Lipt. Mikuláš – Spišská N. Ves 3:3 (1:0 po s.n.) | Bardejov – Michalovce 1:4 (kon.) | Prešov – Prievidza 6:3 (kon.)
Topoľčany – Senica 2:10 (kon.) | Detva – Trnava 4:0 (kon.)
konec
PHK Prešov
6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
MšHK Prievidza
sk Středa 08.10.2014, 17:30 • ICE Aréna, Prešov • 1. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:41:47)
     
    59:45
    Domáci točia súpera pred jeho bránou, až sa k strele spred kruhu na buly dostal Dušan Kobeľa, jeho tvrdá rana k bližšej tyči je ale vystihnutá lapačkou Volentiera.
     
    59:10
    Prievidza zaváhala v prihrávke v útočnom pásme, puk získal Prešov a už ho drží v útočnom pásme vo svojej moci.
     
    58:38
    Prešov dáva gól! Máme tu dnes trojgólového strelca! Okamžitá domáca odpoveď, kedy Marcel Pavlovský dostal puk do jazdy, zaviezol ho až pred bránku kde ho nikto neatakoval, namieril to do horného rohu k bližšej tyči a trafil to naozaj fantasticky!
     
    58:08
    Prievidza dala gól! Tak to bola obrovská chyba, za nahodením pukom šiel za bránku Dominik Riečický, tomu puk ale vzal MATÚS BUDIAK sa do prázdnej brány poslal ku vzdialenejšej tyči puk!
     
    57:56
    Beňadik sa snažil zastaviť kapitána PHK v prieniku, čo sa mu aj podarilo, no nedovolene, odchádza na trestnú lavicu za podrazenie a domáci budú mať presilovku 4 na 3.
     
    57:50
    Domáci majú puk na hokejke a držia hru pod kontrolou, Pavlovský sa snaží prebiť do útočnej šance.
     
    57:20
    Kentoš skončil na brankárovi RIečickom keď sa ho snažil otravovať, to sa nepáčilo Chovanovi a rovnako tiež vybuchli nervy aj Lukášovi Pijákovi, menšiu roztržku ale rozhodca rýchlo zastavil.
     
    57:02
    Lukáš Potoček zobral puk obrancovi Černému a šiel sám na prázdnu brány, Ivan Černý ho zastavoval ako vedel, za nedovolené bránenie si odpyká dve minúty. Možno ale dodať, že zabránil jasnému gólu.
     
    56:50
    A znova už sa usadila Prievidza pred domácou bránou, Volentier ide von z brány.
     
    56:20
    Černý po úspešnom buly pálil od modrej, trafil hornú tyč od ktorej sa puk odrazail na ochrannú sieť. Brankár MŠHK sa vracia do brány.
     
    56:15
    Volentier opúšťa bránu a Prievidza to skúsi v šestici.
     
    56:10
    Ivan Dornič si berie oddychový čas pre Prievidzu, tak budeme zvedaví, čo vymyslí.
     
    56:10
    Nakoniec sa MŠHK podarilo vybojovať presilovku, Erik Ivančo sa ale skutočne podrazenia dopustil čo je pravda, domáci sa budú brániť vo štvorici.
     
    55:40
    Hostia už trocha prikrášľujú a celkom ľahko padajú na ľad v snahe získať nejakú početnú výhodu, Pavlovský sa čuduje, keď jeho súper zázračne pred ním.
     
    55:15
    Po zakázanom uvoľnení Prievidze uvidíme buly pred Volentierom.
     
    54:55
    Obranca Prievidze Lukáš Škrak sa zachoval veľmi nešportovo, niečo nevhodné pokrikoval na ľade, dostal osobný trest 10 minút a na trestnej lavici si ešte poriadne hokejkou trepol po plexiskle. Toto na štadión nepatrí.
     
    54:10
    Znova točia puk v útoku ale hráči Prievidze, strela ale z hokejok zelených neprichádza.
     
    53:35
    Hájnik odviedol dobrú prácu, jeho snaha vyústila do strely, jeho pokus Volentier vyrazil len pred Tomčáka, mladý domáci útočník ale nedokázal trafiť puk do voľnej časti brány
     
    53:10
    Po buly v strednom pásme sa dokázali domáci dostať do útočného, Jaroš dostal puk medzi kruhy kde si pripravil strelu, nakoniec ho ale vyrážačkou Volentier vychytal.
     
    52:55
    Beňadik pálil od modrej, jeho strelu zblokoval Pavlovský, ihneď sa Prešovčania rútili do protiútoku, znova ich ale zastavilo postavenie mimo hry.
     
    52:15
    Prievidza ale sa azda nevzdala, znova tlačí súpera, tentokrát Uhráček nahodil puk pred bránku kde bekhendom zakončoval Kovalík, jeho strela končí ale len na dobrom Riečickom. Tlak ale pokračuje.
     
    51:30
    Po ďalšej útočnej snahe si Prešov puk zobral a už ho má vo svojej moci, snaží sa aj on ísť dopredu.
     
