Arsenal Tula – Ural 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 5:0 (kon.) | Saransk – Zenit 1:0 (kon.)
Kubaň Krasnodar – Torpedo Moskva 1:1 (kon.)
konec
FK Mordovija Saransk
1:0 (1:0)
FK Zenit Petrohrad
Sobota 29.11.2014, 16:00 • Start Stadium. Kapacita: 11581 diváků. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Ruská Premier Liga má na programu své šestnácté kolo. V jeho rámci změří síly celky FK Mordovija Saransk a FK Zenit Petrohrad. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Start Stadium, tedy domovském stánku Saransku, naplánován na 16:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Saransk se momentálně nachází na desáté pozici, přičemž doposud posbíral 17 bodů. Ve svém posledním ligovém duelu Mordovija neuspěla, na půdě Spartaku Moskva padla v poměru 2:4.

    Petrohrad patří již tradičně v předním týmům ruské ligy. V současné době okupuje první pozici, na svém kontě má 35 bodů. Vlastní tak luxusní osmibodový náskok na druhý FK Krasnodar. V předchozím kole zvítězil Zenit v domácím prostředím těsně 1:0 nad celkem Kubaň Krasnodar. V rámci Ligy Mistrů pak ruská ekipa zdolala zásluhou Dannyho branky Benficu Lisabon taktéž 1:0.
    Pohotový Danny přiblížil Zenit postupu ze základní skupiny Ligy Mistrů

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mordovija Saransk: Kočenkov – Lomić, Šitov, Vasin, Dudijev – Božović, Perendija – Sysujev, Niasse, Vlasov – Le Tallec.
    Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Nachušev, Bober, Rustem Muchametšin, Sousa Campos, Ivanov, Markin, Ruslan Muchametšin, Lucenko, Ignatovič.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Lombaerts, Garay, Smolnikov – Šatov, Witsel, Fajzulin – Hulk, Rondón, Danny.
    Náhradníci: Malafejev, Rudakov – Aňukov, Neto, Rodić, Chodžanijazov, Rjazancev, Mogilevec, Timoščuk, Šejdajev, Solovjev, Aršavin.

    Rozhodčí: Maťjunin – Suchoverchov, Nazarov.
    K výbornému stavu hrací plochy musí přispět speciální traktůrek

     
    Obě mužstva již nastupují na hrací plochu. Utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Saransk se hned v úvodu pokusil vydat dopředu, ovšem na polovině soupeře o balon přišel. Hrát tak může opět Zenit, který je nesporným favoritem dnešního klání.
     
    2
    Nyní si ale nerozumněl rovněž Petrohrad, míč končí v zámezí. Mordovija bude mít k dispozici autové vhazování. Utkání se odehrává za velmi mrazivého počasí. Uvidíme, kterak se borci obou celků s tímto obtížným klimatem popasují.
     
    3
    Hulk byl při přechodu do ofenzivní fáze zastaven nekompromisním bodyčekem, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra. Rozehrávat tak budee Zenit.
     
    4
    Šitov se vydal na útočný výlet, načež si proklestil cestu až do pokutového území. Tam ale o kulatý nesmysl přišel, neboť jej na poslední chvíli odkopl Garay. Aut pro Saransk.
     
    5
    První výraznější branková příležitost. Po centru z pravé strany hrací plochy se dostal k balonu Hulk. Tvrdou rano poté donutil Kočenkova k zásahu. Domácí brankář si ale poradil na výbornou.
    Hulkova dělovka
     
    6
    Petrohrad nadále pokračuje v okupování domácí svatyně. Zatím ale kombinuje v okolí půlící čáry, kde Saransku žádné větší nebezpečí nehrozí.
     
    7
    Stále stejný obraz hry. Fotbalisté v bílém jsou nastěhování na útočné polovině, kde si aktivně přihrávají. Je zřejmé, že domácí ekipa sází na defenzivní taktiku. Uvidíme, jak dlouho se bude Saransku vyplácet.
     
    8
    Danny si seběhl do středu hrací plochy, odkud poslal na domácí branku rychlý projektil. Kočenkov byl ale opět pozorný a balon lapil do své moci. Poté ihned rozehrál.
     
    9
    Le Tallec si naskočil na centr od levé postranní lajny. Přehlavičkoval jej však Garay, který tak zažehnal nebezpečí. Domácí ale o sobě alespoň dali vědět.
     
