Norsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Norsko
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Česko
Neděle 08.02.2015, 10:00 • IWC Arena, Schaffhausen • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to všechno. Odpoledne držte palce ještě ženské reprezentaci do 15 let, která se popere o turnajové prvenství v nedalekém Emmentalu.

    Další prověrku absolvují české hokejistky hned příští víkend, kdy ve Slaném hostí dvojzápas s americkým středoškolským týmem Washington Pride. Těším se s vámi buď na shledanou, nebo alespoň na počtenou! (12:12:10)
    Komentář za vše. Česká síla... Nejkrásnější a nejlepší holky :)


     
    Ženská reprezentace tak slaví v přípravě na dubnové mistrovství světa velmi cenný výsledek. Dokázala si poradit jak s Rakouskem a Norskem, tedy soupeři pro šampionát divize IA, tak také s hostitelským Švýcarskem, které hraje v elitní skupině MS a na loňské olympiádě v Soči bralo bronzové medaile.

    Našemu týmu navíc na turnaji chyběla řada hokejistek základního kádru, ze všech nejvíc Kateřina Mrázová s Denisou Křížovou či obránkyně Aneta Tejralová. Do hry se zapojilo hned sedm juniorek, ale tým namíchaný ze zkušeností i dravého mládí prokázal svou sílu a domů se mu pojede parádně!
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Ingrid Morsetová a Aneta Lédlová.

     
    6:1, 4:3, 3:1. České hokejistky jsou se třemi výhrami ze tří zápasů královnami Mountain Cupu ve švýcarském Schaffhausenu!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Třetí gól českého týmu přidává naše nejlepší střelkyně na turnaji ANETA LÉDLOVÁ, která se trefila ve všech zápasech – 1:3! Bez asistence.
     
    56:35
    Ale dopadlo to dobře, Češky jsou kompletní. Tři a půl minuty jim chybí k vítězství.
     
    54:35
    Naopak je tady těžká dvouminutovka naší reprezentace, která se bude bránit ve čtyřech. Lucie Povová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    51:00
    Norsko hraje v plném počtu, stále se drží v nejtěsnějším závěsu.
     
    49:00
    Přesně se startem padesáté minuty přichází čtvrtá přesilovka pro český tým. Norky hrály v šesti, menší trest odpyká Jeanett Hjelmová (NOR).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Poháry čekají na své majitele. K tomu největšímu stačí Češkám bod


     
    Ve druhé části jsme se už gólů dočkali, české hokejistky šly díky Kláře Hymlárové s Lucií Povovou do dvoubrankového vedení. Těsně před odchodem do šaten ale Norky přispěchaly s kontaktní trefou, která zařídila do závěrečné dvacetiminutovky patřičné drama.

    Třetí třetina začne přibližně v 11:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je velká škoda. Náš tým si nepohlídal závěr třetiny a inkasuje gól do šatny. Osm sekund před sirénou zamířila do černého ANDRINE FURULUNDOVÁ, která snižuje na 1:2. Asistence: Madelen Haughansenová, Ingvild Farstadová.
     
    32:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tady druhá trefa české reprezentace. Kombinaci druhého útoku po přihrávce kapitánky Polenské zakončuje autorka včerejší vítězné branky LUCIE POVOVÁ – 0:2! Asistence: Alena Polenská.
     
    31:08
    Krátce po polovině utkání střídá český tým brankářky, obě tak dostanou ve Švýcarsku takřka stejnou porci času. Kláru Peslarovou nahrazuje Blanka Škodová.
     
    26:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využita, český tým se důležitým prvním gólem ujímá vedení! Ve svém třetím zápase za seniorskou reprezentaci střílí premiérový gól patnáctiletá KLÁRA HYMLÁROVÁ – 0:1! Asistence: Simona Studentová, Anna Zíková.
     
    25:35
    Netrvalo dlouho a reprezentace si zahraje třetí početní výhodu v řadě. Rikke Tautraová (NOR) je vyloučena za podražení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část utkání českých hokejistek s Norskem branku nenabídla, tak věřme, že po přestávce se to změní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:27
    Dvojice slepených početních výhod národnímu týmu k brance nestačila, Norky jsou kompletní.
     
    16:27
    Ovšem Ingvild Farstadová (NOR) na ledě pobyla jen chvilku a už se zase vrací na vyhřáté místečko. Tentokrát za podražení.
     
    16:16
    Ani tentokrát jsme první gól neviděli. Norsko v plném počtu.
     
    14:16
    Tentokrát si přesilovku vyzkouší naše hokejistky. Ingvild Farstadová (NOR) – 2 minuty za hákování.
     
    08:36
    Úvodní oslabení jsme přestáli, český tým je kompletní.
     
    06:36
    První událostí dnešního utkání je vyloučení na straně českého týmu. Simona Studentová (CZE) – 2 minuty za sekání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko: Nilsenová (Kristiansenová) – Morsetová "C", Tendenesová, Güntherová, Aakreová, Oisethová, Carlssonová – Farstadová, Furulundová, Haughansenová – Berntsenová, Henriksenová, Hjelmová – Tautraová, Bakkeneová, Rognaldsenová – Waisová, Fjellvangová, Engmannová. Trenér: Arne Billkvam.