    50:55
    Kolařík urobil obrovskú chybu v obrannej tretine na mantineli, kde ho zbrojil Kentoš, azda najlepší hráč hostí, získal puk, mieril nad rameno Riečického, ktoré ale dokázal domáci brankár nadvihnúť a vyraziť puk!
     
    50:20
    Hostia v rýchlej akcii, po zmätku pred bránkou ležal Riečický už prakticky v ráne, puk bol niekde pred ním, vzal si ho Číčala, brankár sa už dvíhal a nakoniec proti jeho strele dokázal zasiahnúť!
     
    49:55
    Tomčák vyviezol puk do útočného pásme, prihrávka neprešla a dostal sa znova k puku, vystrelil po ľade, Volentier vyrazil pár sekúnd na to vystrelil aj Hájnik z kruhu, bránu ale netrafil.
     
    49:25
    Prievidza akoby ale už ani odpor nekládla, tento zápas ma zjavne jasného víťaza, nejaký zvrat by bol veľkým prekvapením.
     
    48:50
    Prešovčania teraz ale dokázali zavrieť súpera pred bránou, Pavlovský bol pri Volentierovi, spoza brány na neho smeroval puk, kapitán Prešova ale nedokázal tiesnený vystreliť.
     
    48:00
    Budiak v útočnej akcii neuspel, Prešovčania sa ale do útočnej šance nehrnú a asi chcú zápas dohrať s kľudom.
     
    47:20
    V dobrej šanci sa ocitol Lukáš Potoček, v kruhu na buly mal rýchlosť, šiel na brankára, puk si dal na bekhend a chcel zakončiť, trafil ale len Volentiera.
     
    47:05
    Domáci v snahe o rýchlu rozohrávku sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    46:55
    Následne sa domácemu celku nepodarilo vytvoriť si tlak pred bránkou, Prievidza poslala puk do stredného pásma, kde sa oň bojovalo na mantineli dosť dlho, rozhodca teda hru prerušil.
     
    46:15
    Jaroš obkorčuľoval bránu, na modrej našiel Ivanča, ten ihneď pálil, Hájnik jeho strelu tečoval, no len do miest kde bol betón Volentiera.
     
    45:45
    Už ďalší ofsajd Prešovčanov v snahe o útočnú akciu, s čím nemôže byť tréner Vodila veľmi spokojný.
     
    45:25
    Prievidza sa usadila akosi pred domácou bránou, po buly vystrelil tvrdú ranu Slota, betónom jeho puk ale Riečický dokázal vytesniť na ochrannú sieť.
     
    45:00
    Na strane domácich sa pred bránku dostal Caban, obrana mu ale v momente strely puk vzala, hostia sa dostali do útoku, z kruhu na buly strieľal Piják, jeho puk brankár Riečický ale vyráža.
     
    44:40
    Domáci sa nedostali do akcie, znemožnili ale zaútočiť aj súperovi a držia puk za vlastnou bránou.
     
    44:00
    Mám pocit akoby dnes Ivan Černý neschádzal z ľadu a polovica striel šla z jeho hokejky, tentokrát znova pálil od modrej, ale Riečický jeho pokus vyráža na mantinel.
     
    43:20
    Hájnik naskočil na ľadovú plochu a hneď sa zapojil do útočnej akcie, ktorá ale stroskotala na ofsajdovom verdikte rozhodcu.
     
    43:10
    Pavlovský poslal puk do stredného pásma, už sa dlho hrať v presilovke nebude.
     
    42:48
    Už sa hrá presilovka Prievidze len o jedného hráča, za šarvátkou za bránkou získal Jakub Guntáš aj Jakub Matejka menší trest.
     
    42:30
    Prešov ešte stále nevyhodil puk, Prievidza kombinuje pred bránkou, kde Jozef Kentoš operoval, snažil sa po tom, čo pri tyčke získal puk zakončovať, prvý pokus zastavil betón Riečického a následne už domáca obrana poslala útočníka MŠHK na ľad.
     
    42:00
    Ďalší pokus Černého, tentokrát puk z jeho hokejky skončil na pozornom Riečickom.
     
    41:40
    Černý tvrdou ranou od modrej netrafil bránu, hostia ale pri puku ostávajú a kombinujú.
     
    41:20
    Až minútu a 21 sekúnd bude hrať Prešov v oslabení o dvoch, keď k Chovanovi si prichádza sadnúť aj Martin Hájnik za podrazenie.
     
    41:05
    Strelu hostí od modrej zastavil členok Erika Ivanča, čo muselo asi bolieť, každopádne Prešov dokázal potom puk vyhodiť.
     
    40:41
    Ľubomír Chovan si počínal nedovolene, za narazenie na mantinel v obrannom pásme odchádza na trestnú lavicu, presilovka pre Prievidzu.
     
    40:30
    Hrá sa v plnom počte na oboch stranách. Kivader dostal puk do útočného pásma, hľadal na opačnej strane spoluhráča, no puk končí až na mantineli.
     
