Zvolen – Žilina 2:1 (kon.) | Košice – Nitra 1:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 2:6 (kon.)
Martin – Skalica 4:3 (kon.) | Trenčín – Poprad 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
HK Nitra
sk Neděle 07.12.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci 31. kola sa na najlákavejší duel môžu tešiť fanúšikovia na východnom Slovensku, kde Košice vo finálovej repríze privítajú Nitru.

    Uvidíme priamy súboj o prvú priečku v tabuľke. Dva najlepšie tímy celej súťaže zabojujú o dôležité body, ktoré víťazovi dodajú potrebnú pohodu a zabezpečia mu líderskú pozíciu. Tá zatiaľ patrí Košiciam, ktoré v doterajších 31 zápasoch vybojovali 69 bodov a celkové skóre 82:53. Zaujímavosťou je, že Oceliari majú vôbec najlepšiu defenzívu z celej súťaže.

    Hostia spod Zobora strácajú na svojho dnešného súpera iba jediný bodík. Nitrianski hokejisti doposiaľ v 31 zápasoch nazbierali 68 bodov a celkové skóre 121:82. Corgoni majú pre zmenu najproduktívnejšiu ofenzívu spomedzi všetkých extraligových účastníkov. V Steel aréne nás teda čaká súboj najlepšej obrany a najlepšieho útoku celej súťaže.

    O dobrý hokej núdza určite nebude, doterajšie tri vzájomné zápasy v tejto sezóne to už jasne potvrdili. Až dvakrát sa z triumfu v ročníku 2014/2015 tešili hokejisti Nitry, ktorí zvíťazili vždy v domácom prostredí, a to 5:4 po samostatných nájazdoch a 3:1. Košičanom sa pre zmenu darilo v Steel aréne, kde triumfovali 4:0.


    Posledné tri ligové zápasy oboch tímov:

    HC Košice:
    30. kolo Košice – Piešťany 7:1
    Košice – HK Orange 20 3:4 sn
    29. kolo Martin – Košice 1:2

    HK Nitra:
    30. kolo Nitra – Žilina 7:1
    29. kolo Piešťany – Nitra 2:3 sn
    28. kolo Nitra – Poprad 3:1
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák, Cebák, Philipp, Jánošík, Šeda, Drgoň, Macejko – Rachůnek, Hrnka, Lapšanský – Jenčík, Bartoš, Hinďoš – Bartánus, Češík, Bicek – Sojčík, Chovan, Suja – Stupka

    HK Nitra: Lakosil – Nádašdi, Ordzovenský, M. Novák, Bednár, Mezei, Milo, Kuzma – L. Novák, Stümpel, Tománek – Bajtek, Slovák, J. Ručkay – Pupák, Štefanka, Lelkeš – Piačka, D. König

    Rozhodca: Jonák, Müllner – Gajan, Smrek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Hosťujúci hokejisti získali prvé buly na svoje hokejky. Nitrianski hráči sa ale veľmi poponáhľali a v pokuse o rozohrávku poslali puk iba cez všetky čiary.
     
    00:52
    Košickí hokejisti sa dopustili rovnakej chyby a je tu druhé prerušenie tohto zápasu. Aj domáci hráči puk odpálili iba na zakázané uvoľnenie a Melicherčík bude musieť byť v strehu.
     
    01:22
    Na ľadovej ploche sa v úvode začalo veľkou bojovnosťou, z ktorej ale strelecké pokusy zatiaľ vyťažili iba hostia. Tí v útoku odhodlane bojujú o každú pozíciu, no domáci ich zatiaľ do nebezpečnejšej šance nepustili.
     
    01:56
    Nitra ale teraz pri striedaní trochu prepadla v defenzíve a nechala domácim hráčom otvorený priestor. To chcel využiť Jenčík, ale jeho prihrávka pred bránku Hinďoša nenašla. Jenčík následne pálil opäť, no iba zostrelil Lakosila.
     