    Česko: Peslarová (Škodová) – Herzigová, Černá, Horálková, Zedníková, Flachsová, Kolowratová, Lásková, Zíková – Studentová, Manhartová, Hymlárová – Polenská "C", Povová, Bucifalová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Pátková, Forejtová, Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Bandlowskiová (GER), Timglasová (SWE) – Cadonauová, Piccoliová (obě SUI).
     
    Norky jsou silné na puku. Hrát zodpovědně zezadu a půjde to

    Výhru ve svém premiérovém zápase za seniorskou reprezentaci mohla slavit brankářka Blanka Škodová. Přitom se musela v úvodu oklepat z pořádně studené sprchy a ostrého budíčku.

    „Jak dostala dva rychlé góly, určitě to pro ni nebylo snadné. Ale po druhé třetině si v šatně stěžovala, že na ni jde málo střel a že tam trochu mrzne,“ směje se Vendula Přibylová, která stejně jako Škodová pochází z Olomouckého kraje.

    Dneska čeká naše hokejistky poslední bitva a pokud ji zvládnou minimálně za bod, pojedou domů s pomyslným zlatem. Norsko je stejně jako Rakousko jedním z českých soupeřů pro nadcházející šampionát, výsledek tedy bude hodně důležitý pro sebevědomí týmu. A nic na tom nemění, že nám v Schaffhausenu chybí nějakých sedm hokejistek základního kádru.

    „Norky jsou silné na puku, jdou od něj těžko odstavit. Bude to hodně silový hokej. Musíme hrát zodpovědně zezadu, a pak to určitě půjde,“ nabádá Přibylová.

    Norky první den zdolaly Švýcarsko 2:1 gólem minutu před koncem, ale včera nečekaně propadly a s Rakouskem prohrály vysoko 2:7! „Výsledky mají zvláštní, ale na to nemůžeme koukat. Prostě musíme vyhrát,“ uzavírá Vendula Přibylová.

     
    Přibylová: Dva rychlé góly nás nesložily, naopak!

    Náš tým má po dvou zápasech na kontě plný počet šesti bodů. Po úvodní výhře 6:1 nad Rakouskem ho čekala těžší práce proti Švýcarsku. A domácí hokejistky vstoupily do utkání mnohem líp, v 7. minutě vedly už 2:0.

    „Začaly jsme docela špatně, dostat tak rychle dva góly není povzbudivé. Ale bylo skvělé, že nás to nesložilo,“ říká česká útočnice Vendula Přibylová. „Právě naopak! Skvěle jsme bránily a začaly jsme hrát aktivněji, což vyvrcholilo tím, že jsme do konce třetiny daly tři góly a obrátily zápas.“

    Ano, už první část rozhodla. Češkám se povedlo skóre parádně otočit, Přibylová na tom měla hlavní podíl – obstarala vyrovnávací trefu a na zbylé dva góly nahrála. Po přestávce přidala Lucie Povová branku na 4:2. „Řekla bych, že ve druhé třetině jsme Švýcarky téměř k ničemu nepustily, naopak jsme samy měly dost střel. A podobně to bylo i ve zbytku zápasu,“ těší osmnáctiletou hokejistku.

    Drama se ale ještě konalo, domácí tým se deset minut před koncem vrátil na dostřel. „Škoda toho gólu, kdy jsme hrály ve třech,“ připomíná Přibylová. Skóre 4:3 však už český tým udržel a mohl slavit cenný skalp bronzového týmu z loňských olympijských her v Soči!
     
    Poslední den víkendu je tady, což znamená pro dvojici ženských reprezentací také poslední den turnajů ve Švýcarsku. Patnáctku čeká zápas až odpoledne, teď přichází na řadu souboj českého A-týmu s Norskem, který může rozhodnout o vítězi turnaje! Našim hokejistkám k prvnímu místu stačí bod, ale samozřejmě chtějí všechny tři.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 40. Furulundová (Haughansenová, Farstadová) – 27. Hymlárová (Studentová, Zíková), 33. Povová (Polenská), 59. Lédlová


    Norsko: Nilsenová (Kristiansenová) – Morsetová "C", Tendenesová, Güntherová, Aakreová, Oisethová, Carlssonová – Farstadová, Furulundová, Haughansenová – Berntsenová, Henriksenová, Hjelmová – Tautraová, Bakkeneová, Rognaldsenová – Waisová, Fjellvangová, Engmannová. Trenér: Arne Billkvam.
    Česko: Peslarová (32. Škodová) – Herzigová, Černá, Horálková, Zedníková, Flachsová, Kolowratová, Lásková, Zíková – Studentová, Manhartová, Hymlárová – Polenská "C", Povová, Bucifalová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Pátková, Forejtová, Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Bandlowskiová (GER), Timglasová (SWE) – Cadonauová, Piccoliová (obě SUI).
    bahis siteleri