Kometa Brno – Vítkovice 4:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:3 (2:0, 1:0, 0:3 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Středa 24.09.2014, 18:00 • hala Rondo, Brno • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V hale Rondo se dnes představí 2. a 4. tým RAKO extraligy staršího dorostu. Lepší pozici v tabulce mají s 12 body hráči brněnské Komety, kteří mají na vítkovické hokejisty dvoubodový náskok (Vítkovice mají 10 bodů). Suverénem skupiny východ je zatím Třinec, který má z šesti utkání plný počet bodů.
     
    HC Vítkovice Steel má velice zajímavou sezónu. Z šesti utkání čtyři vyhrál, dvakrát ale v samostatných nájezdech. Poprvé doma nad Havířovem (5:4), podruhé v posledním kole při přestřelce proti Vsetínu, která skončila 8:7. Úderným duem Vítkovic jsou hráči Daniel Spratek a Vlastimil Malina. Oba nasbírali v šesti utkáních zatím 16 kanadských bodů.
     
    I hráči Komety dokázali v šesti kolech čtyřikrát vyhrát, jen s tím rozdílem, že vždy za tři body. Proto jsou v tabulce trošku výše. Podobně jako Vítkovice si hokejisté Komety připsali nejvyšší výhru nad celkem z Poruby, který na jeho ledě přestříleli 10:1. Vítkovice vyhrály dokonce 14:2. Nejlépe bodujícím hráčem Komety je v ročníku 2014/2015 Tomáš Havránek (4 branky, 5 asistencí).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Sedláček David (C), Gotthard, Zukal, Hájek, Trnka, Furch – Mlynář, Dymáček, Ferda, Čejka, Havlát, Hasoň, Hroudný, Heinrich, Lacombe, Knap.

    HC Vítkovice Steel: Šimeček (Zavadil) – Gabrhelík, Veřmiřovský, Štěpánek, Šendera, Čechman, Krčmář, Slíž, Bartek – Franz, Raška Dominik, Malina (C), Toman, Vondál, Bernát, Slánský, Spratek, Stupka, Danielčak, Hartmann, Šala.

    Rozhodčí: Robert Čech – Daniel Rajch, Pavel Mikšík.
     
    Hráči Komety už krouží po ledě, za pár vteřin se k nim přidají i soupeři z Vítkovic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Gotthard zachytil puk ve středním pásmu a nastřelil jej na brankáře Šimečka. Ten však neměl se střelou z dálky sebemenší problém a využil ji k rozchytání. Puk poslal betonem za bránu.
     
    01:35
    Čejka se hezky protáhl po pravém křídle a pokusl se od levé tyče brány nahrát před brankoviště. Puk tudy ale jen projel, protože na místě nebyl ani hráč Komety ani Vítkovic.
     
    02:56
    Hráči Komety se krátkými přihrávkami v útočném pásmu dostali do tlaku, ze kterého vytěžili faul Radima Štěpánka (VIT) – 2 minuty za podražení.
     
    03:15
    Kometa hned drží pásmo, ale hosté dobře forčekují.
     
    03:43
    V oslabení ujížděl po pravé straně Malina, ale neměl moc velkou rychlost, takže se jen natlačil před Slavíčka a vyprášil jeho betony. Byl zde však faul. Domácí kapitán Sedláček (KOM) inkasuje dvě minuty za sekání. Hraje se 4 na 4.
     
    04:27
    Trna od modré čáry trefil jen útočníka Vítkovic.
     
    05:00
    Vítkovice už jsou v plném počtu, ale Hasoň dobře spořil čas v útočném pásmu.
     
    05:16
    Nyní se Vítkovičtí dokonce špatně shodli a píská se zakázané uvolnění.
     
    05:41
    Najetého Lacomba hledal jeden z obránců dlouhým pasem. Kanaďan se díval za sebe po puku a ve středním pásmu si na něj vyjel Petr Šendera (VIT), jenž ho stromem poslal k zemi. Lacombe je trošku otřesen, ale v pořádku. Šendera dostává dvě minuty za napadení.
     
    06:13
    Zatímco se domácí vrátili do plného počtu, Šendera pyká na trestné lavici.Brno hraje přesilovku.
     
    06:45
    Sedláček ale od modré pálí dvakrát vedle brány. Nikdo ani nebyl poblíž na teč.
     
    07:04
    I třetí nahození Sedláčka letí mimo pravou tyč.
     
    07:29
    A když hosté zariskovali, vyváží puk z obranného pásma.
     
    08:09
    Slánskému při vznikajícím přečíslení tři na dva ve středním pásmu nechtěně uskočil kotouč dále, než si přál a zmocnil se jej domácí obránce.
     
    08:48
    Na 2 minuty si odpočine domácí Daniel Hroudný (KOM), jenž je potrestán za vysokou hůl.
     
    08:59
    Vítkovice se usadily v útočném pásmu.
     
    09:10
    Zatím vidíme kombinaci u modré čáry, která končí nahozením Štěpánka. Slavíčkej jej sice do lapačky nechytnul, ale puk alespoň vyrazil.
     
    09:54
    Raška od modré čáry nastřelil jednoho z útočníků Komety, kterému se podařil hned vyhodit.
     
    10:07
    Následné nahození na Slavíčka domácí gólman raději drží v rukavici a raději přerušuje hru.
     
    10:37
    Hodně riskantní zákrok předvedl Slavíček, když si vyjel pro nahozený puk až za bránu a sám jej rychle vyhodil do středního pásma podél mantinelu.
     
    10:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Sotva se domácí vrátili do plného počtu, jdou do vedení. Z důrazu před branou vytěžil RADIM FERDA, jenž dokázal puk procpat pod betonem Šimečka u pravé tyče až do brány. Asistence Michal Furch.
     
    11:22
    Hájkova přihrávka na rozjetého útočníka měla oči, ale chyběla přesnost. Nebo spíše 15 cm. Píská se tedy zakázané uvolnění.
     
    11:42
    Stupka si počíhal na modré čáře, puk zpracoval zády k brankáři Komety a po otočce uháněl, jak nejblíže mohl. Z pravé strany nakonec vypálil příklepem a Slavíček stihl dát betony k sobě.
     
    12:42
    Další tvrdá bomba nyní byla z hole Dominika Rašky. Puk prolétl kolem pravé tyče Slavíčkovy brány.
     
    13:09
    Mlynář mohl těžit z rychlého domácího přečíslení, ale nevšiml si zcela volného spoluhráče na pravém křídle a nakonec mu mezi kruhy nesedl ani puk na střelu, takže promáchl.
     
    13:41
    Slánský z obranného pásma raději puk vyhodil na zakázané uvolnění, protože Kometa začínala nepříjemně kombinovat.
     
    14:13
    Havlát nyní asi třikrát objížděl bránu a snažil se překvapit brankáře Šimečka, před kterým se tvrdě bojovalo o brankoviště. Gólman ale všechny situace ustál a nutno podotknout, že ani Havlátovi puk na střely nesedl, jak by si představoval.
     
    15:30
    Za hákování je na dvě minuty vyloučen Radim Štěpánek (VIT).
     
    15:32
    Hosté buly vyhráli, ale vyhodit se jim nepodařilo.
     
    15:53
    Povedlo se to až Čechmanovi.
     
    16:13
    Brnu se nyní nedaří přihrávky v útočném pásmu, z čehož soupeř vytěžil další vyhození.
     
    16:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Využila tak přesilovou hru. Za branou se ujal kotouče v souboji dvou hráčů jako třetí ROBERT HAVLÁT, rychle vyjel zpoza brány a svižnou střelou po ledě mezi nohy překvapil dezorientovaného brankáře Šimečka. Asistence: Jakub Čejka, Jan Hasoň.
     
    17:34
    Roman Dymáček (KOM) je na dvě minuty potrestán za sekání. Na ledě zůstal chvíli ležet Daniel Spratek, ale zvedl se a už zamířil na střídačku. Vítkovice hrají přesilovou hru.
     
    17:42
    Štěpánek pálil hned po buly do pravého betonu Slavíčka.
     
    18:00
    Nyní si sjel Štěpánek na nacvičený signál až před bránu a zprvní těsně minul levou tyč!
     
