Žilina – Nitra 4:3 (po pr.) | Trenčín – Skalica 3:2 (1:0 po s.n.) | Martin – Banská Bystrica 5:2 (kon.)
Zvolen – Poprad 3:2 (kon.) | Piešťany – Košice 3:4 (kon.)
konec
MHA Martin
5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
sk Pátek 09.01.2015, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:42:29)
     
    59:30
    V prvej polovici zápasu to bol pomerne vyrovnaný zápas, neskôr sa však prejavila väčšia túžba po víťazstve zo strany domácich hráčov, ktorí výrazne pridali v osobných súbojoch a efektnou nátlakovou hrou získali rozhodujúce vedenie.
     
    59:00
    Brcko iba nahodil na Košarišťana a už môžeme zaiste prehlásiť, že iba zázrak by pomohol Banskej Bystrici.
     
    58:17
    Z ničoho nič sa dostali do prečíslenia 3:1 Zucker, Podzinš a Pokrivčák, prvý menovaný to však zaregistroval neskoro a tak sa Bystričania stihli vrátiť a zabrániť tak nebezpečenstvu.
     
    57:05
    Andrej Themár ušiel defenzíve Baranov a veľa nechýbalo a mohli sme vidieť šiesty gól v bránke Košarišťana.
     
    56:13
    Hostia si v obrane nerozumeli a teraz má k dispozícii útočné pásmo aj dobre hrajúci Martin.
     
    55:08
    Pozorná a dôsledná obrana postupne od Fujeríka, ktorý získal množstvo sekúnd, neskôr sa zapojili aj Markovič a Ďatelinka, ktorí za pomoci svojich skúseností vytlačili hostí do stredného pásma.
     
    54:30
    Diváci mierne stíchli. Martin Lojek 2. min. podrazenie.
     
    54:00
    V Turci sa už publikum zabáva a musíme dodať, že mexické vlny sú na mieste. Martin nepúšťa hosťujúcu B. Bystricu k dôležitým šanciam a doslova sa zverenci trénera J. Toroka rútia k trom bodom.
     
    52:58
    Martin by však nemal zaspať na vavrínoch, Bystrica nie je pre nič za nič len tak na druhom mieste. Teraz Rosandič a Gašpar peknými strelami ohrozili Čecha.
    MARKOVIČ - 5:2
     
    51:23
    Martin dal gól!
    A môžeme vidieť aké následky môže mať zbytočné vylúčenie. Šikovné buly na strane MHC – Peter Galamboš sa pekne uvoľnil a periférne videl svojho parťáka z útoku – JAROSLAVA MARKOVIČA, ktorý v ideálnej pozícii sám nekrytý prekonal strelou pod vyrážačku prestrelil Košarišťana. Asistencie: Peter Galamboš, Ivan Ďatelinka.
     
    51:18
    Zbytočný faul od Tomáša Ziga 2. min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    50:40
    Aktívne stredné pásmo – to je to čo hrá teraz Martin a musíme zdôrazniť, že sa mu to darí výborne.
     
    49:12
    Zucker sa po krátkej odmlke dostal do prečíslenia spolu so svojimi kolegami z útoku, no on sám nesprávne posunul puk za útočnou modrou.
     
    48:18
    Markovič spolu s Galambošom a neskôr aj s Brckom príkladne zabojovali a takmer si vypracovali aj šancu, no boli zaiste veľmi spokojní s výdatným pobytom v útočnom pásme.
     
    47:15
    Martinská prvá formácia opäť preberá iniciatívu týchto sekúnd do vlastných rúk.
     
    46:28
    Mário Róth vyskúšal spoza obrancu pozornosť brankára MHC. Barani to majú náročné cez martinskú obranu,
     
    46:05
    Ivan Ďatelinka obetavo zasiahol ako pravý líder v obrane.
     
    45:00
    Podzinš vyviezol puk do útočného pásma a takticky vystrelil.
     
    44:20
    Druhý tím extraligovej tabuľky pridáva na obrátkach. Martinčanom sa ale obrana darí pomerne dobre.
     
    43:09
    Theo Peckham vystrelil po miernom tlaku Bystrice. Jakub Čech pozorne zasiahol ramenom.
     
    42:29
    Martinský kormidelník už rozosial taktiku – a to priamočiaru a logickú, odtláčať hostí do rohov a predtým najlepšie, blokovať stredné pásmo.
     
    41:00
    V závere presilovky vystrelil Smrek, no iba priamo do náručia brankára hostí.
     