    02:33
    Nitrianski hokejisti sa budú musieť opäť brániť. Domáci tím sa dostal do skvelej šance, v ktorej ale hostia zblokovali Biceka, no Oceliarov to nabudilo a stále sa tlačia do zakončenia.
     
    02:59
    Corgoni ale ďalšie ohrozenie Lakosila dopustiť nechcú. Hostia puk zaviedli na opačnú polovicu ľadovej plochy, no tam boli iba zatlačení k mantinelu a strieľať nemohli.
     
    03:34
    Hostia si v obrane opäť nerozumeli a opäť z toho bola dobrá šanca pre Košice. Chovan puk z uhla z ťažkej pozície posielal pre Sojčíka, no na toho si nitrianska obrana dala veľký pozor.
     
    04:17
    Košice sa budú brániť! Štrbák smeruje na trestnú lavicu za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    04:26
    Nitra hneď v úvode presilovky spálila veľkú príležitosť! Hostia po buly tvrdo vypálili a puk sa pred bránkou poodrážal, až chcel zakončovať Pupák. Na toho si ale Oceliari dali pozor a od puku ho odstavili.
     
    04:55
    Košickí hokejisti puk dvakrát vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a pokračujú v bránení. Nitra je veľmi nepríjemná smerom dopredu.
     
    05:14
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Lelkeš.
     
    05:50
    Hra vo štvorici zatiaľ vyhovuje lepšie hosťom. Tí sa museli chvíľku brániť, ale puk pri vlastnej bránke rýchlo vybojovali na svoje hokejky a pustili sa do útočenia.
     
    06:03
    Už-už sa zdalo, že rýchla priamočiara prihrávka prinesie Košiciam úspech. Takmer až za modrú čiaru sa dostal Lapšanský, ale tesne pri nej ho hostia skúsene od puku odstavili.
     
    06:17
    Košičania hrajú v plnom počte a začína sa ich skrátená presilovka.
     
    07:14
    Medzičasom už ale hrá v plnom počte aj hosťujúci tím. Nitra súperovi nedovolila vôbec nič vymyslieť.
     
    08:10
    Pred bránkou Lakosila sa toho teraz zomlelo skutočne veľa! Najskôr puk kĺzajúci sa do siete tesne pred čiarou odpálil Bednár a potom Košičania pokračovali v streleckých pokusoch. Pred bránkou nepochodil Philipp a veľmi tvrdou ranou napálil Lakosilove betóny aj Drgoň.
     
    08:50
    Košičania sú aj naďalej veľmi aktívni. Hostia sa museli stiahnuť pred svoju bránku, pretože v Steel aréne by neradi prehrávali.
     
    09:13
    Hra sa trochu upokojila. Hosťujúci hokejisti prežili skutočne rušné chvíľky pred svojou bránkou, ale puk sa im už podarilo dostať od svojej svätyne.
     
    10:47
    Opäť skvelá príležitosť pre domáci tím! Po prihrávke pred bránku puk smeroval k Lapšanskému, ale ten ho v rýchlosti vôbec nevidel, a tak v čistej šanci nemohol zakončiť.
     
    10:50
    Nitra sa pokúsila o bleskový útok, ktorý mohol byť skutočne veľmi nebezpečný. Pokus Corgoňov ale stroskotal pre ofsajd už na modrej čiare.
     
    11:19
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Nádašdi.
     
    11:46
    Košičania predviedli peknú presilovkovú súhru. Bartoš spoza bránky našiel Štrbáka, ale ten skúsene prihral ešte na stranu pre Jenčíka. Jenčík si vylepšil streleckú pozíciu a pálil z uhla, no Lakosil sa predviedol bravúrne a puk pravým betónom vytesnil.
     
    12:23
    Oceliari pokračujú v útočnej snahe. Tentokrát spoza obrany pálil Cebák, no jeho pokus sa iba prekĺzol bránkoviskom a nik ho netečoval.
     
    12:49
    Hra sa na malý moment upokojí. Hosťujúci hokejisti puk odpálili cez všetky čiary a odchádzajú striedať.
     
    13:19
    Hostia hrajú v plnom počte. Aj napriek problémom sa dokázali ubrániť a stav je zatiaľ 0:0.
     
    13:56
    Hosťom sa ale rozhodne nedá uprieť útočná snaha. Domáci tím sa musí mať neustále na pozore, pretože ofenzívne ladený tím sa aj naďalej pokúša o strely po rýchlych prechodoch.
     
    14:32
    Nitra opäť predviedla svoju útočnú silu. Postaral sa o to Lukáš Novák, ktorý prudko pálil spoza obrany a donútil Melicherčíka k zákroku. Nitra ešte ostane v pásme.
     
    14:40
    Hostia aj naďalej pália na Melicherčíka z každej možnej pozície, Hokejisti Nitry majú na svojom konte už 12 streleckých pokusov, no ani jeden z nich Melicherčíka zatiaľ neprekvapil. Podobne je tomu na opačnej strane, kde to Košičania skúsili šesťkrát.
     
    15:12
    Nitra sa bude brániť! Na dve minúty za držanie protihráča odchádza na trestnú lavicu Piačka.
     
    15:24
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Štrbák musel zastaviť súpera, ktorý sa mohol rútiť do samostatného nájazdu a odpyká si dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    15:32
    Košičania získali buly pred Melicherčíkom na svoje hokejky a okamžite sa pustili do útoku. Tam z hranice ľavého kruhu pálil Bartánus, ale iba do Lakosila, ktorý jeho ranu vytesnil na ochrannú sieť.
     
    16:06
    Košice dali gól!

    Domáci tím sa dostáva do vedenia. Košickí hokejisti sa natlačili do zakončenia, s ktorým si ešte Lakosil poradil, ale následná dorážka už skončila iba v sieti. Z ľavej strany sa presadil ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencia: Tomáš Hrnka.
    Adam LAPŠANSKÝ - 1:0
     
    16:32
    V hre štyroch proti štyrom Košičania pokračujú v nátlakovom hokeji. Najskôr páli Cebák, ale jeho prudký pokus Lakosil zachytil. Po následnom vhadzovaní nastal po ďalšej strele zmätok pred bránkou, ktorý nekompromisným odpalom vyriešil až Stümpel
     
    17:04
    Košičania budú hrať v trojici! Na tresnú lavicu odchádza na +2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Philipp.
     
    17:12
    Hostia hrajú v plnom počte. Začína sa ich krátka presilovka o dvoch hráčov, potom takmer štyri minúty o jediného muža.
     
    17:24
    Košičania hrajú so štyrmi hráčmi. Pokračuje ešte viac ako trojminútová presilovka Nitry, počas ktorej majú Corgoni skvelú šancu ešte pred prestávkou vyrovnať.
     
    17:56
    Košičania sa museli v úvode tejto početnej nevýhody brániť. Tvrdú strelu ale zachytil Melicherčíka po následnom vhadzovaní Oceliari puk odpálili cez všetky čiary.
     
    18:28
    Zopakovala sa veľmi podobná situácia, ale už bez vhadzovania. Košickí hráči súpera k nebezpečnejšiemu zakončeniu nepustili a puk odpálili cez všetky čiary.
     
    19:02
    Domáci tím sa úpenlivo bráni. Hostia sa nasťahovali do útočnej tretiny a bojujú skutočne odhodlane. Presilovkový vzorec sa aktuálnym majstrom vôbec nepáči a neustále sa bránia.
     
    19:26
    Košičania súpera na moment vytlačili z útočnej tretiny, ten sa pri návrate do pásma dopustil iba ofsajdového postavenia.
     
