Zvolen – Nitra 0:3 (kon.) | Trenčín – Žilina 2:0 (kon.) | Martin – Poprad 4:5 (1:2 po s.n.)
Piešťany – Skalica 3:1 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 2:1 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 16.11.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Po reprezentačnej prestávke sa extraliga vracia aj do Steel arény a čaká nás tu rovno šláger 23. kola! Košičania privítajú Banskú Bystricu a vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Proti sebe nastúpia tímy v skvelej forme, o čom svedčí aj ich tabuľkové postavenie. Lepšie sú na tom košickí hokejisti, ktorým po 23 zápasoch patrí vedúca priečka v tabuľke našej najvyššej hokejovej súťaže. Aktuálni majstri Slovenska ju získali za 54 bodov z celkových možných 69. Skóre Košičanov je doposiaľ 60:34 (majstri majú najlepšiu obranu spomedzi všetkých extraligistov).
    Hostia sa ale takisto hanbiť vôbec nemusia. Na svojho dnešného súpera totiž strácajú iba deväť bodov, a tak môžeme povedať, že úplné čelo tabuľky majú v podstate neustále na dostrel. Hokejisti Banskej Bystrice sa aktuálne so ziskom 45 bodov nachádzajú na tretej priečke tabuľky, kam ich radí aj celkové skóre 80:55.


    Zápasy po reprezentačnej prestávke:

    HC Košice:
    21. kolo Piešťany – Košice 2:3
    22. kolo Nitra – Košice 3:1

    HC'05 Banská Bystrica:
    21. kolo Martin – B. Bystrica 1:2 sn
    22. kolo B. Bystrica – Piešťany 9:3


    Jasným papierovým favoritom zápasu sú domáci Košičania. Košickí hokejisti by pred domácim publikom duel mali zvládnuť, aj keď jednoduché to rozhodne mať nebudú. Bookmakeri stávkových kancelárií ocenili prípadný triumf Oceliarov kurzom 1,6, zatiaľ čo na opačnej strane je to až 3,8. Ak si myslíte, že zápas sa po riadnej hracej dobe skončí nerozhodne, určite využite kurzovú ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 4,4.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Cebák, Jánošík, Šeda – Sojčík, Češík, Lapšanský – Jenčík, Bartoš, Spilar – Bartánus, Hrnka, Bicek – Stupka, Chovan, Suja – Hinďoš

    HC 05 Banská Bystrica: Wiikman (Unice) – Jaborník, Bambúch, Čížek, Rosandič, Grachulinec, Biro, Cuník – Hudáček, White, Hudec – Kafka, kytnár, Preisinger – Lamper, Matoušek, Róth – Kadura, Zigo, Bendík

    Rozhodca: T. Orolín, Kubuš – Rovenský, M. Korba.
    25 minút pred začiatkom zápasu bolo pred Steel arénou plno.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hostia, ktorí sa aj hneď pokúsili usadiť v útočnej tretine. To im ale vôbec nevyšlo a o puk prišli.
     
    00:53
    Košičania hneď v úvode vo veľkej príležitosti! Do útoku sa po ľavom krídle natlačil osamotený Lapšanský, ale napokon zakončoval iba z veľkého uhla. Brankár Wiikman si poradil.
     
    01:26
    Začalo sa vo veľkom štýle a hra má rýchle tempo. V Steel aréne je jasne vidieť, že sa jedná o prestížny derby zápas.
     
    01:49
    Košičania sú v úvode aktívnejší. Domáci sa aj v tejto chvíli natlačili do zakončenia, keď Hrnka puk z ľavej strany nahadzoval priamo pred bránku, ale Bicekovi tam tesne odskočil a zakončenie neprišlo.
     
    03:26
    Viac ako tri minúty hry sú za nami a Wiikman stále odoláva. Na opačnej polovici klziska Melicherčík žiadnu prácu nemal,
     
    04:00
    Košickí hokejisti sú doposiaľ podstatne aktívnejší a tlačia sa do zakončenia. Domáci hráči súpera ešte do zakončenia vôbec nepustili.
     
    05:16
    Obrovská šanca pre Košičanov! Bartoš ostal úplne zabudnutý pred bránkou, no ani na niekoľko pokusov sa mu nepodarilo puk prepasírovať za pozorného brankára hostí. Bystrický gólman zatiaľ čaruje.
     
    05:37
    A vyzerá to, že hostia do útoku ani nepôjdu. V tejto chvíli ich pokus o prechod zastavil iba ofsajd.
     
    06:20
    Banskobystričania sa presunuli do útoku a pokúsili sa ohroziť bránku súpera. To sa im ale vôbec nepodarilo, pretože Cebák puk vyhodil cez celé klzisko a je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    06:45
    Košičania sa presunuli opäť do útoku a svojho súpera tam poriadne potrápili. Bicek operoval pred bránkou a snažil sa puk všemožne doraziť za čiaru, no Wiikman odolal.
     
    07:24
    Máme tu prvé vylúčenie tohto zápasu a brániť sa budú hostia. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Matoušek.
     
    07:38
    Košičania začali skutočne aktívne a takmer sa im podarilo otvoriť skóre tohto zápasu! Spoza bránky poslal puk na osamoteného Bartoša Jenčík, no Wiikman si na spomínaného skúseného útočníka Košíc dal opäť veľký pozor.
     
    08:23
    Košičania neustále útočia, ale nedarí sa im puk dostať na Wiikmana a za neho už vôbec nie. Od modrej čiary tvrdo pálil Štrbák, ale jeho pokus schytal iba niekto z dvojice hostí pred bránkou.
     
    08:54
    A Banská Bystrica má čo robiť, aby sa ubránila. Súpera síce nepúšťa k ďalším zakončeniam, no pred vlastnou bránkou je nasťahovaná neustále.
     
    09:03
    Hosťom sa konečne podarilo puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny a vyzerá to, že už v pokoji počkajú na návrat vylúčeného hráča.
     
    09:24
    Hostia v plnom počte.
     
    10:16
    Domáci hokejisti s prehľadom útočia aj proti plnému počtu hráčov súpera. Do útoku sa teraz po pravom krídle natlačil Hrnka, no jeho zakončenie gól neprinieslo.
     
    10:38
    Banská Bystrica sa musí naďalej iba brániť a hosťom to už zrejme lezie na nervy. Puk aj v tejto chvíli iba vyhadzujú cez všetky čiary a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    11:06
    Obrovská šanca domácich na otvorenie skóre! Mladík Suja poslal popred bránku skvelú prihrávku na Stupku, ktorý ale ranou z prvej napol sieť iba z vonkajšej strany.
     
    11:28
    Banskobystričania sa už niekoľkýkrát oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Obrana hostí má dnes veľmi veľa práce.
     
    12:09
    Domáci hokejisti sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Češík.
     
    12:26
    Hostia sa hneď v úvode početnej prevahy usadili v útočnej tretine a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Do puku sa na pravom kruhu oprel Hudec, no jeho rana cez obranu Košíc neprešla.
     
    13:05
    Banská Bystrica napokon ale puk na svojich hokejkách podržala a takmer sa jej s ním podarilo niečo vymyslieť. Hostia pálili skutočne z každej pozície, ale domáci tím na čele s Melicherčíkom sa hádzal do každej strely a napokon sa ubránil.
     
    13:40
    Košičania puk na moment vyhodili z pásma, stihli prestriedať, no do vlastnej tretiny sa už musia vrátiť. Hostia sú počas presilovky skutočne aktívni a snažia sa otvoriť skóre zápasu.
     
    14:09
    Domáci v plnom počte.
     
    14:21
    Banská Bystrica sa rozbehla a útočiť by chcela aj proti plnému počtu domácich hráčov. Skúsil to Bambúch, lenže na modrej čiare sa dopustil ofsajdu.
     
    15:08
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia sa dostávajú do vedenia! Kadura potiahol puk do pásma a nebezpečne vystrelil, pričom Melicherčík jeho ranu v lapačke neudržal. Pripravený a rýchly BRANISLAV BENDÍK sa následne dostal k dorážke, ktorú upratal za chrbát gólmana Oceliarov. Asistencia: Dominik Kadura.
    Branislav BENDÍK - 0:1
     
    15:50
    Hostia teda vyťažili z minima maximum a aj keď boli doposiaľ horším tímom, od presilovky prevzali zápas do svojich rúk a v Steel aréne vyhrávajú 1:0.
     
    16:05
    Banskobystričania chceli zaútočiť opäť, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare. Rozhodcovia hru prerušujú.
     
    16:49
    Košičania sa presunuli do útoku, ale zatiaľ je to po góle bez strely. O puk v pásme bojoval Stupka, ale zámer mu nevyšiel.
     
    17:26
    Hostia to robia bravúrne. Prežili pokusy domácich vo vlastnej obrannej tretine, rýchlo prestriedali a hrnú sa do útoku.
     
    17:59
    Košickí hokejisti sa ale v závere tretiny pozorne bránia. Zabezpečená defenzíva Oceliarov vzala súperovi puk a spoza vlastnej bránky sa pokúsi rozohrať novú útočnú akciu.
     
    18:35
    Košičania sa neustále snažia niečo vymyslieť. Puk síce majú na svojich hokejkách v strednom pásme, no prechod je veľmi náročný.
     
    18:46
    Napokon sa to ale podarilo Jenčíkovi. Ten si na seba naviazal súpera a pripravil dobrú pozíciu pre Lapšanského, ktorú však hostia prečítali. Druhý menovaný napokon nezakončil.
     
    19:26
    Medzičasom sa nám už začala posledná minúta tejto tretiny. Oba celky si dávajú najmä veľký pozor v defenzíve, pretože inkasovať teraz nechce nikto.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je za nami. V jej úvode síce mali hernú prevahu domáci hokejisti, no hostí následne dostala na koňa presilová hra a po nej sa im podarilo aj otvoriť skóre zásluhou Bendíka.

    Pomer striel po prvej tretine: 7:6.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky opäť hostia. Hráči spod Urpína sa síce pokúsili dostať aj do útoku, ale nahodenie puku im v tom nepomohlo.
     
    20:56
    Toto vyzeralo zaujímavo! Puk dostal na ľavej strane pri mantineli Hudáček a už-už to vyzeralo, že sa dostane do úniku. Napokon ho ale domáci rýchlo odzbrojili.
     
    21:13
    Nie len, že ho odzbrojili, ale ešte sa aj dostali do skvelej šance! Bol v nej Bartoš, ktorý do útoku vnikol po pravej strane, no napokon priestor bránky tesne minul.
     
    21:28
    Tak toto vyzeralo poriadne nepríjemne. Domáci Drgoň inkasoval tvrdý hit, po ktorom narazil priamo do mantinelu. Z ľadovej plochy mu napokon musel pomáhať aj lekár, ale na striedačku odišiel po svojich a tak veríme, že všetko bude v poriadku. Rozhodcovia na rozhorčenie Steel arény vylučovať nebudú.
     
    22:34
    Domáci hokejisti sa poriadne nasrdili a robia všetko preto, aby sa im podarilo vyrovnať. Košičania súpera zatlačili v pásme, ale Wiikman sa hádzal kade-tade po zemi a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    22:59
    Hostia sa rýchlo presunuli na opačnú polovicu klziska, kde sa takisto pokúsili vymyslieť niečo zaujímavé. pred bránku sa síce natlačil Hudáček, ale jeho teč ľahkého nahodenia bol zbytočný. Melicherčík všetko dobre videl.
     
    23:30
    Košičania sa neustále snažia zaútočiť, ale hostia to dnes s myšlienkami na body myslia vážne. Banskobystrickí hráči súperovi nedarujú vôbec nič, teraz dokonca ani len puk.
     
    24:21
    Domáci hokejisti sa stále snažia o strelecký pokus, ale na jeho konci je vždy iba lapačka skvelého Wiikmana. Posila Banskej Bystrice aj naďalej drží svoj tím nad vodou.
     
    24:29
    Košičania neuspeli v ďalej sľubnej príležitosti. Pred bránku sa nasťahoval aktívny Bartoš, ktorý sa pokúšal o zakončenie po tom, čo Wiikmanovi vypadla ťažká strela. Banskobystrický gólman ale ustál aj túto situáciu.
     
    25:26
    Banská Bystrica má už bránenia v tejto tretine dosť a presunula sa do útoku. Hostia sa tam pokúšali vymyslieť niečo zaujímavejšie a nebezpečnejšie, napokon ale prišla iba strela od moodrej čiary, ktorú Melicherčík s prehľadom zvládol.
     
    25:28
    A obdobná situácia sa zopakovala aj bezprostredne po vhadzovaní. Na skúseného brankára takéto pokusy hostí neplatia, no Banskej Bystrici to aj tak vadiť nemusí. Hostia sú na koni.
     
    26:10
    Domáci hokejisti si puk prevzali vo vlastnej obrannej tretine a pokúsili sa preniknúť s ním na opačnú polovicu klziska. Príliš im to ale nevyšlo, pretože sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    26:43
    Košičania sa síce snažia aj naďalej, ale hostia ich zatláčajú iba k mantinelom, odkiaľ sa strieľať nezvykne. Už-už to dokonca hrozilo aj protiútokom hostí, no ten zastavil pohotový Drgoň, ktorý súperovi puk vypichol.
     
    27:24
    Košičania sa po krídle opäť dostali do útoku a pokúsili sa tam o vyrovnanie. To však napokon neprišlo, pretože Suja pred bránkou presnú prihrávku nedostal.
     
    27:55
    Košičania pália z každej strany, no bez úspechu. Jenčík prenechal puk Bartošovi, ten ho z ľavého kruhu umne posielal pod brvno, ale Wiikman všetko prečítal a zneškodnil.
     
    28:30
    Hráči oboch tímov už boli na ľadovej ploche pridlho. Hostia preto puk zo strednej tretiny iba nahodili na Melicherčíka a odišli striedať.
     
    29:16
    Banská Bystrica napokon puk na svojich hokejkách udržala a hostia mohli dokonca aj navýšiť svoj náskok! Kytnár na ľavej strane dostal presnú prihrávku, no Melicherčík sa proti nemu predviedol.
     
    30:40
    Viac ako polhodina hry je už za nami a na ľadovej ploche aktuálne sledujeme akési hluché obdobie. Ani na jednej strane sa nedeje nič zaujímavejšie.
     
    30:52
    Napokon sme to ale asi zakríkli! Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, na konci ktorého po Jaborníkovej prihrávke zakončoval Zigo. Ten ale úspešný nebol, pretože Melicherčík sa skvele presunul.
     
    31:50
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sme už nič podobné nevideli. Hráči oboch tímov sa síce snažia, ale zápas je zatiaľ chudobný na góly.
     
    32:36
    Košický útočník Bartánus potiahol puk po ľavej strane popri mantineli až do útoku, kde dokonca aj sám zakončoval. Jeho bekhend ale úspešný nebol a Wiikman si s prehľadom poradil.
     
    33:11
    Hosťujúci hráči si pri pokuse o prechod do útoku pomohli prihrávkou rukou, čo neuniklo hlavnému arbitrovi a hra sa bude prerušovať.
     
    33:35
    Domáci hokejisti sa neustále snažia natlačiť do zakončenia, no stále sa im nedarí. Aj v tejto chvíli sa dopustili iba ofsajdu.
     