    40:30
    Martin začal početnú výhodu znamenite – Galamboš aj Markovič sa snažili dostať do bezprostrednej blízkosti pred Košarišťana. Prvému menovanému sa to aj podarilo, no ten sa ešte snažil vylepšiť pozíciu pre Ďatelinku, ktorý už bol ale pokrytý.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Domáci rázne zavreli hosťujúcu Banskú Bystricu v početnej výhode vo vlastnom obrannom pásme. Viackrát sa snažil vystreliť Peter Smrek, potom v záverečných sekundách pálil aj Važan, no strela mu nesadla.
     
    38:58
    Dve minúty pre Michala Handzuša – hákovanie.
    VAŽAN - 4:2
     
    37:43
    Martin dal gól!
    Bystrica sa dlho netešila. MICHAL VAŽAN ušiel obrane hostí, v prvej šanci sám pred Košarišťanom neuspel – bol však zahákovaný, a tak bolo prirodzene nariadené trestné strieľanie. To už využil krásnym blafákom a opäť vrátil svojmu tímu dvojgólové vedenie. Bez asistencie.
    HUDEC - 3:2
     
    36:41
    Banská Bystrica dala gól!
    Zverenci trénera Miroslava Chudého sa však nevzdávajú, a to hlavne ich prvá firmácia. Dôraz pred bránkou, tak často omieľaná funkcia v hre teraz slávila úspech. Handzuš dobiedzal pred Čechom, čo využil MICHAL HUDEC, keď našiel azda jedinú škulinku v domácej svätyne. Asistencie: Michal Handzuš, Dominik Kadura.
     
    36:15
    Strela od modrej z hokejky Michala Dvořáka, ktorý je už v poriadku.
     
    35:53
    David Zucker bol sám pred Košarišťanom, no neskôr už nemal toľko času na pohotovú koncovku. A tak z jeho strelou nemal brankár hosti žiadne väčšie problémy.
     
    34:18
    Domáci v plnom počte.
     
    33:59
    V týchto momentoch dokázali hostia poriadne pritlačiť. Handzuš strieľal a dorazil Michal Hudec – no Čech ukázal famózny zákrok, keď v hodine dvanástej zakročil šikovne lapačkou.
     
    32:32
    Peter Smrek skúsene prečítal hru hosťujúcej Bystrice – získal puk na vlastnej modrej, vykorčuľoval a tvrdo vypáli. Domáci v oslabení získali vhadzovanie pred Košarišťanom.
     
    32:18.
    Potom však hlavný rozhodca Lauff videl zbytočný faul z pohľade domáceho tímu – D. Zucker 2. min. seknutie.
     
    32:15
    Domáci sa teraz prekonávajú v bojovnosti. Ďatelinka zo stredného pásma nahodil a ihneď aj dokorčuľoval puk. Martin získal pásmo.
    ZUCKER - 3:1
     
    31:45
    MHC Mountfield Martine je v laufe. Posilnený tím Martina teraz vládne na ľade, Fujerík vybojoval puk vo vlastnom obrannom pásme, prešiel cez stredovú červenú čiaru a nahodil puk na gólmana B. Bystrice.
     
    30:29
    Martin dal gól!
    Výrazne zlepšený výkon domácich pokračuje nezlomnou bojovnosťou DAVID ZUCKER, ktorý sa doslova a dopísmena predral cez obranu hostí a potom svižnou strelou ponad pravý betón prekonal brankára Košarišťana. Asistencie: Michal Dvořák, Tomáš Pokrivčák.
    RUSINA - 2:1
     
    29:15
    Martin dal gól!
    Príkladná bojovnosť na martinskej strane. Matej Dírer zabojoval, naviazal na seba dvoch obrancov a bekhendom prehadzoval cez vykorčuľovaného Košarišťana – tam dokorčuľoval TOMÁŠ RUSINA, ktorý s obrovskou dávkou šťastia trafil hokejkou vo vzduchu puk a poslal tým Martin do vedenia. Asistencia: Matej Dírer.
     
    28:24
    Nepríjemná strela z uhla trafila Michala Dvořáka, ktorý padol ihneď na ľad. Po pár sekundách však už vstal a ta veríme, že sa otrasie a budeme v poriadku. Predtým ešte nebezpečne pálil Preisinger, no ani jeho strela spoza obrancu sa neujala.
     
    27:51
    Petr Kafka po dlhšej dobe vyskúšal pozornosť Jakuba Čecha – ten ostal na svojom mieste.
     
    26:58
    Opäť prvá martinská formácia v tlaku. Markovič sa dostal do pozície pred Košarišťana, no bekhendom sa neodvážil vystreliť, a tak prihrával, no do priestoru, kde nebol nik a potom už zakladali útok hostia.
     
    25:30
    Mierny tlak hostí. Tomáš Zigo mal dve veľmi dobre strelecké príležitostí. V tej druhej mal dokonca Čecha položeného, no za to príkladne pristúpil obranca domácich a zaplátal tak dieru, do ktorej akurát pálil Zigo.
     
