Jihlava – Č. Budějovice 5:4 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 5:3 (kon.) | Slavia – Hr. Králové 6:5 (1:0 po s.n.)
Olomouc – Žďár n/S 2:7 (kon.) | PZ Kladno – Kladno 3:2 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:7 (0:0, 1:3, 1:4)
SKLH Žďár nad Sázavou
Neděle 07.12.2014, 13:30 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Dnešní střetnutí mezi mladšími dorostenci Olomouce a Žďáru nad Sázavou bude ve znamení souboje tabulkových sousedů. Mladí Kohouti v posledních čtyřech zápasech získali jen bod, v tabulce jim patří páté místo. Hostující celek, který má v tabulce jen o bod méně je povzbuzen výhrou z posledního zápasu proti Vítkovicím (6:5 s.n.). Kdo bude úspěšnější dnes? Utkání startuje v 13:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Rutar, Dajčar, Krejčí, Mader, Galvas (C), Holiš, Klesla – Kořenek, Štefka D., Pěcha, Skopal, Urban, Podlaha, Janečko, Palinek, Wolf, Spatharis, Skřivánek.

    SKLH Žďár nad Sázavou: Joska (Kulich) – Trejbal, Geba, Jirčík, Kukla, Nepokoj – Nečas M. (C), Nečas J. Pytlík, Kaut, Kadleček, Březina, Caha, Poul.

    Rozhodčí: Zbořil – Bubela, Loun.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:18
    Už zkraje druhé minuty utkání mohli jít domácí mladší dorostenci do vedení, jenže Janečka v obrovské šanci vychytal výtečným reflexem Joska.
     
    02:21
    Teď se naopak dlouho v útočném pásmu drželi hosté, Schejbal však musel zasahovat jen jednou a zase tak velkou práci se zákrokem neměl.
     
    04:00
    Urban nabízel bekhendovou nahrávkou puk Skopalovi, který hlídkoval na brankovišti. Do letícího koutouče se však mladý Kohout nedokázal trefit.
     
    04:45
    Skvělou individuální akcí se teď prezentoval Podlaha, chyběla jen třešnička na dortu v podobě vstřelené branky. Bekhendový blafák ale Joska čapl.
     
    05:34
    Až před Schejbala se prodral hostující kapitán Martin Nečas, se s svým pokusem najít skulinku mezi betony domácího brankáře ale neuspěl.
     
    07:31
    Hosté ze Žďáru nad Sázavou jsou nyní v pohybu na ledě pečlivější, z čehož zákonitě musejí plynout i šance. Trejbalův pokus od modré čáry se odrazil však jen o konstrukci Schejbalovy klece.
     
    10:09
    Další práci měl Schejbal po přímočaré akci Kadlečka. Toho však dokázal domácí gólman vybruslit.
     
    11:00
    Obrovská šance Žďáru nad Sázavou! Kaut posunul před brankou na Kadlečka, ten ale před poloprázdnou klecí puk netrefil!
     
    12:39
    Po delší době se hra přestěhovala i před Joskovu klec, jenže Hanáci zatím nic kromě střely mimo branku nevymysleli.
     
    14:30
    Hostující tým hraje ani ne na tři kompletní pětky. Zdá se, že je to zatím výhoda, hráči jsou více v tempu. Otázkou je, jak na tom budou mladší dorostenci Žďáru nad Sázavou ve třetí třetině.
     
    15:36
    Podlahova nahrávka Janečka nenašla, posléze se však dostal ke kotouči právě vysoký Podlaha, který z brankoviště napálil jen beton Josky.
     
    16:40
    Trejbalovu střelu vyrazil Schejbal vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    17:21
    Důležitý zákrok si teď připsal Joska proti bekhendové střele Spatharise!
     