    34:06
    Hostia chceli zaútočiť, ale domáca defenzíva si dala veľký pozor. Kus práce urobil najmä Štrbák, ktorý bránil až na hranici dovoleného zákroku. Rozhodca ale vylučovať nebude.
     
    34:56
    Domáci Bartoš potiahol puk do útočnej tretiny, ale proti trojici hostí to mal iba veľmi náročné. Banská Bystrica všetko s prehľadom zvláda.
     
    35:36
    O niečo podobné sa teraz pokúsil aj aktívny Bartánus. Ten potiahol puk po pravej strane, obhodil si obrancu a tvrdo zakončil, ale iba do betónov Wiikmana.
     
    35:42
    Hostia nechceli riskovať ďalšie ohrozenie bránky a puk pre istotu odpaľujú preč, aj keď iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    36:06
    A situácia sa zopakovala. Zdá sa, že s blížiacim sa záverom pribúda aktivita na hokejkách domácich hokejistov, zatiaľ čo hostia sa iba oduševnene bránia.
     
    36:20
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Biro.
     
    36:37
    Košičania začali presilovku aktívne a ihneď vybojovali puk. Vysunutý z modrej čiary tvrdo pálil Štrbák, no jeho pokus Wiikman vyrážačkou dostal mimo bránky.
     
    37:15
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané. Košičania sa počas presilovky usadili v pásme, strelou z uhla z ľavej strany to skúsil PETER BARTOŠ a bol úspešný! Asistencie: Martin Štrbák, Adam Jánošík.
    Peter BARTOŠ - 1:1
     
    37:15
    Hostia v plnom počte.
     
    38:18
    Košickým hokejistom sa podarilo zúžitkovať presilovku a vyrovnať stav stretnutia. To ich zjavne nabudilo, pretože aj naďalej sa snažia o zakončenie.
     
    38:46
    Hostia by sa radi dostali späť do vedenia. Presunuli sa do útočnej tretiny, kde od modrej čiary prudko vypálil Bambúch, no jeho rana úspech nepriniesla.
     
    39:10
    V Steel aréne sa nám už začala posledná minúta tejto tretiny. Môžeme očakávať, že oba celky si už dajú pozor na defenzívu a hlavným cieľom na oboch stranách bude v prvom rade neinkasovať.
     
    39:36
    Domáci Cebák rozohral puk od vlastnej bránky a posunul ho do útoku Lapšanskému. Ten sa síce snažil predrať cez trojicu hostí, no napokon bez úspechu a k strele sa nedostal.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou, Opäť sme videli iba jediný presný zásah, tentokrát na opačnej polovici klziska a tak je skóre vyrovnané.

    Pomer striel doposiaľ: 25:16.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:46
    Tretia tretina sa začala aktívnejšie pre domáci tím. Košický útočník Jenčík sa ihneď nasťahoval do pásma a pokúsil sa tam niečo vymyslieť, no hostia mu puk neponúkli.
     
    41:23
    Wiikman sa musí mať neustále na pozore. Aj teraz na neho letela strela, no tú sa napokon jeho spoluhráčom podarilo tečovať tesne vedľa bránky.
     
    42:59
    V úvode tretej tretiny sa v Steel aréne nedeje nič zaujímavejšie. Hráči oboch tímov sa preháňajú zo strany na stranu, ale bez akéhokoľvek zakončenia do priestoru troch žrdí.
     
    43:36
    Košičania sa chceli dostať do útoku, ale na modrej čiare ich zastavil iba ofsajd.
     
    43:56
    Domáci hráči napokon ale puk predsa len vybojovali. Oceliari však nemali dostatok priestoru na to, aby prenikli do útoku, a tak ho iba nahodili na zadný mantinel.
     
    44:03
    Košice sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Bartoš.
     
    44:30
    Domáci hráči hneď v úvode oslabenia puk vyhodili cez všetky čiary a súperovi návrat do pásma nedovoľujú.
     
    45:23
    Stále sa nedeje nič zaujímavé. Banská Bystrica sa snaží márne, domáci tím odpaľuje od Melicherčíka jeden puk za druhým.
     
