Ženy - 1500 metrů Vítěz: B. Boweová (USA) (kon.) | Ženy - závod s hromadným startem Vítěz: I. Schoutenová (NED) (kon.)
konec
Ženy - 1500 metrů

Vítěz: B. Boweová (USA)

Neděle 15.02.2015, 14:00 • Thialf, Heerenveen (Nizozemsko) • Mistrovství světa v rychlobruslení
     
    Martina Sáblíková dnes skončila na této trati smolně čtvrtá, když zaostala o 5 setin sekundy za třetí Richardsonovou. Další šanci na medaili ale bude mít ještě dnes od přibližně 16:15 na startu závodu s hromadným startem.
     
    9
    Česká závodnice Martina Sáblíková finišuje v čase 1:55,65! Martina se hodně raduje a ví, že dnes zajela fantastický závod a řadí se zatím na první místo. Jolingová dokončuje závod na druhém místě s časem 1:56,85.
     
    9
    I druhý mezičas opanuje Nizozemka. Sáblíkové zatím na druhém mezičase patří třetí příčka.
     
    9
    Závod odstartován. První mezičas zvládla lépe Nizozemka. Sábliková ztrácí na první místo 21 setin sekundy.
     
    Česká účast

    Do závodu na 1500 metrů odstartuje celkem 23 závodnic, které jsou rozdělené do dvanácti jízd po dvou závodnicích. Všechny české fanoušky ale bude určitě zajímat jediná česká závodnice v této disciplíně, kterou je na letošním MS v rychlobruslení již dvakrát zlatá Martina Sáblíková, která zde triumfovala jak v závodě na 3000 metrů, tak také na delší pětitisícové trati. Sáblíková vyrazí na trať v deváté jízdě. Trať měřící patnáct set metrů není pro Martinu její specializovanou, na olympijských hrách ve Vancouveru však brala překvapivě bronz. Na mistrovství světa se jí však z této trati nepovedlo ještě odnést ani jednu medaili. Tento milník může splnit dnes, uvidíme však, jak se jí bude dařit.

    Česká závodnice má na této trati osobní rekord 1:54:44 minut. Svůj osobní rekord má o 2,36 sekund pomalejší než největší favoritka dnešního závodu. V závodech světového poháru dokázala Martina nasbírat 162 bodů, což jí řadí na 6. nejlepší pozici závodnic na jedné z kratších distancí.

    Josef Cestr

    bahis siteleri