    24:45
    Hra sa ustálila. Martinské nadšenie mierne ustálo taktiež a B. Bystrica sa snaží odpovedať svojou hrou z prvej tretiny.
     
    23:41
    Hostia v plnom počte.
     
    23:40
    V závere početnej výhody boli v dobrej pozícii pred brankárom hostí – Ďatelinka a Galamboš, no prvý menovaný nezúročil dobrú súhru vo výhodnom priestore.
     
    22:55
    Lojek nahodil na teč – ten sa poradil Themárovi, ktorý ale tečoval puk mimo bránku B. Bystrice.
     
    22:25
    Važan sa chcel odvďačiť za predchádzajúce skvelé nahrávky od Markoviča a nahral svojmu kolegovi po tom, čo sa skúsený útočník MHC uvoľnil do šance, snažil sa prekonať brankára hostí strelou do protipohybu – no Košarišťan ostal pozorný.
     
    21:41
    Theo Peckham 2. min. podrazenie. Martin v tlaku.
     
    20:53
    Ďalšia Markovičova strela sa neujala. Prebrali sa aj diváci, ktorí boli zaskočení z väčšej prevahy hostí v prvej tretine.
    VAŽAN - 1:1
     
    20:30
    Martin dal gól!
    Domáci začali druhú časť a zároveň aj početnú výhodu skvele – prvá šanca sa ešte neujala, no po Smrekovej strele dorazil do poloprázdnej bránky MICHAL VAŽAN. Asistencie: Peter Smrek, Jaroslav Markovič.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:58
    Dve sekundy pred koncom prvej časti vysunul pekne Markovič v útočnom pásme Važana a ten pálil síce zo záklonu, no iba do tela jedného z obetavých bystrických hráčov.
     
    19:27
    Michal Hudec zatiahol ručnú brzdu pred rozbehnutým Ďatelinkom 2. min. seknutie.
     
    18:48
    Banská Bystrica posilnená o prvý gól a úspešné oslabenie, získala opäť viac priestoru a pokúša sa o vytvorenie tlaku pred brankárom Martina.
     
    18:06
    Hostia v plnom počte.
     
    17:05
    V prvej polovici presilovej hry sme videli klasický lichobežník z martinskej strany – no z neho vyšla iba strela Markoviča. Potom vyhodil skúsene puk M. Handzuš.
     
    16:06
    M. Preisinger 2. min. bránenie v hre. Dominik Kadura 2. min. údery. – na martinskej strane P. Smrek 2. min. údery. Medzitým po zákroku Preisingera zostal na ľade chvíľu nehybne ležať mladý obranca Dvořák, našťastie je v poriadku a máme k dispozíciu početnú prevahu domácich.
     
    15:41
    Podzinš sa tiež skúsil obtočiť okolo svojho protivníka, no dôsledná defenzíva hostí mu nedovolila vypáliť na banskobystrického gólmana.
     
    14:59
    Bystrica má opäť viac z hry – Róth sa dostal k bezprostrednej blízkosti pred Čecha, no aj jemu chýbal polkrok.
     
    13:59
    Kytnár sa snažil na dvakrát prekonať Čecha aktívnym obtočením okolo jeho bránky, skvelý obranca Ďatelinka vytlačil napádajúceho hráča do rohu klziska.
     
    12:50
    Strela z hokejky J. Markoviča zblokovaná.
     
    12:29
    Podzinš spolu so svojim útokom zabojoval na útočnej modrej a napriek tomu že si jeho útok nevypracoval strelu, získalo MHC aspoň útočné pásmo.
     
    11:36
    Vidíme aj pomerne tvrdé strety – no zatiaľ ukážkovo čisté, Jokeľ traz schytal pri bystrickej striedačke nekompromisnú ranu.
     
    11:06
    Pokrivčák po viacerých martinských skusoch vypáliť na Košarišťana napokon ohrozil bránku hostí, no iba propagačnou strelou priamo do lapačky brankára.
     
    09:44
    Divákom sa tento duel páči. Svižná atmosféra a taktiež aj svižný priebeh stretnutia. Chýba však väčší počet účelových kombinácii či vyššia početnosť streľby.
     
    08:30
    Bystričania ukazujú dôslednú obranu, medzi modrou a stredovou červenou sú zostavení vo štvorici. Martin sa len s ťažkosťou prediera do čistých šancí.
     
    07:28
    Strela Jana Dlouhého od modrej iba priamo do náručia brankára Košarišťana. V Martine vidíme takmer trojtisícovú návštevu, do Turca zavítala približne dvadsiatka fanúšikov hostí.
     
