Třinec – Pardubice 5:2 (kon.) | Slavia – Olomouc 2:3 (0:2 po s.n.) | Kometa Brno – Liberec 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Sparta 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:4 (1:3 po s.n.)
K. Vary – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 19.10.2014, 15:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V Třinci je tedy extraligové utkání čtrnáctého kola u konce. Oceláři si po dnešní výhře upevní vedoucí příčku v tabulce, Pardubice zůstávají druhé, ale jejich umístění se po odehrání všech dnešních zápasů může měnit. V dalším kole se Třinec v pátek od 18:00 představí na ledě Olomouce, Pardubice budou v ten samý čas hostit Mladou Boleslav.

    Pro dnešek už je to ze slezského města vše. Užijte si nedělní večer podle představ a do nového týdne vstupte pravou nohou! Já se těším u dalších přenosů, na počtenou! (17:33:12)

     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 39 (15, 16, 8) – 30 (7, 8, 15),
    střely mimo: 9 (2, 1, 6) – 10 (3, 3, 4),
    hity: 24 (11, 3,10) – 11 (3, 4, 4),
    vyhraná vhazování: 28/66 (7, 11, 10) – 38/66 (11, 8, 19),
    úspěšnost na vhazování: 42 % – 58 %,
    trestné minuty: 14 (4, 4, 6) – 10 (0, 6, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Peter Hamerlík – TRI (28 úspěšných zásahů),
    Tomáš Marcinko – PCE (0+2).

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni domácí brankář Hamerlík, který ukázal, že může kdykoli za Hrubce zaskočit, a hostující Marcinko, jenž měl prsty v obou gólech hostí.
     
    Je dobojováno a Třinečtí porážejí Pardubice. Do poslední třetiny nastupovali Oceláři s dvoubrankovým náskokem, který dokázali ještě navýšit. V sedmačtyřicáté minutě využili bleskově přesilovou hru, na modré dostal nabito Roth a jeho bomba se zastavila až v síti. Vypadalo to, že se utkání bude pouze dohrávat, ale dvě minuty před koncem přihrál Tybor před prázdnou branku Nahodilovi a hosté snížili na rozdíl dvou gólů. V závěru zkoušeli hrát bez brankáře, ale ještě popáté inkasovali, když jim ujel Orsava a poslal puk do prázdné branky. Třinec po prohře se Spartou znovu zvítězil, to pardubická série tří vítězství vřadě je u konce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Ještě je tady jedno vyloučení. Tomáš Linhart (TRI) byl poslán na trestnou lavici na dvě minuty za krosček. V poslední půlminutě tak budou hosté v početní výhodě.
    ORSAVA - 5:2
     
    59:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale nakonec o puk Východočeši přišli a Oceláři ujížděli ve dvou na prázdnou branku! JAKUB ORSAVA to vzal na sebe a dopravil kotouč do opuštěné klece – 5:2! Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    58:53
    Pardubice to zkoušejí se šesti bruslaři v poli! Sýkora střílel vedle, ale hosté zůstávají u puku.
     
    58:34
    M. Doudera poslal puk po mantinelu, kotouč přelétl přes všechny čáry, a tak bylo odpískáno zakázané uvolnění. Vhazuje se u Hamerlíka.
    NAHODIL - 4:2
     
    57:39
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Po nádherné akci Tybora však Pardubice ještě snižují! Tybor si našel odražený kotouč, přihrál před prázdnou branku LUKÁŠI NAHODILOVI a ten už měl úlohu jednoduchou – 4:2! Asistence: Radoslav Tybor, Tomáš Marcinko.
     
    57:27
    Po třineckém ofsajdu přichází i zakázané uvolnění domácího mužstva. Vhazuje se před Hamerlíkem, do konce chybí půl třetí minuty.
     
    57:15
    Teď už jsou domácí v plném počtu a oslabení zvládli na výbornou. Nosek za brankou připravil o puk Čáslavu a rozehrává.
     
    56:30
    Galvas středem kluziště opět vyhazuje a pardubický čas v přesilovce se pomalu krátí. Hosté ještě Hamerlíka neohrozili.
     
    56:09
    Třinec se zatím brání bez potíží, poprvé vyhodil Galvas a podruhé vyvezl puk dokonce až do útočné třetiny Kreps.
     
    55:23
    Hned po buly se strhla potyčka a Klesla vyzýval na souboj Marcinka, ten však odmítl. Slovenský útočník pak dostal co proto ještě poté, co po odpískání atakoval Hamerlíka. Ale pokračuje se bez vyloučení ve středním pásmu.
     
    55:06
    Zbyněk Irgl (TRI) byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. Po komerční přestávce se proto bude vhazovat před Hamerlíkem a Pardubice budou hrát přesilovku.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Jašek, Klesla), 34. Kreps (Nosek, Dravecký), 40. Polanský (Klesla, Adamský), 47. Roth (Kreps, Polanský), 59. Orsava (Žejdl) – 23. Mojžíš (Marcinko, Semorád), 58. Nahodil (Tybor, Marcinko)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, L. Doudera, Trončinský – Dravecký, Kreps, Jašek – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Dynamo Pardubice: Kristan (Halász) – Ščotka, Čáslava (C), Benák (A), Havlík, Píša, Mojžíš, Gregorc – Sýkora (A), Špaček, Zohorna – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Marcinko, Semorád – Endál, Kaut, Voženílek – Moučka. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Homola, Čech – Tošenovjan, Hlavatý

    Diváci: 4543
    bahis siteleri