    18:19
    1:15 minuty budou hrát hosté přesilovku 5 na 3! Radim Ferda (KOM) byl vyloučen za vysokou hůl, které se dopustil v útočném pásmu.
     
    18:40
    Kometě se podařilo po buly vyhodit.
     
    18:45
    Ale hosté už jsou v pásmu zpět.
     
    18:56
    Štěpánek trefuje od modré čáry padajícího Zukala. Puk končí v jeho "břiše" a rozhodčí hru přerušuje. Nakonec odjíždí Zukal po chvíli střídat s bolestivou grymasou.
     
    19:17
    Spratek zkoušel štěstí z pravého kruhu, ale Slavíček všechny díry v bráně zacpal.
     
    19:46
    Další souhra hostům nevyšla a Dymáček puk vyvezl až do útočného pásma.
     
    20:00
    Současně vyloučení byli Daniel Spratek (VIT) a Roman Dymáček (KOM), kteří se po závěrečném hvizdu první části "chytli" ve středovém kruhu. O nic vážného se však nejednalo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Po první části vede Kometa v pohledném utkání dvou silných týmů nad Vítkovicemi o dvě branky. Hra byla poměrně vyrovnaná, ale o něco více šancí měli přeci jen domácí, takže by se jejich vedení dalo označit za zasloužené. Hosty může trápit zejména nevyužitá přesilová hra pět na tři ze závěru třetiny. Říká se totiž, že kdo takavou šancí pohrdne, většinou prohraje. Tak uvidíme, zda pořekadla platí, nebo Vítkovice jejich sílu zlomí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:55
    Oba týmy už hrají opět v plném počtu.
     
    20:59
    Petr Šendera (VIT) – 2 minuty za sekání.
     
    21:16
    Kometa drží útočné pásmo.
     
    21:35
    Po chybě na modré čáře se však málem dostal do brejku Toman, ale rychlejší byl vracející se Havlát, který mu puk ve středním pásmu ukradl.
     
    22:03
    Ferda před brankoviště měl puk už před položeným Šimečkem a ještě se pokusil vylepšit pozici na Heinricha, který byl tak překvapen, že puk trefil do boční konstrukce brány. Přihrávka na něj byla ale trošku nepřesná a Heinrich byl v pohybu na druhou stranu.
     
    23:02
    Hosté už jsou kompletní. Hraje se 5 na 5.
     
    23:11
    Knap se hnal po levém křídle, ale protože byl bráněn, stihl jen vypálit švihem do hole Šimečka.
     
    24:18
    Nyní vidíme dost nepřesností při rozehrávkách, takže akcím chybí zakončení. Kometa však kombinuje bezpečně od obranného pásma. Aby se jí to nevymstilo.
     
    25:21
    Poslední instancí se nyní stal domácí kapitán Sedláček. Puk se podél mantinelu dostal k číhajícímu hráči Vítkovic na modré čáře, jenž se spoluhráčem přečíslil Sedláčka dva na jednoho. Jeli pomalu k bráně, ale Sedláček konečnou střelu i se štěstím vytečoval do ochranné sítě.
     
    26:34
    Hasoň hledal nádhernou přihrávkou před branou spoluhráče, který by puk jen sťukl za gólmana Vítkovic, ale puk byl moc rychlý. Vzápětí mohli jet hosté do brejku, jenž ujetému hráči puk přeskočil hůl.
     
    27:26
    Po chvilkovém tlaku Komety padl do Gotthardovy rány od modré čáry Stupka a puk po teči o jeho tělo skončil v ochranné síti.
     
    27:49
    Dymáček se pokoušel tvořit v útočném pásmu, ale při finální zpětné nahrávce trefil brusli protihráče s ním jedoucího.
     
    28:46
    Pronikajícího Rašku zastavil Domink Knap (KOM) nedovoleně – 2 minuty za držení protihráče. Vítkovice si zahrají přesilovou hru.
     
    28:59
    Jenž Kometa jela přečíslení tři na jednoho! Poslední bek Vítkovic však vyřešil situaci podobně bravurně jako před ním domácí kapitán Sedláček a přihrávku na poslední chvíli zastavil na své holi.
     
    29:47
    Vítkovice už jsou v útočném pásmu, odkud je vyhozením pryč posílá Gotthard.
     
    30:22
    Hosté se znova zkouší usadit v útočném pásmu.
     
    30:35
    Dymáček ale tečuje přihrávku na modrou čáru do středního pásma.
     
    31:16
    Jakub Čejka měl nyní dvě velké šance. Nejprve ranou příklepem zakončoval přečíslední tři na dva z druhé vlny. Pálil vedle spojnice břevna a tyče. Podruhé zpoza brány vyjel až před Šimečka, ale mezi nohy brankáře Vítkovic neprostřelil.
     
    33:18
    Hra se nyní přelévala z jedné strany na druhou a přerušila ji až trošku pokažená zpětná přihrávka na Spratka, která šla z útočného pásma zpět do středního za modrou čáru. To už byla ale Spratek v plné rychlosti, takže nemohlo následovat nic jiného než ofsajd.
     
    33:46
    Libor Hájek (KOM) – 2 minuty za sekání. Hosté hrají opět přesilovou hru.
     
    34:08
    Hroudný nyní projel jako buldok celé kluziště a puk nechal až za branou Šimečka.
     
    34:46
    Nyní se hosté usadili kolem Slavíčka.
     
    34:59
    A jejich kombinace stále pokračuje.
     
    35:09
    Od modré čáry pálil Šendera, Slavíček puk vyrazil vedle sebe a jen tak tak, že na něj jeden z hráčů Vítkovic nedosáhl.
     
    35:25
    Nyní ale opět hrozila Kometa v oslabení. Ve vzduchu visel brejk dva na nikoho, ale na přihrávku od mantinelu se ještě stihl natáhnout poslední vracející se hráč Vítkovic. Následně vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    35:48
    A Kometa hraje v plném počtu.
     
    35:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Opět jedna branka z kategorie šťastnějších. ALEŠ HEINRICH se zmocnil puku v pravém rohu kluziště, protáhl se před bránu a vypálil k tyči, kde byl nalepený Šimeček. I když se zdálo, že puk nemůže nikama projít, nakonec vyjel za zády brankáře Vítkovic až do brány. Bez asistence.
     
    36:57
    Danielčak se nyní pokusl podobně nachytat Slavíčka, ten si ale prostor u levé tyče pohlídal a puk nadvakrát zlikvidoval.
     
    37:40
    Komeťáci se nyní v útočném pásmu obehráli sami. Ale nemuseli zoufat, protože to stejné se kvůli špatné přihrávce podařilo také hostům při protiútoku.
     
    38:07
    Kometa jela přečíslení tři na dva, které táhl obránce Sedláček po levém křídle. Jeho přihrávka před bránu ale byly příliš dlouhá a skončila až v lapačce Šimečka.
     
    39:23
    Poslední útok Komety do útočného pásma.
     
    39:34
    Hraje se za branou a mantinelů kolem Šimečka.
     
    39:51
    Brno si nakonec ještě vynutilo přesilovou hru. Domink Raška (VIT) vyhodl puk bekhendem mimo kluziště a inkasuje dvě minuty za zdržování hry.
     
    39:55
    Vítkovice vyhrály buly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:34.
     
    Ve druhé části Kometa zvýšila své vedení ještě o jeden gól a podle projevu na hřišti to vypadá, že si nebude chtít nadějný výsledek nechat vzít. Pokud bychom měli soudit, díky čemu si Kometa náskok vypracovala, určitě to bude absolutní nasazení. Žádný kotouč totiž prot hráče Komety není ztracený a útočníci se často ženou za takřka ztracenými puky. Hosté pak nemají ani vteřinu času navíc, aby stihli vklidu rozehrát od své vlastní brány.
     
    Necháme se ale překvapit, zda se Vítkovicím nepodaří utkání zdramatizovat, protože v závěru druhé části předvedly několik sehraných akcí, na které by se v případě správného provedení jen těžko reagovalo. Zatím však nevycházejí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Kometa, hrající přesilovou hru, se usadila v útočném pásmu.
     
    40:55
    Malina však puk ukradl a vyhodil.
     
    41:04
    Domácí opět u puku kolem Šimečka.
     
    41:30
    Nacvičený signál končí na Havlátovi, kterému puk přd poslední přihrávkou sjel z hole.
     
    41:52
    Hosté se ubránili, už hrají v pěti. V závěru oslabení měli ale i kus štěstí, protože jeden z hráčů Komety dorážel při závaru těsně vedle odkryté klece.
     
    42:13
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ještě zdaleka není konec. A jak zní z vítkovické střídačky: "Žijeme!" ONDŘEJ HARTMANN napřáhl na levé straně hřšitě a propálil Slavíčka. Bez asistence.
     
    42:59
    Asi vás nepřekvapí, že se nyní Vítkovice nastěhovaly do útočného pásma.
     
    43:43
    Hosté se pokusí tvořit hru. Vlastně budou muset, pokud chtějí opět snížit a případně vyrovnat.
     
    44:11
    Vítkovice ve velké šanci! Obránce Štěpánek si sjel až ke Slavíčkovi, odkud dostal zpoza brány přesnou přihrávku, ale z první minul poloodkrytou bránu!
     
    44:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    No tak to byl tedy gól. Nyní byl Slavíček hodně překvapený. DANIEL SPRATEK nahodil puk z otočky puk na brankáře Komety a ještě jej někdo tečoval. Puk velice pomalu plachtil vzduchem a zapadl přesně k pravé domácí tyči, od které se pomalu došoural za brankovou čáru. Asistence: Vlastimil Malina.
     
    Domácí si hned po druhé inkasované branci vzali oddechový čas.
     
    45:19
    Jeden z hráčů Komety zůstal po dohrání chvíli ležet v útočném pásmu, ale po přerušení hry se zevdnul a odjel střídat.
     
    45:47
    Na holích domácích hráčů je nyní vidět velká nervozita. Ještě aby ne, když Vítkovice rychle snížily na rozdíl jediné branky.
     
    46:27
    Obránce Hájek zachytil na modré čáry vyhozený kotouč a sjel si hodně blížko Šimečka. Když měl střílet, nabídl puk ještě lépe postavenému Havlátovi, který u levé tyče těsně promáchl! To by byla jasná branka.
     
    47:50
    Nyní už se do hry výrazně zapojila i Kometa, která roztočila kolotoč kolem Šimečka.
     
    47:56
    A vynutila si faul Marka Čechmana (VIT) – 2 minuty za sekání.
     
    48:06
    Hosté ale okamžitě vyhodili puk.
     
    48:21
    Zukal projel do útočného pásma, a protože měl na levém křídle potřebnou rychlost, vypálil švihem. Gólman jeho ránu vyrazil do rohu kluziště.
     
    49:06
    Pěkná souhra na jeden dotek skončila na modré čáře u Sedláčka. Rána švihem šla přes clonící hráče, ale ŠImeček puk viděl a zkrotil jej v náruči.
     
    49:13
    Hostům se po buly podařilo vyhodit a Kometa začne u vlastní brány.
     
    49:28
    Pásmo rychle získala.
     
    49:44
    Sprška střel nyní skončila na výstroji gólmana Šimečka, který udržel své spoluhráče ve hře o body.
     
    50:07
    Zatímco se hosté vrátili do plného počtu, drží puk před rozjetým Hroudným v lapačce brankář Šimeček. Rozehrát si raději nedovolil.
     
    50:19
    Opět Hroudný! Vybruslil si před brankoviště, kde měl puk na bekhendu, ale trefil jen přesouvajícího se brankáře. V následném přerušení se za to také sprostě počastoval.
     
    51:00
    Hostující Toman vyslal hezkou střelu z mezikruží, ale Slavíček byl připraven.
     
    51:23
    Na druhé straně musí Šimeček vystřelit beton proti ráně z levé strany. Hosté pak puk uklízejí na zakázané uvolnění.
     
    51:45
    Danielčak zakončoval brejk hostů pohotovou střelou bekhendem. Spíše do puku před branou jen ťukl a přestřelil.
     
    52:18
    No, nyní chladný Slavíček nezachytil skákající kotouč, který proskočil těsně vedle jeho levé tyče.
     
    52:40
    Dymáček si stáhl puk z pravé strany mezi kruhy a při střele do protipohybu trefil svého spoluhráče zezadu do brusle. To by byla určitě nepříjemná rána pro brankáře.
     
    53:27
    Malina se dostal k odraženému puku mezi kruhy, a když Slavíček ležel bez hole na ledě, z první napálil padajícího protihráče Komety.
     
    54:07
    Raška objel bránu a po ledě vyprášil beton Slavíčka.
     
    54:49
    Hra je bleskurychlá, bez jediného přerušení. Přelévá se mezi středním pásmem a obranným pásmem Komety.
     
    55:19
    Nyní ale i domácí na delší chvíli získali puk a snaží se zaútočit.
     
    55:46
    Puk letí z obranného pásma Komety do středního pásma a domácí jdou střídat.
     
    56:17
    Poté, co hostům vyšla riskantní zadovka ve středním pásmu, vyhazují domácí hráči na zakázané uvolnění.
     
    56:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Krásná souhra hostů hned po buly. A trestuhodně nechaný DANIEL SPRATEK. Hned obdržel přihrávku, a nechal Slavíčka projet k pravé tyči, aby si puk stáhl a bekhendem jej poslal kolem jeho těla do prázdné brány. Asistence: Vlastimil Malina.
     
    57:01
    Hosté se nyní bránili a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    57:24
    Slánský projel kolem brány Slavíčka a ihned hledal někoho přeed brankovištěm. Puk ale jen tak projel v nebezpečném prostoru.
     
    57:58
    Na druhé straně měl dorbou šanci jeden z hráčů Komety, ale po krásné přihrávce na pravé křídlo mu do střely na poslední chvíli padl jeden z hostů. Brankář se přitom přesouval od pravé tyče k levé.
     
    58:23
    Nyní jsme viděli zakázané uvolnění v podání Komety.
     
    58:48
    Dymáček vzal na sebe rychlý brejk, tlačil se před bránu, ale byl tísněn a upadl. I když se díval na rozhodčího, ten už nyní asi vylučovat nebude.
     
    59:09
    Hosté si vzali oddechový čas.
     
    59:09
    Vhazuje se před Slavíčkem. Že by ještě Vítkovice zkusily nějakou kulišárnu?
     
    59:13
    Podobný signál jako při vyrovnávajícím gólu ale nevyšel.
     
    59:32
    Nakonec se ještě přeci jen bude vyločovat. Jeden z útočníků Komety jel za bránu soupeře a při cestě jej zahákoval Vlastimil Malina (VIT). Nakonec je trest na dvě minuty za podražení.
     
    59:35
    Domácí se snaží vybojovat puk v rohu kluziště.
     
    59:48
    A povedlo se jim to.
     
    59:58
    Čejka už však neměl čas a jeho střela od levého mantinelu končí jen na výstroji útočníka Vítkovic.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V prodloužení má Kometa výhodu 1:32 minuty čtyř proti třem, tak uvidíme, zda ji zužitkuje.
     
    Prodloužení začne za tři minuty.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Hned z jeho kraje domácí chybují na modré čáře a z celé hostující střídačky jde slyšet hlasité: "ofsajd."
     
    60:18
    Kometa už je znovu u puku v útočném pásmu.
     
    60:43
    Hasoň zůstal před Šimečkem sám, ale ani nadvakrát jej nepřekonal.
     
    61:06
    Nyní pálil Hasoň z první těsně vedle brány.
     
    61:30
    Gotthard napřáhl na modré čáře a mířil mezi betony Šimečka, kde také puk zůstal. Host už se vrátí do plného počtu.
     
    61:35
    Je to tak. Vítkovice se v oslabení v prodloužení ubránily.
     
    61:58
    Kometa se znova snaží útočit, ale už to nebude mít tak lehké.
     
    62:28
    Malina projel do útočného pásma a švihem nahodil puk na Slavíčka. Ten jej zbrzdil v lapačce.
     
    63:01
    Hájkova rána z velkého úhlu prolétla hodně mimo bránu a svezla se po mantinelu až do středního pásma.
     
    63:53
    Další útok Komety končí za branou Vítkovic.
     
    64:29
    Sedláček si společně s Dymáčkem zaútočil. Vyměnili si puk a Dymáček nakonec pálil bekhendem z těsné blížkosti. Kde je puk? V náručí brankáře Šimečka.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    O vítězi dnešního utkání rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    Před nájezdy ještě rolbaři stihnou rychlou úpravu ledové plochy.
     
    Hostům se v závěrečné části i díky nejproduktivnějšímu duu RAKO extraligy skupiny východ povedlo vyrovnat téměř ztracený zápas, získali už alespoň bod. O druhém rozhodne dovedností soutěž.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Za Kometu jel jako první Tomáš Mlynář. Udělal kličku do bekhendu ale přestřelil bránu.
     
    1. série
    0:1
    Vlastimil Malina střílá puk mezi gólmana Slavíčka a dává!
     
    2. série
    1:1
    Domácí Jan Hasoň střílí švihem pod šibenici – dává.
     
    2. série
    1:1
    Daniel Spartek za hosty pálí do lapačky Slavíčka!
     
    3. série
    1:1
    Robert Havlát (KOM) střílí stejně jako Spratek do lapačky brankáře – nedává.
     
    3. série
    1:1
    Hostující Dominik Raška mířil mezi nohy, ale trefil jen beton – nedal.
     
    4. série
    1:1
    Vlastimil Malina – pořadí týmů se prohodilo – nedává. Bekhend poslal mimo tři tyče.
     
    4. série
    1:1
    Domácí Jakub Čejka míři bekhendem pod břevno, ale gólman tam dal lapačku – nedal.
     
    5. série
    1:1
    Daniel Spratek se svojí klikčouj neuspěl.
     
    5. série
    1:1
    Hráč Komety Jan Hasoň střílí a trefuje beton gólmana.
     
    6. série
    1:1
    Hostující Dominik Raška jede podruhék, zkusil frajeřinu a prohodil si puk mezi nohy dozadu, ale nedal. Trefil beton.
     
    6. série
    2:1
    Radim Ferda se trefuje a rozhoduje o vítězi dnenšího zápasu. Svoji bekhendovou kličku provedl bravurně pod břevno.
     
    Kometa právě vstřelila branku!
    Střelcem rozhodující brány se stal RADIM FERDA.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání tedy už před třetí částí vypadalo jako rozhodnuté, ale hosté se nevzdali a díky třetm brankám dokázali vyrovnat. V prodloužení přežili i hru v oslabení, ale bonusový bod získala nakonec Kometa, která ovládla samostatné nájezdy zásluhou Radima Ferdy.
     
    Děkujeme za pozornost a z Brna se s vámi pro dnešek loučíme. (20:28:15)

    Tomáš Čekal

    Branky a nahrávky: 11. Ferda (Furch), 17. Havlát (Čejka, Hasoň), 36. Heinrich, rozh. náj. Ferda (TS) – 43. Hartmann, 45. Spratek (Malina), 57. Spratek (Malina)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Mlynář (KOM)
    0:1   Malina (VIT)
    2. série:
    1:1   Hasoň (KOM)
    1:1   Spratek (VIT)
    3. série:
    1:1   Havlát (KOM)
    1:1   Raška (VIT)
    4. série:
    1:1   Malina (VIT)
    1:1   Čejka (KOM)
    5. série:
    1:1   Spratek (VIT)
    1:1   Hasoň (KOM)
    6. série:
    1:1   Raška (VIT)
    2:1   Ferda (KOM)


    HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Sedláček David (C), Gotthard, Zukal, Hájek, Trnka, Furch – Mlynář, Dymáček, Ferda, Čejka, Havlát, Hasoň, Hroudný, Heinrich, Lacombe, Knap.
    HC Vítkovice Ridera: Šimeček (Zavadil) – Gabrhelík, Veřmiřovský, Štěpánek, Šendera, Čechman, Krčmář, Slíž, Bartek – Franz, Raška Dominik, Malina (C), Toman, Vondál, Bernát, Slánský, Spratek, Stupka, Danielčak, Hartmann, Šala.

    Rozhodčí: Robert Čech – Daniel Rajch, Pavel Mikšík.
    bahis siteleri