Česko – Rusko 8:1 (kon.) | Itálie – Slovensko 2:11 (kon.)
konec
Itálie
2:11 (0:2, 1:3, 1:6)
Slovensko
sk Sobota 07.02.2015, 18:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikace na MS žen
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    TALIANSKO

    Talianky patria k najväčším outsiderom kvalifikácie a to badať aj na výsledkoch tohto mužstva. V aktuálnom IFF rankingu sa nachádzajú na 23.priečke a po troch doterajších prehrách je takmer isté, že na MS 2015 nepostúpia. Ich cieľom zrejme bude najmä zdolať Veľkú Britániu a v skupine tak skončiť na konečnom 5. mieste.
     
    SLOVENSKO

    Slovenské reprezentantky mieria na MS 2015 a veľa na tom nezmenila ani včerajšia tesná prehra s Češkami. Pravda, náš postup nie je ešte istý a bude ho treba potvrdiť dnešným očakávaným víťazstvom a v zajtrajšom náročnom zápase s Ruskom. Naše florbalistky predvádzajú v tejto kvalifikácii výborné výkony, skvele chytá brankárka Mládenková, v útoku je oporou Košturiaková a celý tím sa prezentuje zodpovednou hrou vychádzajúcou z pevnej obrany. Tento tím určite má na postup na MS, musí ešte zvládnuť dva posledné duely.
     
    Doterajšie výsledky v skupine

    Talianky sa veľmi pozitívne prezentovali v prvom zápase s Ruskami, proti ktorým ako veľkým favoritkám prehrali prijateľným výsledkom 1:7. Môže ísť aj o isté varovanie pred dneškom, zdá sa, že defenzíva Talianska je určite lepšia, než napríklad u Veľkej Británie. V druhom zápase už to bol debakel – proti pravdepodobným víťazkám skupiny Češkám prehrali Talianky vysoko 2:19. Vo včerajšom zápase podľahli florbalistky z krajiny Apeninského polostrova Nórkam 1:13.

    Slovenky vstúpili do turnaja dôležitým zápasom s Nórkami, ktorý mohol byť dôležitým faktorom v boji o postup na MS. Naše dievčatá zápas po famóznom výkone zvládli a zvíťazili 6:3. V druhom zápase už to išlo oveľa ľahšie, proti outsiderovi z Veľkej Británie si Slovenky schuti zastrieľali a vyhrali vysoko 16:0. Vo včerajšom zápase s Českom sme videli nádherný florbal, nadšený výkon Sloveniek, pričom tie boli blízko k historickej výhre nad Češkami. Podporené výborným výkonom Mládenkovej dvakrát viedli, napokon však západným susedkám po góle Koníčkovej z 57.minúty podľahli tesne 2:3.
     
    Situácia v kvalifikačnej skupine

    Čakajú nás ešte dva hracie dni, počas ktorých sa rozhodne o troch tímoch, ktoré priamo postúpia na MS 2015. Šancu má aj štvrtý tím, na MS totiž z troch kvalifikačných skupín postúpia aj dva najlepšie tímy zo štvrtých miest. Takmer istý postup majú po včerajšej výhre Češky, o zostávajúce dve priame miestenky si to rozdajú Slovenky, Nórky a Rusky. Z tejto trojice sú v najlepšej situácii Slovenky, keďže tie zdolali Nórky, ktoré zase zdolali Rusky. Pokiaľ naše dievčatá vyhrajú dnes nad Taliankami a zajtra nad Ruskami, tak nie je čo riešiť a z druhého miesta postúpia na MS 2015!

    Poradie v skupine:

    1. Česko 3 3 0 0 42:4 6 bodov
    2. Slovensko 3 2 0 1 24:6 4 body
    3. Nórsko 3 2 0 1 20:10 4 body
    4. Rusko 3 2 0 1 25:6 4 body
    5. Taliansko 3 0 0 3 4:39 0 bodov
    6. Veľká Británia 3 0 0 3 1:51 0 bodov
     
