Japonsko – Česko 2:1 (kon.)
konec
Japonsko
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Česko
Úterý 11.11.2014, 11:00 • Šin-Jokohama Skate Center, Jokohama • Baráž o postup do elitní skupiny MS žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý den! Jsem upřímně moc rád, že vás mohu přivítat z Jokohamy u posledního hracího dne baráže o elitní skupinu mistrovství světa. V rozhodujícím zápasu si to dnes o postup mezi světovou hokejovou elitu rozdá domácí Japonsko s Českou republikou. Utkání začíná v 11:00.
     
    V úvodním utkání se radovalo Japonsko i přesto, že česká reprezentace měla po většinu utkání navrch. Nepodařilo se jí však proměnit i ty nejvyloženější šance a tak první vzájemnou bitvu prohrála 0:2, když se z řad soupeřek trefily Naho Terašimaová a Šiori Koikeová.
     
    Ve odvetě měly české hokejistky nůž na krku a musely za každou cenu vyhrát. To se jim nakonec po skvělém výkonu povedlo, když nekompromisně udeřily kapitánka Alena Polenská a Denisa Křížová. Po triumfu 2:0 tak je stav série nerozhodný 1:1 a drama vyvrcholí rozhodujícím duelem, který určí účastníka elitní skupiny mistrovství světa.
     
    Družina z daleké střední Evropy chce vycházet ze zabezpečené obrany a být střelecky aktivní, jako se jí to dařilo ve druhém zápasu. Zároveň se musí vyvarovat faulů, protože právě přesilovky jsou silnou zbraní Japonek. Velmi důležité bude vstřelit první gól, který by měl tým výrazně nasměrovat ke kýženému vítězství a návratu do elitní světové společnosti.
     
    Reprezentantky země vycházejícího slunce se budou i tentokrát moci spolehnout na fantastické publikum, které nepochybně zaplní Šin-Jokohama Skate Center do posledního místečka a požene své oblíbenkyně kupředu ještě více než v předešlých utkáních.
    Japonští fanoušci to umí pořádně rozjet
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: N. Fudžimotová (Tonosakiová) – Koikeová, Suzukiová, A. Toková, Aokiová, Takedaová, Horiová, Jamajaová, Takeučiová – Jonejamaová, Osawaová "C", M. Fudžimotová – Hiranová "A", Kubová "A", Nakamuraová – Adačiová, H. Toková, Iwaharaová – Ukitaová, Terašimaová, Šišiučiová.

    Česko: Peslarová (Lhotská) – Herzigová, Fialová, Tejralová "A", Zíková, Lásková, Horálková, Flachsová "A" – Křížová, Mrázová, Pejzlová – Bukolská, Polenská "C", Studentová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Povová, Vopravilová, Manhartová – Vonková.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová (GBR) – Tae Ri Lee (KOR), Danielle McGurryová (CAN).
     
    Na ledě právě probíhá předzápasové rozbruslení, ochozy už se pomalu zaplňují.
    Předzápasové rozbruslení v Jokohamě
     
    Hráčky obou týmů už naskakují na ledovou plochu a tribuny tleskají.
     
    Zápas každou chvíli začne.
     
    Fanoušci už skandují hlasitý pokřik "Japan!".
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:15
    Japonky si vytvořily obrovskou šanci! Nastěhovaly se do útočného pásma, adresovaly přesný pas do předbrankového prostoru a gólmanka Peslarová likvidovala na poslední chvíli střelu zblízka!
     
    01:50
    Domácí výběr vlétl do utkání jako utržený ze řetězu a pořádně zatápí české obraně, která má spoustu práce s tím, aby udržela japonské střelkyně na uzdě.
     
    02:12
    Česká reprezentace nakonec po chvíli snažení získala puk a osvobodila se dlouhým vyhozením, které skončilo až na zakázaném uvolnění.
     
    02:39
    Teď už ale diktuje tempo hry soubor ze střední Evropy. Japonky však zatím velmi pečlivě střeží předbrankový prostor.
     
    03:15
    Tak tohle byla obrovská šance! Mezi kruhy obdržela přesný pas Tomomi Iwaharová a tvrdou ránou trefila betony Peslarové, po čemž ještě dorážela neúspěšně Jurie Adačiová! V ochozech to jen zahučelo!
    Šance Iwaharové
     
    03:46
    Češky už uklidnily hru a teď se drží na dostřel brankářky Fudžimotové. Zatím se však nemohou dostat z prostoru v blízkosti mantinelů.
     
    04:17
    Teď se podařilo Vozákově družině vyslat několik nebezpečných projektilů, ale těm chyběla potřebná přesnost. Japonky jsou teď pod tlakem.
     
    05:03
    Tereza Vanišová s Anetou Lédlovou teď pořádně zatopily Japonsku v jeho pásmu! Obě zblízka střílely, ale ani jedna nepropasírovala puk přes betony gólmanky Fudžimotové!
     
    05:48
    A znovu to byla Tomomi Iwaharová, která pálila z bezprostřední blízkosti! Opět musela českou výpravu zachraňovat až gólmanka Peslarová betony!
     
    06:15
    česká reprezentace je pod ustavičným tlakem a vůbec se jí nedaří se z něj vymanit! Japonky pálily několikrát ze vzdálenosti několika kroků, ale Klára Peslarová čaruje!
     
    06:50
    Hokejistky ze země vycházejícího slunce jsou zatím mnohem aktivnější, ale zatím se jim nedaří vyzrát na skvělou brankářku Peslarovou. Kdyby Češky prohrávaly, nemohly by se divit!
     
    07:14
    Hra se teď vyrovnala. Nyní tahají za delší konec provazu hokejistky z České republiky, ale zatím si neví rady s poctivou obranou soupeřek.
     
    07:50
    Japonky se stále nemohou dostat ke kotouči ve svém pásmu, Česko teď velmi dobře bruslí a nedává soupeři ani chvíli času na vydechnutí. Chybí však přesnější a častější zakončení.
     
    08:26
    Nyní se děj hry odvíjí především v blízkosti středního pásma, atmosféra je ale pořád vynikající. Oba týmy dobře hlídají své modré čáry.
     
    09:00
    A opět se musely Japonky bránit, ale česká snaha nedopadla na úrodnou půdu. S nahozeními od modré čáry si brankářka Fudžimotová hravě poradila.
     
    09:25
    Teď sledujeme hodně bojovnou partii, která je navíc hodně vyrovnaná. Oba týmy se střídají u puku, ale nedaří se jim založit kloudnou akci.
     
    10:25
    Kotouč mají ve své moci Japonky a hledají si cestu do útočného pásma, ale česká defenziva v těchto chvílích pracuje spolehlivě a gólmanka Peslarová může být klidná.
     
    11:06
    Sledujeme hodně dlouhý a urputný souboj o puk v rohu českého pásma. Hráčky jsou v bezprostřední blízkosti hrazení, ale puk je stále ve hře.
     
    12:00
    Neuvěřitelně dlouho teď hokejistky zápolily o kotouč u hrazení. Vše nakonec přerušil až razantní hvizd hlavní rozhodčí.
     
    12:19
    Češky se zatím marně tlačí do útočného pásma, Japonsko vybudoval ve svém pásmu vysoký a pevný obranný val, přes který nic neprochází.
     
    12:41
    Nakonec se soubor ze srdce Evropy přeci jen zabydlel v útočném území a několikrát vystřelil. Jednalo se však o projektily ze stran, které nemohly gólmanku Fudžimotovou více pozlobit.
     
    13:07
    Domácí výběr se snaží něco vymyslet, jenže jeho akce většinou končí už ve středním pásmu, které jejich soupeřky dobře zahušťují.
     
    13:39
    Kotouč se teď rychle stěhuje ze strany na stranu, ale nic zajímavějšího před oběma brankami nevidíme. Publikum se i nadále skvěle baví, méně atraktivní pasáž hry ho nemůže uspat.
     
    14:09
    Japonsko si vynutilo územní převahu a nepříjemně svírá Češky v pevném objetí u jejich branky. Naše hokejistky však velmi dobře hlídají předbrankový prostor.
     
    14:46
    V ochozech to jen zklamaně zahučelo, když se k puku na levém křídle dostala Rui Ukitaová, najela si až do kruhu a tvrdou ranou prověřila brankářku Peslarovou!
    Šance Ukiatové
     
    15:11
    České reprezentaci se rozhodně nedá upřít snaha, ale Japonky jsou zatím zkrátka lepší a nebezpečnější. Velmi dobře si počínají v obranném pásmu, kde soupeři nic nedovolují.
     
    15:47
    Obrázek hry se nemění, Asiatky diktují tempo hry a soupeřky se s nimi snaží držet krok. Brankářka Peslarová teď nemá moc práce.
     
    16:09
    Puk se nakonec ocitl v japonském pásmu, jenže než s ním stihla Vozákova družina něco vymyslet, dostal se do rohu pásma, kde je přerušen dlouhý souboj.
     
    16:39
    Sledujeme hodně neurovnanou pasáž hry, oba týmy kupí celé řadu nepřesností, které zabraňují vzniku větší šance. Brankářky spíše jen pozorují dění před sebou.
     
    18:22
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Už jsem chtěl napsat, že Japonky zahodily neuvěřitelnou sérii šancí, ale česká defenziva bohužel poprvé kapituluje! Češkám se nepodařilo dostat z pevného objetí, Haruna Jonejamaová nabila do levého kruhu na hůl MOEKO FUDŽIMOTOVÉ, jejíž nechytatelná rána zapadla přesně do vzdálenějšího horního růžku brány, brankářka Peslarová neměla šanci! Asistence: Haruna Jonejamaová, Čiho Osawaová.
    M. FUDŽIMOTOVÁ - 1:0
     
    19:00
    Japonky jsou i nadále aktivní, zatímco Češky jsou po první inkasované brance ještě více zaskočené než z japonského náporu.
     
    19:19
    Vozákův soubor alespoň na chvíli přidržel puk ve své moci a otupil japonskou útočnou aktivitu. Domácích je teď úplně plný led a fanoušci jásají.
     
    19:47
    Ještě jednou puk nebezpečně proletěl kolem české brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je v Jokohamě za námi. Bohužel, musím uznat, že Japonky jsou ve srovnání s nedělním zápasem k nepoznání. Hýří pohybem a hlavně jsou velmi nebezpečné. Česká reprezentace na to zatím nedokázala odpovědět a tak prohrává 0:1? když se trefila Moeko Fudžimotová. Prostřední část začne zhruba v 11:40, doufejme, že se dočkáme alespoň vyrovnání.
    Japonští fanoušci jsou zatím spokojení
     
    Prostřední část může začít. Snad si v ní naše hokejistky povedou lépe.
     
    Japonky ještě udělaly rituál u brány a jdou na vhazování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Japonky vyhrály vhazování, ale s pukem se dostaly až za svoji bránu. Češky se pokoušejí aktivně napadat jejich rozehrávku už v jejím zárodku.
     
    20:46
    Japonky se dvakrát zkusily dostat do útočného pásma, jenže vyšlo jim to až na druhý pokus. Česká reprezentace je znovu pod tlakem.
     
    21:00
    To byla velká šance! Mezi kruhy se ocitla osamocená Ami Nakamurová, ale minula bránu! Domácí výběr drží i nadále pásmo.
     
    21:24
    A teď to vypadalo ještě nebezpečněji, s pukem na holi vybruslila před bránu Jurie Adačiová a mohla střílet do úplně volného koutu brány, ale ten netrefila!
    Šance Adačiové
     
    22:11
    Puk je teď v japonském pásmu, česká obrana si může vydechnout alespoň na chvíli.
     
    22:50
    Výborně! Teď si Češky vynutily velký tlak a hned má gólmana Fudžimotová napilno. Z mírného úhlu na levé straně na ni střílely Vanišová s Lédlovou, ale ztroskotaly na betonech!
    Šance Češek
     
    23:17
    Hokejistky z japonského souostroví teď mají pořádně zamotané hlavy a ve svém obranném pásmu se kolem české kombinace doslova potácejí.
     
    23:45
    Nakonec vše vyřešily jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění. Buly v japonském pásmu.
     
    24:07
    Hokejistky ze země vycházejícího slunce se tlačily do zakončení, ale v útočném pásmu se moc neohřály. Česká reprezentace naskočila do druhé třetiny skvěle, jen tak dál!
     
    24:31
    A znovu se vyznamenala brankářka Fudžimotová, která si vysloužila potlesk zaplněných tribun.. Poradila si s nepříjemnou ranou z mezikruží.
     
    24:52
    A je tu první vyloučení zápasu, dnes se hraje velmi slušně. Oba týmy dobře vědí, že hra v oslabení dnes může být cestou do pekel. Na lavici hanby usedla Hanae Kubová (JPN za krosček.
     
    25:15
    Česká republika i přes veškerou snahu neudržela útočné pásmo.
     
    25:38
    Pokud je dnes některý hodně vidět, tak je to ten třetí. Tereza Vanišová se protáhla po pravém křídle kolem japonských obránkyň a zakončila do betonů brankářky Fudžimotové. Dorážet zkoušela Aneta Lédlová, ale bez úspěchu.
     
    26:05
    Japonky čelí obrovskému tlaku, ale Vozákovým svěřenkyním se teď nedaří vyšachovat poctivý obranný blok Japonek. Ty se zatím brání velmi dobře.
     
    26:30
    Alena Polenská si vybruslila od hrazení a vypálila z pravého kruhu. Brankářka Fudžimotová číhala u přední tyčky a vyrazila puk hrudí.
     
    26:47
    Český nápor pokračoval a znovu z toho bylo nebezpečí. Gólmanka Fudžimotová udržela puk u přední tyčky, doráželo na ni hned několik hráček, nejvíce Simona Studentová.
     
    27:05
    Dominika Lásková práskla do puku na modré čáře a hrací předmět prosvištěl jen těsně vedle brány! Ochozy užasle vydechly, puk je stále v pásmu Japonska.
     
    27:36
    Asiatky už jsou kompletní a hned se snaží ´toho využít. Z ochozů se ozývá nadšené "Japan!". Česká reprezentace nesehrála špatnou přesilovku, ale bohužel to na vyrovnání nestačilo.
     
    28:05
    Bohužel, stejný výhoda se nabízí i Japonsku a to je v této disciplíně velmi silné. Na lavici hanby usedla Dominika Lásková (CZE) za hákování.
     
    28:29
    Výborně, naše holky získaly puk a vyvezly ho do útočného pásma.
     
    28:41
    A tam se jim ho povedlo udržet, čímž ušetřily cenné vteřinky z trestu Dominiky Láskové.
     
    29:05
    Další útok domácích se rozbil o obrannou hráz českého výběru a nakonec se vhazuje u gólmanky Fudžimotové, které musela přikrýt puk pod lapačkou po nahození.
     
    29:21
    Kateřina Mrázová teď ukázala svou kvalitu a sebevědomí! Vzala si puk, přejela s ním střední pásmo, obešla krásným způsobem dvě protihráčky a z mezikruží vypálila bekhendem, ale střela byla sražená nad bránu.
     
    30:06
    Dominika Lásková už naskočila zpět do hry, Japonky v přesilovce nepředvedly hlavně díky skvělé české obraně zhola nic.
     
    30:26
    Bojuje se za bránou gólmanky Peslarové, která zatím nemusela zasahovat. Její spoluhráčky v poli teď odvádějí dobrou práci a nedovolují Japonsku střelbu.
     
    30:59
    Vozákova parta se ujala kotouče v obranném pásmu a protože hráčky byly pod tlakem, nahodily a odjely rychle střídat.
     
    31:28
    Naše reprezentantky teď prohrály souboj u hrazení a Japonky se hnaly vpřed, jenže střela z levého kruhu byla hodně nepřesná.
     
    31:58
    A je tu další přesilovka pro české barvy! Po pravé straně ujel japonské obraně nikdo jiný než Tereza Vanišová, která mířila dobře do předního růžku, ale tam nebylo nakonec místo. Na trestné lavici sedí Rina Takedaová (JPN).
     
    32:19
    To je obrovská škoda, Češky nevyužily obrovského zmatku v předbrankovém prostoru Japonska! Lucie Manhartová zkoušela bekhendem uklidit kotouč nad beton brankářky Fudžimotové, ale nepovedlo se jí to.
     