    10
    Je za námi úvodní desetiminutovka hry, která přinesla prakticky jedinou brankovou příležitost. Hulk ji však nedokázal proměnit, a tak se hraje nadále bez branek.
     
    11
    Další centr do pokutového území. I tentokráte ale byli úspěšnější hostující zadáci, kteří balon poslali do klidných vod. Po další akci Saransku ale bude následovat rohový kop.
     
    12
    Tak to byla obrovská šance domácích. Po rohovém kopu balon doplachtil až k Perendijovi, který jej zpracoval a obratem poslal na branku. Po mírné teči ale rána zamířila těsně vedle levé tyče. Další standardní situace již nebezpečí nepřinesla.
    Perendijova solidní příležitost
     
    13
    Hulk se dral za rychlou přihrávkou, kterou ale na hrací ploše nezastihl. Následovat bude odkop od branky, o který se postará gólman Kočenkov.
     
    14
    Lodygin velmi nejistě odkop malou domů, čímž daroval Mordoviji autové vhazování na útočné polovině. Brankář zenitu může být rád, že volný míč nezískal Le Tallec.
     
    15
    Ze zhruba třiceti metrů vyslal tvrdou ránu Božović. Kulatý nesmysl se ale zakroutil do zámezí. Vykopávat tak budou hosté. Utkání se v posledních minutách značně vyrovnalo.
     
    17
    Hra se momentálně poněkud uklidnila, hraje se především v okolí středového kruhu. Oba celky se více zaměřily na defenzivu, což je z herního projevu patrné.
     
    18
    Domácí se pokusili projít podél pravé postranní lajny, v čemž jim ale zabránila pohotová defenziva Zenitu. Saransk má k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    19
    A další slibná příležitost v podání domácí družiny. Vlasov si seběhl až do velkého vápna, kde následně vypálil pouze do boční sítě. Domácí středopolař se drží za hlavu, neboť si je vědom, že se jednalo o obrovskou možnost.
    Vlasovova možnost
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla zpočátku mírnou převahu Zenitu, ovšem více brankových příležitostí měli nakonec domácí. Stále však sledujeme bezbrankový duel.
     
    21
    A další velká možnost Saransku. Sysujev sklepl míč ze vzduchu le Tallecovi, který z voleje poslal svůj projektil těsně vedle levé tyče. Obrana Zenitu zatím příliš pevně nepůsobí.
    Le Tallec v další gólovce
     
    23
    Domácí fotbalisté působí velmi živým dojmem, na branku Zenitu se valí jeden atak za druhým. Zatím se však ani jeden z pokusů neujal.
     
    24
    Taktéž Petrohrad se chtěl podívat kupředu, což mu však pozornou obranou Mordovije nebylo umožněno. Akce se zastavila již těsně za úrovní půlící čáry.
     
    25
    Další zajímavou možnost Saransku zhatil pomezní arbitr, který odpískal ofsajd. Rozehrávat tak bude Petrohrad, konkrétně gólman Lodygin.
     
    26
    Defenziva Zenitu hoří jako novinový papír. Nyní Garay na poslední chvíli odkopl míč na rohový kop. Ten poté žádné nebezpečí nepřienesl. Saransk zatím předvádí fantastickou hru.
     
    28
    Bude se udělovat první žlutá karta, kterou za svůj nevybíravý šlapák dostává Smolnikov (PET). Rozehrávat tak budou domácí fotbalisté.
     
    29
    Mordovija Saransk právě vstřelil branku!
    Nyní se již domácí dočkali. OLEG VLASOV využil ledabylé obrany Zenitu a vybojoval balon. Sám si poté obhodil protihráče, proběhl do vlekého vápna a zakončil přesně k levé tyči. Zcela zasloužená branka.
    Oleg VLASOV - 1:0
     
    30
    Domácí publikum bouří, načež se na branku Petrohradu valí další ofenzivní akce. Tentokráte si ji ale defenziva favorita duelu pohlídala.
     
    31
    Domácí budou opět rozehrávat, nedovoleným zákrokem se provinil Witsel. Zenit si zatím s pohyblivostí domácích borců neví příliš rady.
     
    32
    Zenit se po delší době usídlil na útočné polovině. Źádné vážnější problémy zde ale Saransku nezpůsobil, domácí si zatím počínají suverénně.
     
    34
    Další nedovolený zákrok Zenitu, a to proti Perendijovi. hra je nyní plná nepřesností a nedovolených zákroků, které si připisují především hosté.
     
    35
    Mordovija se pokusila kombinačně přejít do útoku, což se jí ale příliš optimálně nepodařilo. Míč získali hosté, kteří zahajují další akci.
    Zenit přistál v Saransku, kde panuje velmi nevlídných -14 °C. Favorit utkání dle průběhu zatím ještě nerozmrzl

     
    37
    Petrohrad momentálně zahrával dva po sobě jdoucí rohové kopy. Druhý vypadal zajímavěji, ovšem Šatovovi nakonec rána příliš nesedla. Kočenkov si poradil v poklidu.
     
    38
    Volný kop Zenitu doplachtil do pokutového území, kde jej domácí odhlavičkovali do klidných vod. Hrát ale budou opět hosté, kteří nakonec vybojovali rohový kop.
     
    39
    Standardní situace diváky ze sedadel nezvedla, balon si ze vzduchu stáhl Kočenkov. Domácí brankář se tak po hluché pasáži opět trochu rozehřál.
     
    40
    Danny v okolí středového kruhu velmi nevybíravě sestřelil Le Talleca, který se drží za rameno. Nakonec se ale zvedá a bude schopen pokračovat ve hře.
     
    41
    První poločas se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. Saransk nadále drží překvapivé vedení, které je však bezpochyby zcela zasloužené.
     
    42
    Další akce Mordoviji vzala brzy za své, neboť se Le Tallec octl v ofsjadu. Rozehrávat tak bude Zenit, který by se již nejraději viděl v kabině. Není divu, mužstvo předvádí mizerný výkon.
     
    43
    Garay si při odzbrojování soupeře pomohl nedovoleným způsobem, a tak následoval volný kop v podání Saransku. Balon se ale pouze snesl do velkého vápna, kde se o něj postaral Lodygin.
     
    44
    Petrohrad kombinuje na vlastní polovině, kde se ale musí potýkat s aktivnhím napadáním domácí ekipy. Saransk předvádí skutečně brilantní a zodpovědný výkon.
     
    45
    V závěru první půle ještě za svůj ostrý zákrok dostává žlutou kartu Dudijev (SNK).
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní poločas, v němž měl zpočátku převahu Zenit. Poté se ale taktovky ujali domácí, kteří mířili za vedoucí brankou. Té se také dočkali, po nádherné individuální akci se prosadil Oleg Vlasov. I nadále pokračoval Saransk v zodpověděném výkonu. Do následující půle si tak odnáší nadějný náskok. Jak se utkání nadále vyvine? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 2:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté zahájili druhý poločas velice aktivně, Šatov se snažil z levé strany odcentrovat do velkého vápna. Tam ale prudký centr odvrátila defenziva Saransku.
     
    47
    Další pokus o průnik v podání hostujícího celku. Zdá se, že Zenit značně přidal na aktivitě. Uvidíme, zda se tato změna projeví i na výsledkové tabuli.
     
    48
    Stále stejný scénář hry, Petrohrad kombinuje na útočné polovině, kde se ale do žádných větších brankových příležitostí nedostává. Nyní to Criscito navíc přehnal s agresivitou, a tak bude rozehrávat Mordovija.
     
    49
    Le Tallec sprintoval za dlouhým balonem, ovšem zastavil jej hvizd pomezního arbitra, který spatřil postavení mimo hru. Opakovaný záběr mu dal za pravdu.
     
    50
    Danny se individuálně kupředu neprodral, balon mu nakonec utekl za postranní lajnu. Saransk bude mít k dsipozici autové vhazování.
     
    51
    Obě mužstva momentálně předvádějí spíše tuhý boj o každý centimetr hrací plochy. Příliš prostoru pro krásu není. Domácí budou navíc zahrávat další volný kop.
     
    52
    Ani tentokráte si ale Saransk na defenzivu Petrohradu nepřišel. Letící balon si ze vzduchu pohotově stáhl Lodygin. Brankář Zenitu pochopitelně ihned rozehrál.
     
    53
    Rondón zatahal souepře za dres, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra. Následovat tak bude další rozehrávka pro Mordoviji.
     