    40:01
    V bránke Prievidze sa objavuje Viktor Volentier, ktorý vymenil Marka Borároša!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj naďalej pokračovali zverenci Jána Vodilu v dominantnom výkone, v úvode 24. minúty mal na hokejke skvelú možnosť Potoček, no netrafil. Keď vylúčenie Kentoša dalo presilovkovú možnosť Prešovu, gól visel na vlásku. Caban nastrelil brankára, z dorážky netrafil Potoček a Filip Pekarčík v jednej z mnohých šancí nastrelil z uhla konštrukciu brány. Nakoniec ale domácim hokejové šťastie doprialo, už pre hre v piatich na piatich našiel Hájnik spoza brány z druhej vlny korčuľujúceho Erika Ivanča a šikovný zadák strelou k tyči napriahol sieť za Borárošom. Nepekná situácia nastala v polovici 30. minúty, keď Vartovník doslova zostrelil Rastislava Slotu. Po tom, čo Filip Pekarčík v 32. minúte z dobrej šance nepretlačil puk za bránkovú čiaru ani na dvakrát prišiel trest. Martin Hájnik smeroval pár sekúnd na to na trestnú lavicu, Číčalovu delovku Riečický len vyrazail a do brány pretlačil puk Tomáš Číčala. Domáci pykali teda za zlú disciplínu, ktorá im mohla na prekvapenie ale priniesť gól, Pavlovský v oslabení ale len nastrelil brankára. Nakoniec sa ale nedovolenou hrou prezentovala aj Prievidza, čo potrestal Marcel Pavlovský svojim druhým gólom, keď dorazil vyrazený puk po strele Kivadera. Ani nie o minútu už lovil Borároš puk z brány zas, tentokrát Chovan našiel pred bránkou Čopáka, ktorý si prehodil puk na bekhend a strelou ponad betón sa mu posadilo vsietiť piaty domáci gól.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, tentokrát v akcii je znova celok Jána Vodilu, jeho zverenec Erik Ivančo dostal puk medzi kruhy kam si nakorčuľoval z druhej vlny, jeho tvrdá rana mierila do horného rohu pri opačnej tyči, Borároš ale zasahuje skvelo lapačkou!
     
    39:00
    Prievidza znova po góle ide do útočnej akcie, Lukáš Piják dostal puk pred bránku medzi kruhy, švihom vypálil, no na domáceho gólmana nevyzrel.
     
    38:28
    Prešov dáva gól! Domáci okamžite v protiútoku, Chovan šikovne poslal puk spoza brány na VLADIMÍRA ČOPÁKA, ten vymyslel veľmi zaujímavý manéver, puk si prehodil na bekhend a oblúčikom ponad brankárov betón skóruje!

    Asistencia: Chovan
     
    38:00
    Prievidza sa po góle snaží dostať naspäť do hry, od modrej to skúšal Škrak, ale nepochodil, hoc jeho puk bol šikovne tečovaný.
     
    37:36
    Prešov dáva gól! Nakoniec využili početnú výhodu aj žlto-modrí. Po pomerne dobrej strele od modrej k opačnej tyči v podaní Kivadera Borároš iba vyrazil puk pred Pavlovskému, ten poskakoval pred bránkou, kapitán MARCEL PAVLOSKÝ ho skrotil a skúsene poslal do siete!

    Asistencie: Kivader
     
    37:20
    Už sú domáci pred bránkou, Pavlovský hľadal pri tyčke stojaceho Kivadera, ten ale nedokázal poslať ťažký puk do siete.
     
    36:45
    Prešov sa ešte nedostal do útočného pásma, Černý poslal puk za bránu PHK.
     
    36:19
    Domáci v plnom počte. Bude sa hrať presilovka.
     
    36:10
    Hostia vystrelili od modrej veľmi nepresnú strelu, ktorá nijak neohrozila bránu.
     
    35:42
    Domáci brankár Marko Borároš je vylúčený, nezachytil som ale za čo, v momente keď sa to dozvieme, budeme informovať. Trest si odsedí Číčala.
     
    35:40
    V oslabení sa podarilo po strele Černého z medzikružia, ktorú brankár PHK vyraziť dostal domácim do brejku, Pavlovský dostal puk do stredného pásma, získal rýchlosť a z kruhu na buly napriahol, jeho strela ale končí iba v náručí Borároša!
     
    35:15
    Prievidza už kombinuje, Černého strela ideálna na teč pre Môčika ale konči vedľa brány.
     
    35:00
    Domáci ale nakoniec dostali puk až za Borároša, kde si ho berú hráči Prievidze.
     
    34:35
    Pavlovský sa snažil vyviesť puk do útočného pásma, v tom strednom ale jeho výpad končí.
     
    34:19
    Domáci si môžu poriadne skomplikovať situáciu nedisciplínovanosťou, ďalším mužom s dvojminútovým trestom je Erik Ivančo za nedovolené bránenie.
     
    33:50
    Prievidza vyhrala buly, dostala sa do útočného pásma, od modrej vystrelil Černý, tento puk ale nemal gólové parametre.
     
    33:20
    Domáci po góle so snahou o prinavrátenie dvojgólového náskoku, no za bránkou sa len ťažko strieľajú góly.
     
    32:52
    Prievidza dala gól! Hostia znižujú na rozdiel jedného gólu v početnej výhode, najprv síce Beňadik netrafil od modrej bránu, následne sa presunul pred brankára, na modrej ostal Ivan Černý, vyslal tvrdú strelu, Riečický len vyrazil a do siete nakoniec puk prepasíroval TOMÁŠ ČÍČALA.

    Asistencie: Černý, Môčik
     
    32:10
    Černému na modrej ušiel puk a tak ide Prievidza až do hĺbky svojej obrannej zóny.
     
    31:58
    Už sa hralo v pätici na oboch stranách 10 sekúnd, no už ide na trestnú lavicu za veľmi nepekný faul kolenom Martin Hájnik, šancu má Prievidza.
     
    31:20
    Dvakrát teraz vychytal Filipa Pekarčíka brankár Prievidza, ten dostal puk pred bránku, Borároš bol ale vykorčuľovaný a znemožnil tak akékoľvek zakončenie.
     
    31:00
    Už je Prešov znova usadený pred Borárošom.
     
    30:35
    Prievidza dostala puk von z obrannej tretiny a snažila sa aj zaútočiť, prihrávku pred bránu ale jeden z útočníkov nestihol.
     
    30:15
    Po strele Pekarčíka sa musel brankár hostí naťahovať po puku, nakoniec úspešne vyráža.
     
    29:48
    Lukáš Škrak odíde na trestnú lavicu za napadnutie, Prešov bude mať ďalšiu presilovku.
     
    29:45
    Čopák si nakorčuľoval na dlhý pas od mantinelu a z kruhu na buly okamžite vystrelil vo veľkej rýchlosti, trafil ale len betón Borároša.
     
    29:30
    Vartovník od modrej napriahol a doslova zostrelil jedného z hráčov Prievidze, je to Rastislav Slota ležiaci na ľade! Lekár prichádza a za jeho pomoci hráč odchádza z ľadu.
     
    29:20
    Caban dostal zo stredového kruhu puk na modrú čiaru pre Potočeka, ten mal voľný priestor, v momente strely ale prišla teč súpera a puk končí na ochrannej sieti.
     
    28:48
    Prešov dáva gól! Prešovčania aj po presilovke boli aktívnejší, hrali v útočnom pásme čo sa im nakoniec aj vyplatilo, po dvoch tvrdých zákrokoch bolo signalizované vylúčenie, Hájnik ale vzal za bránkou puk, pred ňou našiel nakorčuľovaného ERIKA IVANČA, ktorý strelou k tyči posiela domácich do vedenia o dva góly.

    Asistencia: Hájnik
     
    27:57
    Hostia v plnom počte.
     
    27:40
    Hostia síce puk vyviezli, okamžite sa ale Prešov ale dostal späť pred bránku, z kruhu pálil Vartovník, Borárošovi puk len vypadol a v snahe o dorážku preskočil Pavlovskému v rozhodujúcom momente puk hokejku!
     
    27:10
    Následne ďalšia skvelá šanca, z uhla chcel šikovne prekvapiť strelou k hornej tyči do rohu Pekarčík, trafia ale len konštrukciu brány!
     
    26:40
    Veľká šanca, domáci sa dostali do útočného pásma, Čopák parádne našiel pri bránke Cabana, ten ale nastrelil len brankára, k vyrazenému puku sa dostal Potoček, ktorý ale netrafia!
     
    26:10
    V obrannej tretine domáci nezachytili na mantineli dvakrát puk a teraz bojujú sami so sebou.
     
    25:57
    Tento fakt ale môže zmeniť presilovka pre Prešov, Tomčáka v strednom pásme zahákoval Jozef Kentoš a útočník Prievidze je vylúčený na dve minúty.
     
    25:40
    Ani Prešov sa teraz nevie dostať do útočného pásma, hra je taká nijaká, rozháraná a nezaujímavá.
     
    25:15
    Domáci pokračujú v útočných snahách, ich protivník sa nevie dostať do nejakej šance a je to z jeho strany skôr o vyčkávaní na chybu.
     
    24:40
    Kivader prenechal v kruhu na buly puk Pekarčíkovi, ten mieril k opačnej tyči kde by mohol prepasírovať puk stojaci Marcel Pavlovský, okolo tyčky ale ide puk na zadný mantinel.
     
    24:10
    Tentokrát nabehnutého Čopáka hľadal Filip Pekarčík, puk ale cez obrancu Prievidze nedostal.
     
    23:20
    Čopák vymyslel parádnu prihrávku keď mal v kruhu rýchlosť, medzi nohy poslal puk brániacemu hráčovi na Potočeka ktorý sám pred bránkou mieril do dobrej výšky, no bránku Borároša netrafil.
     
    23:00
    Po úspešnom buly hráčov PHK vystrelil od modrej Chovan, trafia ale len hráča pred ním.
     
    22:50
    Hájnik zaviezol puk do útočného pásma, jeho prihrávku ale Škrak blokuje a puk končí mimo hracej plochy.
     
    22:25
    Po buly nahadzovali hostia do útočného pásma, Hájnik ale tečoval puk, ktorý končí na striedačke Prievidze.
     
    22:15
    Domáci v útočnom pásme stratili puk, Prievidza okamžite chcela rozohrať, no dopustila sa postavenia mimo hry.
     
    21:58
    Hostia v plnom počte.
     
    21:45
    Pred medzikruhy sa dostal s pukom Pavlovský, jeho tvrdá strelu ale končí iba na zadnom mantineli.
     
    21:30
    Prešov drží puk pred bránkou Prievidze, k strele sa ale nevie dostať a kombinuje.
     
    20:55
    Domáci v plnom počte.
     
    20:50
    Nakoniec Prievidza šikovne ozbrojila súpera a Číčala sa prebíjal pred bránku, no v poslednej chvíli ho domáci od puku odstavili.
     
    20:20
    Chovan s útočnými chúťkami zaviezol puk do útočného pásme kde ho domáci tím drží, k strele sa ale nevie dostať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Na zimnom štadióne v Prešove už hneď po úvodných sekundách domácich priaznivcov zamrazilo, po úspešnom buly sa po vpáde do útočného pásma prezentoval strelou švihom k tyči Tomáš Číčala a otvoril skóre stretnutia. Odpoveď domácich prišla prakticky okamžite, o minútu aj pár sekúnd sa k strele od modrej dostal Ľubomír Chovan, pred brankárom tečoval puk Lukáš Potoček a skóre bolo vyrovnané. Favorit stretnutia sa s týmto stavom neuspokojil a z prakticky identickej situácie ani nie o minútu tečoval Ivančov pokus kapitán Marcel Pavlovský. Hru si následne zobral pod taktovku domáci celok a Borároš mohol byť rád, že už zo siete puk nelovil. Vo veľkej šanci netrafil bránu Samuel Chalupa, vyrazená puk po strele Potočeka Caban netrafil a rovnako v skvelej šanci ušiel puk aj Kivaderovi. Zbytočnou nedisciplínovanosťou ponúkli v druhej časti prvej tretiny Prešovčania súperovi možnosť vyrovnať, keď na trestnej lavici sedeli naraz Chovan aj Kobeľa. Žlto-modrí sa dokázali ubrániť a znoa hrozili z rýchlych akcií. V závere dvadsaťminútky ale znova za zbytočný faul odišiel z klziska na dve minúty Kobeľa a len vďaka famíznemu presunu Riečického Číčala nepridal štvrtý presný zásah stretnutia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:58
    V úplnom závere tretiny sa previnili aj hostia, konkrétne Pavlovského poslal tvrdo na mantinel Lukáš Piják.
     
    19:50
    Prešov získal puk, Pavlovský sa snažil aj zaútočiť, nakoniec ale len prešiel okolo brány súpera.
     
    19:30
    Následne nastala pred gólmanom PHK tlačenice, ďalším pokusom do hornej časti brány sa prezentoval Číčala, jeho puk bol celkom nevyspytateľný pre teč, Riečický ho ale nakoniec mal pod kontrolou.
     
    19:15
    Veľká šanca na vyrovnanie, Môčik pri tyčke horizontálne hľadal Číčalu, puk sa dostal presne na jeho hokejku, hosťujúci útočník puk nadvihol, skvelý Riečický sa ale stihol presunúť a vyrazaiť!
     
    18:55
    Ďalší trest pre Prešovčanov a znova zbytočný, Kobeľa pridržal pri mantineli protihráča v boji o puk za vlastnou bránou a oslabí domáci tím.
     
    18:45
    Pavlovský sa dostal po brejku po neúspešnom útoku hostí, hľadal Kivadera, ten si počkal v kruhu na buly kým kapitán prejde okolo brány pred ňu a prihrával, no až k Pavlovskému sa puk nedostal.
     
    18:10
    Prvá formácia PHK nedokázala udržať útočné pásmo a tak sa dopredu tlačí znova MŠHK.
     
    17:30
    Prešov vyviezol puk, ale znova Pijak sa rýchlo dostal k nemu a strieľal, puk Riečický iba vyrazil, domáci hráči ho ale rýchlo z nebezpečného priestoru upratali na mantinel.
     
    17:15
    Prievidza ešte pokračuje v ťahu na bránu, z kruhu na buly pálil Pijak, nastrelil ale len súpera.
     
    16:50
    Do ďalšej nebezpečnej šance sa dostal znova Kovalík, z uhla skúšal poslať puk nad rameno Riečického, brankár PHK ale strelu vyráža úspešne.
     
