SP v biatlonu - štafeta žen 4x6 km, Holmenkollen Vítěz: Česká republika (kon.) | SP v biatlonu - štafeta mužů 4x7,5 km,Holmenkollen Vítěz: Rusko (kon.)
konec
SP v biatlonu - štafeta žen 4x6 km, Holmenkollen

Vítěz: Česká republika

Neděle 15.02.2015, 12:15Biatlon
    Krásná a úspěšná česká biatlonová štafeta: Veronika VÍTKOVÁ, Jitka LANDOVÁ, Gabriela SOUKALOVÁ a Eva PUSKARČÍKOVÁ (zleva)
     
    Dnešní vítězství České republiky znamená nejen to, že české závodnice jsou letos opět na stupně vítězů, v pěti závodech na piedestalu nechyběly ani jednou, ale také to, že Česko zvýšilo náskok v průběžném pořadí Světového poháru před Německem na 40 bodů. Vzhledem k tomu, že poslední štafetový závod se jede na Mistrovství světa (body se počítají do Světového poháru), chybí české veselé čtyřce k malému křišťálovému glóbu opravdu jen kousíček.
     
    České biatlonistky jdou na ceremoniál, Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková s velkými úsměvy na tváři a za obrovské pohody vystupují na stupínek nejvyšší.
     
    Česká ženská štafeta se v této sezoně osamostatňuje v pořadí výher. Německo si připsalo dvě vítězství – v Hochfilzenu a Anterselvě, ale kvarteto Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková po výhrách v Oberhofu a Ruhpoldingu bere nyní třetí vítězství!
    Poslední osmá střelba Veroniky Vítkové
     
    8.st.
    Česká republika vyhraje, protože Veronika Vítková zvládla hned první opravu a peláší ze střelnice pryč.
     
    8.st.
    Veronika je již na stavu.
     
    8.st.
    Veronika Vítková přijíždí na stadion a má před sebou poslední střelbu, a to s velkým náskokem.
     
    3,3
    Omluvte mě, jestli tady chrlím na českou štafetu superlativy, ale prostě tohle je výkon par excellence a nevím, jaká slova mám dodat na běh Veroniky Vítkové.
     
    7.st.
    Třetí, čtvrtá a pátá rána je ale bezchybná a Veronika bude muset dvakrát dobíjet.
     
    7.st.
    Verča bohužel posílá první dva terče vedle.
     
    1,3
    A odstup se neustále zvyšuje, za dalších šest set metrů je to již 31,0 vteřiny. Ani Karin Oberhoferová či Marie Dorinová Habertová tempo české závodnice vůbec neakceptují!
     
    0,7
    Pánové a dámy, teď se podržte! Jestliže Veronika Vítková měla na předávce náskok na Dahlmeierovou přesně 18,5 vteřiny, tak po sedmi stech metrech nadělila Němce deset vteřin. To je neskutečný běh Verči!
    Česká předávka
     
    3.př.
    Česká republika předává na prvním místě, Jitka Landová si vybojovala náskok 18,5 vteřin před Miriam Gössnerovou. Veronika Vítková je na tom velmi dobře, ale za soupeřku bude mít ve skvělé formě jedoucí Lauru Dahlmeierovou.
     
    3,7
    Jitka Landová však jede velmi dobře takticky a pokud zvládne svojí stojku, mělo by to být hodně dobré.
     
    4.st.
    Gabriela Soukalová dává pět z pěti, to je také parádní. Bylo to sice o něco pomalejší než u Gontierové, ale Češka má rychlejší běh.
     
    3,8
    Gontierová se blíží na střelnici, ale téměř za sebou již má Gabrielu Soukalovou. To je zatím famózní jízda sympatické české závodnice.
     
    1,3
    Nicole Gontierová samozřejmě stále vede, ale Gabriela Soukalová již jde před Latuillierovou a stáhla italskou závodnici o dvě vteřiny.
     
    5,3
    Eva Puskarčíková je stále na třetí pozici, Slovensko se propadlo na třinácté místo.
     
    2.st.
    Eva Puskarčíková je také bezchybná, navíc velmi rychlou střelbou, a bude druhá.
     
    2,7
    Evu Puskarčíkovou již máme na čtvrté pozici, Slovensko je čtrnácté.
     
    1.st.
    Hned první rána se Puskarčíkové nepovedla, ale prvním dobitím se chytila a odjíždí ze střelnice.
     
    0,7
    Evu Puskarčíkovou evidujeme na jedenácté pozici, ztráta 3,8 vteřiny, Paulína Fialková je pak na čtrnácté pozici.
     
    Trenér České reprezentace Zdeněk Vítek zřejmě zažíval příjemné starosti, když se spekulovalo, jaké složení bude mít česká ženská štafeta. Zda se ponechá tradiční obsazení Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková. Nebo zda se do nominačky vejde v Holmenkollenu dobře jezdící Barbora Tomešová. Nakonec platilo pravidlo, že vítězná sestava se nemění.
     
    K hlavním favoritům bude bezesporu patřit česká ženská štafeta, která má tedy bilanci jako hrom. Během čtyř ženských štafet této sezony byly české holky vždy na stupních vítězů – dvakrát vyhrály, jednou braly stříbro a jednou bronz. Český fanoušek se tak má rozhodně na co těšit.

    Na startu nebude chybět ani slovenská štafeta a čtveřice ve složení Paulína Fialková, Janka Gereková, Terezia Poliaková a Martina Chrapánová jistě bude chtít vylepšit zatím nejlepší čtrnácté místo z Oberhofu a Ruhpoldingu.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri