Žilina – Nitra 4:3 (po pr.) | Trenčín – Skalica 3:2 (1:0 po s.n.) | Martin – Banská Bystrica 5:2 (kon.)
Zvolen – Poprad 3:2 (kon.) | Piešťany – Košice 3:4 (kon.)
konec
MHA Martin
5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
sk Pátek 09.01.2015, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
    MARKOVIČ - 5:2
     
    51:23
    Martin dal gól!
    A môžeme vidieť aké následky môže mať zbytočné vylúčenie. Šikovné buly na strane MHC – Peter Galamboš sa pekne uvoľnil a periférne videl svojho parťáka z útoku – JAROSLAVA MARKOVIČA, ktorý v ideálnej pozícii sám nekrytý prekonal strelou pod vyrážačku prestrelil Košarišťana. Asistencie: Peter Galamboš, Ivan Ďatelinka.
    VAŽAN - 4:2
     
    37:43
    Martin dal gól!
    Bystrica sa dlho netešila. MICHAL VAŽAN ušiel obrane hostí, v prvej šanci sám pred Košarišťanom neuspel – bol však zahákovaný, a tak bolo prirodzene nariadené trestné strieľanie. To už využil krásnym blafákom a opäť vrátil svojmu tímu dvojgólové vedenie. Bez asistencie.
    HUDEC - 3:2
     
    36:41
    Banská Bystrica dala gól!
    Zverenci trénera Miroslava Chudého sa však nevzdávajú, a to hlavne ich prvá firmácia. Dôraz pred bránkou, tak často omieľaná funkcia v hre teraz slávila úspech. Handzuš dobiedzal pred Čechom, čo využil MICHAL HUDEC, keď našiel azda jedinú škulinku v domácej svätyne. Asistencie: Michal Handzuš, Dominik Kadura.
    ZUCKER - 3:1
     
    30:29
    Martin dal gól!
    Výrazne zlepšený výkon domácich pokračuje nezlomnou bojovnosťou DAVID ZUCKER, ktorý sa doslova a dopísmena predral cez obranu hostí a potom svižnou strelou ponad pravý betón prekonal brankára Košarišťana. Asistencie: Michal Dvořák, Tomáš Pokrivčák.
    RUSINA - 2:1
     
    29:15
    Martin dal gól!
    Príkladná bojovnosť na martinskej strane. Matej Dírer zabojoval, naviazal na seba dvoch obrancov a bekhendom prehadzoval cez vykorčuľovaného Košarišťana – tam dokorčuľoval TOMÁŠ RUSINA, ktorý s obrovskou dávkou šťastia trafil hokejkou vo vzduchu puk a poslal tým Martin do vedenia. Asistencia: Matej Dírer.
    VAŽAN - 1:1
     
    20:30
    Martin dal gól!
    Domáci začali druhú časť a zároveň aj početnú výhodu skvele – prvá šanca sa ešte neujala, no po Smrekovej strele dorazil do poloprázdnej bránky MICHAL VAŽAN. Asistencie: Peter Smrek, Jaroslav Markovič.
    HANDZUŠ - 0:1
     
    00:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Prvá útočná akcia skúsených hráčov hostí a hneď pocítili vo svojej obrane Martinčania, akú má Bystrica silu. DOMINIK KADURA využil dobrú prácu svojich kolegov z útoku a tesne pred Čechom zmenil smer puku: Max Nicastro, Michal Handzuš

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 21. Važan (Smrek, Markovič.), 30. Rusina (Dírer), 31. Zucker (Dvořák, Pokrivčák), 38. Važan, 52. Markovič (Galamboš, Ďatelinka.) – 1. Handzuš (Nicastro, Handzuš.), 37. Hudec (Handzuš, Kadura)


    MHA Martin: Čech (Dzubina)

    Markovič-Galamboš-Važan, Ďatelinka-Matejka
    Zucker-Fujerík-Podzinš, Smrek-Dvořák
    Themár-Dírer-Jokeľ, Lojek-Brcko
    Šugár-Jurášek-Rusina, Dlouhý-Tupý

    HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan

    Hudec-Handzuš-Kadura, Bambúch-Jaborník
    Handlovský-Preisinger-Kafka, Rosandič-Nicastro
    Bendík-Kytnár-Lamper, Biro-Čížek
    Gašpar-Zigo-Róth, Peckham-Gachlinec

    Rozhodčí: R. Lauff, P. Lokšík – M. Jobbágy, T. Rovenský (V. Martinko)

    Diváci: 3000