Vítkovice – Liberec 4:3 (kon.) | Jičín – Chodov 1:12 (kon.) | Královské Vinohrady – ELITE PRAHA 2:6 (kon.)
Bohemians - NE – Židenice 3:1 (kon.)
konec
TJ Sokol Královské Vinohrady
2:6 (0:3, 0:1, 2:2)
ELITE PRAHA
Sobota 18.10.2014, 18:30 • TJ Sokol Vinohrady • ČEZ Extraliga žen
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Zdravím a všechny vás vítám u online textového přenosu ze zápasu 5. kola Extraligy žen. Předmětem našeho zájmu budou pražské celky Vinohrad a Elite.
     
    TJ X3M SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY

    Domácí florbalistky v odehraných 4 kolech dokázaly zvítězit pouze jednou. Stalo se tomu tak hned v 1. kole na půdě nováčka z Jičína, ovšem od té doby Sokol tápe a po dvou prohrách mají vinohradské ženy dnes další příležitost ke zlepšení bilance. Aktuálně se sice Vinohrady nachází na 10. místě, jenže tabulka je vyrovnaná a v případě výhry je možný posun až o 3 místa vzhůru.
     
    ELITE PRAHA

    Hostující ženy jsou na tom téměř identicky stejně jako jejich dnešní protivnice. Jediná výhra přišla také s Jičínem, zbytek zápasů se Elite nepovedlo a Pražanky se tak musely smířit v dosavadním průběhu soutěže se třemi prohrami. Dnešní souboj bude také duelem sousedů v tabulce, hráčky Elite jsou na 9. místě a pouze díky lepšímu skóre mají výhodnější pozici před tímto zápasem.
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    6. kolo, 11. 10. 2013
    Vinohrady 3:6 Elite

    13. kolo, 24.11. 2013
    Elite 6:1 Vinohrady
     
    BODOVÁNÍ – VINOHRADY

    1. Eliška Čermáková (2+2)
    2. Aneta Tvrzníková (3+0)
    3. Monika Petřeková (1+0)
     
    BODOVÁNÍ – ELITE

    1. Tereza Chvátalová (3+2)
    2. Veronika Zittová (2+3)
    3. Veronika Rybičková (2+2)
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:00
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se může radovat z brzké branky! Nejproduktivnější hráčky Elite vzaly zodpovědnost na sebe, Tereza Chvátalová rozvinula akci na VERONIKU ZITTOVOU, jenž si ve střelecké pozici poradila bravurně. Asistence: Tereza Chvátalová.
     
    01:54
    Máčilová vzdorovala další ráně z hole hostující florbalistky. Tentokrát si gólmanka Vinohrad připisuje úspěšný zásah.
     
    03:07
    Kotíková se dostala po rozehrání volného úderu až do prostoru před brankou Elite. Její střela sice mířila na Máčilovou, do branky už však nedoputovala.
     
    03:52
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Nástup hostujících hráček se dá považovat za velmi vydařený. Druhý gólový zářez má na svědomí NELA HAVLÍKOVÁ, která se po několika nahrávkách s Nikolou Domonkosovou rozhodla pro střelecký pokus a míček se zastavil až o síť v kleci. Asistence: Nikola Domonkosová.
     
    04:50
    Oba celky se snaží těžit z protiútoků. Gécová na rozdíl od Máčilové zatím drží čistý štít a zvládá se včas přesunovat do prostorů, kam míří dělovky soupeřek.
     
    06:59
    Jelínková si vypracovala zajímavou příležitost k ohrožení Máčilové, strážkyně vinohradské svatyně v poklidu kryje pokus z velkého úhlu.
     
    07:56
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Náskok Elite je o další gól větší. TEREZA CHVÁTALOVÁ se probojovala na útočnou polovinu a její rána si našla cestu přes všechny překážky až za brankovou čáru. Asistence: Miroslava Kadučáková.
     
    08:47
    Před domácí brankou střílela Frantíková, té ovšem překazila radost Máčilová, která nohou zneškodnila možnost hráčky Elite.
     
    09:42
    Nosková vyslala dalekonosné nahození od půlící čáry směrem na branku Vinohrad, obránkyně zareagovaly včas a míček zblokovaly mimo nebezpečné prostory.
     
    10:31
    Hra se přerušuje, Bartošová je v těchto chvílích v rukou zdravotníků. Má pravděpodobně nějaké potíže s kotníkem.
     
    10:57
    Kotíková se s míčkem dokázala dostat až za branku hostujících hráček. Tento prostor ale nebyl úplně tím nejlepším pro zakončení a šance končí po zásahu obránkyně.
     
    13:09
    Vinohradská Šádková přebrala míček od Máčilové a její průnik přes téměř celé hřiště se povedl. Na druhou stranu koncovka už tak povedená nebyla, Gécová je pozorná.
     
    14:37
    Ofenzivně laděná formace Elite zahnala Vinohrady až na jejich obrannou půlku hrací plochy. V tomhle prostoru hostující bez potíží kombinují a tvoří si pozice ke střelám.
     
    15:39
    Strejcovská se po několika pasech octla ve střední vzdálenosti od svatyně Elite. Domácí hráčka zkusila vypálit, úspěch se nedostavil.
     
    17:13
    Syslová sice s problémy, ale přece jenom nakonec zpracovala míček a stihla i vystřelit. Tuhle šanci hasí Máčilová bezchybným chycením kulatého předmětu.
     
    17:42
    Petřeková nezvládla přehodit Gécovou, gólmanka hostů drží svoji pozici a lapila i další pokus protivnic.
     
    18:54
    Hyršlová s Tvrzníkovou a Macurovou vyvinuly solidní tlak na bránu hostujících florbalistek. Výborná Gécová stačila všechny jedovky odvrátit a díky maskované ženě hájící barvy Elite se Vinohrady neprosadily.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Aktivnější a agresivnější byly ženy pražského Elite, což je vidět také na výsledku po 1. části hry. Nedá se však říci, že by se ani Vinohrady nedostávaly do šancí, ovšem právě horší efektivita zapřičinila to, že je rozdíl mezi oběma týmy třígólový. Duel bude jistě ještě zajímavý, rozdíl není nijak markantní.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Vinohrady: 11
    Elite: 20
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:20
    Skvělá akce v podání Vinohrad málem nabídla snížení! Petřeková přijala přihrávku od spoluhráčky. Sama před prakticky prázdnou brankou zakončila, nešlo však o ideální pokus a míček zamířil mezi diváky.
     
    23:11
    Vinohrady jsou sevřeny před vlastní kasou, Elite tlačí a pokouší se najít jakoukoliv skulinku v defenzivě domácích. Obrana v čele s Máčilovou zatím zachraňuje situaci.
     
    23:52
    Jiříčková pálí mimo odkrytý prostor branky Gécové, ani tahle příležitost si cestu mezi tyče nenajde.
     
    24:14
    Hyršlové se nabídla možnost dorážet po střele Macurové, jenže skákavý míček nebylo snadné zkrotit a je po šanci. Útok znovu zakládá Elite.
     
    25:15
    Brejková situace se zrodila na obranné polovině Vinohrad a pokračovala až do prostoru před hostující brankou. Zde vyslala ránu Šádková, míček letí příliš vysoko.
     
    26:30
    Gécová ukázala přehled ve hře a odkopává nebezpečně blízko se kutálející míček pryč od její svatyně. Hra se přesunuje do středu hřiště.
     
    26:43
    Máčilová drží Vinohrady další sérií pěkných zákroků. Elite sice ostřeluje domácí branku, právě díky domácí gólmance se stav zatím nemění.
     
    27:33
    Dopředu se vydaly i domácí, hned z neúspěšného útoku se zrodila střela Elite, ani ta se neujala.
     
    28:35
    Gécová svým reflexem nenechala Jiříčkovou poslat míček do volného prostoru klece! Teď si určitě hostující obrana zhluboka oddychla.
     
    29:41
    Přihrávka pro Hyršlovou nepatřila mezi ty nejpodařenější, i proto hráčce sjel míček z čepele.
     
    31:29
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Mohlo se možná zdát, že domácí hráčky se dostávaly do větších šancí, jenže Vinohrady nevyužily příležitosti a Elite bez problémů navyšuje vedení. Tentokrát se prosadila BARBARA JELÍNKOVÁ, jejíž dělovka končí za zády Máčilové. Asistence: Veronika Rybičková.
     
    33:08
    Kadučáková svojí palbou zasáhla jen mantinel za brankou Vinohrad. Ke slovu se aspoň na několik následujících chvil dostanou domácí florbalistky.
     
    34:33
    Hyršlové nebylo nic platné, že nechala všechny protihráčky za svými zády. V rozhodující chvíli totiž netrefila prostor branky a její možnost končí nevyužita.
     
    35:27
    Přihrávka na Kotíkovou byla sice pohledná, avšak pokus jmenované hráčky si našel cestu pouze na tribunu.
     
    35:41
    Rozehrávka Vinohrad z útočného rohu ohrožení klece nepřinesla. Gécová jen v klidu pozoruje hru.
     
    37:24
    Frantíková se pokoušela znepříjemnit Máčilové život dvěma zajímavými střeleckými pokusy. Jednou míček chytala brankářka do svých dlaní, podruhé se projektilu do cesty připletl mantinel.
     
    38:56
    Bekhendová rána Rybičkové jde vedle. Defenziva Vinohrad si bere míček pod svoji ochranu a umožňuje rozvoj akce po křídle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda byla o poznání klidnější a vyrovnanější než úvodní třetina. Nebezpečných pozic bylo k vidění na obou koncích hřiště zhruba stejně, gólmanky byly většinou ve správný čas na správných místech a zvládaly zabraňovat gólům. Vinohrady už nemají na co čekat a pravděpodobně začnou chodit v poslední části hry více do útoku.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Vinohrady: 9 (20)
    Elite: 9 (29)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Nosková s Chvátalovou společně prověřily pozornost Máčilové, ta se nenechala žádnou nečekanou událostí zaskočit a pokryla šance Elite.
     
