Třinec – Tappara 1:2 (kon.) | Pardubice – Bolzano 1:3 (kon.) | SaiPa – Zug 3:0 (kon.)
JYP – HV71 4:3 (2:0 po s.n.) | Villach – Ženeva 0:5 (kon.) | Eisbären – Fribourg 0:2 (kon.)
Mannheim – Sparta 3:2 (po pr.) | Ingolstadt – Vítkovice 4:5 (2:3 po s.n.) | Zürich – Vienna Capitals 2:1 (po pr.)
Bern – Stavanger 0:2 (kon.) | Kloten – Salzburg 0:2 (kon.) | Färjestad – Vålerenga 4:1 (kon.)
Luleå – Rauma 3:1 (kon.) | Nottingham – Hamburg 3:1 (kon.) | Djurgården – Zlín 8:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Tappara Tampere
Úterý 23.09.2014, 17:30 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný úterní podvečer, vítejte při sledování textového online přenosu z nejprestižnější hokejové klubové soutěže v Evropě. Hokejová Liga mistrů, chcete-li Champions Hockey League, má za sebou dvě třetiny skupinové fáze. Odehrána byla tedy čtyři kola, ve skupinách zbývá všem týmům dohrát dva zápasy. V našem přenosu budeme sledovat utkání skupiny E mezi týmy HC Oceláři Třinec a Tappara Tampere z Finska. Právě Třinec má v této skupině nejblíže přímému postupu do osmifinále, ostatní mužstva jsou o čtyři body za ním. Pokud Oceláři proti Tampere zvítězí, můžou slavit postup mezi nejlepší šestnáctku. Ve druhém zápase této skupiny se střetnou Bern se Stavangerem. V třinecké Werk Areně začne poslední domácí utkání Ocelářů ve skupině v 17:30. Pakliže se nedostanete na stadion, a přesto vás výsledek a průběh utkání zajímá, sledujte náš online přenos! Jste co nejsrdečněji zváni!
     
    HOKEJOVÁ LIGA MISTRŮ

    Pokus o rozjetí hokejové verze Ligy mistrů se vrací znovu po šesti letech. Tehdejší projekt Mezinárodní hokejové federace IIHF vydržel pouze jedinou sezonu 2008/09, Evropa viděla triumf švýcarských ZSC Lions, v dalším roce už se soutěž kvůli finančním důvodům nekonala. Mezi lety 2010 a 2013 vznikl další pokus o evropskou klubovou soutěž. European Trophy však byla spíše přípravným turnajem před mistrovskou sezonou a postrádala prestiž.

    Nyní se šestadvacet zakládajících klubů rozhodlo zorganizovat vlastní evropskou soutěž. Pořadatalem je akciová společnost Champions Hockey League, jež patří zhruba ze dvou třetin zakládajícím klubům, zbytek pak náleží šesti členským hokejovým ligám a Mezinárodní hokejové federaci IIHF.

    Prvního ročníku nové hokejové soutěže se účastní hned čtyřiačtyřicet evropských mužstev, která jsou rozdělena do jedenácti skupin po čtyřech členech. Do další fáze, tedy mezi nejlepších šestnáct, postoupí jedenáct vítězů skupin a pět nejlepších celků z druhých míst. Ligy mistrů se účastní osm týmů ze Švédska, stejný počet mužstev z Finska, šest českých, německých a švýcarských klubů, čtyři mužstva z rakouské EBEL ligy, dva zástupci norského hokeje a po jednom týmu ze Slovenska, Dánska, Francie a Velké Británie.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Třinec je tradičním českým hokejovým klubem, který působí v nejvyšší extralize nepřetržitě již od roku 1995. Úplné začátky hokeje v Třinci se datují k roku 1929. Oceláři jsou vicemistrem extraligy ze sezony 1997/98 a mistrovský titul získali v roce 2011. V minulé sezoně s vrcholem v roce 2014 skončili Třinečtí na 4. místě. Ve čtvrtfinále play-off si suverénně poradili s Pardubicemi, dobře rozehrané měli i semifinále, ale na později mistrovský Zlín nakonec nestačili a zůstali před branami finále.

    Před aktuální sezonou Třinec opustily zkušené opory Radek Bonk a Jan Peterek, kteří pověsili brusle na hřebík. Do ruské KHL zamířil po dvou letech ostrostřelec Martin Růžička a novinkou posledních týdnů je také odchod Lukáše Zíba do Vítkovic, či Erika Hrni do Olomouce. Oceláři však v létě také notně posilovali a do Slezska přišli například Rostislav Klesla z Phoenixu, Milan Doudera, Zbyněk Irgl z Dinama Minsk, Lukáš Žejdl nebo Tomáš Plíhal s Kamilem Krepsem z Finska.

    Výsledky v Lize mistrů

    Oceláři stihli tak jako všechny ostatní týmy v Lize mistrů odehrát již čtyři souboje s evropskými soupeři a vytěžili z nich devět bodů. O úvodní zisk se postarali v prvním zápase proti Bernu, který hostili ve čtvrtek 21. srpna ve své nové Werk Areně. Švýcarské mužstvo nemělo v utkání nejmenší šanci, ačkoliv před zápasem outsiderem rozhodně nebylo. Třinec municí nešetřil, nastřílel sedm branek a suverénně zvítězil. Dvě branky zaznamenal Polanský, brankář Hrubec si připsal úvodní čisté konto.

    HC Oceláři Třinec vs. SC Bern 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 8. Polanský (Irgl, Adamský), 11. Nosek (Polanský, Irgl), 21. Polanský (Irgl, Žejdl), 37. Trončinský, 39. Linhart (Dravecký), 57. Orsava (Klesla), 58. Orsava (Polanský).
    Diváci: 3723.

    Hned o dva dny později, tedy v sobotu 23. srpna, se na ledě Ocelářů představil právě norský hegemon posledních let – Stavanger Oilers. Olejáři potřebovali po prohře ve Finsku v Třinci bodovat, po celou dobu zápasu se prezentovali bojovným a bruslivým hokejem, přičemž Slezané navíc pořád museli dotahovat brankovou ztrátu. Definitivně ji stáhli až ve třetí třetině, pár minut před koncem ovšem Stavanger udeřil popáté a tato rána byla rozhodující. Norský celek překvapil a z Třince odvezl všechny tři body.

    HC Oceláři Třinec vs. Stavanger Oilers 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)

    Branky a nahrávky: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem).
    Diváci: 2875.

    Po dvou zápasech před vlastními fanoušky vyrazil Třinec na několikadenní turné po Evropě. Před výletem do Norska zamířil do země helvétského kříže, kde se podruhé v krátkém sledu střetl s Bernem. Oceláři na soupeře vlétli podobně jako doma, Orsava je poslal do vedení, další dvě branky přidal ještě během úvodní části Žejdl a Bern byl na lopatkách. Medvědi sice Třinecké přestříleli, ale nemohli překonat skvěle chytajícího gólmana Hamerlíka, ve druhém dějství jim navíc ještě jednou pláchl Orsava a stanovil konečný výsledek. Oceláři budou na Bern vzpomínat jen v tom nejlepším.

    SC Bern vs. HC Oceláři Třinec 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 5. Orsava (Jašek), 7. Žejdl (Polanský, Nosek), 20. Žejdl (Nosek, Trončinský), 33. Orsava (Matuš).
    Diváci: 4677.

    K dosud poslednímu utkání v Lize mistrů vyjeli Oceláři v sobotu 6. září ve Stavangeru a chtěli norskému soupeři vrátit nečekanou domácí ztrátu. Už ve čtvrté minutě šli Třinečtí do vedení střelou Irgla, ovšem po minutě bylo vyrovnáno po teči domácího Trettenese. Stavanger dál trestal třineckou nedisciplinovanost a druhou branku přidal v přesilovce Kissel. Divokou první třetinu však uzavřela vyrovnávací branka Slezanů, na konci gólové akce stál znovu Irgl. Ve druhé části Oceláři odskočili gólem v oslabení, když se prosadil Dravecký, ve třetím dějství přečkali tlak Olejářů a z Norska si odvezli vydřené a velmi cenné tři body.

    Stavanger Oilers vs. HC Oceláři Třinec 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 5. Trettenes (Kissel, Daoust), 12. Kissel (Kristiansen, Daoust) – 4. Irgl (Polanský, Rufer), 19. Irgl (Žejdl), 32. Dravecký (Kreps).
    Diváci: 3551.

    TŘINEC VE STATISTIKÁCH LIGY MISTRŮ

    Oceláři svou úvodní drtivou výhrou nad Bernem tolik zaujali, že v internetovém hlasování zvítězili v souboji o Nejlepší tým prvního kola Ligy mistrů. V dalších statistikách jsou svěřenci kouče Kalouse například šestí v efektivitě střelby, ale patří také do desítky nejvylučovanějších mužstev.

    Nejproduktivnějším Ocelářem na evropské scéně je od prvního kola útočník Jiří Polanský (3+4), a má tak právo navléci dres "top scorera". Ve Stavangeru zazářil také Zbyněk Irgl (2+3), jenž je druhým nejproduktivnějším hokejistou Ocelářů v Lize mistrů. Největším kanonýrem je pak Jakub Orsava (4+0) se čtyřmi zásahy.

    Ve statistice +/- je na tom z Třince nejlépe Vladimír Roth, který dokázal nasbírat sedm kladných bodů. Brankář Šimon Hrubec odchytal první dva domácí zápasy a také poslední představení ve Stavangeru, přičemž dokázal udržet jedno čisté konto. Jeho slovenský kolega Peter Hamerlík hájil třineckou branku v Bernu a rovněž neinkasoval.
     
    TAPPARA TAMPERE

    Tappara Tampere je tradičním finským hokejovým klubem, jenž byl založen v roce 1955 přejmenováním úspěšného předchůdce Tammerfors Bollklubb. Tento klub zvítězil v nejvyšší finské lize celkem třikrát, hráči Tappary Tampere přidali potom dalších dvanáct triumfů a řadí se mezi nejúspěšnější kluby celého Finska. Jenomže tituly vyhrávali v Tampere hlavně ve dvacátém století, ten dosud poslední se datuje až k roku 2003. Tappara prahne po dalším prvenství, ale v posledních dvou letech skončila vždy ve finále na 2. příčce. V dosud posledním ročníku vyřadila ve čtvrtfinále Lahti, v semifinále zdolala Raumu, ale v souboji o titul padla poměrem 3:4 na zápasy Kärpätu Oulu.

    Klub ctící modrou, bílou a oranžovou barvu ztratil před touto sezonou mimo jiné českého útočníka Tomáše Plíhala, který zamířil právě do mužstva Ocelářů a proti Tampere ho čeká velice pikantní utkání. V letním přestupovém období Tapparu ještě opustil americký obránce Nick Bailen a odešel do Dinama Minsk, to švédský obránce Johan Larsson zamířil do SaiPy Lappeenranta. Jenomže trenér Tapola zapracoval do kádru také nové posily. Přišli útočníci Jere Karjalainen z Hämeenliny, Henri Tuominen z TPS Turku nebo americký obránce David Kolomatis z Hershey. Asi největší posilou se stal zadák z Magnitogorsku Tuukka Mäntylä. Zajímavým prvkem v týmu je také reprezentant Francie Teddy Da Costa. Dalšími finskými reprezentanty jsou útočníci Pekka Jormakka a Olli Palola, kteří zářili na uplynulém mistrovství světa v Minsku. V týmu je také jeden Čech, a to mladý brankář Dominik Hrachovina, jenž působí spíše na pozici trojky.

    Výsledky v Lize mistrů

    V premiérovém zápase přivítala Tappara Tampere na svém ledě mužstvo Stavangeru a utkání byla jednoznačným favoritem. Norové však od prvních minut více než nepříjemně kousali a rychle se dostali do vedení. Pak přidali druhou branku a do desáté minuty už vedli o tři góly, když se dvakrát prosadil Kanaďan Soares. Tappara ještě do přestávky snížila a ve druhé polovině druhé třetiny čtyřmi brankami zcela otočila stav utkání. Ve třetí periodě pak Finové vítězství korunovali dvěma dalšími zásahy. V pohledném a napínavém utkání se gólově dvakrát prosadil Jormakka.

    Tappara Tampere vs. Stavanger Oilers 7:3 (1:3, 4:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 13. Kolomatis (Järvinen, Palola), 32. Jormakka (Kolomatis, Palola), 36. Jormakka (TS), 36. Palola, 38. Mäkinen (Rauhala), 46. Haapala (Kaksonen, Kolomatis), 58. Aalto (Erkinjuntti, Malinen) – 5. Soares (Dahl-Anderssen, Plastino), 8. Rokseth (Soares, Forsberg), 8. Soares (Dahl-Anderssen, Forsberg).
    Diváci: 2563.

    Také druhé utkání v Lize mistrů hráli hokejisté Tampere před vlastním publikem a hostili Bern, jenž dostal v prvním utkání pořádný výprask v Třinci. V Tampere začali lépe domácí a po brankách Kuusely a Kolomatise vedli na začátku druhé periody již o dvě branky. To už toho ale Bernští měli akorát tak dost a začali s velkým obratem. Ve druhé třetině obrátili vývoj čtyřmi zásahy, z nichž dva měl na svědomí Gardner, a rázem byli na koni. Z toho už neslezli, ve třetí třetině přidali pojistku a Tappara stihla v závěru jen korigovat. Druhé domácí utkání Tappary vítězně neskončilo.

    Tappara Tampere vs. SC Bern 3:5 (1:0, 1:4, 1:1)

    Branky a nahrávky: 8. Kuusela (Aalto, Erkinjuntti), 22. Kolomatis (Järvinen, Palola), 59. Kaksonen (Haapala, Tuominen) – 25. Holloway (Plüss), 28. Gerdner (Blum), 39. Gardner (Holloway, Gragnani), 40. Plüss (Holloway, Gardner), 59. Bertschy.
    Diváci: 3328.

    Ve čtvrtek 4. září hrála Tappara poprvé na cizím ledě, ale Skandinávii neopustila. Hokejisté Tampere byli totiž hosty ve Stavangeru. A do utkání měli lepší vstup než doma, neboť v desáté minutě otevřel skóre střelou mezi betony Smitha Erkinjuntti. Stavanger se ve druhé třetině pokoušel o vyrovnání a povedlo se mu to na jejím konci. Do sítě dotlačil puk důrazným způsobem Američan Kissel. Ve třetí periodě už branka nepadla, v prodloužení spálil velkou šanci Tampere Palola a v nájezdech pak zásluhou Daousta uspěli domácí Olejáři.

    Stavanger Oilers vs. Tappara Tampere 2:1 sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 39. Kissel, rozh. náj. Daoust – 10. Erkinjuntti (Kuusela, Aalto).
    Diváci: 3130.

    Velmi zajímavou podívanou přineslo také dosud poslední utkání Tampere v Lize mistrů na ledě Bernu. Po bezbrankové první třetině šli totiž do vedení domácí a po čtyřiceti minutách byli vepředu již o dvě branky, protože se dvakrát trefil Kanaďan Ritchie. A když si v devětačtyřicáté minutě dojel pro snadnou dorážku P. Berger, zdálo se, že je rozhodnuto. Ale Tappara zbraně nesložila. V šesti dalších minutách se dostala zpět do hry zásahy Kaksonena a Kolomatise a bylo to 3:2. Minutu před koncem pak Finové dotáhli svou krasojízdu až k vyrovnání, které zařídil Aalto. V nájezdech ovšem družina z Tampere znovu padla, Bernu vystřelil bod navíc P. Berger.

    SC Bern vs. Tappara Tampere 4:3 sn (0:0, 2:0, 1:3 – 0:0)

    Branky a náhravky: 25. Ritchie, 37. Ritchie (Holloway, Gardner), 49. Berger, rozh. náj. Berger (TS) – 53. Kaksonen, 56. Kolomatis (Kuusela, Erkinjuntti), 59. Aalto
    Diváci: 4731.

    TAMPERE VE STATISTIKÁCH LIGY MISTRŮ

    Tappara je desátým týmem soutěže, co se týče efektivity střelby. Dále se pak hokejisté Tampere dělí o páté místo v pořadí úspěšnosti přesilových her, což by právě na často ne úplně disciplinovaný Třinec mohlo fungovat.

    Největší přísun gólů a asistencí má na svědomí americký obránce David Kolomatis (3+3), a obléká tak dres "top scorera". Je velmi zajímavé, že nejproduktivnějšími hráči Tampere jsou právě beci. Druhou pozice totiž zastává další útočně laděný obránce Teemu Aalto (2+2). Nejlepším nahrávačem je forward Jan-Mikael Jarvinen (0+4), čtyři body má na kontě také Antti Erkinjuntti (1+3).

    Mezi nejtrestanější hráče Ligy mistrů patří se sedmadvaceti trestnými minutami obránce Markus Kankaanperä. Všechny čtyři utkání Tappary odchytal brankář Juha Metsola, ale čistého konta se v ani jednom z nich nedočkal. Za jeho zády čeká na svou příležitost Aaro Peltonen.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Půjde vůbec o první vzájemné střetnutí těchto dvou týmů v historii. Hostit je bude třinecká Werk Arena, nová moderní třinecká hala. Odveta se uskuteční 7. října v Tampere, na stadionu Hakametsä. Tam se odehraje poslední utkání ve skupině E.

    SKUPINA E

    Ve skupině E má zatím nejblíže postupu s devíti body Třinec, o druhé místo se perou všechna ostatní mužstva se ziskem pěti bodů. Je však otázkou, jestli bude druhé místo na postup stačit. V tabulce druhých týmů je totiž Tappara zatím až jedenácté pozici a potřebovala by se vtlačit do nejlepší pětky. Každopádně nás čeká napínavé vyvrcholení postupové hádanky.

    Pořadí skupiny E:
    1. HC Oceláři Třinec, 9 bodů, skóre 18:7,
    2. Tappara Tampere, 5 bodů, skóre 14:14,
    3. Stavanger Oilers, 5 bodů, skóre 12:15,
    4. SC Bern, 5 bodů, skóre 9:17.

    TOMÁŠ PLÍHAL

    Pikantní souboj čeká na třineckého útočníka Tomáše Plíhala, který ještě v minulé ročníku oblékal dres Tappary a pomohl jí k cestě do finále finské SM-Liigy. V květnu se však poroučel a jeho další kroky vedly právě do města pod Javorovým.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Třincem a Tampere, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), M. Doudera, Linhart, Nosek, Galvas, Trončinský, L. Doudera – Dravecký, Žejdl, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Matuš, Cienciala – Kindl, Růžička, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.

    Tappara: Hrachovina (Peltonen) – Kolomatis, Peltola (C), Kuusela, Saravo, Elorinne, Kankaanperä (A) – Laine, Malinen, Erkinjunnti – Palola, Järvinen (A), Jormakka – Karjlainen, Da Costa, Kaksonen – Rauhala, Tuominen, Kallela. Trenér: Jussi Tapola.

    Rozhodčí: Marian Rohatsch (GER), Vladimír Pešina (CZE) – Marek Hlavatý (CZE), Rudolf Tošenovjan (CZE).
     
    Oproti poslednímu ligovému zápasu v Liberci neudělali Oceláři na postu prvního brankáře změnu a také proti Tampere bude jejich svatyni hájit Šimon Hrubec, jeho náhradníkem je slovenský gólman Peter Hamerlík. Chybět však Slezanům bude jeden z jejich nejlepších obránců Vladimír Roth, místo něj figuruje na soupisce jméno mladého Lukáše Doudery. Překvapivě dnes proti svému bývalému týmu nenastoupí ani útočník Tomáš Plíhal, toho údajně na led nepustí zranění kolene. Do čtvrté formace byl naopak připsán Marek Růžička. Oceláři stále nemohou počítat se zraněným Danielem Rákosem.

     
    Finský trenér Tapola dnes nechal odpočívat svého prvního brankáře Juhu Metsolu, jenž zatím v Lize mistrů odchytal všechny minuty. Šanci trochu překvapivě dostává mladý český brankář Dominik Hrachovina, Metsola nebude ani na střídačce, místo druhého gólmana zaujal Aaro Peltonen. V defenzivních řadách dnes nenajdeme jména Teemu Aalto, Atte Mäkinen nebo Tuukka Mäntylä, Tappara přijela pouze s pěti zadáky, v jejím posledním ligovém představení na ledě Ässätu Pori nehráli Jere Rouhiainen a Pekka Saravo, v Třinci však tito zadáci nastoupí.

    Útočníků přijelo do Slezska z Tampere požehnaně. Z tradičních opor chybí pouze zkušený Kanaďan Josh Green, naopak novými ofenzivními muži na papíře jsou Toni Kallela, Henri Tuominen a Patrik Laine.
     
    V plném proudu je rozbruslení obou mužstev a pozvolna se zaplňují také ochozy třinecké Werk Areny. Oběma týmům chybí některé opory a bude zajímavé sledovat, v jakém tempu zvládne utkání pětice zadáků Tappary. Vypadá to, že v první obranné dvojici nastoupí obvyklý útočník a kapitán Jukka Peltola, ve druhé obraně by se měl objevit další forward Kristian Kuusela.
     
    Po ledě se již prohání kvarteto rozhodčích, za chvilku zazní oficiální znělka Ligy mistrů, přijedou hokejisté a za pár minut můžeme začít.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hned po buly se Třinec snažil nastěhovat do útočného pásma, ale Tappara se ubránila a vyrazila dopředu. M. Doudera tečoval puk až na střídačku.
     
    00:27
    Třetí buly v krátké době se odehraje před Hrachovinou. Český brankář Tampere naposled lapil střelu M. Doudery po přihrávce Adamského.
     
    01:03
    Poprvé zahrozil také útok hostů z Finska. Laine nejprve střílel hodně vedle, pak se k puku dostal Kolomatis a jeho tečovaná rána prosvištěla těsně kolem tyčky.
     
    01:39
    Francouzský útočník Da Costa dělá třinecké defenzivě problémy svým agresivním napadáním. Slezanům však pomohl Hrubec a kotouč má Trončinský.
     
    02:16
    Chmielewski se octl v nadějné pozice vedle Hrachovinovy branky, ale z otočky pálil mimo. Nyní jde dopředu Tappara, puk vyváží Kankaanperä.
     
    02:53
    Třinec mírně zatlačil svého soupeře a několikrát vystřelil. Rozhodčí pustili hostující vyhození přes všechny čáry, a tak rozehrává Klesla.
     
    03:25
    Adamský se tlačil do útočného pásma, ale do zakončení ho nepustil Kuusela. Třinecký forward boj o puk nevzdal, ale už jej zpět nezískal.
     
    03:44
    Kuusela vyjel dopředu a po přihrávce Jormakky střílel jen do Hrubcových betonů. Další střely na svého gólmana Oceláři nedopustili.
     
    04:35
    Po delší době je hra přerušena kvůli třineckému ofsajdu. Klesla vjel s pukem do útočného pásma, ale už dříve tam byl mladý útočník Růžička.
     
    04:55
    Da Costa se po levém mantinelu cpal do útočné třetiny a dlouho mu to vycházelo. Jeho průniku vystavili stopku až Růžička s Chmielewskim.
     
    05:26
    M. Doudera zahrál ve středním pásmu velice obětavě a nepustil do samostatného úniku Karjalainena. Vysloužil si za to potlesk tribun.
     
    05:48
    V dosud asi největší šanci se před Hrachovinou octl Kreps, ale kotouč do sítě dorazit nedokázal. O několik sekund později střílel mimo také Žejdl.
     
    06:13
    Potom ovšem Třinečtí špatně vystřídali a Tappara jela do přečíslení tří na jednoho obránce! Rauhala řešil celou situaci sám a Hrubec jeho nebezpečné zakončení nadvakrát pokryl! Následuje komerční přestávka.
     
    06:18
    Velice povedený třinecký signál teď viděla Werk Arena, nakonec však byl odpískán ofsajd. Irgl vyrazil po buly dopředu a dostal přihrávku od Trončinského, jenomže už byl za modrou čarou.
     
    07:03
    Po pěkné přihrávce Sarava se dostal k puku Palola a okamžitě tvrdě vystřelil. Puk však skončil na zadním mantinelu a vyjel až do středního pásma.
     
    07:34
    Odražený puk z hole Peltoly dojel před Hrubcem Laine a hledal před bránou ještě své spoluhráče. Žádný jiný hokejista Tappary tam však nebyl.
     
    08:21
    Růžička trochu klopýtl při rozehrávce na obranné modré, naštěstí však puk zpátky rychle vybojoval. Jinak by postupoval Laine do velmi nebezpečné pozice.
     
    08:50
    Po Kaksonenově střele z kategorie těch lehčích si připsal úspěšný zákrok Hrubec. Okamžitě po vyhraném buly vyrazili Oceláři dopředu, Draveckého střelu chytil zase Hrachovina.
     
    09:20
    Rouhiainen zaváhal na útočné modré čáře a pouze odevzdal puk Draveckému. Ten rychle hledal rozjetého Krepse, znovu ovšem odpískán ofsajd. Kolomatis by byl u Krepse pozdě, škoda pro Třinec.
     
    09:55
    Druhá formace Ocelářů byla nastěhovaná před Hrachovinou, ale spíše honila puky po mantinelech, nakonec kotouč do středního pásma dostal Rouhiainen.
     
    10:20
    Obrovskou šanci měli Oceláři! Orsava vybojoval puk v nepřehledné situaci před Hrachovinou, přihrál Ciencialovi, jenž ovšem střílel jen do betonu brankáře Tampere!
     
    10:55
    Na opačné straně přišel zase pro změnu menší nápor Tappary. Hosté se dlouho nemohli dostat ke střele, až pálil hodně mimo Kuusela.
     
    11:08
    Máme tady první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici musí hokejista hostí Patrik Laine (TAP) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    11:50
    Třinečtí tak dlouho obléhali branku, až se ke střele dostal Klesla. Jeho prudký pokus vyrazil Hrachovina jen před sebe, Žejdlova dorážka neúspěšná!
     
    12:35
    Trochu vzrušení i na druhé straně, když mohli hosté do přečíslení. Malinen si stáhl puk před projíždějícím Trončinským, ale v poslední chvíli mu kus černé pryže uskočil.
     
    12:55
    První část přesilové hry byla z hlediska Ocelářů úspěšnější. V té druhé zatím hledají cestu do útočné třetiny. Do návratu Laineho zbývá třináct minut.
     
    13:25
    Järvinen viděl ze středního pásma rozjetého Palolu, ten si ovšem puk dobře nezpracoval, umožnil tak vyjetí brankáři Hrubcovi, jenž pohodlně vyhodil.
     
    13:53
    Ani po zakázaném uvolnění Tappary se Třinec před Hrachovinou usadit nedokázal. Nyní už se však hraje v pěti na obou stranách. Rozehrává M. Doudera.
     
    14:19
    Kotouč si na útočné modré čáře přebral Kindl, neváhal a ihned vystřelil. Jeho střelu tečoval obránce do ochranné sítě. Po komerční pauze se bude vhazovat před Hrachovinou.
     
    14:24
    Žejdl vyhrál buly na Linharta a rychle se rozjel clonit před Hrachovinu. Tomu střela třineckého obránce vypadla, ale napodruhé puk zkrotil.
     
    15:15
    Karjalainen rozehrál velmi riskantně a téměř se mu to nevyplatilo. Naštěstí pro jeho Tapparu Galvas puk nezpracoval a Třinečtí musejí začít odzadu.
     
    15:45
    Na opačné straně musel řešit projektil Laineho Hrubec a počínal si úspěšně. Proto se chystá vhazování po jeho levé ruce.
     
    16:12
    Kolomatis mířil od modré čáry cíleně na zadní hrazení, aby si puk mohl dojet Jormakka. Druhý jmenovaný tak skutečně učinil, ale pak vystřelil vedle.
     
    16:49
    V posledních minutách vidíme spíše než pohledný hokej boj o puk, a to s minimem šancí či střel. Nyní je v útočném pásmu Tappara Tampere.
     
    17:32
    Pěknou kombinaci teď vymyslel Rauhala, když přihrával před branku na teč Tuominenovi. Hrubec sice s problémy, ale zasáhl.
     
    18:20
    Tappara musí znovu do čtyř a tentokrát je vyloučeným hráčem Markus Kankaanperä (TAP), opět jsou to dvě minuty za vysokou hůl.
     
    18:40
    Do úvodní šance ve vlastním oslabení se však hnal Peltola, když o bral o puk váhajícího Trončinského. Třinecký bek se však do akce vrátil a Peltolovi kotouč ze střely vypíchl.
     
    19:24
    Tato přesilová hra taky zatím není pro Oceláře příliš vydařená a trápí se už při rozehrávání. V útočném pásmu ještě takřka nebyli.
     
    19:52
    Nadějně pro Třinec vypadala menší šavlovačka mezi kruhy, z níž se puk mohl odrazit kamkoliv. Nakonec se dostal ke Kaksonenovi, jenž vyhodil do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:19.
     
    Je za námi úvodních dvacet minut a trochu překvapivě se zatím hraje velice opatrně a bez většího množství šancí. První dobrou příležitost měli hosté, když Oceláři v sedmé minutě špatně vystřídali a Rauhala vedl finské přečíslení. Hrubec nadvakrát zasáhl. Po deseti minutách poprvé výrazněji zahrozili i domácí, Orsava našel ve výborné pozici Ciencialu, ten ovšem pouze provětral levý beton gólmana Hrachoviny. Za další minutu hráli Slezané přesilovou hru, Žejdl však střelu Klesly dorazit do sítě nedokázal. Stav je tedy bezbrankový. Do druhého dějství vstoupí Oceláři dvacetisekundovou přesilovou hrou. Doufejme, že začnou padat nějaké ty branky.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 11 – 5,
    úspěšnost střelby: 0% – 0%,
    zákroky brankářů: 5 – 11,
    úspěšnost zákroků: 100% – 100%,
    trestné minuty: 0 – 4.
    Finští fanoušci jsou zatím příjemně překvapeni z výkonu mladého českého brankáře v jejich barvách, oceňují hlavně jeho rychlé nohy.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Po Draveckého nahození, které se od zadního mantinelu příznivě odrazilo, pálil tvrdě z ostrého úhlu Kreps. Hrachovina vyrazil do bezpečí.
     
    20:42
    Prvním vyloučeným na straně Ocelářů je Milan Doudera (TRI), pykat bude dvě minuty za podražení. Je tady přesilová hra pro Tapparu.
     
    21:07
    Karjalainen nabil Järvinenovi, jeho střelu však Hrubec vyrážečkou zlikvidoval. Na opačné straně se do úniku pustil Adamský, také Hrachovina ovšem úspěšný.
     
    21:45
    Tappara se zatím marně snaží dostat do útočného pásma. Da Costu nepříjemně napadá Kreps a tlačí ho směrem k Hrachovinovi.
     
    22:20
    Malinen připravil palebnou pozici pro Kolomatise, ale americkému obránci střela ideálně nesedla, Hrubec vyrazil a domácí se osvobodili.
     
    22:54
    Teď už jsou Oceláři v plném počtu a jejich oslabení skončilo. Tampere je však stále v útočné třetině, u puku je za brankou Tuominen.
     
    23:32
    Na druhé straně zavezl puk do útočného pásma Kindl, ale pak mu kotouč začal skákat, a tak nevystřelil. To se nepovedlo ani Trončinskému.
     
    24:06
    Růžička zkusil štěstí ranou od modré čáry, ale Hrachovina pomocí svého pravého betonu puk vykopl. Dopředu vyráží Tappara Tampere.
     
    24:32
    Järvinen se dostal do slibné pozice, ale neodvážil se vystřelit. Místo toho obkroužil Hrubcovu branku, potom ale nepřidal přesnou přihrávku před ni.
     
    25:23
    Vyvážejícího Žejdla okradl o puk Karjalainen, roztočil své rychlé nohy a hnal se do zakončení. Ke střele ho nakonec nepustil bránící Galvas.
     
    25:53
    Následně dostal kotouč do středního pásma Dravecký, ale ke střele se Oceláři nepropracovali. Nyní musejí začínat znovu odzadu.
     
    26:23
    Adamský projel po levém křídle a chystal se zakončovat, v poslední chvíli mu však pod nohy padl Elorinne a vypíchl puk do bezpečné zóny.
     
    26:50
    Dvě velké příležitosti na straně Tappary! Nejprve střílel těsně vedle Järvinen, pak Třinec zahrál pouze na zakázané uvolnění a bezprostředně po buly vyrážel Hrubec střelu Jormakky!
     
    27:36
    Puk padající z velké výšky si v útočném pásmu našel Matuš a okamžitě vystřelil. Hrachovina vyrazil do rohu kluziště.
     
    27:48
    Následně se do střelecké pozice na ose kluziště dostával Orsava, nakonec předal M. Douderovi a Hrachovina vyrážel tvrdý pokus třineckého obránce.
     
    28:01
    Přeci jen se i sám Orsava k pokusu od modré čáry dostal, ale výborného českého gólmana ve službách Tampere nepřekonal. Je tady komerční pauza, po ní buly u Hrachoviny.
     
    28:13
    Tuominen přihrával Kuuselovi rukavicí, a tak se odehrálo další vhazování v obranné třetině hostů. Po něm pálil Linhart, Hrachovina vykopl betonem.
     
    29:05
    V další akci však Linhart chyboval, Kolomatis předal volný kotouč Karjalainenovi, jeho pokus tečoval do ochranné sítě. Chystá se buly po Hrubcově pravici.
     
    29:32
    Tappara se drží v útočném pásmu kolem Hrubcovy svatyně, ale nemůže ji ohrozit. Teď se Finové zase sami vyhnali kvůli přihrávky Kaksonena.
     
    30:07
    Orsava efektně objel obránce Elorinneho, ale jeho přihrávka pod sebe nikoho z Ocelářů nenašla. Puk je zase pryč od Hrachoviny a Třinečtí rozehrávají zezadu.
     
    30:32
    Kindl počal po vhazování manévrovat s pukem, až vymyslel doslova skvostný pas na Noska! Třinecký obránce netrefil odkrytou branku! To byla dosud největší šance zápasu.
     
    31:19
    Před Hrubcem zase zkoušel někoho ze spoluhráčů uvolnit Järvinen, ale puk skončil pouze na bruslích Noska.
     
    31:50
    Překvapivý odraz puku od mantinelu skoro zaskočil Hrachovinu, naštěstí pro něj byli ve střehu pozorní obránci. Hra se pozvolna přesouvá zase do obranného pásma Třince.
     
    32:10
    Další obrovská příležitost pro Třinec! Rozjetý Galvas byl uprostřed útočné třetiny úplně sám, ale chtěl ještě zbytečně přihrát Žejdlovi! Nahrávku zablokovali hosté a je tady komerční pauza.
     
    32:58
    Polanský a Adamský měli ve vlastním obranném pásmu plné ruce práce s Erkinjunntim, ale vše zvládli. Následně se vydali do útoku a svou střelou zaměstnal Hrachovinu Polanský.
     
    33:09
    Da Costa ujížděl do protiútoku proti L. Douderovi, ten ho však ve spolupráci s Orsavou zastavil. Hrubec už dlouho nemusel zasahovat.
     
    33:25
    Na druhé straně byla Matušova střela přizvednuta až do ochranné sítě. Na vhazování před Hrachovinou jdou Růžička a Elorinne.
     
    34:05
    Elorinne střílel na Hrubce z velké dálky a třinecký gólman bez potíží vytěsnil. Potom odpískali rozhodčí zakázané uvolnění po přihrávce Trončinského. Jenomže nesprávně, a proto se vhazuje ve středovém kruhu.
     
    34:42
    Proti nepřesné střele Krepse Hrachovina zasahovat nemusel, to už ovšem neplatilo při ráně Matuše, kterou mladý český brankář vyrazil do rohu.
     
    35:17
    Erkinjunnti střílel hodně vedle, ale puk se odrazil na modrou čáru ke Kuuselovi. Ten už mířil přesněji, Hrubec byl však připraven.
     
    35:50
    Nadějně to vypadalo při průniku Adamského, ke střele ale nakonec nedošlo. Vyhození Tappary zkrotil rukavicí ve středním pásmu Klesla.
     
    36:28
    Karjalainen ujížděl Třineckým po pravém křídle a byl by přihrával spoluhráči do nebezpečné pozice, kdyby mu pod nohy nevpadl obětavý Klesla.
     
    36:40
    Po delší odmlce uvidíme přesilovou hru. Teddy Da Costa (TAP) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Předchozí přesilovky se Třinci moc nedařily.
     
    37:16
    Polanský předal v rohu puk Adamskému a ten se snažil sjet před Hrachovinu. Povedlo se mu to, ale střelu mu gólman hostí vyrazil.
     
    37:48
    Těsně poté střílel vedle Trončinský a Tappara se pak dokázala osvobodit. Přesilové hry dnes zatím Třinci prostě nevycházejí.
     
    38:43
    Nyní už je Tampere v plném počtu, Hrachovina zasahoval proti střele Irgla a bude se vhazovat před jeho brankou. Další nevyužitá přesilovka.
     
    39:10
    Kuusela hledal křižnou přihrávkou přes celé útočné pásmo Jormakku a také našel. Finskému reprezentantovi však střela nesedla a zacílil vedle.
     
    39:14
    Tomáš Linhart (TRI) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Šanci tedy dostávají rovněž hosté. Jormakkovu ránu Hrubec vyrazil.
     
    40:00
    Tappara však o početní výhodu rychle přichází. Kristian Kuusela (TAP) musí za katr na dvě minuty za nedovolené bránění. Druhou třetinu tak začnou týmy ve čtyřech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:08.
     
    Skončila druhá třetina a v Třinci je to dnes velké čekání na gól. Druhé dějství zahájily dvě dobré příležitosti Tappary, Järvinen však nemířil přesně a Jormakkův pokus zlikvidoval Hrubec. V polovině druhé periody měl zatím největší šanci zápasu Nosek, ale nedokázal usměrnit Kindlovu krásnou přihrávku do odkryté branky. O dvě minuty později mohl střílet z nebezpečné pozice Galvas, ale zbytečně ještě vymýšlel přihrávku na Žejdla, která byla zablokovaná. Ve třetí části se začne ve čtyřech na obou stranách, po třiasedmdesáti sekundách by se měli k přesilové hře dostat Oceláři. Dočkáme se ve třetí třetině rozhodnutí?
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 26 (11, 15) – 11 (5, 6),
    úspěšnost střelby: 0% – 0%,
    zákroky brankářů: 11 (5, 6) – 26 (11, 15),
    úspěšnost zákroků: 100% – 100%,
    trestné minuty: 4 (0, 4) – 8 (4, 4).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Úvodní akci třetí třetiny vedl po pravé straně Palola a pak předal puk Kolomatisovi. Střelu amerického beka vytěsnil Hrubec hokejkou.
     
    40:49
    Tappara začala třetí periodu aktivněji a Třinecké zatím nepouští k puku. Za chvilku by však Ocelářům měla začít přesilová hra.
     
    41:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přece jenom jsme se dočkali první branky! A mají ji na svědomí Oceláři! Trončinský se protáhl po pravém křídle kolem mantinelu, přihrál na osu kluziště MARTINU ADAMSKÉMU, jenž si puk připravil ke střele a propálil Hrachovinu – 1:0! Asistence: Marek Trončinský.
    Martin ADAMSKÝ - 1:0
     
    41:41
    Sotva však Oceláři využili přesilovou hru, musí do čtyř a bránit se. Vyloučen je totiž Jiří Polanský (TRI), jenž si v souboji s Jormakkou pomohl hákováním.
     
    41:44
    Ale po třech sekundách končí také přesilovka Tappary. Ihned po buly totiž fauloval Jan-Mikael Järvinen (TAP) a je potrestán dvěma minutami za podražení. Hraje se ve čtyřech.
     
    42:12
    Klesla si na modré obranné čáře vyšlápl na Palolu a nepustil jej do útočné třetiny. Více prostoru zatím vyhovuje Ocelářům, kteří hrají s pukem.
     
    42:39
    Ke kotouči se posléze dostali i hosté z Finska, ale jejich akci přerušilo postavení mimo hru. Do ofsajdu se zapletli Palola s Erkinjunntim.
     
    43:01
    Po nabídce Kolomatise střílel z prvního doteku Malinen, ale jeho střela až k Hrubcovi nedolétla. Těsně vedle pak zprudka pálil Peltola.
     
    43:53
    Karjalainen vjel s pukem do útočné třetiny a už to vypadalo, že se tam udrží, než ho srazil k zemi Žejdl. Do protiútoku vyrazil Polanský, jeho ránu Hrachovina lapil.
     
    44:21
    Oba týmy již hrají několik sekund v plném počtu. Za nahozením Matuše za Hrachovinovu branku spěchá polský forward Chmielewski.
     
    44:56
    Kuuselovu střelu srazil Cienciala jen k Saravovi a ten okmažitě napřáhl. Hrubec viděl jeho ránu na poslední chvíli, ale puk udržel.
     
    45:15
    Po Žejdlově práci v útočné třetině se puk odrazil ke Krepsovi, ten se přispěním Kuuselovy teče pálil mimo. Branku netrefil ani Saravo na opačné straně.
     
    45:55
    Kolomatisovu přízemní střelu od modré čáry zablokovali obránci, ale puk se dostal k nehlídanému Lainemu! Hrubec jeho střelu z ostrého úhlu vyrazil a pokryl prostor své brány!
     
    46:46
    Galvas předvedl při rozehrávce pořádnou hrubku, když nechal puk za sebou. Naštěstí pro domácí toho nevyužil Kaksonen, jenž mířil vedle.
     
    47:20
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Tappara dokázala využít nedorazů v třinecké obraně a vrací se do zápasu! Da Costa přihrál z mezikruží DAVIDU KOLOMATISOVI, "top scorer" hostí si zpracoval kotouč a nekompromisně jej poslal do horního rohu branky – 1:1! Asistence: Teddy Da Costa.
    David KOLOMATIS - 1:1
     
    47:45
    Po krátké komerční přestávce se bude vhazovat znovu před Hrubcem. Naposled totiž střílel znovu Kolomatis, třinecký gólman tentokrát úspěšný.
     
    48:10
    Druhá formace Ocelářů je v útočném pásmu na kotouči, ale puk si zatím jen vyměňují Polanský s Adamským. Ke střele se dostat nemohou.
     
    48:53
    Je tady další komplikace pro Oceláře. Po vyloučení Tomáše Linharta (TRI) se budou dvě minuty bránit v oslabení. Linhart zahákoval Jormakku.
     
    49:04
    Da Costovi nesedla střela bez přípravy a Dravecký mohl pohodlně vyhodit daleko od Hrubcovy branky. Novou akci táhne Kolomatis.
     
    49:42
    Tappara se zatím marně snaží probít před branku Ocelářů. Za Hrachovinovou branku manévruje s kotoučem Kolomatis a pojede vystřídat.
     
    50:20
    Järvinen projel středem kluziště až do útočného pásma, vyměnil si puk s Palolou a nebezpečně zakončoval těsně vedle třinecké brány.
     
    50:51
    Karjalainen se tlačil z rohu ledové plochy před Hrubce, ten ale zasáhl a pak už puk vyhodil M. Doudera. Třinec bude za chvilku kompletní.
     
    51:32
    Elorinne nahodil puk do útočného pásma na Tuominena a odjel na střídačku. Pro nahozený kotouč však vyjel Hrubec a odehrál pryč.
     
    51:47
    Do zajímavé šance se prodral Orsava a dostal se až ke střele, jenomže Hrachovina dokázal pokrýt puk lapačkou. Vhazování po jeho pravici.
     
    52:09
    Orsava se ve středním pásmu trochu zasekl, ale na poslední chvíli dokázal přihrát Žejdlovi. Ten přiklepl Krepsovi, jehož však ke střele obránci Tappary nepustili.
     
    52:46
    Další zajímavá příležitost pro Třinec zůstala nevyužita! Irgl nahodil od mantinelu před branku, ale Adamský nedokázal doklepnout do branky!
     