    Slovenské florbalistky včera takmer dosiahli historický výsledok s Češkami, ktorým tesne podľahli, dnes si chcú napraviť chuť proti Taliansku a priblížiť sa tak k postupu na MS 2015 – vážení športoví fanúšikovia, tak to je pozvánka na to, aby ste začiatok piatkového večera strávili pri florbale. Včerajšia krásna návšteva 1 114 divákov sledovala vyrovnaný zápas Sloveniek s tímom zo svetovej špičky, a podporu si aj napriek tesnej prehre naše reprezentantky zaslúžia aj dnes. Na kvalifikačnom turnaji na domácej pôde v Nitre totiž predvádzajú výborné výkony, vyhrali dva zápasy a čakajú ich dva posledné duely. Už v tom dnešnom proti Taliansku, ktoré je na turnaji zatiaľ bez bodu, sa môžu výrazne priblížiť k postupu. Tak verme, že sa to našim reprezentantkám podarí, ja sa na vás pri priamom prenose teším od 18:00!
     
    Úvodné zostavy:

    Taliansko: Franco – Pommer, Pano, Corina, Messere, Gisler – Reinstadler, Fleischmann, Nardi, Mistri, Pedrazzoli – Boggia, Fritsche, Conte, Fischione, Di Cola – Mangarelli, Neher, Di Nicola

    Slovensko: Krištofová (Mládenková) – Kadučáková, Ješšová, Patakyová, Sádecká, Z. Šponiarová – Klapitová, Ferencová, M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – Bobotová, Ďuríková, P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Stredanská, Boľová

    Rozhodca: Teemu Rannikko, Petri Suhonen.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    V úvode prekvapivo zaútočili Talianky, keď sa dopredu dostala ich prvá formácia a od pravého mantinelu strieľala Gislerová, mierila mimo brány Krištofovej.
     
    01:42
    Už sa hra otočila na opačnú stranu, kde bola naša tretia formácia a o strelu z otočky sa pokúšala Janegová, jej snahu zastavila sformovaná talianska obrana.
     
    02:51
    Prvý zákrok talianskej brankárky, tá sa predviedla po strele Kadučákovej, ktorá to skúšala strelou švihom z väčšej vzdialenosti, Talianke tam clonilo viacero Sloveniek, Franco však zasiahla s prehľadom.
     
    03:46
    Naše súperky podnikajú rýchle protiútoky, po náznaku prečíslenia strieľala od mantinelu Mistri, Krištofová loptičku dobre videla a prízemnú strelu s prehľadom pokryla.
     
    04:34
    Slovenky sa zatiaľ nedokážu dostať do toho očakávaného náporu, teraz bola ich snaha zastavená útočným faulom. Rozohrávať tak môžu Talianky.
     
    04:54
    Patakyová si prebrala odrazenú loptu pred talianskou bránou a snažila sa z otočky zakončiť, jej nádejný pokus zastavila dobre postavená obrankyňa.
     
    05:40
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky otvárajú skóre, strieľajú dôležitý rýchly gól a dostávajú sa do vedenia! Košturiaková vystihla zlú rozohrávku talianskej štandardky, po krátkom postupe stredom priťukla napravo PAULÍNE HUDÁKOVEJ, ktorá z vyloženej pozície trafila odkrytú bránu!
    Asistencia: Lucia Košturiaková
    P. HUDÁKOVÁ - 0:1
     
    06:45
    Patakyová mohla zvýšiť slovenský náskok! Po nepresnej strele Kadučákovej sa loptička odrazila od zadného mantinelu a Franco sa presúvala len pomaly, Patakyová ju však trafila do nohy a talianska brankárka so šťastím podržala svoj tím!
     
    07:47
    Ďalší famózny zákrok Alberty Franco! Košturiaková strieľala z výbornej pozície v ideálnej vzdialenosti, mierila to dobre medzi masku a ruku, talianska brankárka sa do strely doslova vrhla a ramenom vyrazila do outu!
     
    08:41
    Nádherné ťahy Ferencovej, mala priestor za bránou, urobila niekoľko oblúčikov a lišiacky zasúvala loptičku pri bližšej žrdi, Franco si tam priestor pokryla a udržala loptičku medzi nohami ešte pred bránkovou čiarou!
     
    09:44
    Slovenky sa po strelenom góle dostali do hernej pohody a sú jednoznačne lepším mužstvom. Momentálne držia loptičku na hokejkách a snažia sa o ďalší nebezpečný útok.
     
