Česko – Rusko 8:1 (kon.) | Itálie – Slovensko 2:11 (kon.)
konec
Itálie
2:11 (0:2, 1:3, 1:6)
Slovensko
sk Sobota 07.02.2015, 18:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikace na MS žen
     
    S konštatovaním, že slovenské florbalistky potvrdili pozíciu favoritiek a po víťazstve 11:2 nad Talianskom sa priblížili k postupu na MS 2015, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:50:07)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 43:14
    Úspešnosť brankárok: 74,42% – 85,71%
    Vylúčenia (2 min.): 1:1
    Presilovky: 1:1
     
    Najlepšie hráčky zápasu podľa IFF:

    Taliansko: Cristina Di Colová
    Slovensko: Alexandra Ferencová
     
    Slovensko si pripisuje tretiu výhru na kvalifikačnom turnaji o MS 2015 a znovu sa tak približujú k vytúženému postupu! Ten ešte istý nemajú, musia ho potvrdiť v zajtrajšom zápase s Ruskom. V dnešnom zápase sa Slovenky ťažšie rozbiehali, na začiatku druhej časti bol rozdiel dokonca len jedngólový, potom naše hráčky potvrdili pozíciu favoritiek a jedenástimi gólmi jasne dokázali svoju silu. Pochváliť musíme aj Talianky – tie predviedli nadšený výkon podporený skvelou brankárkou Francovou, v poslednej tretine predsa len trochu fyzicky odpadli a výsledkom bolo množstvo gólov v ich sieti. Videli sme zaujímavé florbalové stretnutie, po ktorom naše hráčky zožali od divákov v Nitre zaslúžený potlesk.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    BOĽOVÁ - 2:11
     
    59:22
    Slovensko dalo gól!
    Tak ešte jeden gól na záver, presadzuje sa ŠÁRKA BOĽOVÁ! Tá vystihla zlú rozohrávku Talianiek, vytvorila si streleckú pozíciu na pravej strane a strelou pod ruku prekonala Francovú!
    Bez asistencie
     
    58:47
    Kadučáková sa dostala k nebezpečnej strele od pravého mantinelu, mierila to prudko k bližšej žrdi, ktorú len veľmi tesne minula!
     
    57:52
    Prichádzame do úplného záveru zápasu, Slovenky v držaní loptičky nasťahované na svojej útočnej polovici, naše hráčky sa snažia pridať ešte jeden presný zásah.
    Di COLOVÁ - 2:10
     
    56:47
    Taliansko dalo gól!
    Tak šťastný gól Talianiek, tie si za svoju snahu ešte jeden čestný gól aj zaslúžili. Po rýchlom rozohratí štandardky nastala pred Krištofovou neprehľadná situácia, v ktorej sa najlepšie zorientovala CRISTINA DI COLOVÁ a umiestnila loptičku mimo dosah našej brankárky!
    Asistencia: Elisa Fischioneová
     
    56:33
    Francová je aj napriek inkasovaným gólom stále vo forme, teraz zabránila v radosti Troškovej, ktorá zblízka dorážala a už dvíhala ruky nad hlavu, ležiaca Francová zdvihla ruku a vyrazila loptičku z bránkovej čiary!
     
    56:11
    Ješšová to dávala na stred Zuzane Šponiarovej, tej loptičku odobrala jedna z Talianok, bolo to za hranicami pravidiel a tak pri loptičke stále Slovenky.
     
    55:49
    Slovenky si už vychutnávajú záver zápasu, držia loptičku pred talianskou bránou a snažia sa vytvoriť si strelecké pozície. O výsledku je už rozhodnuté, riešiť budeme len výšku skóre.
     
    54:52
    Paulína Hudáková miešala loptičku za talianskou bránou, snažila sa tam o finálnu nahrávku do zakončenia, cez sformovanú taliansku obranu sa jej to nepodarilo.
     
    53:47
    Naše hráčky si zbytočne zavarili pri vlastnej rozohrávke, stratili tam loptičku a Talianky majú k dispozícii voľný úder. Pripomínam, že každý gól je dôležitý, teoreticky môže dôjsť aj k rovnosti bodov viacerých mužstiev a rozhodovať môže aj skóre.
     
    52:46
    Hra sa na moment presunula na opačnú stranu, pred bránou tam bekhendom zakončovala Neherová, mierila tesne mimo brány.
     
    52:23
    Janegová mohla natiahnuť našu gólovú sériu, svoju strelu zo strednej vzdialenosti mierila šikovne po zemi k žrdi, Francová výborne zasiahla pravou nohou!
    FERENCOVÁ - 1:10
     
    51:27
    Slovensko dalo gól!
    Je tu desiatka! Obrankyňa ALEXANDRA FERENCOVÁ vyštartovala dopredu, potiahla si loptičku do strany a švihom sa trafila presne do vzdialenejšieho horného rohu, Francovej tam navyše clonila Stredanská a loptička tak doputovala do siete!
    Bez asistencie

    Branky a nahrávky: 23. Messereová (Reinstadlerová), 57. Di Colová (Fischioneová) – 6. P. Hudáková (Košturiaková), 11. M. Šponiarová (Ferenčíková), 25. Ferencová (Košturiaková), 31. Klapitová (Košturiaková), 34. Ferenčíková (Košturiaková), 42. Kadučáková (Sádecká), 45. Hudáková (Ďuríková), 46. Stredanská (Ferencová), 51. P. Hudáková (Janegová), 52. Ferencová, 60. Boľová


    Itálie: Francová – Pommerová, Panová, Corinová, Messereová, Gislerová – Reinstadlerová, Fleischmannová, Nardiová, Mistriová, Pedrazzoliová – Boggiaová, Fritscheová, Conteová, Fischioneová, Di Colaová – Mangarelliová, Neherová, Di Nicolaová
    Slovensko: Krištofová (Mládenková) – Kadučáková, Ješšová, Patakyová, Sádecká, Z. Šponiarová – Klapitová, Ferencová, M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – Bobotová, Ďuríková, P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Stredanská, Boľová

    Rozhodčí: Teemu Rannikko, Petri Suhonen

    Diváci: 438
    bahis siteleri