    19:41
    Hostia z Nitry predviedli iba ďalšie postavenie mimo hry. Hra je rozkúskovaná a Nitre už neostáva do prestávky veľa času na vyrovnanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej jediný gól, o ktorý sa v hre štyroch proti štyrom postaral domáci Lapšanský. Stredná časť hry sa začne dohrávanou presilovkou hostí pri vylúčení Philippa, ktoré potrvá ešte maximálne minútu a štyri sekundy.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Úvodné buly druhej tretiny získali na svoje hokejky košickí hokejisti a puk stiahli k svojej bránke. Iba pripomeňme, že dohrávajú vlastné oslabenia.
     
    20:46
    Nitra si ale puk rýchlo prevzala a vrhla sa do útočenia. Od modrej čiary pálil Nádašdi, ale Melicherčík jeho pokus vyrazil do bezpečia.
     
    20:59
    V závere oslabenia sa o menší brejk po ľavej strane pokúsil Lapšanský. Na konci jeho snahy bola aj strela, ale iba do gólmana hostí.
     
    21:04
    Domáci tím hrá v plnom počte.
     
    22:30
    Nitrianski hráči sa presunuli do útočnej tretiny. Od modrej čiary tam pálil zrejme obranca Novák, ale puk iba tesne minul bránku.
     
    22:56
    Košičania sa musia brániť! Pálil zrejme Pupák a dokonale zaskočil Melicherčíka. Puk opečiatkoval iba hornú žrď bránky a následne sa nebezpečne odrážal v bránkovisku, no po veľkom boji ho upratal Bartoš.
     
    23:31
    Po rýchlom prechode na útočnú polovicu sa aj Košiciam podarilo vymyslieť zaujímavú akciu. Pred bránkou ostal úplne osamotený Cebák, no Lakosil sa všemožne popresúval a napokon cez pozorne osadené betóny puk za svoj chrbát nepustil.
     
    24:34
    Košice sa budú brániť! Na dve minúty smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Sojčík.
     
    24:56
    V úvode vlastného oslabenia to domáci tím urobil dobre a puk poslal mimo svojej bránky. Hostia budú začínať od začiatku.
     
    25:18
    Neuveriteľné! Malo byť vyrovnané. Najskôr po prihrávke Lukáša Nováka pálil Tománek, ale iba do pozorného Melicherčíka. Potom prišla rana od modrej čiary, ktorá sa od pravej žrde po celej bránkovej čiare odrazila do ľavej žrde a odtiaľ mimo priestoru bránky.
     
    25:56
    Aj naďalej pokračuje veľký nápor hosťujúceho tímu. Nitra v Steel aréne zatiaľ prehráva a to sa bojovníkom spod Zobora vôbec nepáči.
     
    26:34
    Domáci v plnom počte.
     
    26:48
    Hra je konečne prerušená a hlavný rozhodca ešte pre istotu pôjde telefonovať s videorozhodcom. Arbiter z videa najlepšie posúdi, či puk odrážajúci sa od žrde a kĺzajúci sa po čiare náhodou neprešiel až do bránky.
     
    26:48
    Situáciu sme napokon z nášho stanovišťa videli správe a puk bránkovú čiaru nepreťal. Pokračuje sa za stavu 1:0 v prospech Košíc.
     
    27:19
    Na ľadovej ploche aj naďalej pokračuje veľký boj a puk držia v útočnom pásme hostia. Tí potvrdzujú ofenzívne chúťky množstvom striel. Pomer streleckých pokusov je zatiaľ z pohľadu domáceho tímu 15:21.
     
    27:56
    Košičania sa dokázali ubrániť a dokonca sa aj pustili do útočenia. V brejku potiahol puk Jánošíka získal tak pásmo pre svoj tím.
     
    28:06
    Následne prišla zrejme Štrbákova strela, ale následné zakončenie z teču a dorážky Lakosil s prehľadom vychytal. Hosťoujúci hráči potom puk vyhodili.
     