    10:21
    Slovensko dalo gól!
    Je zvýšené, Slovenky zužitkovali svoj nápor a odskakujú na rozdiel dvoch gólov! Naše hráčky sa usadili pred talianskou bránkou, Ferenčíková poslala spätnú nahrávku na MICHAELU ŠPONIAROVÚ, ktorá presnou strelou rozvlnila sieť!
    Asistencia: Denisa Ferenčíková
    M. ŠPONIAROVÁ - 0:2
     
    10:55
    Zaujímavé momenty na oboch stranách, loptička po talianskej štandardke najprv len tesne minula pravú žrď slovenskej brány, na opačnej strane po brejku zblízka strieľala Michaela Šponiarová, jej pokus bol zablokovaný.
     
    11:49
    Talianky sa ani po dvoch inkasovaných góloch psychicky nepoložili, naďalej sa snažia aj o brejky, teraz po jednom z nich strieľala Mistriová, z náročnej pozície trafila veľmi dobre a bekhendom mierila tesne nad.
     
    12:41
    Už sa znovu hrá pred talianskou bránou, strelou z obrany to skúšala Ďuríková, Francová toho veľa nevidela, napokon na dvakrát výborne zasiahla.
     
    13:34
    Patakyová v dvoch skvelých momentoch, najprv tvrdo, ale čisto poslala Talianku za mantinel, aby následne dorážala loptičku odrazenú od zadného mantinelu, Francová jej dorážku v poslednej chvíli zastavila.
     
    14:18
    Zámok Sloveniek, keď tie zavreli Talianky pred ich bránou a po krížnej prihrávke Klapitovej strieľala Ferencová, mierila to pekne do horného rohu, loptička šla napokon tesne mimo.
     
    14:49
    Paulína Hudáková mohla pridať svoj druhý dnešný presný zásah, keď po rýchlej akcii zblízka zakončovala, mierila pekne k bližšej žrdi, možno gólovú strelu zablokovala talianska obrankyňa!
     
    15:25
    Pokračuje nám dobrá fáza hry Sloveniek, tie si vytvárajú šancu za šancou – na konci tejto akcie bola strela Ďuríkovej, tá strieľala z väčšej vzdialenosti po zemi, tieto strely bývajú pre brankárky nepríjemné, Francová zasiahla pravou nohou a vykopla loptičku do bezpečia.
     
    16:12
    Krásna akcia našich, Patakyová krížne našla čakajúcu Kadučákovú, tá strieľala zdiaľky do odkrytej časti brány, mierila len tesne mimo! Treba podotknúť, že Francová sa presúvala veľmi rýchlo a možno by strelu kryla, každopádne to bola veľká šanca.
     
    17:11
    Talianky sa zo všetkých síl bránia, teraz riešili neprehľadnú situáciu, keď sa k odrazenej lopte pred bránou dostala Košturiaková a bekhendom zakončovala, Francová zachránila v rozkľaku na čiare!
     
    18:09
    Bobotová posielala strelu ,,na teč," loptička pekne padala k žrdi, Francovej clonila Kristína Hudáková, talianska brankárka si loptičku dokázala nájsť a vyrazila ju!
     
    18:48
    Pozor na talianske brejky, teraz využili chybu v našej rozohrávke a okamžite sa dostali do prečíslenia, po priťuknutí napravo zakončovala Mistriová, Krištofová sa skvele presunula a podržala Slovensko!
     
    19:39
    Košturiaková to po individuálnej akcii skúsila priamou strelou, Francová si pripísala ďalší úspešný a dôležitý zákrok.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina štvrtého zápasu Sloveniek na kvalifikačnom turnaji MS 2015. Naše hráčky potvrdzujú rolu favoritiek a zaslúžene vedú o dva góly, pričom ešte nevyužili viaceré veľké možnosti. Stále však nie je nič rozhodnuté, Talianky veľmi dobre bránia a skúšajú to z brejkov, z tých si aj vypracovali jednu veľkú šancu. Pokiaľ však Slovenky premenia svoje ďalšie možnosti a vypracujú si náskok, budú môcť hrať v ďalšom priebehu pokojnejšie a ľahšie. Tak verme, že sa tak stane v druhej tretine, pri jej začiatku sa na vás teším od 18:36.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Talianky v úvode tretiny vystihli chybu v slovenskej rozohrávke, Gislerová postupovala sama dopredu, v tiesni vystrelila veľmi slabo a Krištofová s ľahkosťou zasiahla.
     
    21:26
    Taliansko bude môcť znížiť v presilovke! Za sekanie je vylúčená Zuzana Šponiarová, čakajú nás dve náročné minúty.
     
    21:53
    Slovenky začali oslabenie s prehľadom, získali loptičku a držia ju veľmi ďaleko od svojej brány až v protiľahlom rohu ihriska.
     
    22:55
    Taliansko dalo gól!
    Talianky využívajú presilovú hru a znižujú na rozdiel jediného gólu! Reinstadlerová vystrelila počas presilovky nepríjemnú strelu ,,na teč" a LIANA MESSEREOVÁ loptičku tečovala vo vzduchu absolútne nechytateľné, Krištofová sa len smutne obzrela poza svoj chrbát!
    Asistencia: Sandra Reinstadlerová
    MESSEREOVÁ - 1:2
     
    23:36
    Vtipne rozohraná štandardka v podaní Ferencovej, tá to skúšala oblúčikom pred bránu, loptičku tam však nikto zo Sloveniek netečoval.
     
    23:39
    Presilovku si zahrá aj Slovensko! Za hru so zdvihnutou hokejkou je vylúčená Linda Pedrazolliová!
     
    24:21
    Slovensko dalo gól!
    Je to znovu o dva góly, Slovenky rovnako ako ich súperky využívajú presilovku a rozradostnili nitrianske tribúny! Bol to nacvičený signál – po rozohraní presilovkového vzorca prišla prihrávka spoza brány na na ALEXANDRU FERENCOVÚ, ktorá príklepom trafila presne k bližšej žrdi!
    Asistencia: Lucia Košturiaková
    FERENCOVÁ - 1:3
     
    25:54
    Dlhší zámok v podaní Sloveniek, tie si medzi sebou loptičku pomaly posúvali, až prišla nepresná nahrávka Stredanskej, naše hráčky to tak musia skúsiť znovu.
     
    26:25
    Boľová zo štvrtej formácie sa dostala k voľnej loptičke pred bránkou a snažila sa ju len tak jemne pretlačiť za čiaru, Francová jej úmysel prečítala a predviedla ďalší výborný zákrok.
     
    27:35
    Ferenčíková sa pred bránou talianska dostala k odrazenej lopte, z veľkej blízkosti mala dostatok času zamieriť, strela jej úplne ideálne nesadla a tak Francová s prehľadom zakročila!
     
    28:34
    Slovenky v držaní loptičky doslova točia Talianky, tie ich ale nepúšťajú do vyložených streleckých pozícii. Z obrany to teda z otočky skúsila Klapitová, mierila nad.
     
    29:16
    Stredanská si vyšla z rohu ihriska a z otočky skúšala zaskočiť Francovú strelou na bližšiu žrď, polovysoká strela bola naozaj veľmi nepríjemná, Talianka ju s vypätím všetkých síl udržala pred čiarou!
     
    30:05
    Slovensko dalo gól!
    Keď to nejde cez kombinácie, pôjde to strelou, je tu štvrtý gól! Talianky síce držali naše na dištanc od bránky, to nevadilo obrankyni KATARÍNE KLAPITOVEJ, ktorá si na poliacej čiare potiahla loptičku do stredu a strelou zápästím umiestnila loptičku k žrdi!
    Asistencia: Lucia Košturiaková
    KLAPITOVÁ - 1:4
     
    31:16
    Krištofová po dlhšej dobe v zákroku, nemala to vôbec jednoduché, keď sa po nedorozumení našej obrany dostala talianska útočníčka k bekhendu zblízka, Krištofová si skvele pokryla priestor a vyrazila ľavou nohou.
     
    32:52
    Pekná slovenská kombinácia, loptička tam putovala z hokejky na hokejku a na konci bola strela z obrannej vlny, loptička mierila tesne mimo!
     
    33:15
    Slovensko dalo gól!
    Rozsypalo sa nám vrece s gólmi, Slovenky vedú už štvorgólovým rozdielom! Košturiaková založila akciu, keď si urobila priestor na pravej strane a krížnou prihrávkou našla nekrytú DENISU FERENČÍKOVÚ, ktorá s prehľadom prekonala Francovú!
    Asistencia: Lucia Košturiaková
    FERENČÍKOVÁ - 1:5
     
    34:53
    Ďuríková podnikla útočný výlet, vyšla si až do streleckej pozície pred bránou a skúšala prestreliť obranný val, jej dobre mierenú strelu zastavila talianska obrana.
     
    35:44
    Karolína Krištofová chytá spoľahlivo, nemá veľa zákrokov, ale je istá, aj teraz pokryla ojedinelú strelu Talianok od polovice ihriska.
     
    36:23
    Košturiaková sa uvoľnila pred bránou Talianska, ešte to chcela vyšperkovať krížnou prihrávkou na Michaelu Šponiarovú, tento úmysel zastavila výborným zákrokom Francová!
     
    37:11
    Ďalšie nebezpečie pred talianskou bránou, Zuzana Šponiarová si vyšla od pravého mantinelu a švihom zakončovala, mierila tesne nad bránu.
     
    37:38
    Stredanská mohla ešte zvýšiť náš náskok, keď zakončovala po krásnej prihrávke cez celé ihrisko, z uhla napokon trafila do vonkajšej sieťky.
     
    38:13
    Nepríjemná situácia pre Krištofovú, pri postupnom útoku Talianky totiž jedna z našich obrankýň odpálila loptičku vysokým oblúkom a naša brankárka musela rýchlo zareagovať, aby ju úspešne pokryla.
     
    39:12
    Slovenky sa ešte snažia pridať v tejto tretine jeden gól, usadili sa pred bránou Talianska, z ich snahy zatiaľ rezultujú len nepresné strely.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám druhá tretina, v ktorej naše reprezentantky najprv v oslabení inkasovali a už sa zdalo, že sa rysuje dráma, potom ale pridali tri presné zásahy a zvýšili svoj náskok na 4 góly. Vo florbale to ešte stále nie je nič priepastné, naša herná prevaha je však výrazná a ak sa nestane nič nepredvídateľné, tak si Slovenky zaknihujú ďalší cenný triumf. Pri začiatku poslednej tretiny sa na vás teším od 19:12.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:41
    Začiatok poslednej časti je trochu nesúrodý, oba tímy urobili chyby v rozohrávke. Pri loptičke naše hráčky, znovu stoja proti obrannému valu Talianska.
     
    41:16
    Slovensko dalo gól!
    Dôležitý moment, na začiatku poslednej časti je to už o 5 gólov! Po rýchlej akcii sa k strele z väčšej vzdialenosti dostala MIROSLAVA KADUČÁKOVÁ, Francová toho veľa nevidela a tak jej loptička prepadla do siete!
    Asistencia : Dominika Sádecká
    KADUČÁKOVÁ - 1:6
     
    41:56
    Kadučáková priťukla k pravému mantinelu Boľovej, tá to skúsila z prvej a Francová vyrazila len pred seba, kde Slovenky z dorážky neuspeli!
     
    42:23
    Famózna Francová, strelu Ďuríkovej vyrazila ľavou nohou k dorážajúcej Kristíne Hudákovej, tá mala pred sebou odkrytú bránu a tam aj mierila, Francová však vo vzduchu rukou famózne loptičku vyrazila!
     
    43:26
    Brejk Talianiek bol zastavený faulom, oba tímy prestriedajú a hra sa tak po dlhšej dobe presunie pred našu bránu.
     
    43:41
    Skvelá Krištofová, to bol veľmi náročný a efektný zákrok! Pedrazzoliová vystrelila od ľavého mantinelu po rýchlej rozohrávke štandardky a mierila na bližšiu žrď do horného rohu, Krištofová zasiahla ľavou rukou!
     