    16:20
    Na opačnej strane sa cez útočnú modrú dostal Kovalík, okamžite mieril na bránku, jeho strelu ale bezproblémov chytá Riečický.
     
    15:50
    Po ukončení oslabenia sa dostal Caban s Pekarčíkom do prečíslenia, Caban sa ale znova ulakomil, neprihral a s jeho slabým pokusom brankár problém nemal.
     
    15:35
    Domáci v plnom počte. Prievidza veľa vody nenamútila v presilovke.
     
    14:45
    Prešovčania už sú v trojici keď zobral hosťom puk Kivader, v kruhu na buly sa snažil sťahovačkou dostať cez obrancu pred Borároša, obranca mu ho ale vypichol.
     
    14:30
    Ivan Černý dvakrát vystrelil od modrej, veľmi tvrdú ranu, v prvom prípade RIečický vyrazil a obrana puk vypratala, následný puk schoval už a hru prerušil.
     
    14:10
    Následne prišla od modrej strela Černého, ktorú má Riečický pod kontrolou, puk berie do lapačky a hru prerušuje.
     
    14:00
    Vartovník pred brankárom sklepol puk na mantinel, odkiaľ ho ale nevyhodili domáci hráči.
     
    13:35
    Veľmi ľahko teraz spadol na ľad Matejka, rozhodca posúdil situáciu ako nedovolenú a posiela Dušana Kobeľu na trestnú lavicu za nedovolené bránenie. Domáci budú na ľade traja takmer minútu.
     
    13:15
    Teraz sa hostia usadili v útočnom pásme a kombinujú.
     
    12:50
    Kivader šikovne spracoval skáckavý puk pred bránkou a poslal ho až do útočného pásma ďaleko od Riečického.
     
    12:31
    Máme tu prvé vylúčenie a celkom zbytočné, keď za bránkou bojovali o puk v útočnom pásme hráči domáceho tímu, Ľubomír Chovan sa pri snahe získať puk dopustil podrazenia a oslabí Prešov.
     
    11:45
    Kentoš na mantineli srdnato bojoval, vybojoval puk pre Škraka, ten okamžite strieľal, bránku Riečického ale netrafil.
     
    11:10
    Sám šiel ku bráne Čopák, v kruhu na buly sa zľakol obrancu a strieľal, no netrafil bránu.
     
    10:50
    Po chybe MŠHK sa dostali domáci do akcie troch na dvoch, Potoček pred medzikružím prihral napravo korčuľujúcemu Hájnikovi, ten okamžite vystrelil, no nastrelil len betón gólmana Borároša!
     
    10:30
    Hájnik bojoval o puk v útočnom pásme, no neúspešne, Prievidza si berie puk a snaží sa vymyslieť akciu.
     
    10:00
    Domáci sa už oslobodili spod tlaku, akcia Pekarčíka s Kivaderom ale proti obrane hostí nepochodila.
     
    09:15
    Prievidza sa dostala do útočného pásma, puk dostali hostia pred bránku kde je naozaj rušno, Uhráček prebral puk pri betóne a chcel ho poslať na opačnú stranu, nepodarilo sa mu ale nasmerovať ho do odkrytej časti domácej svätyne.
     
    08:50
    Matejka vybojoval Prievidzi útočné pásma, poslal dozadu puk na Beňadika, ten ešte prihrával a následne strela je zblokovaná. V protiútoku domáci tím neuspel.
     
    08:10
    Po neúspešnej akcii Prievidze, z ktorej vyústila len nepresná strela od modrej sa dopredu dostal Čopák s Ferencom, Ferenc puk posielal spoluhráčovi, do prihrávky sa ale včas hodil jeden z hráčov v zelenom.
     
    07:40
    Ďalšia skvelá akcia a niečo asi dnes bude s hokejkami domácich, Potoček vystrelil, betónom Borároš vyrazil presne na hokejku Cabana, ktorý pri snahe o strelu ale netrafil puk.
     
    07:10
    Zaútočiť sa pokúsili aj hráči Prievidze, zastavil ich ale hvizd rozhodcu, ktorým oznámil ofsajd.
     
    06:45
    Sabol posielal následne strelu od modrej, ktorá bola pred brankárom tečovaná, puk ale mieri mimo brány.
     
    06:10
    Ďalšia veľká šanca domáceho celku, Pekarčík vybojoval v kruhu na buly puk a prenechal ho nakorčuľovanému Kivaderovi, ktorý ale nedokázal trafiť puk pri snahe o strelu!
     
    05:40
    Následne sa už ale k strele z kruhu na buly dostal Samuel Chalupa, jeho dobrý pokus ale zastavuje krásnym zákrokom lapačkou Borároš.
     
    05:20
    Polívkovi sa podarilo vyviesť puk, poslal puk na Ferenca, ktorý korčuľoval popri ňom, no ten tiesnený vystreliť nedokázal.
     