    32:56
    Fanoušci tleskají, Japonkám se povedlo vyhodit.
     
    33:12
    Česká republika už drží útočné pásmo, kde si vyměňuje puk.
     
    33:49
    Kdepak, Japonky se brání v početní nevýhodě skvěle. Opět získaly puk a vyhodily.
     
    34:37
    Tohle byla stoprocentní příležitost japonského týmu! Od modré čáry vypálila Šiori Koikeová, jejíž rána se odrazila k volné Čiho Osawaové, před níž zívala prázdná brána! Gólmanka Peslarová by se nestihla přesunout, ale japonská útočnice ze strany trestuhodně minula!
    Šance Japonského týmu
     
    35:10
    Vpřed už se žene česká reprezentace.
     
    35:34
    Když už se naše hokejistky probijí do útočného pásma a podaří se jim zakončit, jedná se bohužel často o nepřesné projektily.
     
    36:04
    Japonky stále nezískaly u své brány puk a čelí obrovskému tlaku, který i nadále sílí. Chtělo by to vyrovnat!
     
    36:35
    Ale brankářka Fudžimotová je rezolutně proti, opět jí aplaudují místní fanoušci, když zmařila střelu Lucie Manhartové z mezikruží.
     
    37:03
    Hraje se ve strhujícím tempu, kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše, ale aktivita je jednoznačně na straně českých barev, které se snaží ze všech sil vyrovnat.
     
    37:29
    Tereza Vanišová se dostala k odraženému puku a z mírného úhlu na levé straně se ho snažila z otočky uklidit do odkryté brány, jenže nepovedlo se. Česká útočnice jen zklamaně rozhodila rukama.
     
    37:59
    Pozor, zapomínat se ale nesmí na zadní vrátka! Haruna Jonejamaová se ocitla v prostoru před brankou a zblízka vystřelila, ale jen do betonů fantastické Kláry Peslarové!
     
    38:15
    Hraje se stále nahoru – dolů, fanoušci se dobře baví, protože teď přihlížíme v Jokohamě opravdu pohlednému hokeji, kterému nechybí nic.
     
    38:38
    Hra se teď trochu uklidnila, oba týmy si už dávají vzadu mnohem větší pozor.
     
    39:07
    Češky to ještě v závěru prostřední části zkouší, z velkého tlaku by moc rády srovnaly s nepříjemnými soupeřkami krok.
     
    39:37
    Kotouč se i nadále potuluje u japonské brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bohužel. I když naše hráčky byly v prostřední části po většinu času lepší, vyrovnání se nedočkaly. Snad to vyjde ve třetí třetině. Japonky si sice hlídají nejtěsnější náskok, ale několikrát už mohly zvýšit své vedení. Před třetí třetinou, jež začne zhruba ve 12:21, platí v Jokohamě stále stav 1:0 pro domácí výběr.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Japonsko – 5 (14)
    Česko – 6 (9)
     
    Hokejistky už jsou zpět na ledě.
     
    Japonsko opět provádí svůj rituál u brankářky Fudžimotové.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Japonky lépe zvládly vhazování ve středovém kruhu, jenže bylo jim to k ničemu, protože jejich okamžitě nahození skončilo icingem.
     
    40:17
    Česká reprezentace už se drží na dostřel brankářky Fudžimotové.
     
    40:38
    O puk ale přišly a v Jokohamě už sledujeme, jak si puk v útočném pásmu vyměňují domácí hokejistky.
     
    40:57
    Japonsko se pokusilo o založení další bleskové akce, jenže další nahozený puk dojel jen na další zakázané uvolnění. Buly po levé ruce gólmanky Fudžimotové.
     
    41:07
    Krásnou akci na jeden dotek, kterou zkoušely včera na tréninku, předvedly české hráčky. Alena Polenská předvedla hezkou kličku a hledala spoluhráčky před bránou, ale ty puk nenašel.
     
    41:40
    Škoda. Český tým je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě, ke dvěma minutám usedá Pavlína Horálková (CZE).
     
    41:49
    Hokejistky ze země vycházejícího slunce už kombinují v postavení velkého pětiúhelníku.
     
