Zvolen – Nitra 3:4 (kon.) | Trenčín – Žilina 4:1 (kon.) | Martin – Poprad 4:1 (kon.)
Košice – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Skalica – Piešťany 1:7 (kon.)
konec
HC Košice
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 21.09.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil triumfom košických hokejistov, ktorí si tak do tabuľky pripisujú ďalšie tri body. Hostia odchádzajú z metropoly východu naprázdno.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný športový zážitok. (19:40:50)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    A zdá sa, že banskobystrický gólman už medzi tromi žrďami aj ostane. Košičania majú všetko pod kontrolou a smerujú za ziskom ďalších troch bodov.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta a Košice sú stále v útoku. Wiikman ani nemôže opustiť bránku.
     
    58:20
    Na bystrického brankára letela ďalšia strela po pokuse Košíc, no Wiikman puk iba vyráža a snaží sa podporiť svoj tím.
     
    57:59
    Košičania sa ale nechcú iba brániť. Bartoš ťahal puk stredom klziska až pred Wiikmana, no bol tvrdo zastavený a k strele sa nedostal.
     
    57:18
    Banská Bystrica má pred sebou mimoriadne náročnú úlohu. Košiciam musí dať ešte dva góly, inak môže na body zabudnúť.
     
    56:28
    Košice dali gól!

    Košičania sa do pásma rýchlo vrátili a košický odcovanec RICHARD JENČÍK predviedol svoje kvality. Osamotený sa s pukom pred bránkou pohral, vymiešal Wiikmana a zavesil mu ho pod hornú žrď. Bez asistencií.
     
    56:17
    Košice sa nechcú vo zvyšnej časti hry iba brániť. Oceliari puk zaviezli do útoku, kde chceli opäť získať dvojgólové vedenie, no zastavilo ich postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    55:50
    Hostia sa nasťahovali do útočnej tretiny ako by hrali presilovku. Košice ich ale k strele vôbec nepúšťajú, no aj napriek tomu to ešte bude mimoriadne zaujímavý záver zápasu.
     
    55:11
    Do útoku chceli ísť aj hostia. Puk si okamžite hodili na hokejky a zamierili do útoku, ale zastavil ich oba ofsajd.
     
    54:50
    Oceliari sa ale v zvyšnej časti duelu nechystajú iba brániť. Košičania skúsili podniknúť útočnú akciu, ale boli zastavení ešte pred modrou čiarou, a tak sme strelu ani nevideli.
     
    54:20
    Oba tímy už teda medzičasom hrajú v plnom počte a Bystrica duel poriadne zdramatizovala. Košickí hokejisti si musia dávať pozor na prípadné vyrovnanie súpera, po ktorom by sa mohlo predlžovať.
     
    53:22
    Banská Bystrica dala gól!

    V hre štyroch proti štyrom si Banská Bystrica vykresala iskričku nádeje! Postaral sa o ňu LUKÁŠ HANDLOVSKÝ, ktorý sa najlepšie zorientoval v zmätku pred bránkou a puk dorazil do siete. Asistencia: Milan Kytnár.
     
    52:49
    Hra štyroch proti štyrom zatiaľ veľa vzrušenia nepriniesla. Košice si pri zvýšenom priestore na ľade musia dávať pozor v obrane a nemajú sa kam zbytočne ponáhľať.
     
    52:01
    Vylúčenie na oboch stranách. Domáci Černák a hosťujúci Zigo si odpykajú tresty za hrubosť.
    Hrá sa vo štvoriciach na oboch stranách.
     
    52:00
    Banskobystričania sa opäť natlačili až pred brankára Košíc, ale nedarí sa im ho opäť prekonať. Zrejme zo zúfalstva do Melicherčíka zbytočne rýpali, z čoho vznikla menšia strkanica a bude sa vylučovať.
     
    51:09
    Oceliari chceli zaútočiť aj v tomto prípade, no zastavil ich ofsajd.
     
    50:50
    Košičania nechcú nechať nič na náhodu. Puk si vo vlastnej obrannej tretine prevzal Stupka, zamieril si to s ním do útoku, no tam jeho prudkú ranu vychytal gólman.
     
    50:17
    Domáci sa dostali aj do útoku, kde mohli opäť nebezpečne pohroziť. Wiikman vyrazil prudkú ranu z pravej strany iba na opačnú časť útočnej tretiny, no dobrý meter za Bartánusa. Ten nestihol zareagovať.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 12. Bartánus (Cebák), 24. Lapšanský, 46. Černák (Philipp, Bartánus), 57. Jenčík – 11. Kafka (Nicastro), 54. Handlovský (Kytnár)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp (A), Šeda, Macejko – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Stupka, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Zikmund
    HC´ 05 Banská Bystrica: Wiikman (Košarišťan) – Nicastro, Montgomery, P. Lunter, Bambúch, Luža, Biro, M. Rosandič, Jaborník – Hudec, Kytnár, M. Lunter – Kafka, Preisinger, Handlovský – Lamper, Block, Kudrna – Larson, Zigo, Matoušek

    Rozhodčí: Novák, D. Konc – Korba, Rovenský
    bahis siteleri