Ried – Rapid 1:2 (kon.) | Salzburg – Wiener 4:1 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
4:1 (2:1)
SC Wiener Neustadt
Neděle 05.10.2014, 19:00 • Red Bull Aréna, Salzburg (kapacita 31.100 diváků) • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u zápasu 11. kola rakouské Bundesligy, ve kterém proti sobě nastoupí domácí FC Red Bull Salzburg proti klubu SC Wiener Neustadt.
     
    Většího favorita snad tento zápas mít ani nemůže. Salzburg po sérii dvou domácích porážek v řadě touží opět bodovat a bude k tomu mít příležitost právě proti Wieneru Neustadt, který z pěti venkovních zápasu vyhrál pouze jednou a čtyřikrát odcházel poražen. Hosté jsou navíc v tabulce na posledním místě a inkasovali suverénně nejvíce branek – oproti nejvíce vstřeleným brankám v podání Salzburgu.
     
    FC Red Bull Salzburg:
    Domácí celek notně poznamenalo vyřazení ze závěrečného předkola Ligy Mistrů. Do té doby suverénní lídr rakouské ligy s šesti výhry v řadě a skóre 29:1 se začal trápit. Po třígólovém náseku v Malmö podlehl Salzburg doma Sturmu Graz, poté ztratil tři body na Wolfsbergeru (lídru ligy) a do třetice všeho špatného stvrdil porážkou doma s Austrií. Až Rakouský pohár vrátil Red Bullu ztracené sebevědomí – výhra 12:1 nad Wiener Sportklub. Poté Salzburg konečně zabral v lize a ve čtvrtek vyhrál důležitý zápas v Rumunsku na hřišti Astra Giurgiu. Z deseti zápasů v Tipico Bundeslize má Salzburg bilanci 7-0-3 při skóre 23:7.

    Poslední zápasy:
    Astra Giurgiu – Salzburg 1:2 (Evropská liga)
    Rapid Víden – Salzburg 1:2.
    Wiener Sportklub – Salzburg 1:12 (Rakouský pohár)
    Salzburg – Austria Vídeň 1:2.
    Salzburg – Celtic 2:2.
    Wolfsberger – Salzburg 1:0.
     
    SC Wiener Neustadt:
    Hostující celek má zcela opačné starosti než jeho dnešní protivník. O Evropské lize si může nechat jen zdát, stejně tak jako o umístění na čelních pozicích tabulky. Vždyť s nejvíce inkasovanými góly v celé Tipico Bundeslize se nedá hrát alespoň o klidný střed tabulky. Wiener Neustadt z dosavadních deseti zápasů vytěžil pouhých sedm bodů za dvě výhry a remízu a jeho skóre je hrozivé – 12:29. Formu nenaladil Wiener Neustadt ani v Rakouském poháru, kde až v prodloužení zdolal FC Admiru. Aktuálně drží hosté tři porážky v řadě, nicméně svojí jedinou výhru venku si připsali na place vedoucího Wolfsbergeru.

    Poslední zápasy:
    Wiener – Ried 0:1.
    Wiener – FC Admira 5:3 pr. (Rakouský pohár).
    Altach – Wiener 2:0.
    Wiener – Rapid1:5.
    Wolfsberger – Wiener 0:1.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Wiener Neustadt se ve vzájemných zápasech naposled radoval z bodu dne 25.8.2012, čili na začátku sezony 2012/2013. Od té doby vyhrál Salzburg všech osm následujících zápasů s bilancí 40:4 (z toho v posledních šesti zápasech s bilancí 34:3).

    Wiener – Salzburg 0:5 (26.7.2014).
    Salzburg – Wiener 5:0 (23.3.2014).
    Wiener – Salzburg 1:5 (2.2.2014).
    Salzburg – Wiener 8:1 (29.9.2013).
    Wiener – Salzburg 1:5 (20.7.2013).
    Wiener – Salzburg 0:6 (12.5.2013).
    Salzburg – Wiener 3:1 (2.3.2013).
    Wiener – Salzburg 0:3 (11.11.2012).
    Salzburg – Wiener 1:1 (25.8.2012).
     
    Do zahájení zápasu zbývá zhruba půlhodina. Pojďme se podívat na zahajovací sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Gulasci – Schmitz, Ilsanker, Hinteregger, Ankersen – Lazaro, Keita, Kampl, Sabitzer – Bruno, Quaschner. Trenér: Adi Hütter.
    Náhradníci: Walke, Soriano, Leitgeb, Schiemer, Ulmer, Alan

    SC Wiener Neustadt: Schierl – Polhammer, Sereinig, Deutschmann, Prettenthaler – Osman Ali, Freitag, O'Brien, Dobras – Koch – Rauter. Trenér: Heimo Pfeifenberger.
    Náhradníci: Mally, Schöpf, Ranftl, Ebenhofer, Tieber, Vollnhofer, Kainz.

    Rozhodčí: Gerhard Grobelnik – Roland Braunschmidt, Habip Tekeli – Christian Dintar.
    Rozestavení domácích v grafické podobě

     
    Fanoušci Red Bullu zpívají svoje chorály, utkání bude za okamžik zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí jsou od úvodních vteřin nastěhováni před brankou Neustadtu. Střelu Sabitzera zpoza vápna musel vytáhnout Schierl na roh.
     
    2
    Po rohovém kopu se opět k míči dostali domácí, ale hlavička Hintereggera prolétla nad brankou a gólman hostí tak nemusel zasahovat.
     
    3
    Sabitzer kombinuje s vlastními beky před vlastním vápnem.
     
    4
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Vedení domácích na sebe nenechalo dlouho čekat. Salzburg vyhrál hlavičkový souboj na půlce. Před vápnem prostrčil Bruno míč na Quaschnera, který celou akci vyšperkoval přihrávkou na PETERA ANKERSENA, jenž křižnou střelou z vápna k pravé tyči Schierla nedal gólmanu hostí šanci. Asistence: Nils Quaschner.
    Peter ANKERSEN - 1:0
     
    5
    Domácí hned vezli další útok před branku Wieneru, tentokrát se však obrana hostí ubránila.
     
    6
    Dlouhý nákop Dobrase se dostal ke Gulascimu, který míč ihed rozehrává na své spoluhráče.
     
    7
    Salzburk opět předvedl velmi pěknou akci. Byl to Nils Quaschner, který tentokrát nepřihrával, ale pokusil se rovnou vystřelit. Jeho pokus letí nad branku Neustadtu.
     
    9
    Adi Hütter zatím může být s herním projevem svých svěřenců spokojen, což je vidět i na jeho pohledu.
     
    9
    Příhrávku do běhu na pravou stranu by Keita nestihl, ani kdyby vypil hektolitr Red Bullu.
     
    10
    Na půlící čáře zboural Ilsanker Kocha a hosté budou pokračovat v dílčím útoku.
     
    10
    Dobras se rychle dostával před branku Gulasciho a sápal se po míči, nicméně gólman Salzburgu byl u čutory o malý kousek dříve.
     
    11
    Po přihrávce Sabitzera napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Massimo Bruno, leč jeho pokus zblokovala obrana hostí na roh, který běží rozehrát právě Bruno.
     
    12
    Roh Salzburgu vážnější ohrožení branky hostí neznamenal.
     
    13
    Obrovská šance Salzburgu, který zatím připomíná parní válec. Bruno vyslal brilantní uličkou ke střeleckému pokusu Kevina Kampla, který poblíž penalty vystřelil jen do tyče. Gólman Schierl by neměl šanci zasáhnout. Míč se od tyče znovu odrazil ke Kamplovi, který poslal před branku pas právě na Bruna, jenž míč jen lehce dloubl ke gólmanovi hostí.
    Kevin Kampl nastřeluje tyč.
     
    15
    Ani tuto "uličku" nemohl Naby Keita stihnout, přihrávka na něj byla příliš prudká.
     
    16
    V posledních šesti zápasech vstřelil Salzburg svému soupeři 34 branek. Pokud bude pokračovat v ofenzíivní smršti, kterou dosud předvádí, rozhodně se může přiblížit k průměru 5,6 gólů z níže uvedených posledních šesti mačů.
     
    17
    Kombinační akce domácích je přerušena na půlící čáře, kde se Wiener Neustadt dopustil faulu.
     
    18
    K levému hornímu rohu vápna si seběhl po pasu Bruna obránce Benno Schmitz, který ještě posunul míč blíže ke středu, aby pak obstřelil nejen gólmana Schierla, ale také horní tyčku.
     
    19
    Domácí se opět budou lehce bránit. Standardní situaci u levé postranní čáře zhruba padesát metrů před vápnem rozehrává Deutschmann.
     
    19
    Deutschmannův pokus bez problémů odvrátila obrana domácích a Lazzaro na pravé straně předvedl superrychlé nohy. Bleskově se dostal až před vápno, přenechal míč Kamplovi, ale jeho ránu blokují hosté na rohový kop.
     
    22
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Další blesková přímočará akce Salzburgu. Massimo Bruno si u pravé lajny naběhl na perfektní přihrávku do běhu a přiblížil se po pravé straně do velkého vápna. Nezazmatkoval, zhruba metr před hranicí penaltového území našel přesně na středu MARCELA SABITZERA, který zakončuje křižnou stranou opět k pravé tyči Schierla, který akorát tak bezmocně sklouzl po trávníku. Asistence: Massimo Bruno
    Marcel SABITZER - 2:0
     
    23
    Kdyby si ve své brance dal Peter Gulacsi nějaký ten gulášek a k tomu dvě tři pívečka, vůbec by se nic nestalo, protože Wiener Neustadt se zatím vůbec nedostal k ohrožení jeho tří tyčí.
     
    25
    Tentokrát se Schierl vyznamenal, když v obtížné pozici chytil přízemní centr Keity.
     
    26
    Sereinig na malém vápně doslova zaspal, takže Nils Quaschner se prodíral k malému vápnu. Domenik Schierl byl u míče o krůček dříve a nepovolil tak útočníkovi Salzburgu zakončít.
     
    27
    Po přihrávce Ilsankera vystavil útočnému výpadu Quaschnera stopku pomezní sudí se zvednutým praporkem na znamení ofsajdu.
     
    27
    Hosté se vůbec poprvé pořádně stěhují před branku Salzburgu. Budou mít výhodu rohového kopu.
    Na dnešní duel zavítalo něco přes sedm tisíc fanoušků.

     
    28
    Po rohu fauloval jeden z hostí u branky domácího obránce a je pískán faul.
     
    Ab Dal Rahman Osman Ali byl v souboji o míč příliš důrazný a fauloval Hintereggera. Krátce před tím byl v rychlostní vložce u míče dříve domácí gólman než Herbert Rauter.
     
    30
    Hosté se přeci jen častěji osmělují a Salzburg trošku povolil v tlaku.
     
    32
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Wiener Neustadt se z první vážnější akce raduje z gólu. Matthias Koch viděl na půlící čáře doslova zapomenutého HERBERTA RAUTERA a vyslal na něj výbornou přihrávku. Rauter se nejprve v běhu ohlédl, zda mu někdo nabíhá. Když viděl před sebou prázdno, zatáhl míč do šestáctky, předvedl jakousi polokličku-polozasekávačku a poté poslal míč přesně k pravé tyči marně se natahujícího Gulasciho. Asistence: Matthias Koch.
    Herbert RAUTER - 2:1
     
    34
    Domácí hned odpověděli střelou Sabitzera zhruba z pětatřiceti metrů, ale pravačka domácího záložníka prolétla hodně nad horní tyčí branky hostí.
     
    35
    Salzburg v další příležitosti. Byl to znovu Sabitzer, který mířil vysoko nad branku.
     
    35
    Tentokrát už tlak Salzburgu nese svoje ovoce, když Kamplův pokus vyrazil Schierl na rohový kop. A že šlo tedy o ránu plnou vitamínů z pravačky domácího středopolaře.
     
    36
    Po rohu branka Wiener Neustadtu ohrožena nebyla.
     
    38
    Kampl si nedá se střeleckými pokusy pokoj, o tom tedy žádná. Nyní napřáhl zhruba z třiceti metrů. Na jeho ránu měl Schierl dobrý výhled a nemusí tentokrát předvést žádný těžký zákrok. Má míč v rukavicích.
     
    39
    Útočné snažení hostí kazí útočný faul Rautera u levé lajny.
     
    39
    Domácí však míč příliš dlouho nedrželi, protože Keita fauloval na půlící čáře O'Briena. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    40
    Ale přihrávka Freitaga do běhu na Rautera by se hodila maximálně tak do učebnice fotbalových nepřesností.
     
    41
    Dokonce dva hráči hostí, konkrétně Sereinig a Pollhammer, si museli pomoci proti Quaschnerovi, který se nebezpečně šinul k brance Neustadtu. Faul prvního jmenovaného.
     
    42
    Hosté vyhráli hlavičkový souboj na půlce a jejich obrana si bude moci trošku oddychnout.
     
    43
    Kevin Kampl mohl přidat třetí gól domácích, když si po levé straně vápna naběhl za obranu hostí. Byl však už příliš z úhlu a svůj pokus nasměřoval jen do Schierla.
    Kamplova šance ze závěru první půle.
     
    44
    Domácí tlačí a vyvíjí obrovské úsilí ke vstřelení třetí branky ještě před poločasem.
     
    44
    I proti přesile hráčů vybojoval Sabitzer míč pro Keitu, který nejprve vystřelil. Zblokovaný pokus hráče tmavé pleti se dostal k Sereinigovi, který poté zahrál proti Keitovi riskantní patičkou, což mu vyšlo. Poté raději hosté odkopávají míč do autu.
     
    45
    Prvních pětačtyřicet minut úvodního dějství vypršelo. U rohového praporku je ošetřován Naby Keita, jehož při odkopu napálil Matthias Koch. Také hostující hráč nevypadal zprvu příliš zdravě, ale nakonec odkulhal zpět na hrací plochu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Salzburg měl místy obrovskou převahu, což dokumentoval rychlý úvodní gól ve čtvrté minutě z nohy Petera Ankersena, jehož přesnou střelu k pravé tyči napodobil v polovině poločasu Marcel Sabitzer. Kolem třicáté minuty domácí trošku zvolnili a hosté toho využili ke vstřelení snižujícího gólu, když se k pravé tyči trefil po úniku naprosto přesně Herbert Rauter. Na konci poločasu mohl Salzburg přidat další góly, ale do kabin se jde za stavu 2:1.
     
    Branky: 2-0.
    Střely na branku: 8-1.
    Zásahy gólmanů: 0-7.
    Střely vedle: 9-0.
    Zblokované střely: 3-0.
    Žluté karty a červené karty: 0-0.
    Ofsajdy: 2-0.
    Rohy: 4-1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na nepříznivý vývoj zápasu reaguje trenér Heimo Pfeifenberger střídáním. Z placu odchází Matthias Koch, kterého nahrazuje Mario Ebenhofer.
     
    46
    První žlutá karta zápasu je tu. Mark Prettenthalter (WIE) dostává žlutou kartu za faul na Nilse Quaschnera, kterému přejel pravou nohu.
     
    47
    Domácí začali druhý poločas tak, jako první – tlakem. Zatím ale třetí gól nepřidali.
     
    48
    Sabitzer našel perfektní přihrávkou na leév straně Keitu, který se ukličkoval a obrana hostí odkopává míč na středový kruh.
     
    50
    Sabitzer hledal před velkým vápnem Bruna, leč přihrávka na něj byla nepřesná. Že by ale hosté vyrazili do útoku, to se tedy říct nedá. Po pár rychlých krocích s míčem odkopává Rauter kulatý nesmysl do zámezí, proti přesile pěti hráčů prostě neměl nárok.
     
    51
    Míč je u Petera Gulasciho, který jej vykopává až k vápnu soupeře.
     
    52
    Nic zajímavého se nyní na hřišti neděje. Salzburg je sice více u míče, ale poměrně často ztrácí balon.
     
    53
    Marcel Sabitzer se asi oprávněně zlobí, tohle šlapák na Dobrase asi nebyl. Nicméně hosté budou zahrávat v blízkosti své lavičky přímý volný kop.
     
    53
    Mohlo být vyrovnáno. Centrovaný míč se odrazil na hranici vápna k Dobrasovi, který se s ničím nepáral a napral míč na branku. Jeho střela prolétla těsně vedle levé tyče gólmana Salzburgu.
     
    54
    Faul Neustadtu končí jeho útočné snažení.
     
    55
    Lahůdková rána Benna Schmitze volala po gólu, to ne že ne! Krajní bek domácích se s ničím nepáral, třicet metrů od branky vystřelil a jeho pumelici zastavilo až břevno!
    Schmitz orazítkoval břevno Schierleho brány.
     
    57
    Což o to, Wiener Neustadt by se možná mohl pokusit o vyrovnání, jenže každá druhá akce hostí končí faulem, takže Salzburg se bez problémů dostává k míči. Tentokrát tomu bylo jinak, neboť Pollhammerův pas přebral Rauter v ofsajdu.
     
    58
    Salzburg opět obléhá šestnáctku Neustadtu. Obrana hostí ale pracuje kompaktněji než v prvním poločasu. Ke střeleckým pozicím, natož k vyloženým šancím, se Salzburg příliš nedostává.
     
    59
    Tempo hry nyní opravdu opadlo, co si budeme povídat. Fauly a nepřesnosti mají nyní na hřišti převahu.
     
    61
    Krásná kombinace černých perel Salzburgu poněkud probudila poměrně ospalou hru. Valentino Lazzaro vyslal přesnou přihrávku na rozběhnutého Keitu, který však z pravé strany velkého vápna netrefil brankovou konstrukci.
     
    61
    Druhé střídání hostí. Z placu odchází po hodině hry Mark Prettenthalter, kterého nahrazuje Reinhold Ranftl
     
    62
    Zničehonic se před zcela volnou brankou Wieneru ocitl po přihrávce Quaschnera záložník Marcel Sabitzer, který posílá zblízka míč jen do gólmana hostí.
     
    63
    První střídání také ne domácí straně. Alan nahrazuje Nilse Quaschnera, který dnes podal velmi dobrý výkon.
     
    64
    Po faulu Freitaga na Lazzara bude mít míč v držení opět Salzburg.
     
    66
    Hra Salzburgu nevypadá rozhodně tak pohledně jako za stavu 2:0. Domácí se již více soustředí na obranu. Není se čemu divit, po dvou domácích porážkách v řadě potřebují doma nutěn bodovat.
     
    67
    Přes sedm tisíc fanoušků na stadionu v Salzburgu ale svůj tým neúnavně žene ke zteči branky Wieneru. I když nyní už po několikáté nepřesnosti někteří z domácích fans lehce pískají, v dnešním zápasu poprvé.
     
    69
    Pollhammer bez potíží odvrátil míč před nabíhajícím Alanem.
     
    69
    Domácí budou na polovině soupeře po levé straně vzahovat. Krátce po uvedení míče do hry odkopává Wiener míč znovu na půlku soupeře.
     
    70
    Ab Dal Rahman Osman Ali zvedl kopačku nebezpečně vysoko a jen tak tak, že neminul obličej Sabitzera. Faul na půlící čáře.
     
    70
    Hned po rozehrání faulu má Salzburg k dispozici rohový kop.
     
    71
    Obrana Wieneru jej odvrací opět až někam k půlící čáře.
     
    72
    Keita nyní zastavil dvěma ostrými zákroky během pěti vteřin Herberta Rautera. Hosté budou mít příležitost ke vstřelení vyrovnávací branky, protože přimý volný kop zase tak daleko od branky Gulasciho není.
     
    73
    Krátce po odpískání faulu před vápnem špatně došlápl Ankersen a je ošetřován.
     
    74
    Přímý volný kop Wieneru dopadl na vápno přesně na hlavu Ranftla, kterého při zakončení odstavili dva beci domácích. Následně Ranftl mohl centrovat před branku Gulasciho, jenže to by musel do míče kopnout přesněji.
     
    75
    Druhé střídání v domácím celku. Z placu zhruba patnáct minut před koncem odchází Massimo Bruno, místo kterého se na hřiště podívá Jonatan Soriano.
     
    76
    Zhruba pět metrů před velkým vápnem si na Alana vyšlápl Christian Deutschmann a bude z toho nebezpečný přímý volný kop domácích.
     
    76
    Za protesty při předchozí situaci dostává žlutou kartu gólman hostí Dominik Schierl, který přišel k rozhodčímu a zřejmě ho nezval na čajový dýchánek.
     
    78
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Jak je to jednoduché, dalo by se říct. K přímému volnému kopu pět metrů před šestnáctkou se postavil JONATAN SORIANO a trefil se přesně k pravé tyči branky Schierla, který se za míčem jen smutně ohlédl.
    Jonatan SORIANO - 3:1
     
    79
    Ab Dal Rahman Osman Ali si spletl fotbal s basketbalem a po jeho ruce budou u míče opět domácí...
     
    80
    ...kteří nyní bez problémů kombinují s vlastním gólmanem před svojí šestnáctkou. Zdá se, že je o vítězi zápasu rozhodnuto.
     
    80
    Útočné choutky Conora O'Briena nemohou pokračovat, neboť po pasu Rahmana Osmana Aliho se záložník hostí nacházel v ofsajdu.
     
    82
    Rauter vybojoval skluzem míč pro O'Briena, který vystřelil z hranice velkého vápna. Jeho pumelici kryje Gulasci.
     
    83
    Další pohledná kombinační akce Salzburgu. Naby Keita poslal míč metr před vápnem na Alana, který se efektivní kličkou posunul do vápna, vystřelil a myslím si, že být břevno z citlivějšího materiálu, bylo by přeraženo vejpůl.
    Salzburští dnes již podruhé napálili míč do břevna.
     
    84
    Poslední střídání Salzburgu. Christoph Leitgeb půjde za rozhodnutého stavu na hřiště, kde nahradí Marcela Sabitzera.
     
    85
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Krátce po střídání předvedli domácí další dokonalé rozebrání obrany hostů. Alan je sice dnes na hřišti pouze krátce, nicméně hraje FANTASTICKY. Jeho centr na penaltě sklepl Soriano, další skvěle hrající střídající hráč, na KEVINA KAMPLA, který si míč posunul k malému vápnu a z levého rohu malého vápna poslal míč mezi Schierlovy nohy. Asistence: Jonatan Soriano.
    Kevin KAMPL - 4:1
     
    86
    Také hosté naposled střídají. Daniel Schöpf odehraje zbývajících pět minut za Kristijana Dobrase.
     
    87
    Již to mohla být klasicá pětka, protože Alan se po dalším pasu za obranu trefil přesně k pravé tyči, jenže v době přihrávky se nacházel v milimetrovém ofsajdu.
     
    88
    Leitgeb faulova Ab Dal Rahman Osman Aliho a u míče zůstanou hosté.
     
    89
    Zblokovaná střela Sereiniga, míč je znovu před vápnem Salzburgu.
     
    89
    Sereinig si našel míč u velkého vápna a vypálil. Jeho pokus pravačkou však šel vedle.
     
    90
    Hra je přerušena, protože po centrovaném míči se střetl Christian Deutschmann s gólmanem Peterem Gulascim a je ošetřován. Faul to od gólmana Salzburgu nebyl.
     
    90+1
    V první minutě nastavení fauloval Schöpf domácího Keitu, takže Salzburg bezpečně zůstane u míče.
     
    90+2
    Utkání ve druhé minutě nastavení pomalu plyne ke konci. O vítězi je dlouho dopředu rozhodnuto.
     
    90+3
    Salzburg dohrává zápas na polovině soupeře.
     
    90+4
    Kombinace domácích připomíná házenou. Salzburg v osmi lidech kombinuje před vápnem Wieneru.
     
    90+5
    Po levé straně ještě utekl s míčem Alan, ale jeho přihrávka na spoluhráče nebyla přesná.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Domácí vyjma zhruba patnáctiminutového výpadku mezi 60.-75. minutou zaslouženě berou tři body.

    V prvním poločasu měl Salzburg místy obrovskou převahu. Ve čtvrté minutě se prosadil Peter Ankersen trefou k pravé tyči. Do stejného místa skóroval v dvaadvacáté minutě Marcel Sabitzer. Domácí poté krátce polevili, čehož využil Herbert Rauter únikem a přesným zakončením opět k pravé tyči.

    Druhý poločas sice začal Salzburg aktivně, ale šance nevyužil a poté se z jeho hry vytratila lehkost. Ta se vrátila až v osmasedmdesáté minutě po krásném gólu z přímého volného kopu, trefil se Jonatan Soriano. Pět minut poté trefil Alan břevno. Vadit mu to ale nemuselo, protože pět minut před koncem pečetil výhru pěknou kombinační akcí domácích Kevin Kampl.
     
    Branky: 4-1.
    Střely na branku: 12-3.
    Zásahy gólmanů: 2-8.
    Zblokované střely: 4-1.
    Střely mimo: 12--1.
    Ofsajdy: 3-2.
    Rohy: 6-1.
    Žluté karty: 0-2.
    Fauly: 11-16.
    Červené karty: 0-0.
     
    S konstatováním, že Red Bull Salzburg naprosto bez problémů poráží Wiener Neustadt poměrem 4:1 a z posledních šesti zápasů proti tomuto soupeři zvyšuje skóre na 38:4 se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:01:49)

    Tomáš Lysý

    Branky: 4. Ankersen, 22. Sabitzer, 78. Soriano, 85. Kampl – 32. Rauter

    Karty:   46. Prettenthaler (WIE), 76. Schierl (WIE)


    FC Red Bull Salzburg: Gulasci – Schmitz, Ilsanker, Hinteregger, Ankersen – Lazaro, Keita, Kampl, Sabitzer – Bruno, Quaschner. Trenér: Adi Hütter.
    Náhradníci: Walke, Soriano, Leitgeb, Schiemer, Ulmer, Alan

    SC Wiener Neustadt: Schierl – Polhammer, Sereinig, Deutschmann, Prettenthaler – Osman Ali, Freitag, O'Brien, Dobras – Koch – Rauter. Trenér: Heimo Pfeifenberger.
    Náhradníci: Mally, Schöpf, Ranftl, Ebenhofer, Tieber, Vollnhofer, Kainz.

    Rozhodčí: Gerhard Grobelnik – Roland Braunschmidt, Habip Tekeli – Christian Dintar

    Diváci: 7214
    bahis siteleri