    54
    Niasse se řítil do zajímavé střelecké pozice, kterou chtěl poté vyšperkovat dalším pasem. Spoluhráče ale nenalezl, a tak se balonu ujal Petrohrad. Kvalita druhé půle zatím za tou první silně pokulhává.
     
    56
    Zenit měl k dispozici volný kop. Ten ale obrana Saransku odkopla do klidných vod. Hrát ale bude znovu Petrohrad, který se chopil míče. Na trávníku planou emoce, obě mužstva neustále diskutují se sudím. Ten si však své výroky nenechává vymluvit.
     
    57
    Petrohrad šlápl na plyn a znovu svého soupeře mačká. Celá akce ale nyní skončila u Kočenkova, který poté aktivně rozehrál. Na stadinu panuje výtečná atmosféra.
     
    58
    Rondón si na pravé straně hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem. Další rozehrávka pro Saransk. Domácí stále drží těsné vedení.
     
    59
    Vlasov chtěl projít individuálně do velkého vápna, ovšem v rozhodující chvíli mu míč utekl. O výkop se postará Lodygin, který zatím ve druhém poločase příliš práce neměl.
     
    60
    Je za námi hodina čistého času, zatím stále sledujeme utkání, v němž má domácí Saransk těsný náskok. Uvidíme, kterak se Zenit se složitou situací vypořádá.
     
    61
    Petrohrad poprvé v utkání střídá. Místo Ronbdóna naskočí do hry Aršavin.
     
    62
    Sysujev si v okolí středového kruhu pomohl nedovoleným zákrokem. Míč tak daroval Zenitu, který neztrácí čas a bleskově rozehrává.
     
    63
    Stále stejný obraz hry. Petrohrad dobývá území Saransku, leč zatím bez úspěchu. Bídným výkonem v první půli si nadělal velké potíže.
     
    64
    Le Tallec si počkal na letící balon, který si chtěl poté zpracovat hrudí. Kulatý nesmysl se však odrazil do záemzí, a tak bude náseldovat odkop od branky.
     
    65
    Další žlutá karta, kterou dostává hostující Fajzulin (PET), který soupeře doslova podťal.
     
    66
    Dudijev poté pouze s pomocí klubových lékařů odkulhal za postranní čáru. Uvidíme, zda se bude schopen zapojit zpět do zápasu. Zatím to tak příliš nevypadá.
     
    67
    Znovu Petrohrad velice aktivně kombinuje na útočné polovině. Do žádných velkých příležitostí se ale nedostává. Favoritovi utkání se čas na vyrovnání nemilosrdně krátí.
     
    68
    Witsel si chtěl proklestit cestu individuálně, což se mu ale nepodařilo. Nakonec si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat tak bude Mordovija.
     
    69
    Zraněný Dudijev nakonec přece jenom střídá. Nahradí jej Danilo.
     
    70
    Za ostrý šlapák dostává žlutou kartu Hulk (PET). Hosté již začínají být také poněkud nervózní.
     
    71
    Hraje se převážně v okolí středového kruhu. Ve druhém poločase zatím nebyla k vidění ani jedna vážnější branková příležitost. Obě mužstva si zadní vrátka bedlivě hlídají.
     
    72
    Aršavin si zabíhal za domácí defenzivu, ovšem centr byl příliš prudký. Balon tak pouze doplachtil za úroveň brankové čáry. Rozehrávat tak bude Mordovija.
     
    74
    Hulk se dsotal ke střele, která ale zamířila mimo tři tyče. Brazilský forvard si zjevně velice nesprávně seřídil svá mířidla. V táboře Saransku se chystá další střídání.
     
    75
    Ze hřiště odchází Sysujev, kterého nahradí Ruslan Muchametšin.
     
    76
    Konec dnešního duelu se již kvapem blíží. Saransk stále drží těsný náskok. Je však jasné, že v závěru klání zřejmě zažije horké chvilky.
     
    77
    Balon má ve své moci stále Zenit. Domácí však postavili neprostupné hradby. Petrohrad stále nenašel způsob, kterak se jimi probít.
     
    78
    Hulk se již ve velkém vápně chystal ke střeleckému pokusu, když domácí na poslední chvíli zasáhli a balon odkopli do klidných vod. Hosté zahajují další ofenzivní akci.
     
