Třinec – Tappara 1:2 (kon.) | Pardubice – Bolzano 1:3 (kon.) | SaiPa – Zug 3:0 (kon.)
JYP – HV71 4:3 (2:0 po s.n.) | Villach – Ženeva 0:5 (kon.) | Eisbären – Fribourg 0:2 (kon.)
Mannheim – Sparta 3:2 (po pr.) | Ingolstadt – Vítkovice 4:5 (2:3 po s.n.) | Zürich – Vienna Capitals 2:1 (po pr.)
Bern – Stavanger 0:2 (kon.) | Kloten – Salzburg 0:2 (kon.) | Färjestad – Vålerenga 4:1 (kon.)
Luleå – Rauma 3:1 (kon.) | Nottingham – Hamburg 3:1 (kon.) | Djurgården – Zlín 8:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Tappara Tampere
Úterý 23.09.2014, 17:30 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Fanoušci Ocelářů se na další zápas svých miláčků mohou těšit již v pátek 26. září, kdy Třinec v rámci domácí Tipsport extraligy přivítá od 17:00 mužstvo Plzně. Tappara Tampere bude hrát ve finské SM-Liize taktéž v pátek, a to od 17:30 na ledě Lukko Rauma. V posledním kole skupiny E se oba týmy střetnou v úterý 7. října, hrát se bude v Tampere od 18:30.

    Pro tuto chvíli je to ode mě z Třince všechno. Přeji vám příjemný zbytek večera a dobrou noc. Na počtenou! (19:54:35)
     
    Třinec v zápase sice vedl, ale Tappara dokázala otočit skóre a prokázala, že je v této disciplíně velmi silná. Oceláři zůstanou i po dnešku na vedoucí pozici tabulky skupiny E s devíti body, ale Tampere se už dotáhlo na rozdíl jediného bodu. Nyní se ještě hraje ve Švýcarsku, kde Bern hostí Stavanger, a toto utkání bude rovněž míchat kartami. Oceláři pojedou začátkem října do Tampere s prvním místem v zádech, ale postup jistý nemají. Rozhodovat se bude právě až v posledním kole.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 32 (11, 15, 6) – 20 (5, 6, 9),
    úspěšnost střelby: 3,12% – 10%,
    zákroky brankářů: 18 (5, 6, 7) – 31 (11, 15, 5),
    úspěšnost zákroků: 90% – 96,88%,
    trestné minuty: 10 (0, 4, 6) – 10 (4, 4, 2).
    Dominik Hrachovina prožil skvělý debut v mužském hokeji, když svůj tým dovedl k výhře 2:1 a stal se nejlepším hráčem svého týmu.

     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Šimon Hrubec – TRI (18 zákroků),
    Dominik Hrachovina – TAP (31 zákroků).

    Nejlepšími hráči byli zcela po zásluze vyhlášeni oba brankáři. Především mladý Hrachovina v bráně Tampere zářil a dokázal, že by mohl dostávat v budoucnu více příležitostí.
     
    Utkání je u konce a skončilo vítězstvím hostujícího týmu z Finska. Třetí část začala pro Oceláře skvěle, když už ve dvaačtyřicáté minutě využili přesilovou hru. Hrachovinu poprvé překonal Adamský svižnou střelou z prostoru mezi kruhy. Pak už měl plné ruce a nohy práce Hrubec, který vyrazil střelu Laineho, avšak na přesný pokus Kolomatise byl krátký. Na začátku poslední desetiminutovky měli dobré šance zase domácí, ale Adamský nezúročil Irglovu přihrávku před branku. V sedmapadesáté minutě fauloval pronikajícího Erkinjunntiho právě Irgl a musel na trestnou lavici. V přesilovce nakonec padla rozhodující branka. Jormakka připravil střeleckou pozici pro Palolu, ten se štěstí překonal Hrubce a zajistil svému mužstvu cenné tři body. V závěru už se Oceláři na vyrovnání nezmohli.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Hrubec je venku z branky, ale na vyrovnání už to stačit nebude. Adamský nahodil před branku, kde podržel kotouč Hrachovina. Je konec.
     
    59:26
    Běží poslední minuta a s Třincem to vypadá zle. Kolomatis přihrál v útočném pásmu Erkinjunntimu a ten našetřil cenné sekundy.
     
    58:45
    První formace Třince odjíždí střídat a hosté v klidu rozehrávají. Oceláři se stále nemohou dostat do takové situace, aby odvolali Hrubce.
     
    58:10
    Zbývají dvě minuty do konce utkání. Žejdl přihrával zpoza branky okamžitě do brankoviště, ale naneštěstí pro něj tam žádný Ocelář nebyl.
     
    57:28
    V posledních minutách uvidíme asi velký tlak Ocelářů. Mimo střílel M. Doudera, pak si vzal puk do své správy Orsava, ale ani on netrefil.
    Olli PALOLA - 1:2
     
    56:39
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tappara bleskurychle využívá přesilovou hru a tři minuty před koncem strhává vedení na svou stranu! Jormakka mezi kruhy ještě nestřílel, ale předal puk OLLIMU PALOLOVI, jenž šťastnou ranou z první pokořil Hrubce – 1:2! Asistence: Pekka Jormakka, Jan-Mikael Järvinen.
     
    56:19
    Erkinjunnti se proháčkoval až před Hrubce a už se chystal zakončovat. Na poslední chvilku byl však seknut Zbyňkem Irglem (TRI) a ten si odsedí dvě minuty.
     
    55:31
    Hrachovina ukryl i střelu Adamského, a tak musí Oceláři znovu dozadu. Rychlíka Järvinena stíhal Nosek a nakonec mu kotouč z hole vypíchl.
     
    55:07
    Kuusela nepřihrál na útočníky přesně, a proto je pískáno zakázané uvolnění. Na buly před Hrachovinou zkříží hole Polanský a Malinen.
     
    54:48
    Polanský sice pustil po levém křídle do úniku Rauhalu, jeho střela však byla ještě přizvednuta a Hrubec si připsal klidný zákrok lapačkou.
     
    54:15
    Kaksonen v útočném pásmu přihrál svým spoluhráčům rukou, tedy nepovoleně. Hra je přerušena a následuje poslední komerční pauza zápasu.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 42. Adamský (Trončinský) – 48. Kolomatis (Da Costa), 57. Palola (Jormakka, Järvinen)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), M. Doudera, Linhart, Nosek, Galvas, Trončinský, L. Doudera – Dravecký, Žejdl, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Matuš, Cienciala – Kindl, Růžička, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.
    Tappara Tampere: Hrachovina (Peltonen) – Kolomatis, Peltola (C), Kuusela, Saravo, Elorinne, Kankaanperä (A), Rouhiainen – Laine, Malinen, Erkinjunnti – Palola, Järvinen (A), Jormakka – Karjlainen, Da Costa, Kaksonen – Rauhala, Tuominen, Kallela. Trenér: Jussi Tapola.

    Rozhodčí: Marian Rohatsch (GER), Vladimír Pešina (CZE) – Marek Hlavatý (CZE), Rudolf Tošenovjan (CZE)

    Diváci: 3807
    bahis siteleri