    44:36
    Slovensko dalo gól!
    Rozdiel v skóre sa zvyšuje, to je výborné! Ďuríková vyslala priam milimetrovú krížnu prihrávku, ktorou našla na pravej strane úplne voľnú PAULÍNU HUDÁKOVÚ a tá to trafila z prvej popod presúvajúcu sa Francovú!
    Asistencia: Alžbeta Ďuríková
    P. HUDÁKOVÁ - 1:7
     
    45:43
    Slovensko dalo gól!
    Bude to 10? Smerujeme postupne k tomu, je tu slovenský ôsmy gól a naďalej si zlepšujeme skóre! MONIKA STREDANSKÁ si vyšla z rohu ihriska a z otočky sa nádherne trafila na bližšiu žrď, Francová toho cez Boľovú veľa nevidela a tak nemala šancu zasiahnuť!
    Asistencia: Alexandra Ferencová
    STREDANSKÁ - 1:8
     
    Dnešné stretnutie sleduje 438 divákov.
     
    46:53
    Zahodili sme veľkú šancu, keď Janegová našla krížnou prihrávkou pred odkrytú bránu Bobotovú, tá strelou z prvej prestrelila!
     
    47:48
    Krušné chvíle pred talianskou bránou. nebezpečná strela Košturiakovej bola najprv zablokovaná, aby sa potom po odrazenej loptičke dostala do veľkej šance Stredanská, Francová výborne zasiahla!
     
    48:31
    Náznak talianskeho brejku, osamotená tam v útoku bola Pedrazzoliová, jej strelu ale zastavila dobre postavená Ďuríková.
     
    49:21
    Pedrazzoliová je z Talianiek najaktívnejšia, teraz vystihla nepresnú prihrávku Ďuríkovej a práve cez ňu sa snažila dostať do samostatného úniku, na veľké bránkovisko si vyšla Krištofová a loptičku zastavila.
     
    50:03
    Avizované vylúčenie na talianskej strane, Krištofová na striedačke a naše hráčky to tak skúšajú v šestici.
     
    50:53
    Slovensko dalo gól!
    Slovenky využívajú avizované vylúčenie Talianiek a približujú sa tak k vytúženej desiatke! Postupne si vyťukali obranu súpera, k loptičke sa na ľavej strane dostala Janegová a krásnou krížnou prihrávkou našla PAULÍNU HUDÁKOVÚ, ktorá zblízka trafila odkrytú bránku!
    Asistencia: Romana Janegová
    P. HUDÁKOVÁ - 1:9
     
    51:27
    Slovensko dalo gól!
    Je tu desiatka! Obrankyňa ALEXANDRA FERENCOVÁ vyštartovala dopredu, potiahla si loptičku do strany a švihom sa trafila presne do vzdialenejšieho horného rohu, Francovej tam navyše clonila Stredanská a loptička tak doputovala do siete!
    Bez asistencie
    FERENCOVÁ - 1:10
     
    52:23
    Janegová mohla natiahnuť našu gólovú sériu, svoju strelu zo strednej vzdialenosti mierila šikovne po zemi k žrdi, Francová výborne zasiahla pravou nohou!
     
    52:46
    Hra sa na moment presunula na opačnú stranu, pred bránou tam bekhendom zakončovala Neherová, mierila tesne mimo brány.
     
    53:47
    Naše hráčky si zbytočne zavarili pri vlastnej rozohrávke, stratili tam loptičku a Talianky majú k dispozícii voľný úder. Pripomínam, že každý gól je dôležitý, teoreticky môže dôjsť aj k rovnosti bodov viacerých mužstiev a rozhodovať môže aj skóre.
     
    54:52
    Paulína Hudáková miešala loptičku za talianskou bránou, snažila sa tam o finálnu nahrávku do zakončenia, cez sformovanú taliansku obranu sa jej to nepodarilo.
     
    55:49
    Slovenky si už vychutnávajú záver zápasu, držia loptičku pred talianskou bránou a snažia sa vytvoriť si strelecké pozície. O výsledku je už rozhodnuté, riešiť budeme len výšku skóre.
     
    56:11
    Ješšová to dávala na stred Zuzane Šponiarovej, tej loptičku odobrala jedna z Talianok, bolo to za hranicami pravidiel a tak pri loptičke stále Slovenky.
     