    42:57
    Gécová předvedla zákrok proti mordě Valáškové. Domácí hráčka neuspěla ve vzájemné konfrontaci se strážkyní hostující brány.
     
    43:40
    Výborným pohybem a hbitostí se prezentovala Máčílová, která až v poslední chvíli stačila změnit dráhu míčku, jenž se kutálel po brankové čáře.
     
    43:52
    Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
    I na Vinohrady se nakonec dostalo a domácí mohou oslavit vsítěný gól na 1:4. Klára Schwarzová poslala míček na připravenou hůl MAGDALENY KOTÍKOVÉ, ta překonala umístěným pokusem Gécovou a zmírňuje nepříznivý stav. Asistence: Klára Schwarzová.
     
    45:10
    Královské Vinohrady právě vstřelily branku!
    Domácí zdramatizovaly zápas dvěma góly po sobě v rychlém sledu! ZUZANA MACUROVÁ vytěžila ze své pozice pro palbu maximum, míček prolétl pod břevnem. Asistence: Aneta Tvrzníková.
     
    47:06
    K vidění je velké množství příležitostí na obou stranách. Hráčky v těchto chvílích příliš na obranu nemyslí a chtějí hlavně tvořit hru a střílet na branku.
     
    48:14
    Honzová přenechala míček k ráně Hyršlové, ta poslala kulatý předmět mimo vymezený prostor. Rozehrávky se chopily ženy Elite.
     
    49:07
    Máčilová likviduje dělovky soupeřek, Vinohrady díky ní mohou stále pomýšlet na obrat v tomhle zápase, i když Elite je ve hře kvalitně organizované.
     
    50:02
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Akcie domácích v této chvíli znatelně klesly. Nadšení Vinohrad zkrotila přesně umístěným nahozením VERONIKA RADOVÁ, zajistila tak hostujícímu týmu klidnější nadcházející minuty. Asistence: Nikola Domonkosová.
     
    52:18
    Schwarzová vysoko přestřeluje, Gécová jen sleduje, jak se míček zastavuje o ochrannou síť za její kasou.
     
    53:33
    Gécová nenechala proniknout míček do branky po pokusu Hyršlové! Opět rozhodovala blesková reakce domácí brankářky.
     
    55:32
    Elite Praha právě vstřelilo branku!
    Ve vinohradské hale je rozdíl mezi oběma týmy necelých 5 minut před koncem čtyřgólový a je pravděpodobně rozhodnuto o tom, kdo dnes získá plný počet bodů. DANIELA FRANTÍKOVÁ bez rozpaků poslala míček pod tělem Máčilové a její pokus se dokutálel za čáru. Asistence: Miroslava Kadučáková.
     
    55:32
    Oddechový čas pro domácí. Vinohrady se ještě nevzdávají a chtějí se zápasem ještě něco udělat.
     
    55:50
    Dochází ke střídání brankářek v brance Elite. Martina Gécová si půjde na závěrečné minuty odpočinout a její místo zaujme Natálie Tůmová.
     
    59:30
    Hostující útočnice ohrožují Máčilovou, gólový efekt se ovšem zatím nedostavuje a času do konce zápasu už moc také nezbývá.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec. Vinohrady sice ve 3. dvacetiminutovce zabraly a byly pro Elite vyrovnaným soupeřem, ale ani tenhle fakt nebyl domácím nic moc platný a z dnešního zápasu vytěžili více hostující hráčky, které po výhře 6:2 získávají do tabulky důležité 3 body.
     
    Dnešní utkání sledovalo 61 diváků.
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Vinohrady: 8 (28)
    Elite: 7 (36)
     
    To je z dnešního online přenosu vše. Jsem rád, že jste sledovali tento zápas, přeji pěkný zbytek sobotního večera a někdy příště u florbalu na shledanou! (20:19:50)

    Tadeáš Mima


    Hledáme zpravodaje pro tým TJ Sokol Královské Vinohrady. Více informací zde.


    Hledáme zpravodaje pro tým ELITE PRAHA. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 44. Kotíková (Schwarzová), 46. Macurová (Tvrzníková) – 1. Zittová (Chvátalová), 4. Havlíková (Domonkosová), 8. Chvátalová (Kadučáková), 32. Jelínková (Rybičková), 51. Radová (Domonkosová), 56. Frantíková (Kadučáková)


    TJ Sokol Královské Vinohrady: Máčilová (Kutnarová) – Petřeková, Hyršlová, Macurová, Schwarzová, Tvrzníková, Kotíková, Honzová, Strejcovská, Vejvodová, Bartošová, Jiříčková, Sladkovská, Valášková, Šádková
    ELITE PRAHA: Gécová (56. Tůmová) – Vranová, Syslová, Chvátalová, Jelínková, Simajchlová, Rybičková, Nosková, Kalecká, Vejdělková, Kadučáková, Havlíková, Frantíková, Radová, Domonkosová, Zittová

    Rozhodčí: Tomáš Kostinek a Martin Reichelt

    Diváci: 61
    bahis siteleri