    19:00
    Dvakrát za sebou se do dobré střelecké pozice dostal kapitán Žďáru nad Sázavou Martin Nečas, poprvé zasáhl Schejbal betonem, podruhé vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina skončila bez branek. Utkání je zatím poměrně vyrovnané. Opticky by se mohlo zdát, že více ze hry mají hosté ze Žďáru nad Sázavou, více vyložených příležitostí si ale vytvořili Olomoučtí. Domácí gólman Schejbal se pořádně zapotil až v závěru úvodního dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Domácí odvrátili rychlý protiútok hostů, nakonec se však hra vrátí před Schejbala. Kohouti se provinili zákázaným uvolněním.
     
    21:16
    Střela Martina Pěchy minula levý horní roh Joskovy branky.
     
    22:40
    Žďár právě vstřelil branku!
    Hráči Žďáru nad Sázavou dokázali využít malé nepozornosti olomoucké obrany a střílí první branku zápasu! Martin Nečas předložil kotouč SLAVOMÍRU KADLEČKOVI, který jen doklepl puk do odkryté klece. Asistence: Martin Nečas.
     
    22:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak dlouho jsme čekali na první branku, a nakonec jsme viděli dvě v krátkém časovém sledu. Kohouti si přichystali rychlou odpověď v podobě gólu MARTINA PĚCHY, který byl na brankovišti hostujícího celku ze všech nejdůraznější. Asistence: Jan Janečko, Josef Podlaha.
     
    24:11
    Žďár právě vstřelil branku!
    A je tu další gól! Žďár nad Sázavou se po chvilce dostává opěr do vedení. Trejbal nahrál MARTINU KAUTOVI, který se stal druhým hráčem svého celku, jenž dokázal pokořit domácího gólmana Schejbala. Asistence: Ondřej Trejbal, Martin Nečas.
     
    26:48
    Hostující tým je momentálně v lepším psychickém rozpoložení. Proto chtějí využít situace a drží se před Schejbalem, ten ale zatím zasahovat nemusel.
     
    28:59
    Žďár právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují olomouckému mužstvu na rozdíl dvou branek. Kapitán Žďáru nad Sázavou, Martin Nečas, si připisuje třetí asistenci v zápase. Opakovala se situace z prvního gólu hostujícího týmu. Nečas předložil SLAVOMÍRU KADLEČKOVI, který pohodlně zasouval do poloprázdné klece. Asistence: Martin Nečas.
     
    30:51
    Martin Nečas se mohl zapsat do historie zápasu i střelecky, jeho dělovka z pravého kruhu ale mezi tři tyče Schejbalovi klece nemířila.
     
    32:08
    Vůbec poprvé v tomto zápase se bude vylučovat. Tomáš Holiš (OLO) je vyloučen za podražení. Hráči Žďáru nad Sázavou mají možnost navýšit své vedení.
     
    32:58
    Martin Nečas nabídl puk Kautovi, ten ale černou gumu netrefil úplně podle svých představ.
     
    33:45
    Hosté moc dlouho kombinovali, namísto toho, aby vystřelili. Jednou měli Kohouti šanci dostat se do přečíslení, této příležitosti ale nevyužili.
     
    34:25
    Olomoučtí jsou již v plném počtu. Dobrou střelou se prezentoval Podlaha, jeho rána ale jen skončila v rukavici Ondřeje Josky.
     
    35:53
    Joska si teď musel připsat dva zákroky. Po přerušení zůstane hra před brankou hostujícího celku.
     
    38:25
    Olomouckým se v posledních okamžicích nedaří skoro nic, hosté jsou ve svých kombinacích daleko úspěšnější.
     
    39:02
    Schejbal si musel dávat pozor na střelu od modré čáry, kterou navíc mezi kruhy stihl tečovat Kaut.
     
    39:20
    Za držení protihráče si na trestnou lavici odchází sednout Miroslav Kukla (ZNS). Je tu tedy první přesilovka pro Hanáky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dlouho se čekalo na úvodní branku zápasu, následně se však s góly roztrhl pytel. Během šesti minut padly celkem čtyři, o tři se postarali hosté o jednu domácí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:15
    U mantinelu zůstal chvíli ležet autor tří asistencí, kapitán Žďáru nad Sázavou Martin Nečas. Po přerušení se ale dostal na střídačku bez cizí pomoci.
     