    56:33
    Francová je aj napriek inkasovaným gólom stále vo forme, teraz zabránila v radosti Troškovej, ktorá zblízka dorážala a už dvíhala ruky nad hlavu, ležiaca Francová zdvihla ruku a vyrazila loptičku z bránkovej čiary!
     
    56:47
    Taliansko dalo gól!
    Tak šťastný gól Talianiek, tie si za svoju snahu ešte jeden čestný gól aj zaslúžili. Po rýchlom rozohratí štandardky nastala pred Krištofovou neprehľadná situácia, v ktorej sa najlepšie zorientovala CRISTINA DI COLOVÁ a umiestnila loptičku mimo dosah našej brankárky!
    Asistencia: Elisa Fischioneová
    Di COLOVÁ - 2:10
     
    57:52
    Prichádzame do úplného záveru zápasu, Slovenky v držaní loptičky nasťahované na svojej útočnej polovici, naše hráčky sa snažia pridať ešte jeden presný zásah.
     
    58:47
    Kadučáková sa dostala k nebezpečnej strele od pravého mantinelu, mierila to prudko k bližšej žrdi, ktorú len veľmi tesne minula!
     
    59:22
    Slovensko dalo gól!
    Tak ešte jeden gól na záver, presadzuje sa ŠÁRKA BOĽOVÁ! Tá vystihla zlú rozohrávku Talianiek, vytvorila si streleckú pozíciu na pravej strane a strelou pod ruku prekonala Francovú!
    Bez asistencie
    BOĽOVÁ - 2:11
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko si pripisuje tretiu výhru na kvalifikačnom turnaji o MS 2015 a znovu sa tak približujú k vytúženému postupu! Ten ešte istý nemajú, musia ho potvrdiť v zajtrajšom zápase s Ruskom. V dnešnom zápase sa Slovenky ťažšie rozbiehali, na začiatku druhej časti bol rozdiel dokonca len jedngólový, potom naše hráčky potvrdili pozíciu favoritiek a jedenástimi gólmi jasne dokázali svoju silu. Pochváliť musíme aj Talianky – tie predviedli nadšený výkon podporený skvelou brankárkou Francovou, v poslednej tretine predsa len trochu fyzicky odpadli a výsledkom bolo množstvo gólov v ich sieti. Videli sme zaujímavé florbalové stretnutie, po ktorom naše hráčky zožali od divákov v Nitre zaslúžený potlesk.
     
    Najlepšie hráčky zápasu podľa IFF:

    Taliansko: Cristina Di Colová
    Slovensko: Alexandra Ferencová
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 43:14
    Úspešnosť brankárok: 74,42% – 85,71%
    Vylúčenia (2 min.): 1:1
    Presilovky: 1:1
     
    S konštatovaním, že slovenské florbalistky potvrdili pozíciu favoritiek a po víťazstve 11:2 nad Talianskom sa priblížili k postupu na MS 2015, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:50:07)

    Branky a nahrávky: 23. Messereová (Reinstadlerová), 57. Di Colová (Fischioneová) – 6. P. Hudáková (Košturiaková), 11. M. Šponiarová (Ferenčíková), 25. Ferencová (Košturiaková), 31. Klapitová (Košturiaková), 34. Ferenčíková (Košturiaková), 42. Kadučáková (Sádecká), 45. Hudáková (Ďuríková), 46. Stredanská (Ferencová), 51. P. Hudáková (Janegová), 52. Ferencová, 60. Boľová


    Itálie: Francová – Pommerová, Panová, Corinová, Messereová, Gislerová – Reinstadlerová, Fleischmannová, Nardiová, Mistriová, Pedrazzoliová – Boggiaová, Fritscheová, Conteová, Fischioneová, Di Colaová – Mangarelliová, Neherová, Di Nicolaová
    Slovensko: Krištofová (Mládenková) – Kadučáková, Ješšová, Patakyová, Sádecká, Z. Šponiarová – Klapitová, Ferencová, M. Šponiarová, Ferenčíková, Košturiaková – Bobotová, Ďuríková, P. Hudáková, Janegová, K. Hudáková – Trošková, Stredanská, Boľová

    Rozhodčí: Teemu Rannikko, Petri Suhonen

    Diváci: 438
    bahis siteleri