    46:03
    Domáci v plnom počte.
     
    47:20
    Košičania s prehľadom prežili vlastné oslabenie a súpera počas neho ani len nepustili do zakončenia. Teraz sa Oceliari snažia na opačnej polovici, no Suja tam puk spoza bránky do nebezpečného priestoru nedostal.
     
    47:35
    V strede klziska sme videli tvrdý súboj Hudeca s Jánošíkom, po ktorom ostal domáci hráč na zemi. Našťastie bol ale iba trochu otrasený a môže pokračovať v hre.
     
    48:18
    Košickí hokejisti sa po čase presunuli do útočnej tretiny a poriadne nebezpečne tam vypálili z pravej strany od modrej čiary. Wiikman puk iba zrazil pred seba a jeho obrana ho následne odpálila cez všetky čiary.
     
    48:51
    Košičania chceli vo svojej aktivite pokračovať, ale o puk prišli. Hostia ho iba poslali preč z vlastnej obrannej tretiny a odišli striedať.
     
    49:40
    Domáci sa napokon do pásma vrátili. O tvrdú strelu od modrej čiary sa postaral Philipp, ale Chovanovi sa jeho pokus nepodarilo tečovať.
     
    50:12
    Košičania sa v útoku udržali a prišlo ďalšie zakončenie. Tentokrát to od modrej čiary skúsil Černák, ale jeho pokus takisto v sieti neskončil.
     
    51:16
    Domáci hráči sa usadili v útočnej tretine a poriadne to tam roztočili. Najskôr sa po Jenčíkovej prihrávke snažil puk do siete prepasírovať Lapšanský, potom sa ale kus čiernej gumy dostal k Cebákovi, Jeho prudký pokus mal Wiikman pred očami a tak dokázal rýchlo zakročiť.
     
    53:55
    Hostia to teraz v pásme poriadne roztočili! Útočníci Baranov sa natlačili do pásma a poriadne tvrdo niekoľkokrát v rade vypálili, no Melicherčík sa napokon predviedol.
     
    54:03
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Bartoš za podrazenie.
     
    54:52
    Košickí hokejisti sa musia počas vlastného oslabenia úpenlivo brániť. Všetko nasvedčuje tomu, že nasledujúci gól by už mohol byť rozhodujúci.
     
    55:10
    Domáci hokejisti puk vyhodili cez všetky čiary a aspoň na moment si môžu vydýchnuť.
     
    56:03
    Domáci v plnom počte.
     
    57:23
    Nervozita v Steel aréne stúpa. Hráči oboch celkov sa snažia z posledných síl niečo vymyslieť, ale pozorné defenzívy už pochybiť nechcú.
     
    59:00
    V Steel aréne sa skutočne nedeje nič zaujímavejšie. Pred nami je posledná šesťdesiatsekundovka a všetko nasvedčuje tomu, že zápas smeruje do predĺženia.
     
    59:39
    Košičania sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po riadnej hracej dobe sa nerozhodlo, nasledovať bude 5-minútové predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:23
    Predĺženie sa začalo aktivitou Košičanov. Češík sa natlačil do pásma, no napokon jeho zakončenie neprišlo.
     
    61:10
    Je za nami už viac ako minúta predĺženia a v Steel aréne sa ešte ani len neprerušovalo. Puk si hráči iba vymieňajú z hokejky na hokejku.
     
    62:03
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Do útoku mohol ísť Jenčík, ktorý napokon ale o puk prišiel.
     
    62:45
    Takmer sme to zakríkli! Domáci Češík sa dostal do perfektnej šance, na konci ktorej ho ale vychytal ležiaci gólman Banskej Bystrice. Wiikman má dnes svoj deň!
     
    63:22
    Konečne sa prerušuje. Stalo sa tak po tom, čo hosťujúci tím zastavilo ofsajdové postavenie na modrej čiare.
     
