SP ve skocích na lyžích - ženy HS95, Ljubno Vítěz: D. Iraschková-Stolzová (AUT) a S. Takanašiová (JPN) (kon.) | SP ve skocích na lyžích - muži HS225, Vikersund Vítěz: S. Freund (GER) (kon.)
konec
SP ve skocích na lyžích - muži HS225, Vikersund

Vítěz: S. Freund (GER)

Neděle 15.02.2015, 16:00Skoky na lyžích
     
    S konstatováním, že Severin Freund vyhrál dnešní závod ve Vikersundu a bude před Mistrovstvím světa ve Falunu v optimálním rozpoložení, se s Vámi loučí a na Mistrovství světa se u onlajnů ze skoků na lyžích opět bude těšit Tomáš Lysý. (17:40:57)
     
    Antonín Hájek se i za 136 metrů dostal do druhého kola z 26. pozice. Ve finálové rundě přece jen přidal nějaký ten metřík k dobru a dvacátým místem si vytvořil letošní maximum.
     
    Dnešní závod ve Vikersundu je u konce. Po prvním kole vedl Anders Fannemel, který si připsal světový rekord po skoku dlouhém 251,5 metrů, ale ve druhém kole nestačil na Severina Freunda, jenž předvedl dva naprosto vyrovnané skoky a tím druhým o délce 245 metrů si vytvořil osobní maximum. Fannemel mu odpověděl vzdáleností dlouhou 202 metrů a skončil druhý, Johann André Forfang doplnil stupně vítězů třetím místem a je poprvé na bedně.
     
    Konec
    Závod skončil.
    Severin Freund.
     
    1
    Severin Freund dnešní závod vyhraje. Pro Fannemela to vypadalo špatně, šel hodně dolů. Nakonec svůj skok ještě vytáhl, ale na dále než na 202 metrů to nestačilo. Nor bude druhý, ale i tak je spokojený, má totiž v kapse nový světový rekord.
     
    1
    Severin Freund nebo Anders Fannemel?
     
    2
    Zatímco Stjernen svůj skok pokazil a šel na osmé místo, tak Severin Freund předvádí nový osobní rekord dlouhý 245 metrů. To je německá nádhera, jasné vedení, i když s horším dopadem, to je při této vzdálenosti jasné. Freund vede o 62.1 bodů.
     
    3
    Ani Andreas Stjernen nebude vysoko. Buben sice přeletěl, ale poté se nepotkal s podmínkami. Patkami škrtal o svah poměrně hodně a nakonec jej to rozhodilo, předvedl jen 160 metrů.
     
    4
    Nikoliv. Peteru Prevcovi let vůbec nevyšel, kousek za odrazem si s ním vítr zle nedobře pohrál. Včera Slovinec ustanovil na jeden den světový rekord skokem dlouhým 250 metrů, tentokrát dává o 140 metrů méně. Až třináctá pozice.
     
    4
    Od Petera Prevce se dá čekat daleký to let.
     
    5
    Markusi Eisenbichlerovi se druhý skok příliš nevydařil, šel pozdě do odrazu a potom svůj skok již neměl šanci natáhnout. 180 metrů znamená propad Němce až na šestou pozici.
     
    6
    Johann André Forfang předvedl zcela jiný skok než Žyla. 219 metrů je parádní vzdálenost a dá se čekat, že uvidíme vedoucího muže průběžného pořadí. Norský trenér se raduje a má proč, jeho svěřenec vede o třiadvacet bodů.
    Piotr Żyła.
     
    7
    Piotr Žyla měl co dělat, aby svůj skok ustál. Vítr si s ním zle nedobře pohrál, vypadalo to poměrně ošklivě. Polák prostě nechytl ideální vítr a za 131 metrů se propadá až na desátou pozici.
     
    8
    Rune Velta sice vystoupal nahoru, ale možná to před svými fanoušky mohl natáhnout dále. Nestalo se, půlmetr za dvousetmetrovou hranici. Velta jde ale o dvě desetiny do vedení, z prvního kola měl Nor náskok kolem 36 bodů.
     
    9
    Marinus Kraus si může ťukat na hlavu, doplatil na snížený nájezd o dvě okna. 142 metrů a až osmé místo.
     
    10
    Manuel Poppinger nenapodobil své soupeře a přes 200 metrů se nedostal. Z nájezdového okna č. 6 to ani nešlo, opět nechápu, proč šel nájezd po Kasaiově skoku dolů, když je Japonec skvělým letcem. Až třetí místo.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri