Liberec – Sparta 5:4 (2:0 po s.n.) | Ostrava – Mladá Boleslav 6:5 (kon.)
konec
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
6:5 (1:1, 4:2, 1:2)
Předvýběr.CZ Florbal MB
Sobota 08.11.2014, 20:00 • ČPP Aréna Ostrava • Livesport Superliga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek skutečně vše. Jsem rád, že jste sledovali tento výborný zápas s onlajny.com. Užijte si zbytek sobotního večera a těším se na vás u dalších přenosu někdy příště na shledanou! (22:02:21)
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ

    Ostrava: Václav Komačka
    Boleslav: Jiří Curney
     
    STŘELY – 3. TŘETINA (CELKEM)

    Ostrava: 6 (19)
    Boleslav: 10 (23)
     
    Je tu konec dnešního výborného zápasu! Boleslavští florbalisté dotahovali a dotahovali, nakonec se jim však vyrovnat nepodařilo a Ostrava si připisuje senzační vítězství nad 2. celkem AutoCont extraligy. Jde o vůbec 1. prohru Středočechů v tomhle ligovém ročníku.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Závěr bude ještě hodně dramatický! Kontaktní gól dával TOMÁŠ CHROUST, tentokrát už brankář v ostravských službách nebyl dostatečně rychlý a důrazná rána proletěla kolem tyče za Láju. Asistence: Radim Křenek.
     
    58:30
    Dnešní utkání sleduje 231 diváků.
     
    57:59
    Lája musí vzdorovat velkému počtu boleslavských dělovek. Rány soupeře se mu však daří aktuálně pokrývat a snaha Středočechů zatím nebyla odměněna.
     
    57:27
    Lája viděl snášející se vysoký míček a pohotově jej skryl v dlaních, aby nemohla akce nijak pokračovat.
     
    56:52
    Rytych je na střídačce a Boleslav hraje v šesti. Domácí florbalista chtěl pečetit výhru, ovšem halou zacinkala branková konstrukce!
     
    56:06
    Kašovský předvedl, že má na hřišti přehled. Dokázal totiž přihrávkou najít kolegu útočníka v modrožlutém dresu, ten vytáhl svůj pěkný bekhend a míček zastavilo až břevno!
     
    55:23
    Hosté už nemají moc na co čekat a je vidět jejich snaha o útok, jenže proti obětavě bránícím Ostravanům není úplně jednoduché se prosadit.
     
    54:44
    Kološ dokázal pokrýt dotírajícího protihráče, tělem ho odtlačil od míčku a Rytych neriskoval a fotbalově se zbavil kulatého předmětu, jenž si skákal brankovištěm.
     
    54:13
    Od mantinelu to zkoušel hráč z Boleslavi, Lája se jen podíval na kulatý předmět, jenž si to namířil za mantinel.
     
    53:22
    Aktivnější je domácí FBC. Boleslavským nezbývá nic jiného, než těsně bránit protihráče a držet míček co nejvíce v jejich moci.
     
    52:16
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Ostravě se dnes rychlé protiútoky na jeden dotek opravdu daří. Petr Krzyžanek přenechal míček JANU KOLAJTOVI, ten se prezentoval krásnou střelou z dálky a Rytych se po vypuknutí radosti na domácí střídačce jen překvapeně otočil. Asistence: Petr Krzyžanek.
     
    51:48
    Teď se Ostrava úplně v obraně nedomluvila a těžit z nedorozumění mohla Boleslav. Středočeši však na chvilku zaváhali a už bylo po možnosti.
     
    50:55
    Kašovský zkušeně přihrál přesně na hůl Švajného, ovšem útočník neposlal míček do vymezeného prostoru a jeho rána míří nad Rytycha i nad jeho svatyni.
     
    50:18
    Protiútok boleslavských hráčů neslavil úspěch, svatyně domácích nebyla ohrožena žádným závratným způsobem.
     
    49:43
    Curney se opět snažil o ohrožení brankáře Ostravy. Lája nemusí předvádět zákrok poté, co se míček odráží mimo dosah všech hráčů hostujícího týmu.
     
    49:11
    Kološ se napřáhl ke střele, která ovšem neměla potřebnou razanci a po zemi zamířila hodně vedle.
     
    48:49
    Rána hostujícího hráče opustila vymezený prostor hrací plochy, hrát mohou domácí ze svého obranného rohu.
     
    48:06
    Hosté rozjeli kolotoč přihrávek, jenže tahle kombinace se nesetkala s úspěchem. Jeden z Ostravanů stihl překazit rychlou kombinaci.
     
    47:29
    Rytych chytil další šanci z domácí výroby. Brankář Mladé Boleslavi působí jistým dojmem.
     
    46:26
    Švajný přišel o hůl a musel odtlačit soupeře od gólmana tělem, s touhle taktikou zanedlouho slavil úspěch.
     
    45:55
    Pavlu Bouškovi přeskočil míček hůl a z jeho střelecké pozice nakonec nic nebude, i když jeho možnost k ohrožení branky byla chvíli předtím velice kvalitní.
     
    44:56
    Krzyžanek s Kováčem založili ofenzivní situaci na pravém mantinelu, obrana Boleslavi byla na následný postup protihráčů připravena.
     
    44:08
    Lája kryje přízemní boleslavský výpal. Modrožlutí se chopili následného rozehrání a postupují kupředu.
     
    43:03
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Následná standardní situace již nebezpečná byla a přinesla také změnu skóre. PETR SALÁT se zmocnil odraženého míčku a překvapivou střelou nenechal zasáhnout Láju v domácí kleci. Asistence: Petr Kološ.
     
    42:54
    Volný úder z 10 metrů skončil tím, že míček odskákal za mantinel a Lája se ani nemusel dotýkat míčku.
     
    42:22
    Křenek nahazuje na zadní mantinel, zde však nebyl nikdo z hostujícího celku přítomen a ke slovu se dostali florbalisté domácího mužstva.
     
    41:53
    Tečovaný míček prolétl nad břevnem Rytychovy branky, následné ostravské rozehrání nepřineslo žádnou další šanci.
     
    41:34
    Boleslavi se nepovedlo prokombinovat do útoku, domácí hráč zasáhl proti hráči v modrobílém.
     
    40:46
    Lája uchopil míček a přenechal jej obránci na levé straně. Ten se poté pokusil projít do útoku a zakončit, avšak úspěšný ve finále nebyl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:22.
     
    I 2. část nabídla pěknou podívanou s velkým množstvím gólových šancí. S touhle dvacetiminutovkou mohou být o hodně více spokojenější florbalisté Ostravy, ti totiž zvládli vsítit 4 góly a vyhnali z branky Výtiska. Rytycha již však domácí nedokázali překonat a i díky němu došlo ke snížení z boleslavské strany. Rozdíl mezi oběma mužstvy není velký a v poslední části bude určitě zajímavé sledovat, jak se s nepřízní osudu v podobě dvoubrankové ztráty hosté poperou.
     
    STŘELY – 2. TŘETINA (CELKEM)

    Ostrava: 9 (13)
    Boleslav: 6 (13)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Hosté vyváží míček daleko od své branky, Rytych může zůstat v naprostém klidu a sledovat hru, která se v posledních chvílích přesunula za domácí kasu.
     
    38:33
    Komačka zasáhl proti soupeři nedovoleně. Následná standardní situace Ostravu příliš neohrozila.
     
    37:54
    Domácí se stále snaží uplatňovat dlouhá nahození z dálky, Rytych je však na tyhle situace připraven a likviduje všechny náznaky šancí.
     
    37:17
    Zblokovaná střela Ostravy míří nakonec vedle. Ihned z následné akce zamířil do útoku Ostravan, jenž se pokoušel bekhendem překonat Rytycha. Český reprezentační strážce se zvládl dostat do dráhy střely a nepustil ji dále než do jeho rukou.
     
    36:06
    K vidění je velké množství pasů mezi hosty. Boleslavi se tímhle způsobem podařilo dostat také do brankoviště a zakončit, Lája pozorný.
     
    35:24
    Boleslavští sice tlačí, ovšem naráží na momentálně bezchybnou defenzivu v ostravském podání.
     
    34:35
    Rytych musel dávat pozor, neboť z levého křídla prolétl míček kolem jeho nohy. Tato nepřesná situace se nakonec už nijak nevyvine.
     
    33:54
    Obrana domácích stihla na poslední chvíli zneškodnit střelu boleslavského hráče z pravé strany, Lája jen sledoval úspěšný blok jeho obětavého spoluhráče.
     
    33:04
    Nakonec modrožlutí získali kulatý předmět zpět pod svoji ochranu, Krzyžanek drží hru na obranné půlce domácího mužstva.
     
    32:44
    Míček se odrazil od jednoho z domácí florbalistů ven ze hřiště, hraje Boleslav a rozvíjí akci.
     
    29:48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Na gól Ostravanů odpovídají hosté téměř okamžitě. JIŘÍ CURNEY se rozběhl a vypálil. Jeho přesná a zároveň důrazná střela nechala za sebou všechny možné překážky a překvapila i samotného Láju. Asistence: Martin Rožnovják.
     
    29:21
    Do branky Boleslavi se podívá David Rytych, Jakub Výtisk zamíří ke svým spoluhráčům na střídačku.
     
    29:21
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Pečlivé rozehrání nakonec přineslo ovoce. Patrik Ožana vyslal pěknou přihrávku skrz brankoviště přesně na hůl PATRIKU ŠIMÍČKOVI. Střelec branky se zorientoval v prostoru před Výtiskem bravurně a vsítil 5. branku jeho týmu. Asistence: Patrik Ožana.
     
    28:56
    Domácí si dávají na založení akce záležet, defenzivní pár hledá nejideálnější pozici, odkud lze nahodit míček na útočníky stojící před brankovištěm.
     
    27:52
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslavi nejspíše oddechový čas pomohl, hosté totiž snižují. JIŘÍ CURNEY prověřil gólmana dělovkou ze střední vzdálenosti a vymetl růžek domácí svatyně. Asistence: Tomáš Chroust.
     
    27:41
    Volný úder z útočného rohu rozehráli modrobílí, míček putuje po ose hřiště mezi všemi členy boleslavské formace.
     
    26:32
    Defenzivní dvojice připravila pro útočníky kvalitní střeleckou pozici. Střílející hráč ohrozil Láju, který nadvakrát kryl střelcův pokus ke snížení.
     
    25:50
    Trenér hostů se rozhodl pro vybrání oddechového času pro své mužstvo.
     
    25:50
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Hosté musí skousnout další inkasování. Petr Krzyžanek vyvezl míček zpoza své branky a vysokým a zároveň dalekým lobem našel v blízkosti Výtiskovy brány nabíhajícího PETRA TRULÍKA, ten stihl změnit směr míčku, který zaplachtil pod břevno. Asistence: Petr Krzyžanek.
     
    24:37
    Ožana neměl čas ke zpracování přihrávky vzduchem, a proto se ujímají slova florbalisté Boleslavi. Pavel Bouška si vyměňuje míček s Gwuźdźem.
     
    24:10
    Hraje se v rohu za Lájou, kombinaci hostů zastavil rychlým vypíchnutím jeden z domácích obránců.
     
    23:39
    Boleslavští se pokouší uklidnit na své polovině hru, ale musí čelit častým výpadům domácích a pod tlakem není úplně jednoduché rozehrávat.
     
    22:57
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Domácí se radují z velice povedené 23. minuty. Útok na levém křídle založil Kamil Peřka, jehož následný pas skončil u PETRA TRULÍKA. Druhý jmenovaný zvedl hlavu a zvládl usměrnit míček k tyči Výtiskovy svatyně. Asistence: Kamil Peřka.
     
    22:20
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Postupná akce v podání Ostravanů slaví úspěch. Kombinace mezi domácími přinesla stoprocentní šanci pro PATRIKA ŠIMÍČKA, jenž stál naprosto osamocen před téměř úplně odkrytou brankou a míček poslal bez problémů mezi 3 tyče. Asistence: Dan Kašovský.
     
    21:28
    Hosté si posílají nahrávky z hole na hůl. Míček nechtějí nikomu z florbalistů v modrožlutých dresech půjčovat.
     
    20:45
    Středočeši se znovu snažili po průnik podél mantinelu, ani tentokrát protivníky ničím nepřekvapili.
     