    53:22
    Třinečtí jsou v útočném pásmu a hrozí nebezpečnými střelami. Naposled střílel Nosek vedle, ale hosté se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    53:41
    3807 diváků teď sledovalo, jak Kindl v obranné třetině zastavil Jormakku. Finský útočník pak sice napadal i M. Douderu, ale i ten si s ním poradil.
     
    54:15
    Kaksonen v útočném pásmu přihrál svým spoluhráčům rukou, tedy nepovoleně. Hra je přerušena a následuje poslední komerční pauza zápasu.
     
    54:48
    Polanský sice pustil po levém křídle do úniku Rauhalu, jeho střela však byla ještě přizvednuta a Hrubec si připsal klidný zákrok lapačkou.
     
    55:07
    Kuusela nepřihrál na útočníky přesně, a proto je pískáno zakázané uvolnění. Na buly před Hrachovinou zkříží hole Polanský a Malinen.
     
    55:31
    Hrachovina ukryl i střelu Adamského, a tak musí Oceláři znovu dozadu. Rychlíka Järvinena stíhal Nosek a nakonec mu kotouč z hole vypíchl.
     
    56:19
    Erkinjunnti se proháčkoval až před Hrubce a už se chystal zakončovat. Na poslední chvilku byl však seknut Zbyňkem Irglem (TRI) a ten si odsedí dvě minuty.
     
    56:39
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tappara bleskurychle využívá přesilovou hru a tři minuty před koncem strhává vedení na svou stranu! Jormakka mezi kruhy ještě nestřílel, ale předal puk OLLIMU PALOLOVI, jenž šťastnou ranou z první pokořil Hrubce – 1:2! Asistence: Pekka Jormakka, Jan-Mikael Järvinen.
    Olli PALOLA - 1:2
     
    57:28
    V posledních minutách uvidíme asi velký tlak Ocelářů. Mimo střílel M. Doudera, pak si vzal puk do své správy Orsava, ale ani on netrefil.
     
    58:10
    Zbývají dvě minuty do konce utkání. Žejdl přihrával zpoza branky okamžitě do brankoviště, ale naneštěstí pro něj tam žádný Ocelář nebyl.
     
    58:45
    První formace Třince odjíždí střídat a hosté v klidu rozehrávají. Oceláři se stále nemohou dostat do takové situace, aby odvolali Hrubce.
     
    59:26
    Běží poslední minuta a s Třincem to vypadá zle. Kolomatis přihrál v útočném pásmu Erkinjunntimu a ten našetřil cenné sekundy.
     
    59:59
    Hrubec je venku z branky, ale na vyrovnání už to stačit nebude. Adamský nahodil před branku, kde podržel kotouč Hrachovina. Je konec.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a skončilo vítězstvím hostujícího týmu z Finska. Třetí část začala pro Oceláře skvěle, když už ve dvaačtyřicáté minutě využili přesilovou hru. Hrachovinu poprvé překonal Adamský svižnou střelou z prostoru mezi kruhy. Pak už měl plné ruce a nohy práce Hrubec, který vyrazil střelu Laineho, avšak na přesný pokus Kolomatise byl krátký. Na začátku poslední desetiminutovky měli dobré šance zase domácí, ale Adamský nezúročil Irglovu přihrávku před branku. V sedmapadesáté minutě fauloval pronikajícího Erkinjunntiho právě Irgl a musel na trestnou lavici. V přesilovce nakonec padla rozhodující branka. Jormakka připravil střeleckou pozici pro Palolu, ten se štěstí překonal Hrubce a zajistil svému mužstvu cenné tři body. V závěru už se Oceláři na vyrovnání nezmohli.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Šimon Hrubec – TRI (18 zákroků),
    Dominik Hrachovina – TAP (31 zákroků).

    Nejlepšími hráči byli zcela po zásluze vyhlášeni oba brankáři. Především mladý Hrachovina v bráně Tampere zářil a dokázal, že by mohl dostávat v budoucnu více příležitostí.
    Dominik Hrachovina prožil skvělý debut v mužském hokeji, když svůj tým dovedl k výhře 2:1 a stal se nejlepším hráčem svého týmu.

     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 32 (11, 15, 6) – 20 (5, 6, 9),
    úspěšnost střelby: 3,12% – 10%,
    zákroky brankářů: 18 (5, 6, 7) – 31 (11, 15, 5),
    úspěšnost zákroků: 90% – 96,88%,
    trestné minuty: 10 (0, 4, 6) – 10 (4, 4, 2).
     
    Třinec v zápase sice vedl, ale Tappara dokázala otočit skóre a prokázala, že je v této disciplíně velmi silná. Oceláři zůstanou i po dnešku na vedoucí pozici tabulky skupiny E s devíti body, ale Tampere se už dotáhlo na rozdíl jediného bodu. Nyní se ještě hraje ve Švýcarsku, kde Bern hostí Stavanger, a toto utkání bude rovněž míchat kartami. Oceláři pojedou začátkem října do Tampere s prvním místem v zádech, ale postup jistý nemají. Rozhodovat se bude právě až v posledním kole.
     
    Fanoušci Ocelářů se na další zápas svých miláčků mohou těšit již v pátek 26. září, kdy Třinec v rámci domácí Tipsport extraligy přivítá od 17:00 mužstvo Plzně. Tappara Tampere bude hrát ve finské SM-Liize taktéž v pátek, a to od 17:30 na ledě Lukko Rauma. V posledním kole skupiny E se oba týmy střetnou v úterý 7. října, hrát se bude v Tampere od 18:30.

    Pro tuto chvíli je to ode mě z Třince všechno. Přeji vám příjemný zbytek večera a dobrou noc. Na počtenou! (19:54:35)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 42. Adamský (Trončinský) – 48. Kolomatis (Da Costa), 57. Palola (Jormakka, Järvinen)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), M. Doudera, Linhart, Nosek, Galvas, Trončinský, L. Doudera – Dravecký, Žejdl, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Matuš, Cienciala – Kindl, Růžička, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.
    Tappara Tampere: Hrachovina (Peltonen) – Kolomatis, Peltola (C), Kuusela, Saravo, Elorinne, Kankaanperä (A), Rouhiainen – Laine, Malinen, Erkinjunnti – Palola, Järvinen (A), Jormakka – Karjlainen, Da Costa, Kaksonen – Rauhala, Tuominen, Kallela. Trenér: Jussi Tapola.

    Rozhodčí: Marian Rohatsch (GER), Vladimír Pešina (CZE) – Marek Hlavatý (CZE), Rudolf Tošenovjan (CZE)

    Diváci: 3807
    bahis siteleri