NY Islanders – Boston 2:5 (kon.) | NY Rangers – Montreal 0:1 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 5:2 (kon.)
Ottawa – Dallas 3:6 (kon.) | Tampa – Detroit 5:1 (kon.) | Florida – Columbus 3:2 (kon.)
Toronto – Arizona 1:3 (kon.) | St. Louis – Nashville 5:4 (2:1 po s.n.) | Calgary – Minnesota 0:1 (kon.)
Edmonton – Buffalo 3:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 6:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
St. Louis Blues
5:4 (0:1, 4:2, 0:1 - 0:0)
Nashville Predators
Pátek 30.01.2015, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kevin SHATTENKIRK - 5:4sn
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je KEVIN SHATTENKIRK.
    James NEAL - 4:4
     
    57:25
    Nashville právě vstřelil branku!
    Přeci jen domácí celek doplatil na pasivitu v posledních minutách a přílišný ruch kolem klece St. Louis končí vyrovnávacím zásahem Nashvillu. Gólman Elliott činil možné i nemožné, ale na zakončení JAMESE NEALA už dosáhnout nemohl. Hráč Predators mířil naprosto bez omylu do horní poloviny zařízení a vrací duel zpátky do výsledkové rovnováhy. Asistence: Mike Fisher, Colin Wilson.
    Ryan REAVES - 4:3
     
    38:15
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme tu sedmý gólový počin zápasu celkově, ve druhé třetině pak již šestá branka, pokud budeme sčítat zásahy obou celků na ledě. St. Louis Blues nyní ukázkově předvedli, že se opravdu vyplatí pálit z každého místa a za každou cenu. Brankář Hutton sice na puk dobře viděl, když RYAN REAVES vyslal pořádnou pumelici. Ale přesto mu pryž prošla mezi betony a vrací Bluesmanům vedení. Tenhle zápas opravdu nemůže nikterak nudit. Asistence: Dmitrij Jaškin.
    Mike FISHER - 3:3
     
    35:32
    Nashville právě vstřelil branku!
    Střelnice na ledě St. Louis Blues dnes zatím vesele pokračuje, skoro to vypadá, že se snad přísun branek ve druhé třetině nezastaví. Teď ale slaví pro změnu druhá strana barikády. Dostatečné místo pro zakončení si kousek od Elliottovy klece našel MIKE FISHER, ten parádní bekhdendovou střelou předvedl, proč je pro Predátory tolik ceněným mužem v sestavě. Čeká nás asi ještě hodně zajímavého hokeje. Pro Fishera druhý gól utkání, navíc jej dosáhl v oslabení. Asistence: Roman Josi, Calle Jarnkrok.
    Steve OTT - 3:2
     
    33:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak teď asi nebude mít trenér Nashvillu moc důvodů k radosti, podobně jako hráči Predators. Další minela v obraně šelem a je z toho třetí gól! Jen během pár minut stačili Bluesmani otočit vývoj ve skóre na svou stranu, nyní byl u konce celé radostné akce pro St. Louis STEVE OTT. Důrazný hokejista dopravil kus černé gumy do sítě a není se čemu divit, že v hale propukla obrovská radost. Asistence: Kevin Shattenkirk, Patrik Berglund.
    T. J. OSHIE- 2:2
     
    32:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, šikovnost domácích přinesla ovoce v podobě druhé, tedy vyrovnávací branky. Obratnost hrála při hře v útočné třetině St. Louis významnou roli, zejména pak třeba pochválit hráče jménem T. J. OSHIE, který se vymotal mezi bráncími hráči soupeře až ke kvalitnímu zakončení. Oshie našel mezírku v kleci Huttona a najednou tu máme úplně novou výsledkovou situaci. Asistence: Paul Stastny, David Backes.
    Jaden SCHWARTZ - 1:2
     
    28:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď domácích hokejek z protiútoku a máme sníženo zpátky na rozdíl jediného zásahu. Blues se rychle přesunuli do útočné třetiny, Tarasenko natlačil kotouč do brankoviště. Společně s ním ještě dojížděl ke kleci Nashvillu JADEN SCHWARTZ, jehož dorážka u levé tyče skončila docela rychle a pohotovým způsobem za zády brankáře Huttona. Ten neměl moc možností na chycení skákajícího kotouče do jeho branky. Asistence: Vladimir Tarasenko, Carl Gunnarsson.
    Filip FORSBERG - 0:2
     
    25:36
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predátoři mají na svém kontě vedení o dvě branky. Tentokráte se jim znovu vyplatil důraz na brankovišti a nátlak ke kleci St. Louis Blues až do poslední možné chvíle. Nejdříve vše vypadalo, že by mohl mít gólman Elliott kus černé gumy pod kontrolou. Ale pak se ještě dostal k dorážce z levé strany FILIP FORSBERG, jenž poslal kotouč do horní poloviny zařízení a zařídil druhou radost Nashvillu v zápase. Asistence: Craig Smith, Mike Ribeiro.
    Mike FISHER - 0:1
     
    12:49
    Nashville právě vstřelil branku!
    Teď už ale důraz na brankovišti a máme tu první zásah dnešního duelu. Nejdříve hodně nenápadný průběh přesilovky, jednoduchá nahození od modré čáry. A jedno z nich přivanulo ovoce. Zdánlivě snadno letící kotouč orazítkoval jen těsně zadní matinel a málem skončil v ochranné síti, aby se následně černá pryž odrazila Elliottovi do brankoviště a skončila v síti. Rozhodčí ještě odjel celou situaci kontrovat na video, ale branku uznává jako platnou, střelcem označen MIKE FISHER. Asistence: Roman Josi, Shea Weber.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 29. Schwartz (Tarasenko, Gunnarsson), 33. Oshie (Stastny, Backes), 34. Ott (Shattenkirk, Berglund), 39. Reaves (Jaškin), rozh. náj. Shattenkirk – 13. Fisher (Josi, Weber), 26. Forsberg (Smith, Ribeiro), 36. Fisher (Josi, Jarnkrok), 58. Neal (Fisher, Wilson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   T. J. Oshie (STL)
    1:0   Matt Cullen (NSH)
    2. série:
    1:0   Vladimir Tarasenko (STL)
    1:0   Craig Smith (NSH)
    3. série:
    1:0   Alexander Steen (STL)
    1:1   Roman Josi (NSH)
    4. série:
    2:1   Kevin Shattenkirk (STL)
    2:1   James Neal (NSH)


    St. Louis Blues: Elliott – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Cole, Jackman – Oshie, Backes, Steen – Tarasenko, Lehterä, Berglund – Jaškin, Stastny, Schwartz – Reaves, Lindstrom, Ott
    Nashville Predators: Hutton – Weber, Josi, Jones, Bartley, Volčenkov, Ekhölm – Smith, Ribeiro, Forsberg – Neal, Fisher, Wilson – Bourque, Jarnkrok, Cullen – Jokinen, Gaustad, Nystrom

    Rozhodčí: Furlatt, Martell – Kovachik, Murphy

    Diváci: 19 477
    bahis siteleri