    06:10
    Vidíme množstvo osobných súbojov. Hostia hrajú doposiaľ dôraznejšie aj v obrannom pásme, a tak získali na svoju stranu aj krízovejšie situácie, za čo zaslúžene vyhrávajú.
     
    05:27
    Na druhej strane strieľal Gašpar, Čech nemal veľa práce s jeho nepresnou strelou.
     
    04:45
    Martinská prvá formácia sa síce dostala v útočnom pásme do mierneho tlaku, no výsledný efekt nebol oslňujúci – nebola strela.
     
    04:00
    Domáci v plnom počte.
     
    03:58
    Marek Biro v posledných sekundách pálil do prehustenejšieho priestoru, Jakub Čech v pohode pokryl.
     
    03:38
    Domáci držia Banskú Bystricu ďaleko od vlastnej bránky.
     
    02:28
    Peter Smrek vyviezol puk a skúsil spoza obrancu prekonať Košarišťana, no jeho strela bola napokon bez dôrazu.
     
    01:51
    Viac z hry majú v úvode Bystričania a už z toho ihneď aj ťažia. Michal Dvořák v obrannom pásme hákoval – 2. min.
     
    01:17
    Domáci sa snažili odpovedať dobrým prienikom od Jokeľa. Ten ohrozil Košarišťana, ktorému po strele mladého útočníka MHC dokonca puk aj vypadol, no k dorážke napokon neprišlo.
    HANDZUŠ - 0:1
     
    00:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Prvá útočná akcia skúsených hráčov hostí a hneď pocítili vo svojej obrane Martinčania, akú má Bystrica silu. DOMINIK KADURA využil dobrú prácu svojich kolegov z útoku a tesne pred Čechom zmenil smer puku: Max Nicastro, Michal Handzuš
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina)

    Markovič-Galamboš-Važan, Ďatelinka-Matejka
    Zucker-Fujerík-Podzinš, Smrek-Dvořák
    Themár-Dírer-Jokeľ, Lojek-Brcko
    Šugár-Jurášek-Rusina, Dlouhý-Tupý

    HC 05 Banská Bystrica: Košarišťan

    Hudec-Handzuš-Kadura, Bambúch-Jaborník
    Handlovský-Preisinger-Kafka, Rosandič-Nicastro
    Bendík-Kytnár-Lamper, Biro-Čížek
    Gašpar-Zigo-Róth, Peckham-Gachlinec

    Rozhodca: R. Lauff, P. Lokšík – M. Jobbágy, T. Rovenský (V. Martinko).
     
    Martinčania nastúpili do nového roku pomerne rozbehnutí, s dobrou formou a pomerne pozitívnymi výsledkami. V nedeľnom zápase proti Piešťanom však nezvládli zverenci Jaroslava Toroka v šesťbodovom zápase záver stretnutia a tak si mierne naštrbili svoju dobre pripravenú šancu na play off. Čo však možno nik nečakal – to prišlo. V ďalšom kole na ľade Košíc Turčania zabrali a získali tri body, aj keď ešte nedávno to bola pre Martinčanov nedobytná pevnosť. Nečakané tri body môžu v zápase s Banskou Bystricou dodať mužstvu správny impulz. Banská Bystrica prežíva zatiaľ svoju najúspešnejšiu sezónu, zápas čo zápas sa prediera dopredu a už je druhá. Bystričania strácajú na lídra iba tri body a tak nemožno pochybovať o favoritovi tohto zápasu. Domáci však svoju kožu zaiste nepredajú lacno, a tak budeme pravdepodobne svedkami nervy-drásajúceho stretnutia, v ktorom môže rozhodnúť každý jeden gól.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 21. Važan (Smrek, Markovič.), 30. Rusina (Dírer), 31. Zucker (Dvořák, Pokrivčák), 38. Važan, 52. Markovič (Galamboš, Ďatelinka.) – 1. Handzuš (Nicastro, Handzuš.), 37. Hudec (Handzuš, Kadura)


    MHA Martin: Čech (Dzubina)

    Markovič-Galamboš-Važan, Ďatelinka-Matejka
    Zucker-Fujerík-Podzinš, Smrek-Dvořák
    Themár-Dírer-Jokeľ, Lojek-Brcko
    Šugár-Jurášek-Rusina, Dlouhý-Tupý

    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan

    Hudec-Handzuš-Kadura, Bambúch-Jaborník
    Handlovský-Preisinger-Kafka, Rosandič-Nicastro
    Bendík-Kytnár-Lamper, Biro-Čížek
    Gašpar-Zigo-Róth, Peckham-Gachlinec

    Rozhodčí: R. Lauff, P. Lokšík – M. Jobbágy, T. Rovenský (V. Martinko)

    Diváci: 3000