    42:10
    Velmi dobře. Český tým rychle vyhodil a potom díky aktivnímu presinku na útočné modré čáře udržel Japonky na jejich půlce hřiště.
     
    42:34
    Teď už je ale domácí výběr, mohutně podporován neúnavnými fanoušky, na dostřel gólmanky Peslarové.
     
    42:55
    Rui Ukitaová tvrdě vystřelila z prostoru pravého kruhu, ale gólmana Peslarová se bleskově přemístila ve svém brankovišti a zamezila pohromě!
    Šance Ukitaové
     
    43:17
    Denisa Křížová se vydala proti japonské rozehrávce a málem se dostala k puku.
     
    43:31
    Japonky už postupnou kombinací přešly do útočného pásma.
     
    44:09
    Dobře to dopadlo, český tým už je kompletní a teď tlačí Japonky v blízkosti jejich brány.
     
    44:17
    Tereza Vanišová vybruslila zpoza brány a chystala se střílet, ale byla dobře zablokována protihráčkami. Domácí jsou však stále pod tlakem.
     
    44:36
    Češky zamkly své soupeřky u jejich brány na deset západů a domácí vůbec neví, kam dřív skočit. Jejich defenziva dostává v posledních minutách pořádně zabrat.
     
    45:01
    Alena Polenská nyní dostala trochu více prostoru na levé straně a zkoušela překvapit brankářku Fudžimotová k přední tyčce, jenže tam se puk nevešel.
     
    45:17
    Alena Polenská (CZE) – 2 minuty – hra tělem v ženském hokeji.
     
    45:26
    Chvilku po vhazování to zkusila z mírného úhlu na pravé straně Haruna Toková, ale brakářka Peslarová dobře utěsnila prostor u tyčky.
     
    46:11
    Tohle nevypadá vůbec dobře, Češky se budou minutu a 6 sekund bránit ve třech! Kateřina Mrázová (CZE) si pomohla hákováním.
     
    46:39
    Manažer české reprezentace David Moravec včera po tréninku varoval před japonskými přesilovkami, protože Japonky skvěle střílejí od modré čáry. pro Šiori Koikekovou, jež teď našla náruč gólmanky Peslarové, to rozhodně platí.
     
    47:04
    Češky jsou pod obrovským tlakem, Japonky hodně dobře kombinují. Teď ze strany netrefily odkrytou bránu!
     
    47:26
    Děj hry se stále odvíjí u gólmanky Peslarové, jež má teď plnou výstroj práce. Japonsko přesilové hry opravdu ovládá znamenitě.
     
    48:15
    Uf, Česká republika už je kompletní, na led naskočila i Kateřina Mrázová. Teď si určitě celý český tým zhluboka oddychl, Japonky byly blízko gólu.
     
    48:51
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už vypadá opravdu hodně zle, jokohamská aréna se raduje podruhé! Japonky pláchly do přečíslení 2 na 1, Aina Takeučiová předložila puk AMI NAKAMURAOVÉ, a i když to chvíli vypadalo, že puk skončil před brankovou čarou, hlavní rozhodčí ukazuje gól! Asistence: Aina Takeuičiová.
    NAKAMURAOVÁ - 2:0
     
    49:32
    Dominika Lásková (CZE) dostala 2 minuty za hru tělem v ženském hokeji. Z tohohle se už bude česká reprezentace hodně těžko dostávat, i když bych se rád mýlil.
     
    50:04
    Češkám se povedlo získat kotouč a rychle vyhodit přes celou délku hřiště.
     
    50:32
    Japonsko se opět probilo do útočného pásma, ale ke střele se neprotlačilo. Odražený puk schovala pod rukavicí brankářka Peslarová.
     
    50:46
    Další tvrdá rána vyletěla od modré čáry, ale byla zblokována.
     
    51:10
    Japonky teď ostřelují českou bránu ze všech možných pozic! Z obrovského závaru před brankou nakonec nic nebylo a od modré čáry střela skončila na betonech gólmanky Peslarové.
     