    79
    Le Tallec si balon na útočné polovině neukořistil. Našetřil však alespoň cenné sekundy. Petrohrad má stále větší potíže.
     
    80
    Další střídání na straně Zenitu. Ze hřiště odchází Fajzulin, místo kterého okusí atmosféru duelu Šejdajev.
     
    81
    A hnedle vzápětí další výměna sil. Odpočinout si jde Danny. Na trávník pak naskočí Rjazancev.
     
    82
    Hulkův dalekonosný pokus nyní Kočenkov bez větších problémů odvrátil do bezpečí. Domácí následně balon zakopli do zámezí. Hosté budou vhazovat. To vše ale až po dalším střídání.
     
    83
    Místo Božoviće zaujme Nachušev.
     
    84
    Šatov si velmi pohledně obhodil dva protihráče a poté vypálil. Rána zamířila zhruba metr vedle levé tyč. Následovat tak bude odkop od branky, s nímž domácí pochopitelně nepospíchají.
     
    85
    Hosté si chtěli proklesti cestu podél levé postranní lajny, v čemž jim ale zabránil pohotová defenziva Saransku. Zenit ale nadále pokračuje.
     
    86
    Obrovská příležitost nekončí brankou! Aršavin se dostal k balonu, přičemž měl před sebou pouze Kočenkova. Domácí brankář se ale blýskl vynikajícím zákrokem a ránu eliminoval.
    Aršavinova tutovka
     
    87
    Po Hulkově nepříliš ostré ráně zahrávali hosté rohový kop. Ten ale Saransku žádné větší starosti nepřidělal. Závěr v podání Petrohradu je ale drtivý.
     
    88
    Po faulu na Aršavina zahrával Zenit volný kop. Ve velkém vápně ale míč odhlavičkovala pozorná obrana Saransku. Mordovija za mohutné podpory fanoušků směřuje k vítězství.
     
    89
    Aršavinovi byl tentokráte odpískán nedovolený zákrok, a tak bude rozehrávat domácí celek, který tak pošetří cenné sekundy. Do konce utkání již příliš mnoho času nezbývá.
     
    90
    Hulkův volný kop z velké vzdálenosti žádné nebezpečí nepřidělal. Snesl se pouze daleko do zámezí. K základní hrací době bude nastaveno pět minut.
     
    90+2
    Saransk se nyní pohybuje na útočné polovině, kde stále šetří čas. Domácí jsou skutečně velmi blízko cennému vítězství. Podaří se jim dotáhnout duel do vítězného konce?
     
    90+3
    Další centr do pokutového území opět proplachtil. Když se následně neujal ani Garayův pas, odkopli domácí míč alespoň na malou chvíli pryč.
     
    90+4
    Kočenkov má míč ve sé moci a s rozehrávkou příliš nespěchá. Poté poslal míč nakrátko svým spoluhráčům.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve druhé půli se nic zajímavého nestalo, k vidění byla spíše celá řada nedovolených zákroků. Petrohrad v závěru přidal na tempu, ovšem vyrovnání se nedočakl. Saransk tak díky trefě Olega Vlasova zdolal Zenit těsně 1:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 3:7 (17:58:20)

    Libor Kucza

    Branky: 29. Vlasov

    Karty:   45. Dudijev (SNK) – 28. Smolnikov (PET), 65. Fajzulin (PET), 70. Hulk (PET)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:7.
    FK Mordovija Saransk: Kočenkov – Lomić, Šitov, Vasin, Dudijev (69. Sousa Campos) – Božović (83. Nachušev), Perendija – Sysujev (75. Ruslan Muchametšin), Niasse, Vlasov – Le Tallec.
    Náhradníci: Cebanu, Šebanov – Nachušev, Bober, Rustem Muchametšin, Sousa Campos, Ivanov, Markin, Ruslan Muchametšin, Lucenko, Ignatovič.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Criscito, Lombaerts, Garay, Smolnikov – Šatov, Witsel, Fajzulin (80. Šejdajev) – Hulk, Rondón (61. Aršavin), Danny (81. Rjazancev).
    Náhradníci: Malafejev, Rudakov – Aňukov, Neto, Rodić, Chodžanijazov, Rjazancev, Mogilevec, Timoščuk, Šejdajev, Solovjev, Aršavin.

    Rozhodčí: Maťjunin – Suchoverchov, Nazarov
    bahis siteleri