    29:14
    Nitra sa presunula do útoku. Tam prišla veľmi tvrdá strela, po ktorej sa naťahoval Melicherčík. Domáci gólman po zákroku napokon ani neudržal stabilitu a padol vedľa bránky, no puk mu iba poskakoval pri žrdi z vonkajšej strany a napokon ho zachytil do lapačky.
     
    29:32
    Na opačnej strane klziska sme vzápätí videli skvelú šanci domácich! Hostia odišli striedať a nechali otvorený priestor pre Lapšanského, ktorý si obhodil posledného obrancu a prudko pálil, no iba tesne minul bránku Lakosila.
     
    30:48
    Máme za sebou poriadne rušné chvíle a hra sa vôbec neprerušuje. Oba celky musia striedať počas nej.
     
    31:26
    Nitrianski útočníci sa aj naďalej pokúšajú dobiedzať a obstreľovať domácu svätyňu. Oceliari zatiaľ odolávajú.
     
    32:18
    Nitra dala gól!

    Napokon je vyrovnané! Košičania sa už bránili pridlho a z veľkého náporu hostí vyústila prudká rana spred modrej čiary. Jej autorom bol TOMÁŠ NÁDAŠDI a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Edmund Piačka.
    Tomáš NÁDAŠDI - 1:1
     
    32:55
    V Steel aréne je teda po viac ako polhodine hry vyrovnané. Košickí diváci si ale rozhodne prichádzajú na svoje, pretože atraktívni hokej prináša množstvo krásnych situácií.
     
    33:37
    Nitra sa rozhodla opäť zaútočiť a bola z toho veľmi zaujímavá situácia! Spoza Šedu vypálil Štefanka a Melicherčík toho asi veľa nevidel, no puk zrejme aj so šťastím schoval v lapačke.
     
    33:42
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Suja.
     
    34:01
    Hneď v úvode nitrianskej presilovky sme videli skvelú šancu na skórovanie. Pálil Nádašdi, no Melicherčík jeho pokus vyrazil pravým betónom.
     
    34:42
    Košickí hokejisti dokázali dvakrát za sebou puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny. Nitra je aj napriek tomu stále aktívna a tlačí sa do pásma.
     
    35:17
    Zlá rozohrávka hostí ponúkla Oceliarom možnosť na útok vo vlastnom oslabení. Do brejku sa pustil Češík, no v jeho závere z ľavej strany Lakosila neprekvapil.
     
    35:35
    Domáci hokejisti sa v závere vlastného oslabenia musia opäť brániť. Nitra hrá veľmi nepríjemne a páli z každej možnej pozície.
     
    36:15
    Domáci tím sa napokon ubránil a medzičasom už hrá v plnom počte. O chvíľu si dokonca zahrá aj presilovku, avšak iba v prípade, ak nevyužije aktuálne signalizované vylúčenie na strane Nitry.
     
    36:28
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Bajtek.
     
    37:07
    Košickí hráči sa ihneď nasťahovali d útočnej tretiny. Pred modrou čiarou tam Štrbák vyzval k strele Bartánusa, ale tomu puk príliš nesadol a Lakosil s ním nemohol mať problém.
     
    37:38
    Nitra našla recept na defenzívu proti aktuálnemu majstrovi a puk za pukom vyhadzuje spred vlastnej bránky. Vysokým forčekingom dokonca domácim nedovoľuje ani rozohrať.
     
    38:22
    Hosťujúci Slovák to vo vlastnom oslabení urobil naozaj bravúrne a s pukom na hokejke prešiel takmer celé klzisko! Od stredného pásma si obišiel celú obranu a zakončoval z uhla, ale puk za betóny Melicherčíka neprepchal.
     
    38:28
    Hostia v plnom počte.
     
    39:30
    Nitra je už v plnom počte a tlačí sa do zakončenia! Z nebezpečnej pozície z hranice ľavého kruhu pálil Lelkeš, ale iba priamo do hrude domáceho brankára.
     
    39:51
    Košickí hokejisti sa v závere tretiny musia brániť. Puk iba vyhodili cez všetky čiary a čaká uch vhadzovanie po Melicherčíkovej ľavici.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Opäť sme v nej videli jeden gól, no tentokrát sa oň postarali hokejisti hosťujúceho celku, keď sa v 33- minúte presadil Nádašdi. Musíme ale dodať, že Corgoni aj dvakrát napálili puk do žrde a ak by sa šťastie v týchto momentoch priklonilo na ich stranu, mohli v Steel aréne aj vyhrávať.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:32.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre Nitru, ktorá sa hneď pokúsila dostať do útoku. Tam ale narazila iba na domácu defenzívu, ktorá ju ani len nepustila k strele.
     
    40:52
    Košickí hokejisti chceli takisto zaútočiť, ale ani im sa to nepodarilo. Na modrej čiare si na puk počkal Drgoň, ale bol od neho telom odstavený.
     
    41:55
    Úvod druhej tretiny sa nesie vo vysokom tempe na oboch stranách a hra sa vôbec neprerušuje. Oba celky naraz striedajú.
     
    42:30
    Hostia sa presunuli do útoku. po sérii prihrávok chceli aj strieľať spoza obrany, ale vôbec im to nevyšlo a ich zblokovaný pokus skončil úplne mimo priestoru troch žrdí.
     
    42:55
    Košickí hráči sa museli brániť a následný pokus o založenie útočnej akcie im nevyšiel. Sledujeme iba zakázané uvoľnenie.
     
    43:31
    Nitra pokračuje vo svojej snahe o otočenie výsledku vo svoj prospech. Z ľavého kruhu prudko pálil Michal Novák, ale ani táto vyrazená strela pred bránkou nenašla hokejky nikoho z hostí. Košice sa aj naďalej skvelo bránia.
     
    43:46
    Domáci hokejisti sa postupne presunuli do pásma. Napokon z ľavej strany pálil Rachůnek, ale iba tesne vedľa bránky.
     
    44:36
    Košičania aj naďalej ostávajú v útočnej tretine. Hostia však dobre vykrývajú priestor pred bránkou Lakosila a nepúšťajú súpera k strele.
     
    44:59
    Nitra sa napokon tlaku súpera dokázala ubrániť. Hostia puk popri striedačke vytlačili z vlastnej tretiny a oba celky odchádzajú striedať.
     
    45:47
    Košičania sa opäť pretlačili do pásma a bola z toho nebezpečná situácia pred Lakosilom! Tam nastrelený puk skočil niekde medzi nitrianskeho gólmana a košického útočníka Jenčíka, no následná strela Lakosila neprekvapila.
     
    46:09
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Bicek na dve minúty za držanie.
     
    46:40
    Košičania sa začali brániť veľmi dobre. Dôrazný Bartánus súperovi pri mantineli nie len zobral puk, ale ešte ho aj odpálil ďaleko od svojej bránky.
     
    47:07
    Hostia sa chceli vrátiť späť do útočnej tretiny, ale nepodarilo sa im to. Zastavil ich iba ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    47:56
    Domáci tím sa musí brániť. Hostia sú nasťahovaní pred brankárom Melicherčíkom a neustále útočia, no Oceliari puk za čiaru nepúšťajú.
     
    48:09
    Domáci v plnom počte.
     
    48:43
    Nitra dala gól!

    Košičania napokon prečkali vlastné oslabenie, ale inkasujú v plnom počte. Aktivita hostí sa skončila zakončením MAREKA SLOVÁKA, ktorý puk spred bránky prepasíroval za Melicherčíka. Asistencie: Filip Bajtek a Jakub Ručkay.
    Marek SLOVÁK - 1:2
     
    49:40
    Košickí hokejisti sa okamžite pokúšajú o vyrovnanie. Domáci tím obsadil útočnú tretinu, no Corgoni odolávajú jeho tlaku.
     
    50:40
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Lelkeš.
     
    50:49
    Nitra sa začala brániť veľmi dobre a Pupák puk vyhodil z vlastnej obrannej tretiny.
     
    51:21
    Nitra sa bude minútu a 19 sekúnd brániť v oslabení o dvoch hráčov! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Milo.
     
    51:49
    Nitra začala náročné oslabenie dobre a puk druhýkrát v rade vyhodila z vlastnej obrannej tretiny.
     
    52:02
    Košickí hokejisti sa takmer okamžite do pásma vrátili a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Tvrdo pálil Štrbák, ale jeho pokus bol zrazený.
     
    52:32
    Košičania sa stále držia v útočnej tretine a snažia sa niečo vymyslieť. Opätovne to skúšal Štrbák, no bránku minul o niekoľko centimetrov.
     
    52:49
    Nitra hrá vo štvorici. Hostia majú najťažšiu časť oslabenia za sebou a puk vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    53:21
    Hostia v plnom počte.
     
    53:56
    Hostia mohli už v plnom počte navýšiť svoje vedenie! Po rýchlom prechode sa dostali do situácie dvoch proti jednému, v ktorej Pupák prihrával na Kuzmu, no ten bol od puku v poslednej chvíli dobre odstavený a nemohol vystreliť podľa svojich predstáv.
     
    54:37
    Košice sa budú brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za pád pod nohy Šeda.
     
    55:10
    Nitra mohla navýšiť svoje vedenie! Spred bránky pálil z čistej šance Tománek, ale Melicherčíks a vyznamenal a jeho pokus zachytil.
     
    55:46
    Nitra síce drží puk v útočnej tretine, ale vôbec sa jej nedarí zakončiť. Najlepšia defenzíva v lige potvrdzuje svoje štatistiky.
     
    56:13
    Domáci hokejisti to robia skutočne veľmi dobre a bezproblémovo sa bránia. Aktuálni majstri Slovenska svojho súpera k strele nepúšťajú.
     
    56:37
    Domáci v plnom počte.
     
    57:50
    Čas plynie a na ľadovej ploche sa aktuálne nedeje nič zaujímavé. Hostia hrajú presne to čo potrebujú a s pukom na hokejkách sa držia v útočnej tretine.
     
    58:16
    Už-už to vyzeralo, že Košičania nebezpečnejšie zaútočia. Rachůnek zaviezol puk do pásma a domáci tím sa aspoň usadí v útoku.
     
    58:56
    Hostia ale nič také nepripúšťajú. Veľký boj na oboch stranách pokračuje a sekundy rýchlo plynú.
     
    59:10
    Oddychový čas domácich.
     
    59:10
    Pokračuje sa v hre, vhadzuje sa pred Melicherčíkom.
     
    59:23
    Hostia poslali puk iba na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po pravici Lakosila, bránka Košíc je prázdna.
     
    59:36
    Nitra dala gól!

    Do prázdnej bránky puk napálil ROMAN TOMÁNEK. Asistencia: Dušan Milo.
    Roman TOMÁNEK - 1:3
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci, tri body putujú do Nitry. (19:12:42)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 17. Lapšanský (Hrnka) – 33. Nádašdi (Piačka), 49. Slovák (Bajtek, J. Ručkay), 60. Tománek (Milo)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák, Cebák, Philipp, Jánošík, Šeda, Drgoň, Macejko – Rachůnek, Hrnka, Lapšanský – Jenčík, Bartoš, Hinďoš – Bartánus, Češík, Bicek – Sojčík, Chovan, Suja – Stupka
    HK Nitra: Lakosil – Nádašdi, Ordzovenský, M. Novák, Bednár, Mezei, Milo, Kuzma – L. Novák, Stümpel, Tománek – Bajtek, Slovák, J. Ručkay – Pupák, Štefanka, Lelkeš – Piačka, D. König

    Rozhodčí: Jonák, Müllner – Gajan, Smrek
    bahis siteleri