    64:01
    Pred nami je záverečná minúta predĺženia. Všetko nasvedčuje tomu, že v Steel aréne sa už nič zaujímavé nestane a uvidíme samostatné nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Ani 65 minút hry na určenie víťaza nestačilo, a tak budú nasledovať samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    KOS: Bartoš nepremieňa – 0:0.
     
    1. série
    0:0
    BBY: White nepremieňa – 0:0.
     
    2. série
    0:0
    KOS: Chovan nepremieňa – 0:0.
     
    2. série
    0:0
    BBY: Hudáček nepremieňa – 0:0.
     
    3. série
    0:0
    KOS: Lapšanský nepremieňa – 0:0.
     
    3. série
    0:0
    BBY: Kafka nepremieňa – 0:0.
     
    4. série
    0:0
    BBY: Preisinger nepremieňa – 0:0.
     
    4. série
    0:0
    KOS: Bartoš nepremieňa – 0:0.
     
    5. série
    0:0
    BBY: Hudec nepremieňa – 0:0.
     
    5. série
    0:0
    KOS: Lapšanský nepremieňa – 0:0.
     
    6. série
    0:0
    BBY: Kafka nepremieňa – 0:0.
     
    6. série
    1:0
    KOS: Jenčík premieňa – 1:0.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je RICHARD JENČÍK.
    Richard JENČÍK - 2:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Samostatné nájazdy vďaka skúsenému Jenčíkovi ovládli Košice a dva body ostávajú v metropole východu.
     
    Anton Tomko (tréner HC Košice): "Na ľadovej ploche dnes bolo vidieť, že sa stretli mužstvá z hornej časti tabuľky. Mali sme dobrý vstup do zápasu, ale opäť nám chýbalo nevyužitie príležitostí na strelenie gólu a otvorenie skóre. Zásluhu na tom majú aj brankári, ktorí na oboch stranách podali dobré výkony a potvrdili to aj v samostatných nájazdoch. My sme napokon boli šťastnejším tímom a získali sme dva body."

    Miroslav Chudý (tréner HC '05 Banská Bystrica): "Do zápasu v Steel aréne sme vstúpili ustráchane. V prvých minútach nás Košičania zatlačili a mali viacero šancí, no aj napriek tomu sa nám podarilo dostať sa do vedenia. V druhej časti sme potom za stavu 1:0 v náš prospech mohli súperovi odskočiť, no nepodarilo sa nám to aj napriek tomu že sme si v priebehu niekoľkých minút vytvorili tri veľké príležitosti. Takto krátko po zápase vo mne prevládajú zmiešané pocity. Pred zápasom by sme jeden bod určite boli brali, no teraz si myslím, že sme dva body stratili." (21:37:00)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 38. Bartoš (Štrbák, Jánošík), rozh. náj. Jenčík – 16. Bendík (Kadura)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bartoš (KOS)
    0:0   White (BBY)
    2. série:
    0:0   Chovan (KOS)
    0:0   Hudáček (BBY)
    3. série:
    0:0   Lapšanský (KOS)
    0:0   Kafka (BBY)
    4. série:
    0:0   Preisinger (BBY)
    0:0   Bartoš (KOS)
    5. série:
    0:0   Hudec (BBY)
    0:0   Lapšanský (KOS)
    6. série:
    0:0   Kafka (BBY)
    1:0   Jenčík (KOS)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Cebák, Jánošík, Šeda – Sojčík, Češík, Lapšanský – Jenčík, Bartoš, Spilar – Bartánus, Hrnka, Bicek – Stupka, Chovan, Suja – Hinďoš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Wiikman (Unice) – Jaborník, Bambúch, Čížek, Rosandič, Grachulinec, Biro, Cuník – Hudáček, White, Hudec – Kafka, kytnár, Preisinger – Lamper, Matoušek, Róth – Kadura, Zigo, Bendík

    Rozhodčí: T. Orolín, Kubuš – Rovenský, M. Korba
    bahis siteleri