    51:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie, vše vypadá najednou mnohem veseleji! Jestli má v něčem gólmanka Fudžimotová slabinu, tak je jsou to střely po obkroužení brány! Právě to teď předvedla TEREZA VANIŠOVÁ a i když to tak z počátku vůbec nevypadalo, puk se štěstím podél přední tyče dojel za čáru! Bez asistence.
    VANIŠOVÁ - 2:1
     
    52:17
    Hraje se teď vyrovnaný hokej, puk se rychle stěhuje po ledové ploše.
     
    52:46
    Česká reprezentace už zase přesunula děj hry před brankoviště Japonska, kde se snaží něco vymyslet.
     
    53:25
    Japonky ale získaly puk a ženou se vpřed.
     
    53:46
    Kotouč teď nebezpečně poskakoval před brankářkou Peslarovou, ale pro české barvy to dobře dopadlo. Kotouč mají české obránkyně.
     
    54:09
    Japonky si teď vynutily územní převahu a svírají Češky v hloubi jejich obranného pásma. Na stadionu jsou i čeští fanoušci, kteří před chvílí skandovali "vyrovnat!".
     
    54:44
    Zatímco ještě před chvílí tahaly za delší konec pomyslného provazu Japonky, teď už má mírně navrch česká reprezentace.
     
    55:15
    Sledujeme svižný a hodně útočný hokej. Češky to mají horší v tom, že už mnohem více musejí pomýšlet na ofenzivu, protože o gól prohrávají.
     
    55:47
    Znovu jsme sledovali dlouhý souboj o puk v blízkosti modré čáry českého výběru, nakonec to lépe dopadlo pro naše hokejistky.
     
    56:09
    České barvy i nadále pokračují v aktivitě, ale japonský obranný blok teď odvádí velmi dobrou práci a ostražitě hlídá předbrankový prostor.
     
    56:29
    Češky stále tlačí Japonky u jejich brány.
     
    56:55
    Alena Polenská chtěla vystřelit z levé strany od mantinelu, ale zasáhla jen protihráčku před sebou. Puk mají v držení Japonky.
     
    57:19
    Japonsko drží útočné pásmo a nikam se přehnaně nežene. Dobře ví, že pohybovat se u gólmanky Peslarové mu teď naprosto stačí.
     
    59:10
    Vypadl nám na stadionu internet, už s ehraje poslední minuta, puk u brány Japonska.
     
    59:25
    Japonky vyhodily do středího pásma.
     
    59:51
    Fanoušci už začaly odpočítávat, puk se zasekl pod českou hráčkou v souboji o puk v blízkosti japonské modré čáry. Hra přerušeno, Česko si bere oddechový čas. Na vyrovnání už má zoufale málo času.
     
    59:51
    Češky to zkouší v šesti!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Japonky se radují a celá hala je na nohou. Bohužel, i když se naše hráčky dostaly ještě do útočného pásma, k zakončení už je soupeřky nepustily. Japonsko vyhrálo rozhodující zápas 2:1 a udrželo se v elitní skupině. Jedinou branku českého týmu vstřelila Tereza Vanišová. Děkuji vám za pozornost, z Jokohamy se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek dne.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Japonsko – 7 (21)
    Česko – 5 (14) (13:20:03)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 19. M. Fudžimotová (Jonejamaová, Osawaová), 49. Nakamuraová (Takeučiová) – 52. Vanišová


    Japonsko: N. Fudžimotová (Tonosakiová) – Koikeová, Suzukiová, A. Toková, Aokiová, Takedaová, Horiová, Jamajaová, Takeučiová – Jonejamaová, Osawaová "C", M. Fudžimotová – Hiranová "A", Kubová "A", Nakamuraová – Adačiová, H. Toková, Iwaharaová – Ukitaová, Terašimaová, Šišiučiová
    Česko: Peslarová (Lhotská) – Herzigová, Fialová, Tejralová "A", Zíková, Lásková, Horálková, Flachsová "A" – Křížová, Mrázová, Pejzlová – Bukolská, Polenská "C", Studentová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Povová, Vopravilová, Manhartová – Vonková.

    Rozhodčí: Joy Tottmanová (GBR) – Tae Ri Lee (KOR), Danielle McGurryová (CAN)
    bahis siteleri