akrobatickom zákroku puk dokázal aj za pomoci svojich spoluhráčov vytlačiť spred čiary.
     
    06:58
    V Košiciach sa hra prerušila a rozhodcovia sa radia. Nevedno, čo je problémom, no zrejme menšia hmla nad ľadovou plochou. Objektívne ale musíme uznať, že v iných mestách sa hraje v oveľa horších podmienkach. Viditeľnosť v Steel aréne je stále skvelá.
     
    05:50
    Domáci mohli otvoriť skóre zápasu vo vlastnom oslabení! Lapšanský urobil kusisko práce, v medzikruží našiel Chovana, no toho v rýchlosti stihol vychytať Wiikman.
     
    04:34
    Košice sa budú brániť! Na tresnú lavicu smeruje za vrazenie na mantinel Philipp.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Bartánus (Cebák), 24. Lapšanský, 46. Černák (Philipp, Bartánus), 57. Jenčík – 11. Kafka (Nicastro), 54. Handlovský (Kytnár)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp (A), Šeda, Macejko – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Stupka, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Zikmund
    HC´ 05 Banská Bystrica: Wiikman (Košarišťan) – Nicastro, Montgomery, P. Lunter, Bambúch, Luža, Biro, M. Rosandič, Jaborník – Hudec, Kytnár, M. Lunter – Kafka, Preisinger, Handlovský – Lamper, Block, Kudrna – Larson, Zigo, Matoušek

    Rozhodčí: Novák, D. Konc – Korba, Rovenský
    bahis siteleri