    20:26
    Ostravští se ubránili boleslavskému úvodnímu náporu. Jeden z domácích hráčů vyvezl míček na střed a uklidnil hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:38 .
     
    Diváci viděli rychlý florbal se zajímavými situacemi před oběma brankami. Trochu překvapivě sice otevírali skóre hráči Ostravy, ale ještě před přestávkou se povedlo Mladé Boleslavi srovnat stav. Od 2. etapy střetnutí se dá čekat podobný průběh. Bude však zajímavé sledovat, jakou stopu zanechá na domácích florbalistech pozdní gól hostů.
     
    STŘELY – 1. TŘETINA

    Ostrava: 4
    Boleslav: 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Ostravané se musí smířit s inkasovaným gólem do šatny. Necelých 30 sekund před sirénou vypálil od půlky JIŘÍ CURNEY a jeho nepříjemná jedovka končí v brance. Asistence: Radim Křenek.
     
    18:40
    Lája zneškodnil hned 2 dorážky soupeře! Stačil se ve správnou chvíli položit na míček a zakryl jej svým tělem. Šlo o důležitý okamžik, protože před brankou hlídkoval ještě jeden útočník hostů.
     
    18:24
    Nyní se však opět hra posunula před Láju, hosté se ale nedokáží probojovat z rohu do střelecké pozice.
     
    17:47
    Domácí se nenechali v obranné fázi přelstít a zlikvidovali útočnou snahu modrobílých. Boleslav se vrací na svoji obrannou půlku.
     
    17:22
    Ludvík byl u mantinelu důrazný a získal pro své mužstvo míček, hosté postupují vpřed středem.
     
    16:34
    Jiří Bouška dobře otravuje soupeřovu rozehrávku. Ostrava nakonec vysokým lobem posílá míček na druhou stranu hřiště.
     
    16:18
    Nepřesná dělovka z holí hostů míří vedle, Lája jen pohledem kontroluje let míčku nad jeho klec.
     
    15:43
    Obranná dvojice domácích v klidu rozehrává a nikam se nežene. Ostravští hlavně nechtějí udělat zbytečnou chybu.
     
    14:55
    Komačka se pokoušel o doražení odraženého míčku za Výtiska, ovšem z této možnosti nakonec nic nebylo a rozehrávky se ujala Boleslav.
     
    14:35
    Další pokus z holí hostů mířil na branku Ostravy, ani tentokrát Lája nezaváhal a pokryl si ránu protivníka.
     
    14:06
    Lája musel čelit rychlému brejku mladoboleslavských florbalistů. Maskovaný muž si situaci pohlídal a nedovolil nikomu v modrobílé kombinaci, aby dostrkal míček do klece.
     
    12:20
    Ostrava právě vstřelila branku!
    V Ostravě byl otevřen gólový účet. Pohlednou otočku kolem klece předvedl KAMIL PEŘKA a může slavit, neboť míček doskákal až za záda Výtiska. Nikdo z boleslavské obranné dvojice nedokázal včas obrat soupeře o kulatý předmět. Asistence: Petr Trulík.
     
    11:55
    Švajný přenechal rozehrávku spoluhráči a šel vystřídat. Míček drží Ostrava.
     
    11:11
    Standardní situace v domácím podání nedopadla úplně podle představ, střela se odráží až ke gólmanu Lájovi.
     
    10:35
    Výtisk si všiml odraženého míčku, který skákal přes jeho brankoviště a bleskově jej skryl v dlaních. Zamezil tak dalšímu pokračování domácí akce.
     
    10:15
    Tomáš Chroust se zkoušel vytočit do prostoru, z něhož by mohl pálit, ale nebyl úspěšný.
     
    09:44
    Obě mužstva hrají v rychlém tempu. Šance střídá šanci a ani jeden z maskovaných mužů nemá ani chvíli na oddech.
     
    09:13
    Krzyžanek nahodil po pravém mantinelu kulatý předmět až za branku Výtiska, zde také akce končí a ke slovu se dostanou hosté.
     
    08:37
    Pavel Bouška pohotově nahazoval míček směrem na Láju, ten nakonec nemusí ani zasahovat, protože střela soupeře jde mimo a končí na mantinelu.
     
    08:12
    Standardní situace Boleslavi nevyšla, hraje se ve středu hřiště a míček je v ostravském držení.
     
    07:48
    Rozehrávka domácího strážce na jednoho ze svých spoluhráčů z obrany nebyla příliš úspěšná, hosté budou zahrávat volný úder.
     
    07:19
    Za zákrok mohou hosté vděčit Výtiskovi, jenž skryl míček po jedné ze střel pod svými nohami.
     
    06:48
    U míčku je celek Ostravy, jenže domácí hráč se poté nechal obrat o míček a pálila Boleslav, Lája se stihl přemístit včas.
     
    04:55
    Peřka zablokoval letící nahození z boleslavské produkce, Ostrava může postupovat do útoku.
     
    03:55
    Kološ s Kadlecem se snaží o postupný útok, avšak zatím se jim nedaří najít skulinu pro průchod do útočné fáze.
     
    01:38
    Komačka se snažil o střelu na branku. Míček sice letěl mezi tyče, jenže Výtisk byl pozorný a vyrazil.
     
    00:44
    Jiří Bouška chtěl střílet bekhendem, ovšem míček přes bránícího Kováče neprošel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    BODOVÁNÍ – BOLESLAV

    1. Jiří Curney (14+7)
    2. Tomáš Chroust (9+3)
    3. Petr Salát (3+7)
     
    BODOVÁNÍ – OSTRAVA

    1. Marek Švajný (4+4)
    2. Dan Kašovský (5+2)
    3. Patrik Šimíček (3+4)
     
    BILLY BOY FLORBAL MB

    Boleslavští mají naprosto odlišné starosti než jejich dnešní soupeři. Středočeši totiž bojují na samé špici tabulky a aktuální okupují 2. místo za zatím bezchybným střešovickým Tatranem. Šestkrát odcházeli mladoboleslavští z hrací plochy se 3 body, jenom před reprezentační přestávkou ztratili 1 bod v Brně, kde brali vítězství až po prodloužení. Dá se čekat, že Mladá Boleslav nenechá nic náhodě a naváže na výkony z minulých střetnutí.
     
    FBC ČPP BYSTROŇ GROUP OSTRAVA

    Ostravané z momentální podoby ligové tabulky nemohou mít příliš radosti. Domácí odehráli v soutěži 7 utkání, jenže výhru zatím slavili pouze dvakrát. Skóre 31:41 také nepatří mezi ty nejlichotivější vizitky, avšak i přes tyhle skutečnosti ztrácí 9. tým ligy na 8. postupovou příčku jen 3 body. Nutno také dodat, že Ostrava vyhrála v posledních 2 zápasech venku s Otrokovicemi a doma s Vinohrady. Boleslav bude však těžší protivník.
     
    Příjemný večer všem! Euro Floorball Tour je za námi a do hry se opět dostanou extraligové týmy. Dnešní zápas 8. kola budou mít na svědomí domácí mužstvo Ostravy a hosté z Mladé Boleslavi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tadeáš Mima

    Branky a nahrávky: 13. Peřka (Trulík), 23. Šimíček (Kašovský), 23. Trulík (Peřka), 26. Trulík (Krzyžanek), 30. Šimíček (Ožana), 53. Kolajta (Krzyžanek) – 20. Curney (Křenek), 28. Curney (Chroust), 30. Curney (Rožnovják), 44. Salát (Kološ), 60. Chroust (Křenek)


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Lája (Robenek) – Krzyžanek, Lipový, Komačka, Skácel, Svačinka, Šimík, Trulík, Kašovský, Šimíček, Eichner, Kolajta, Kováč, Ožana, Švajný, Peřka, Vítovec, Suszka, Ivan
    Předvýběr.CZ Florbal MB: Výtisk (Rytych) – Novák, Rožnovják, Gwuźdź, Kadlec, Pluhař, Křenek, Jelínek, P. Bouška, Ekl, Salát, Votruba, Chroust, J. Bouška, Mátl, Ludvík, Kološ, Curney, Kroupa

    Rozhodčí: Kamil Sojka a Tomáš Sojka

    Diváci: 231