Třinec – K. Vary 2:1 (po pr.) | Slavia – Litvínov 0:1 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 2:1 (kon.)
Zlín – Sparta 2:6 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:2 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 9:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
9:2 (2:0, 4:2, 3:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 04.01.2015, 17:30 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jiří VAŠÍČEK - 9:2
     
    59:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ne, ne, ne, oni dneska zkrátka nemají dost! Desítku asi Hradec zaokrouhlit nestihne, ale přichází "alespoň" devátý úder do zad totálně bezmocných Středočechů. Tomáš Mertl vyzval z rohu pásma přihrávkou do druhé vlny JIŘÍHO VAŠÍČKA, který udělal pár temp k brance a pak procedil puk mezi betony Martina Růžičky pár centimetrů za brankovou čáru – 9:2! Asistence: Tomáš Mertl, Tomáš Knotek.
     
    57:54
    Devátý zářez na pažbu mohl přidat domácí junior Ondřej Kopta, ale už neměl dost místa, aby v sólu zasunul puk do branky.
     
    57:09
    Neúspěšný souboj celé sestavy Mladé Boleslavi s Pavlem Kantorem pokračuje dál a dál a dál. Mezitím přišla zpráva o návštěvě, zápas sleduje 4253 diváků.
     
    55:12
    V oslabení útočil na hattrick Lukáš Vantuch. V přečíslení ale bližší tyčku boleslavské klece míjí!
     
    54:28
    Třetí zákrok Pavla Kantora v oslabení, takhle při chuti jsem ho dlouho neviděl. On sám toho asi moc neviděl, přesto střelu od modré čáry zase schoval do lapačky.
     
    53:33
    Hradec je v plném počtu, ale dlouho mu to nevydrželo. Před přestávkou na čištění ledu totiž přichází další nedovolený zákrok, podražením se provinil Martin Pláněk (HKR).
     
    53:13
    Zmar, bída, vrchol totální frustrace. Teď se hostující mladík Tomáš Hyka prosmýkl do samostatného úniku, ale Pavel Kantor ho libově vychytal lapačkou!
     
    52:56
    Ani Tomáš Hyka si na strážce hradecké svatyně tváří v tvář nepišel!
     
    52:35
    Musím říct, že domácí hrají v obraně neskutečně obětavě a pomáhá jim i Pavel Kantor. Teď vychytal Davida Výborného.
     
    51:30
    Asi nemusím nijak zvlášť zdůrazňovat, že domácí fanoušci dávno slaví. Teď je vůbec nevzrušil ani faul loňského olympionika Reného Vydareného (HKR), který pyká za hákování.
    Tomáš POSPÍŠIL - 8:2
     
    49:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vánoce už jsou za námi a do Tří králů nám ještě dva dny chybí, přesto si Boleslavští odvezou zpod Bílé věže hodně těžký pytel dárečků! Na levé straně dostal puk TOMÁŠ POSPÍŠIL, stáhl si ho na bekhend, přesně trefil prostor u první tyčky a hradecký stadion nadskočil radostí poosmé v zápase – 8:2! Asistence: Rastislav Dej, Roman Kukumberg.
     
    48:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Poprvé od 13. října 2013 střílí Hradec Králové v zápase víc než šest branek, jako by chtěl sebevedomí Bruslařů zašlapat ještě hlouběji do ledu. Domácí se dlouho neukázali v útoku, ale když prchnul po pravém hrazení Lukáš Vantuch a před prázdnou brankou našel RASTISLAVA DEJE, slovenskému útočníkovi nedokázal v zakončení nikdo zabránit – 7:2! Asistence: Lukáš Vantuch, Martin Pláněk.
     
    47:46
    Po buly přece jen dokázali, exhradecký Zdeněk Kubica se na brankovišti mocně tlačil za dorážkou. Skákavý puk ale netrefil.
     
    46:59
    Michal Broš neměl, komu by nahrál, tak sám vyjel před hradeckou branku. Jeho střela ale byla zpomalená a Kantor zasahuje.
     
    45:25
    Rozhodčí teď možná domácím sečetl dva polofauly v rychlém sledu a Mladá Boleslav se může chytnout stébla v přesilovce. René Vydarený (HKR) vyloučen za sekání.
     
    42:39
    Mertl s Pospíšilem prchali do přečíslení dvou proti jednomu. Druhý jmenovaný ale svému parťákovi přejel modrou čáru a akci domácích zastavuje ofsajd.
     
    40:41
    Domácí trenéři obměnili sestavu, ovšem ne kvůli vysokému stavu, ale vynuceně. Ze hry vlivem zdravotních problémů vypadli ještě Rudolf Červený a Stanislav Dietz, marodka Hradce Králové se nám tak právě zaokrouhlila na deset hráčů.
    Lukáš VANTUCH - 6:2
     
    38:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Obávám se obávám, že pokud se hosté v obraně nezvednou, schytají tady nepěkný debakl! Tohle byla v podání Hradce Králové nefalšovaná paráda. Michal Tvrdík poslal křižný pas Karlu Pilařovi, který si následně připisuje svou třetí – a nejhezčí – asistenci zápasu. Před brankovištěm totiž ideálně našel rozjetého LUKÁŠE VANTUCHA, který poslal kotouč bez potíží do prázdné brány a už je to 6:2! Asistence: Karel Pilař, Michal Tvrdík.
     
    36:18
    Otevřená partie pokračuje. Růžička už musel zasahovat, na druhé straně zakončoval přečíslení dva na jednoho Milan Mikulík. Hradeckou klec přestřelil.
     
    35:07
    Davida Ritticha nahrazuje v mladoboleslavské kleci Martin Růžička.
    Tomáš KNOTEK - 5:2
     
    35:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pro Davida Ritticha dnešní zápas končí, domácí totiž potřetí využívají přesilovou hru a vedou už o tři branky! Tomáš Mertl ve středním pásmu rozjel TOMÁŠE KNOTKA, který byl v útoku úplně sám, tak se rozhodl vypálit přes beka. Trefil se ideálně na druhou tyčku, kde sklapla Rittichova lapačka naprázdno – 5:2! Asistence: Tomáš Mertl, Martin Pláněk.
     
    34:05
    Tvrdík směřoval pas na volného Deje, ale Rittich v poslední chvíli kotouč zblokoval!
     
    33:46
    A teď jsou přísní tak, že vylučují hosty za ne úplně jasný zákrok. K trestoměřičům míří za hákování Marek Trončinský (MBL), který zastavil Rastislava Deje.
     
    30:55
    Obrana Mladé Boleslavi aktuálně vůbec nestačí. Na poslední chvíli zastavila nájezd Tomáše Knotka, potom prchli domácí do přečíslení, ale znovu ho nedokázali gólově zakončit.
    Lukáš VANTUCH - 4:2
     
    29:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Trenéři se asi nebaví, ale my rozhodně ano. Za prvních deset minut druhé třetiny stihly oba týmy dva góly, Hradec si tak znovu bere zpátky původní náskok! Nestihl udeřit v přesilovce, ale když pak u zadního hrazení vybojoval puk Kukumberg a poslal ho před branku, do černé gumy se krásně opřel LUKÁŠ VANTUCH, jenž nedal Rittichovi sebemenší nárok – 4:2! Asistence: Roman Kukumberg, Karel Pilař.
     
    27:20
    A je tady další početní výhoda pro Mountfield. Za katr putuje Ctirad Ovčačík (MBL), jenž si vyslechl menší trest za držení hole.
    Tomáš POSPÍŠIL - 3:2
     
    26:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže ještě v téže přesilovce se Hradečtí prosazují a okamžitě si berou zpátky ztracené vedení! Receptem se ukázala být nepřesná střela novice Karla Pilaře, která se od zadního hrazení odrazila do boleslavského brankoviště. David Rittich se včas nedostal k tyčce a TOMÁŠ POSPÍŠIL bekhendem okamžitě zakončil do opuštěné svatyně – 3:2! Asistence: Karel Pilař, Rastislav Dej.
    Tomáš KLIMENTA - 2:2
     
    26:21
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    To jsou věci, to jsou věci! V rozmezí dvou minut a šesti sekund dokázali hokejisté Mladé Boleslavi skóre vyrovnat a jedeme zase od nuly. Ve vlastním oslabení se dopředu vydali Broš s TOMÁŠEM KLIMENTOU, jenž se natlačil před hradecké beky a jemným zakončením na druhý růžek rozradostnil střídačku hostů podruhé – 2:2! Asistence: Michal Broš.
     
    25:46
    Souboj před boleslavským brankovištěm nenechali rozhodčí bez povšimnutí a teď bude moci Hradec zareagovat. Brankář David Rittich (MBL) se ohnal po Tomáši Troligovi a vysloužil si menší trest.
    Michal BROŠ - 2:1
     
    24:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    No vida, hosté také poprvé v zápase využívají přesilovku a dotahují se na nejtěsnější rozdíl! Tomáš Klimenta se nejdřív nedokázal protáhnout po pravé straně, tak to o chvíli později zkusil střílenou přihrávkou na MICHALA BROŠE. Ten dokázal kotouč tečovat do hradecké branky a už je to jenom 2:1! Asistence: Tomáš Klimenta, Marek Trončinský.
     
    23:09
    Na druhé straně se už vylučuje, Marian Jelínek vyletěl jako čertík a dočkal se. Tomáš Mertl (HKR) pyká za faul kolenem před boleslavskou střídačkou, hosté jdou na čtvrtou přesilovku.
     
    21:32
    Málo chybělo a už to mohlo být o tři góly! Tomáš Pospíšil čekal, až se mu nabídne Rastislav Dej, a slovenský štírek se protáhl do sóla. Bekhendový blafák mu ale Rittich skvěle vytáhl lapačkou!
     
    17:52
    Další velkou šanci měl před brankovištěm Kukumberg. David Rittich ale vykopl puk špičkou pravého betonu!
     
    17:23
    Tomáš Pospíšil mohl zavěsit z levé strany, ale na Ritticha si nepřišel! Hosté jsou ve čtyřech.
     
    16:48
    Přesně půl minut přesilovky pět na tři pro Hradec! Ctirad Ovčačík (MBL) míří k trestoměřičům za nedovolené bránění.
     
    15:19
    Jenže to bylo s faulem a rovněž Hradec jde na třetí přesilovku. Luka Vidmar (MBL) – 2 minuty za sekání.
     
    15:18
    Tomáš Mertl ujel dopředu a předvedl jeden ze záblesků své geniality, když nabídl puk Bohumilu Jankovi. Jeho bekhend se ale stal kořistí Ritticha.
     
    14:24
    Až ke konci přesilovky sehráli hosté jakž takž slušnou kombinaci, z pravé strany sekl do puku právě Michal Bárta. Druhý růžek ovšem minul.
     
    12:20
    Po komerční přestávce si hosté zahrají třetí početní výhodu. Lukáš Vantuch (HKR) je vyloučen za sekání.
     
    08:17
    Nepříjemná chvilka pro domácího obránce Bohumila Janka, který byl tvrdě dohrán u hrazení. Na střídačku mu pomáhají lékaři, tak uvidíme, zda se do hry brzy vrátí.
    Rastislav DEJ - 2:0
     
    07:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nevyužili, ale to je aktuálně vůbec nemrzí, protože se gólově prosazují pět sekund po skončení výhody! Už už se mohlo zdát, že René Vydarený akci přetáhl, ale pak vyslal chytrý zpětný pas mezi kruhy. Tam si ho našel RASTISLAV DEJ a byť už vyjel z toho nejlepšího úhlu, stejně se dokázal trefit přesně ke druhé tyčce – 2:0! Asistence: René Vydarený, Martin Pláněk.
     
    05:49
    Teď ovšem Michal Bárta (MBL) dorážel až příliš důrazně a rozhodčí ho posílají za katr s menším trestem za sekání. Jde se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    05:31
    Výborná přesilovka hostů! Dorážet mohl Výborný, jenž zvolil otočku kolem branky, ale nedokázal se už vymotat!
     
    04:31
    Situaci hasil Bohumil Jank (HKR) – 2 minuty za podražení.
     
    04:31
    Hradečtí měli dobrou šanci, ale mnohem větší na druhé straně Richard Jarůšek. V rodícím se sólu byl podražen, nicméně přichází pouze menší trest.
     
    03:21
    No tak to byl hodně solidní knokaut! Tomáš Klimenta nasprintoval do pásma a z levého kruhu vyslal dělovku, která trefila Kantora do masky. Hradecký gólman je otřesený, ale po přerušení bude pokračovat ve hře.
     
    02:04
    Ovšem krátce poté se domácí dopustili útočného faulu a první přesilovku si zahrají i Bruslaři. Roman Kukumberg (HKR) pyká za držení protihráče.
    Martin PLÁNĚK - 1:0
     
    01:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesně tuhle kombinaci hradečtí hokejisté na tréninku zkoušeli a po necelých dvou minutách zápasu jim vynáší vedení! Knotek na pravé straně posunul puk Tomáši Mertlovi, který od brankové čáry narýsoval přesný pas rozjetému bekovi MARTINU PLÁŇKOVI. Ten z první poslal kotouč mezi Rittichovy betony a přesilovka je využita – 1:0! Asistence: Tomáš Mertl, Tomáš Knotek.
     
    01:17
    Vzápětí hosté faulovali, když domácí rozjížděli útok. Matěj Stříteský (MBL) je vyloučen za hákování.
     
    00:09
    Hosté hned po úvodním buly značně zaváhalia Rudolf Červený jim odebral puk. Nepřenechal ho ale volnému spoluhráči, Hradečtí tak ani nevystřelili.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Pláněk (Mertl, Knotek), 8. Dej (Vydarený, Pláněk), 27. Pospíšil (Pilař, Dej), 30. Vantuch (Kukumberg, Pilař), 36. Knotek (Mertl, Pláněk), 39. Vantuch (Pilař, Tvrdík), 49. Dej (Vantuch, Pláněk), 50. Pospíšil (Dej, Kukumberg), 60. Vašíček (Mertl, Knotek) – 25. Broš (Klimenta, Trončinský), 27. Klimenta (Broš)


    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Plášil – Knotek, Mertl "C", Červený – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Tvrdík, Troliga, Vantuch – Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.
    BK Mladá Boleslav: Rittich (36. M. Růžička) – Ovčačík, Trončinský, Kočí, Stříteský, Vidmar, Hruška, Trška – Mikulík, Výborný "C", Hyka – Klimenta, Broš, Pacovský – Kubica, Kašpařík, Jarůšek – Pabiška, Lenc, Bárta – Musil. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

    Rozhodčí: Polák, Wagner – Barvíř, Blümel.

    Diváci: 4253
    bahis siteleri