    04:40
    Domáci neuspeli v akcii, Prievidza sa dostala do útočného pásma kde teraz kombinuje, od modrej vypálil Slota, no RIečický zasahuje úspešne betónom.
     
    03:50
    PHK Prešov sa drží znova v útočnom pásme, no puk je len na mantineli.
     
    03:20
    Nádych dobrého začiatku hostí sa stratil, domáci sa dostali do ďalšej šance keď šli traja na dvoch, prihrávku na opačný kruh dostal Hájnik, strieľal okamžite, trafil ale len betón gólmana.
     
    02:41
    Prešov dáva gól! Neuveriteľné, už tretí gól stretnutia a to neprešli ani štyri minúty, od mantinelu z modrej čiary prišla ďalšia strela, ktorú pred bránkoviskom tečoval MARCEL PAVLOVSKÝ a prudkým pukom rozvlnil sieť za brankárom.

    Asistencia: Ivančo
     
    02:30
    Samo Chalupa sa následne ocitol pred bránkou Borároša vo veľkej šanci, no bránu prestrelil a gól nedáva.
     
    01:58
    Prešov dáva gól! Blesková odpoveď domácich, od mantinelu dostali Prešovčania puk na obrancu Ľubomíra Chovana, ten napriahol od modrej, pred brankárom strelu tečoval LUKÁŠ POTOČEK, čím vyrovnal skóre stretnutia.

    Asistencia: Chovan
     
    01:40
    Potoček dostal puk po buly v obrannom pásme pred bránku, kde ho držia protihráči na mantineli.
     
    01:00
    Prievidza vyštartovala na súpera, Prešov sa na chvíľku dostal so útoku, no rýchly brejk predviedli zelení, strela Matejku už ale končí na brankárovi PHK.
     
    00:14
    Prievidza dala gól! Tak to je bleskový začiatok zápasu, Priavidza vyhrala buly, od modrej vyslal strelu švihom TOMÁŠ ČÍČALA, puk mieril k tyčke a dostal sa do siete brankára Riečického.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    P.H.K. 3b Prešov: Riečický (Ras) – Vartovník, V. Sabol, Ivančo, Kobeľa, Chovan, Kolařík, Komloš, Guntáš – Pekarčík, Kivader, Pavlovský – Jaroš, Tomčák, Hájnik – Čopák, Caban, Potoček – Ferenc, Chalupa, Polivka

    MšHK Prievidza: Borároš (Volentier) – Hús, Černý, Slota, Beňadik, Škrak – Môčik, Piják, Číčala – Budiak, Matejka, Kentoš – Kovalík, Mendel, Uhráček

    Rozhodca: Tornay – Pribula, Vyšný.
     
    Najbližší súper Šarišanov nepatrí medzi favoritov súťaže, avšak v jeho kádri sa skrýva niekoľko zaujímavých mien. Hokejovému svetu je najznámejší Branislav Jánoš, aktuálne okrem iného aj asistent trénera v extraligovom Trenčíne, v minulosti 38-násobný reprezentant Slovenska na majstrovstvách sveta C, B aj A kategórie a taktiež účastník dvoch olympiád. Okrem neho v Prievidzi hráva tiež biologický syn Žigmunda Pálffyho, Denis Hudec a brat Mareka Viedenského, Matúš. Veríme, že zaujímavé lákadlá naplnia zimný štadión v Prešove stovkami priaznivcov, úvodné buly stretnutia je naplánované na 17:30.


    PHK 3b Prešov

    Prešovčania vkročili do sezóny správnou nohou a po dvoch úvodných zápasoch s reprezentáciou do 18 rokov mali na konte šesť bodov. V súbojoch s aktuálne vedúcimi mužstvami tabuľky Bardejovom a Detvou držali so súperom krok, doma proti úradujúcemu majstrovi bolo skóre vyrovnané až do 50. minúty, Bardejov nakoniec ale skúsenosti zúročil a tešil sa z výsledku 0:2. V Detve stratili zverenci Jána Vodilu nádej na body až niekoľko sekúnd pred záverečnou sirénou, keď inkasovali gól na konečných 2:3. Nasledovala skvelá séria výhier, ktoré boli veľkým pričinením bojovného výkonu a skvelej formy brankára Riečického. Postupne prišli na konto "koňarov" výhry 5:0 nad Považskou Bystricou, 2:0 v zápase s Liptovským Mikulášom, 3:2 po predĺžení s Topoľčanmi a v riadnom hracom čase aj so Senicou. Naposledy cestovali prešovskí hokejisti do Spišskej Novej Vsi a síce sa dostali do vedenia, neudržali ho. V tretej tretine neodolali tlaku domácich, inkasovali a v predĺžení o výhre Spišiakov rozhodol Ľubomír Vaic.

    Káder Prešova má v bránke tri známe mená. Azda najznámejšie je Imrich Petrík, bývalý reprezentačný brankár s bohatými extraligovými skúsenosťami, ktorý však bude naskakovať do hry iba sporadicky. Jednotkou v tíme je Dominik Riečický, majster SR spred roka, chrbát mu bude kryť talentovaný Vladmír Slivka. V obrane stavajú Šarišania na Ľubošovi Vartovníkovi, Vladimírovi Sabolovi, Dušanovi Kobeľova a Ľubomírovi Chovanovi. Defenzíva je na priemernej prvoligovej úrovni. V útoku velí Prešovu kapitán Pavlovský, ktorý zažíva veľký návrat domov. Známe sú tiež mená ako Ľubomír Caban a Martin Hájnik, ktorý vlani okúsil aj extraligu. Prešov ich doplnil nádejnými útočníkmi na čele s Markom Ferencom, Igorom Jarošom, Vladimírom Čopákom či Samuelom Chalupom. Ofenzívna sila PHK je zatiaľ skôr neznámou, tabuľku produktivity vedie Michal Kivader, hokejista, ktorý vlani nastupoval až v tretej formácii Prešova.

    MŠHK Prievidza

    Tím, ktorý obsadil vlani 9. priečku po základne časti ju aktuálne vlastní znova, na ôsme Topoľčany stráca dva body. Zverenci trénera Ivana Droniča majú jednu z najhorších defenzív v lige, keď inkasovali až 32 gólov. Preukázali to hneď v úvodnom ligovom zápase, od Senice vyfasovali hneď osmičku. O tri dni na to v Spišskej Novej Vsi ale prišla prvá výhra, keď sa hrdinom stretnutia stal dvojgólový Mendel. Druhé domáce stretnutie s Považskou Bystricou sa pre zlú viditeľnosť za stavu 1:1 nedohralo, pár dni na to už našťastie problém na štadióne nenastal a MŠHK už nezastavili na ceste za troma bodmi ani hráči Trnavy. Ďalšie štyri merania síl znamenali konfrontáciu so špičkou ligy a jeden duel s osemnástkou, ktorú na vlastnom ľade zdolali "buldogy" s prehľadom 6:2. Proti favoritom ale zeleno-bieli pykali za nedôslednosť v obranných radoch, v Michalovciach inkasovali osem, v Bardejove šesť a na vlastnom ľade proti Detve päť gólov, nebodovali ani raz... Za podotknutie stojí ale fakt, ktorý Prievidzu poháňa nahor, momentálne má najvyššiu úspešnosť streľby a v premieňaní presiloviek je tretia najlepšia.

    Bránkovisku velí tandém Viktor Volentier – Marko Borároš. Prvý menovaných odchytal v aktuálnom ročníku o zápas viac s úspešnosťou zásahov takmer 91%. Marko Borároš, ktorý dostával vlani viac príležitostí aktuálne so svojimi 85 percentami výrazne zaostáva. Problém defenzívy môžeme hľadať v počte obrancov, tých pravých v kádri nájdeme iba štyroch! Niektorí útočníci sú pravidelne nútení nastupovať v zadných radoch. Hlavným dirigentom v neľahkej úlohe je 33-ročný obranca Ivan Černý, ktorý s 10 bodmi velí štatistikám zadákov prvej ligy a nastupuje vo dvojici s kedysi útočníkom Romanom Húsom. Útočné formácie disponujú o čosi väčšou kvalitou, Prievidzi vypomáhajú dvaja skúsení borci, prvého z nich, Branislava Jánoša sme si predstavili v úvode. Podstatné pre mužstvo bolo získanie svojho azda najlepšieho útočníka z minulej sezóny, Jozefa Kentoša. Na striedavé štarty nastupuje Denis Hudec, kmeňový hráč Trenčína a syn Žigmunda Pálffyho zároveň. Za "buldogov" nastupuje tiež brat Mareka Viedenského, Matúš. Tieto mená dopĺňajú šikovní mladíci, veď nad 25 rokov má okrem Jánoša a Opatovského len Michal Kováč. V dobrom svetle sa ukazujú napríklad Matúš Budiak, Tomáš Číčala, Lukáš Piják či Róbert Mendel.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 2. Potoček (Chovan), 3. Pavlovský (Ivančo), 29. Ivančo (Hájnik), 38. Pavlovský (Kivader), 39. Čopák (Chovan), 59. Pavlovský – 1. Čičala, 33. Číčala (Černý, Môčik), 59. Budiak


    PHK Prešov: Riečický (Ras) – Vartovník, V. Sabol, Ivančo, Kobeľa, Chovan, Kolařík, Komloš, Guntáš – Pekarčík, Kivader, Pavlovský – Jaroš, Tomčák, Hájnik – Čopák, Caban, Potoček – Ferenc, Chalupa, Polivka
    MšHK Prievidza: Borároš (Volentier) – Hús, Černý, Slota, Beňadik, Škrak – Môčik, Piják, Číčala – Budiak, Matejka, Kentoš – Kovalík, Mendel, Uhráček

    Rozhodčí: Tornay – Pribula, Vyšný
    bahis siteleri