Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Detroit 2:3 (po pr.) | Columbus – Boston 6:2 (kon.)
Minnesota – Winnipeg 3:4 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 3:1 (kon.) | Tampa – Carolina 2:1 (kon.)
Pittsburgh – Washington 0:3 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:4 (kon.) | Nashville – Philadelphia 4:1 (kon.)
Arizona – Anaheim 2:1 (1:0 po s.n.) | Colorado – Chicago 2:5 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:1 (kon.)
Los Angeles – San Jose 3:1 (kon.) | Florida – Toronto 6:4 (kon.)
po prodl.
Minnesota Wild
3:4 (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
Winnipeg Jets
Neděle 28.12.2014, 01:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 177 diváků!
    Andrew LADD - 3:4
     
    62:47
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Tohle byl pro Johnna Curryho opravdu nešťastný moment! ANDREW LADD vybojoval kotouč, dostal se s ním mezi kruhy a vypálil poměrně vysoko nad branku. Jeho střela se ale od mantinelu odrazila tak nešťastně, že puk spadl Currymu přímo na záda a od nich se došoural až za bezmocného a dezorientovaného gólmana Wild. Asistence: Bryan Little.
     
    58:51
    Fontaine se proháčkoval obranou Jets, našel úplně volného a rozjetého Coyla, který z bezprostřední blízkosti přestřelil! Tohle byla stoprocentní šance, Coyle měl rozhodnutí na své hokejce.
     
    58:34
    Do dobré střelecké pozice se dostal Jared Spurgeon. Vypustil jedovatou ránu, kterou ale Hutchinson schoval ve své výstroji.
     
    56:43
    Poměr hráčů na ledě se vyrovná. Na dvě minuty za podražení je vyloučen Paul Postma (WPG).
     
    54:59
    Marco Scandella (MNS) míří na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za podražení.
    Thomas VANEK - 3:3
     
    52:41
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jenže vedení 3:2 vydrželo hostům pouhopouhých dvaatřicet vteřin! Domácí aréna exploduje, máme opět srovnáno! Minnesota nakonec dokázala přesilovou hru využít. Marco Scandella našel na modré čáře Jareda Spurgeona, před kterým se otevřelo obrovské množství volného prostoru. Obránce Wild to vyřešil prudkou ranou, kterou ještě dokázal tečovat THOMAS VANEK. Po jeho záashu zamířil kotouč pod horní tyč, s tímto nemohl Michael Hutchinson nic dělat. Asistence: Jared Spurgeon, Marco Scandella.
    Blake WHEELER - 2:3
     
    52:09
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jenže jsou to hosté, kteří opět odskakují na rozdíl jedné branky! Dustin Byfuglien vyvezl puk z obranného pásma, přihrál Evanderu Kaneovi, který přejel modrou čáru, puk si zpracoval, zvedl hlavu a na druhé tyčce nalezl úplně volného BLAKEA WHEELERA, pro kterého už nebyl problém trefit prázdnou branku. Curry byl bez šance. Asistence: Evander Kane, Dustin Byfuglien.
     
    51:09
    A hned je tu pro domácí šance k tomu otočit průběh utkání! Za držení usedá za katr Andrew Ladd (WPG).
    Jason POMINVILLE - 2:2
     
    50:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Granlund vystihl rozehrávku hostů, přihrál puk Bickelovi, který ho po přejetí modré čáry posunul na JASONA POMINVILLA. Ten se s ničím nepáral, napřáhl a tvrdou a mimořádně přesnou ranou na vzdálenější tyč nedal Hutchinsonovi šanci. Asistence: Stu Bickel, Mikael Granlund.
     
    49:03
    V další velké šanci se ocitl Niederreiter, ale Hutchinson chytá skvěle a drží svůj tým!
     
    48:22
    Koivu zpoza branky svou přihrávkou vyzval ke skórování Coylea, ale ten kotouč v dobré příležitosti promáchl.
     
    47:10
    Po dlouhé době uvidíme přesilovou hru. Hodně tvrdě si proti Granlundovi počínal Dustin Byfuglien (WPG), který si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění. Hodně zbytečný faul od hostujícího beka.
    Adam LOWRY - 1:2
     
    41:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets otáčí vývoj utkání! Lepší vstup do závěrečného dějství si nemohli přát! Halischuk nejprve neuspěl se svou dorážkou, jenže puk se se štěstím dostal ke Kaneovi, který vypálil od levého mantinelu a jeho střelu vyrazil Curry pouze před sebe, kde si puk našel ADAM LOWRY a lehkým obloučkem ho dokázal dopravit za brankovou čáru. Asistence: Evander Kane, Matt Halischuk.
     
    40:21
    Před Mikem Koivem se objevila úplně prázdná branka, ale finský útočník ji i přesto nedokázal trefit!
     
    31:06
    Puk přejel přes brankovou čáru, stadion explodoval, ale sudí rozpažuje a branku neuznává! Důvodem je postavení útočícího hráče v brankovišti a musíme dát rozhodčímu za pravdu, Parise skutečně najel do Hutchinsona a ten tak nebyl schopný zasáhnout. Parise ještě reklamuje to, že byl na soupeřova brankáře natlačen jedním z hostujících obránců, ale sudí Dwyer je o svém rozhodnutí stoprocentně přesvědčen.
     
    27:57
    Scheifele z otočky nalezl volného Frolíka, ale ten netrefil úplně prázdnou branku! Hosté se zdají být politi živou vodou.
    Bryan LITTLE - 1:1
     
    27:17
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    No a zničehonic máme vyrovnáno! Po Clitsomově nahození se k odraženému kotouči dostal BRYAN LITTLE, protáhl se kolem třech bránících hráčů a bekhendem poslal touš mezi betony Johna Curryho. Brankář Minnesoty teď asi nemá úplně čisté svědomí. Asistence: Andrew Ladd, Grant Clitsome.
     
    21:40
    Hutchinson špatně rozehrál zpoza své branky, puk se dostal na hokejku Pominvilla, který z úhlu netrefil odkrytou klec.
     
    18:20
    Dvěma minutami za krosček je potrestán Anthony Peluso (WPG).
    Mikael GRANLUND - 1:0
     
    16:03
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí jdou po zásluze do vedení! MIKAEL GRANLUND získal puk ve středním pásmu, na modré čáře ho přenechal Pominvillovi, který mu kotouč přesnou přihrávkou vrátil a finský šikula spíše ještě hledal volného Pariseho, ale jeho lehké šťouchnutí zapadlo až za Hutchinsonova záda. Asistence: Jason Pominville.
     
    14:03
    Scandella se dostal nikým neatakován až téměř před branku Jets a vypustil jedovatou střelu, která prosvištěla těsně kolem levé tyče svatyně Michaela Hutchinsona!
     
    12:39
    Domácí si vytvořili enormní tlak! Ve velkých šancích se objevili nejprve Vanek a poté Parise, ale Hutchinson se proti oběma borcům vyznamenal.
     
    11:46
    Suterovo nahození nepříjemně tečoval Koivu, Hutchinson s obtížemi kryje.
     
    10:49
    Coyle byl osamocený před brankou, Pominville ho vyzval ke skórování, ale útočník s číslem 3 na zádech nedokázal svá mířidla seřídit přesně.
     
    10:27
    Další vyloučení, ale tentokráte si přesilovku zahrají Wild. Na trestnou lavici už míří Adam Pardy (WPG). Stejně jako Carter se proti pravidlům provinil nedovoleným bráněním.
     
    07:53
    Ihned poté, co se Carter naskočil na ledovou plochu, tak opět míří zpět na lavičku hanby. Tentokráte si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění. Za tohle ho kouč Mike Yeo asi o přestávce nepochválí..
     
    07:00
    Kyle Brodziak se řítil sám vstříc Hutchinsonovi, ale přestřelil.
     
    05:48
    Plus vedle Bickela usedá Ryan Carter (MNS), který se provinil podražením . První přesilovka zápasu.
     
    05:48
    Oba výtržníci už míří na trestnou lavici, kde si odpykají pětiminutový trest.
     
    V brance Minnesoty si letošní premiéru užije brankář John Curry! Je to jeho šestý start v NHL.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 17. Granlund (Pominville), 51. Pominville (Bickel, Granlund), 53. Vanek (Spurgeon, Scandella) – 28. Little (Ladd, Clitsome), 42. Lowry (Byfuglien, Halischuk), 53. Wheeler (Kane, Byfuglien), 63. Ladd (Little)


    Minnesota Wild: Curry (Kuemper) – Suter, Brodin, Scandella, Spurgeon, Falk, Bickel – Parise, Granlund, Pominville – Coyle, Koivu, Niederreiter – Cooke, Haula, Vanek – Carter, Brodziak, Fontaine
    Winnipeg Jets: Hutchinson (Pavelec) – Chiarot, Byfuglien, Harrison, Clitsome, Pardy, Postma – Ladd, Little, Wheeler – Perreault, Scheifele, Frolík – Kane, Lowry, Halischuk – Thorburn, Slater, Peluso

    Rozhodčí: Dean Morton, Gord Dwyer – Trent Knorr, Ryan Galloway

    Diváci: 19177 (vyprodáno)
    bahis siteleri