Zvolen – Nitra 0:3 (kon.) | Trenčín – Žilina 2:0 (kon.) | Martin – Poprad 4:5 (1:2 po s.n.)
Piešťany – Skalica 3:1 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 2:1 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 16.11.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
    Richard JENČÍK - 2:1
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je RICHARD JENČÍK.
     
    62:45
    Takmer sme to zakríkli! Domáci Češík sa dostal do perfektnej šance, na konci ktorej ho ale vychytal ležiaci gólman Banskej Bystrice. Wiikman má dnes svoj deň!
     
    54:03
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Bartoš za podrazenie.
     
    53:55
    Hostia to teraz v pásme poriadne roztočili! Útočníci Baranov sa natlačili do pásma a poriadne tvrdo niekoľkokrát v rade vypálili, no Melicherčík sa napokon predviedol.
     
    51:16
    Domáci hráči sa usadili v útočnej tretine a poriadne to tam roztočili. Najskôr sa po Jenčíkovej prihrávke snažil puk do siete prepasírovať Lapšanský, potom sa ale kus čiernej gumy dostal k Cebákovi, Jeho prudký pokus mal Wiikman pred očami a tak dokázal rýchlo zakročiť.
     
    44:03
    Košice sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Bartoš.
    Peter BARTOŠ - 1:1
     
    37:15
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané. Košičania sa počas presilovky usadili v pásme, strelou z uhla z ľavej strany to skúsil PETER BARTOŠ a bol úspešný! Asistencie: Martin Štrbák, Adam Jánošík.
     
    36:20
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Biro.
     
    30:52
    Napokon sme to ale asi zakríkli! Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, na konci ktorého po Jaborníkovej prihrávke zakončoval Zigo. Ten ale úspešný nebol, pretože Melicherčík sa skvele presunul.
     
    29:16
    Banská Bystrica napokon puk na svojich hokejkách udržala a hostia mohli dokonca aj navýšiť svoj náskok! Kytnár na ľavej strane dostal presnú prihrávku, no Melicherčík sa proti nemu predviedol.
     
    24:29
    Košičania neuspeli v ďalej sľubnej príležitosti. Pred bránku sa nasťahoval aktívny Bartoš, ktorý sa pokúšal o zakončenie po tom, čo Wiikmanovi vypadla ťažká strela. Banskobystrický gólman ale ustál aj túto situáciu.
     
    22:34
    Domáci hokejisti sa poriadne nasrdili a robia všetko preto, aby sa im podarilo vyrovnať. Košičania súpera zatlačili v pásme, ale Wiikman sa hádzal kade-tade po zemi a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    21:28
    Tak toto vyzeralo poriadne nepríjemne. Domáci Drgoň inkasoval tvrdý hit, po ktorom narazil priamo do mantinelu. Z ľadovej plochy mu napokon musel pomáhať aj lekár, ale na striedačku odišiel po svojich a tak veríme, že všetko bude v poriadku. Rozhodcovia na rozhorčenie Steel arény vylučovať nebudú.
     
    21:13
    Nie len, že ho odzbrojili, ale ešte sa aj dostali do skvelej šance! Bol v nej Bartoš, ktorý do útoku vnikol po pravej strane, no napokon priestor bránky tesne minul.
    Branislav BENDÍK - 0:1
     
    15:08
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia sa dostávajú do vedenia! Kadura potiahol puk do pásma a nebezpečne vystrelil, pričom Melicherčík jeho ranu v lapačke neudržal. Pripravený a rýchly BRANISLAV BENDÍK sa následne dostal k dorážke, ktorú upratal za chrbát gólmana Oceliarov. Asistencia: Dominik Kadura.
     
    12:09
    Domáci hokejisti sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Češík.
     
    11:06
    Obrovská šanca domácich na otvorenie skóre! Mladík Suja poslal popred bránku skvelú prihrávku na Stupku, ktorý ale ranou z prvej napol sieť iba z vonkajšej strany.
     
    07:38
    Košičania začali skutočne aktívne a takmer sa im podarilo otvoriť skóre tohto zápasu! Spoza bránky poslal puk na osamoteného Bartoša Jenčík, no Wiikman si na spomínaného skúseného útočníka Košíc dal opäť veľký pozor.
     
    07:24
    Máme tu prvé vylúčenie tohto zápasu a brániť sa budú hostia. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Matoušek.
     
    05:16
    Obrovská šanca pre Košičanov! Bartoš ostal úplne zabudnutý pred bránkou, no ani na niekoľko pokusov sa mu nepodarilo puk prepasírovať za pozorného brankára hostí. Bystrický gólman zatiaľ čaruje.
     
    00:53
    Košičania hneď v úvode vo veľkej príležitosti! Do útoku sa po ľavom krídle natlačil osamotený Lapšanský, ale napokon zakončoval iba z veľkého uhla. Brankár Wiikman si poradil.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 38. Bartoš (Štrbák, Jánošík), rozh. náj. Jenčík – 16. Bendík (Kadura)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bartoš (KOS)
    0:0   White (BBY)
    2. série:
    0:0   Chovan (KOS)
    0:0   Hudáček (BBY)
    3. série:
    0:0   Lapšanský (KOS)
    0:0   Kafka (BBY)
    4. série:
    0:0   Preisinger (BBY)
    0:0   Bartoš (KOS)
    5. série:
    0:0   Hudec (BBY)
    0:0   Lapšanský (KOS)
    6. série:
    0:0   Kafka (BBY)
    1:0   Jenčík (KOS)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Cebák, Jánošík, Šeda – Sojčík, Češík, Lapšanský – Jenčík, Bartoš, Spilar – Bartánus, Hrnka, Bicek – Stupka, Chovan, Suja – Hinďoš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Wiikman (Unice) – Jaborník, Bambúch, Čížek, Rosandič, Grachulinec, Biro, Cuník – Hudáček, White, Hudec – Kafka, kytnár, Preisinger – Lamper, Matoušek, Róth – Kadura, Zigo, Bendík

    Rozhodčí: T. Orolín, Kubuš – Rovenský, M. Korba
    bahis siteleri