    42:19
    Kohoutům nevyšla přesilovka a do tempa se nemohou dostat ani posléze. Aktivnějšími jsou stále mladší dorostenci Žďáru nad Sázavou.
     
    42:54
    Jako kdyby měl však teď slyšel Josef Podlaha, který chtěl ukázat, že olomoucké šance na body ještě nejsou ztraceny. Svou střelou z pravého kruhu pořádně prověřil pozornost Josky.
     
    42:54
    Miroslav Kukla (ZNS) se provinil nedovoleným bráněním, proto si Olomouc zahraje druhou přesilovku v utkání.
     
    44:54
    Kohoutům se ani druhá početní výhoda nevydařila. Skóre tak zůstává stále nezměněno.
     
    45:54
    Další přesilovou hru si naopak zahrají hráči Žďáru nad Sázavou. Dvě minuty inkasoval Anagnostis Spatharis (ZNS), který se provinil držením protihráče.
     
    46:55
    Olomoučtí se zásluhou Pěchy osvobozují.
     
    47:32
    Žďár právě vstřelil branku!
    MARTIN NEČAS přidává ke třem nahrávkám i branku! Jeho rána od modré čáry se zastavila až v síti Schejbalovy branky. Asistence: Martin Kaut.
     
    48:39
    Další velká šance hostujícího celku, akce dvou proti jednomu ale teď díky včasnému zákroku Adama Schejbala neskončila brankou.
     
    49:43
    Žďár právě vstřelil branku!
    Olomoučtí by se už nejraději viděli v šatně. Hostující hráči si teď udělali s domácí obranou, co chtěli. Březina projel až k Schejbalovi, kterého pak překonal JAROMÍR PYTLÍK. Asistence: Mirek Březina.
     
    51:21
    Josef Podlaha opět ukázal svou šikovnost, dvěma kličkami se prodral až před branku hostů, jenže ke gólu mu opět kousek scházel.
     
    52:05
    Petr Krejčí (OLO) je dalším olomouckým hráčem, který si půjde odsedět menší trest.
     
    54:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    PETR KREJČÍ naskočil z trestné lavice, dostal kotouč od Janečka a uháněl sám na Josku. Puk se mu těsně před gólmanem Žďáru nad Sázavou zastavil, i přesto však dokázal puk procedit mezi betony gólmana hostí. Asistence: Jan Janečko.
     
    55:14
    Žďár právě vstřelil branku!
    Na olomouckou branku přichází další odpověď Žďáru nad Sázavou. Po nahrávce Pytlíka pokořil Schejbala ROBIN CAHA. Asistence: Jaromír Pytlík. Martin Nepokoj.
     
    58:16
    Žďár právě vstřelil branku!
    Adam Schejbal musí tahat posedmé v utkání puk ze své sítě. Střelu od modré čáry z hole ONDŘEJE TREJBALA domácí brankář vůbec neviděl, puk zaplul do horní části branky. Asistence: Ondřej Poul.
     
    60:00
    Konec zápasu. (15:25:21)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 23. Pěcha (Janečko, Podlaha), 55. Krejčí (Janečko) – 23. Kadleček (Nečas M.), 25. Kaut (Trejbal, Nečas M.), 29. Kadleček (Nečas M.), 48. Nečas M. (Kaut), 50. Pytlík (Březina), 56. Caha (Pytlík, Nepokoj), 59. Trejbal (Poul)


    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Rutar, Dajčar, Krejčí, Mader, Galvas (C), Holiš, Klesla – Kořenek, Štefka D., Pěcha, Skopal, Urban, Podlaha, Janečko, Palinek, Wolf, Spatharis, Skřivánek.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Joska (Kulich) – Trejbal, Geba, Jirčík, Kukla, Nepokoj – Nečas M. (C), Nečas J. Pytlík, Kaut, Kadleček, Březina, Caha, Poul.

    Rozhodčí: Zbořil – Bubela, Loun
    bahis siteleri