New Jersey – Arizona 3:0 (kon.) | Anaheim – Detroit 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Anaheim Ducks
4:3 (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)
Detroit Red Wings
Úterý 24.02.2015, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Francois Beauchemin (ANA)) (1 + 0)
    2. Pavel Dacjuk (DET) (2 + 0)
    3. Kyle Plamieri (ANA) (0 + 1) (06:59:00)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (DET) (0 + 0, čas na ledě 21:00, 4 střely)
    Tomáš Jurčo (DET) (0 + 0, čas na ledě 10:55, 3 střely)
    Jakub Kindl (DET) (0 + 0, čas na ledě 16:57, 4 střely)
     
    Je konec dlouho napínavého utkání. Duel drželi první dvě třetiny Detroit Red Wings ve svých rukou, jenže pak se dostali k větším střeleckým šancím domácí a dokonce otočili z nevýhodného stavu 0:2 na 3:2. Hosté si vyrovnávací trefou zajistili alespoň prodloužení a nájezdy. Zatímco nastavených pět minut nerozhodlo, v nájezdech slaví výhru Anaheim Ducks, díky rozhodující trefě Jakoba Silfverberga. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
    Jakob SILFVERBERG - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks.
    Autorem vítězné branky je JAKOB SILFVERBERG.
     
    3. série
    2:1
    Tomáš TATAR neproměňuje.
     
    2. série
    2:1
    Jakob SILFVERBERG proměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Gustav NYQUIST proměňuje.
     
    1. série
    1:0
    Corey PERRY proměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Pavel DACJUK neproměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani v prodloužení rozhodující branka nepadla, takže vše bude rozlousknuto v samostatných nájezdech. Uvidíme tedy disciplínu střelců proti brankářům.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:51
    Ryan Getzlaf (ANA) ještě musí na trestnou lavici, vyhodil totiž kotouč mimo hrací plochu a jsou z toho dvě minuty za zdržování hry.
     
    64:51
    Chvíli před koncem nastaveného času ještě jeden zákrok Johna Gibsona, tenhle byl ale ze škatulky jednodušších zásahů.
     
    64:13
    Běží poslední minuta prodloužení, v útočné třetině se s pukem na malou chvíli objevili Anaheim Ducks. Jenže do zakončení se vlastně vůbec nedostali.
     
    63:37
    Smith se vydal sám na útočný výlet po pravé straně, měl před sebou dostatek místa, takže neváhal a vystřelil. Ale Gibsonova lapačka připravena na svém místě.
     
    62:42
    Red Wings s poklidem dostřídali a s čerstvými silami na ledové ploše vystali trojici útočníků ke Gibsonovi. Ale na důraznější střelu nedošlo.
     
    62:13
    Helmova střela od modré čáry, možná ještě Helm hledal před brankou najetého Pavla Dacjuka. Ten se ale o teč pokusit nemohl, byl příliš daleko od kotouče.
     
    61:45
    Souboj o kotouč před brankou Anaheim Ducks, nahozený puk od modré čáry tečoval ještě Smith. Ale gólman Kačerů ani zasahovat nemusel, šance letěla mimo.
     
    61:08
    Tomáš Tatar získal pro svůj tým výhodu útočného pásma a dokonce sám zakončil. Gibson jen těsně zastavil jeho pokus chrániči na ledě.
     
    60:42
    Stejný hokejista se potom pokusil zaskočit Jimmyho Howarda, ale gólman Red Wings připravený zabránit dalšímu průchodu kotouče do sítě.
     
    60:16
    Prodloužení začínají s kotoučem na hokejkách Detroit Red Wings, ale vše vyřešil na hranici obranného pásma Jakob Silfverberg.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut hry o vítězi nerozhodlo, a tak si musíme na lepší tým počkat do prodloužení, případně i samostatných nájezdů. Třetí perioda ovšem nabídla hodně pohledný hokej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:16
    Detroit zůstal několik vteřin v útočném pásmu, měl ale za sebou dlouhé střídání. Produktivně nevypadal ani útok Ducks, asi se dnes dočkáme prodloužení.
     
    58:51
    Stoner zachránil situaci za brankou a nedovolil Ericssonovi získat kotouč. Domácí ochránce svatyně pak raději podržel puk v lapačce.
     
    58:03
    Už se rozběhly poslední dvě minuty základní hrací doby, asi už nelze očekávat nějaké zběsilé výpady. Oba celky spoléhají na poctivou hru.
     
    57:13
    Gibson vyrazil puk před sebe a hned zkoušeli všichni tři útočníci Anaheimu zaskočit soupeřovu obranu. Ale ta je před koncem třetí části pevná.
    SHEAHAN - 3:3
     
    56:09
    Detroit právě vstřelil branku!
    Překvapení jako blesk z čistého nebe. Vše vypadalo naprosto v pořádku pro Anaheim, jenže z ničeho nic se uvolnili v útočné periodě dva hráči v bílém trikotu a na kostce v hale opět září vyrovnané skóre. Gustav Nyquist vymyslel parádní přihrávku, na kterou si sjel do prostoru na pravém kruhu RILEY SHEAHAN. Měl před sebou polovinu odkrytého zařízení a John Gibson už se za žádnou cenu nestihl přesunout ke své levé tyčce. Asistence : Gustav Nyquist, Niklas Kronwall.
     
    55:32
    Kesler drží puk u své branky, tam ale nejsou Ducks nyní tolik nebezpeční. Hosté už vyvážejí do útočného pásma.
     
    55:17
    Pokračovat budeme po komerční přestávce, jeden z domácích hokejistů ještě předtím sražen o matinelu a jen hodně těžko se zvedal z ledu.
     
    54:24
    Kotouč v obranné třetině Detroitu, jsou u něj ale hosté, ti se snaží co nejdříve dostat před Gibsona a vyrovnat.
    BEAUCHEMIN - 3:2
     
    52:57
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Obrat je na světě, hala v Kalifornii povykuje radostí. Jen několik málo minut stačilo domácím Kačerům k tomu, aby obrátili dlouho nepeříznivý vývoj ve svůj prospěch. Ještě několik chvil zpátky prohrávali Ducks o dvě branky, teď jsou jako na koni. Ze zmatku kolem klece Jimmyho Howarda nejlépe vytěžil FRANCOIS BEAUCHEMIN, jehož zakončení možná trochu překvapivě zaplachtilo až do sítě. Akvita se domácím nyní opravdu vyplácí. Asistence: Ryan Getzlaf, Kyle Palmieri.
     
    52:18
    Red Wings pod delší časové odmlce v útočné třetině, ale do zakončení se nedostali. Na poměry dnešního utkání už Gibson dlouho nemusel zasahovat.
     
    51:27
    Ve stejném čase si Detroit Red Wings vybírají oddechový čas.
    ETEM - 2:2
     
    51:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jasná ukázka toho, jak se vyplatí střelecká aktivita. Zatímco celé dvě předchozí třetiny Ducks skoro nepálili na Howardovu klec, ve třetí periodě se pořádně činí. A hned je to znát na výsledku, máme vyronáno po dvou gólech ve druhé polovině závěrečné části. Dva hokejisté v bílém trikotu nebyli dostatečně důrazní u vlastní branky a nechali proniknout až do zakončení hráče jménem EMERSON ETEM. Ten dostrkal touš za brankovou čáru jen těsně, ale přeci jen se jednalo o ragulérní gól. Najednou je Kačerů plný led. Asistence: Clayton Stoner.
     
    51:13
    Puk na chvíli u Johna Gibsona, ale to už se gólem nabuzení domácí znovu tlačí do útočného pásma. Zastavuje je pouze postavení mimo hru na modré čáře.
     
    50:49
    Hra bude pokračovat po krátké přestávce, ta teď pomůže trošku uklidnit hru mezi mantinely.
     
    50:37
    Detroit ale zůstává po obdržené brance také aktivní, více šancí ovšem na druhé straně hrací plochy.
    COGLIANO - 1:2
     
    49:17
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Až ve třetí třetině se domácí družina poprvé trefuje, obrana Detroitu teď zůstala na chvíli jako úplně zamrazená. Základem úspěchu celé akce byla první střela z dálky, která trefila Jimmyho Howarda do horní poloviny těla. Brankář Detroit Red Wings vyrazil puk pouze před sebe, tam už stál připraven na nové zakončení ANDREW COGLIANO. Jmenovaný hokejista rozradostnil tribuny, uvidíme napínavý závěr základní hrací doby. Asistence: Hampus Lindholm, Jakob Silfverberg.
     
    48:58
    Ducks moc netušili, jak najít snadnu cestu do pásma. Tak alespoň kotouč nahodili o zadní mantinel a doufali v rychlý dojezd některého z rozjetých útočníků k brance.
     
    48:27
    Smith-Pelly mohl po nezdařilém obranném zákroku zůstat v klidu, vše za něj vyřešil jeho kolega brankář John Gibson, právě před jeho zraky bude padat kus černé gumy na ledovou plochu.
     
    47:53
    Znovu před brankou dobře stojící Gustav Nyquist, společně s Pavlem Dacjukem dnes dost možná nejvíce nebezpečný hokejista pro brankáře Anaheimu. Ale nyní Gibsona nepřekonal.
     
    47:24
    Výborná práce domácí obrany, ta ve spolupráci s útočníky nejen vyhodila puk mimo své pásmo, dokonce se pokusila o založení nové akce.
     
    47:09
    Pokračovat budeme po komerční pauze, těsně před ní se hra zastavila po zásahu Johna Gibsona.
     
    46:52
    Tomáš Tatar a Helm kombinovali v útočné třetině u pravého mantinelu, do zakončení se ale nedostali. Ducks si dávají daleko větší pozor na obranné pásmo.
     
    46:14
    Bíločervení tak mají několik vteřin na to, aby podrželi puk u vlastní klece a nechali dostřídat spolurháče. Mohou znovu začít myslet na hru dopředu.
     
    45:37
    Detroit nepříjemné momenty znovu zvládl, za brankou Jimmyho Howarda ale i nadále rušno. I když už nemá gólman hostů tolik práce.
     
    44:51
    Teď už se dokázali hosté osvobodit a vyhodit přes všechyny čáry, Brendan Smith se za několik málo okamžiků vrátií zpátky na ledovou plochu.
     
    44:14
    Zatím možná nejlepší přesilovka Ducks v zápase, na Howarda létá jeden puk za druhým. Ale když zrovna gólman Wings nezasáhne, letí kotouč mimo.
     
    43:52
    Hra ale brzy za klecí Wings přerušena, po kontaktu s brankářem totiž skončila svatyně mimo správné postavení.
     
    43:35
    Hodně nepříjemný zásah hokejkou do Perryho obličeje, tohle jsou jasné dvě minuty. Přesilovka domácích přichází ve chvíli, kdy jde dvě minuty za vysokou hůl odpykat hostující muž Brendan Smith (DET).
     
    43:28
    Druhé zakázané uvolnění hostujícího mančaftu během několika málo momentů, to by se Red Wings nemuselo vůbec vyplatit.
     
    43:03
    Hokejisté v bílých dresech nikam tolik nespěchají, v obranné třetině si potom dávají velký pozor na chyby. A v případě možnost výpadu zaútočí.
     
    42:31
    Zakázané uvolnění Detroitu, trochu překvapivě rychle se hosté zbavili puku a vhazuje se po pravé ruce Jimmyho Howarda.
     
    42:08
    Nyquist se řítil po levé straně a našel u druhé tyčky úplně volného Weisse. Jenže John Gibson se blýskl parádním přesunem a ještě lepším zásahem lapačkou, zachránil svůj tým.
     
    41:24
    Corey Perry se na malý moment zjevil před klecí Red Wings, musel ale pálit, protože neměl nikoho k dispozici pro nahrávku. Střela z dálky hodně nepřesná.
     
    40:58
    Detroit podržel Ducks kolem jejich branky a snaží se vzdalovat co nejdále od klece Jimmyho Howarda. To se zatím daří.
     
    40:34
    Už je to ale znovu Detroit, kdo si tvoří šanci. A Pavel Dacjuk ukazuje, že by dneska rád dosáhl an hattrick. Jeho nynější puks má ale John Gibson ve své náruči.
     
    40:14
    Anaheim začal odhodlaně třetí třetinu a po vyhraném buly se okamžitě vydal kupředu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Anaheim Ducks: 3

    Detroit Red Wings: 11
     
    Druhá tetina zápasu mezi Anaheimem a Detroitem už góly přinesla, o oba se postaral detroitský šikula Pavel Dacjuk. Právě díky němu nyní hostující družina vede poměrem 2:0. Domácí mají třetinu na to, aby s výsledkem něco udělali.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Závěrečná minuta druhého dějství probíhá celkem v klidu, ani jeden z mančaftů se příliš netlačí do branky a vypadá to, že více akce uvidíme až v poslední periodě.
     
    38:37
    Puk ve střední třetiny zachytili hostující muži, teď se ale nepovedlo Detroitu Anaheim přečíslit. Možná ještě šance na útok pro Kačery.
     
    38:01
    Ducks se pravděpodobně dokázali postupně vrátit zpátky do útočného tempa. Kotouč končí v ochranné síti a je tu ještě jedna reklamní pauza.
     
    37:23
    Fanoušci v hledišti vycítili, že jejich oblíbenci na ledě potřebují podporu a zvyšují hlasitost. Anaheim je taaké na ledě kousek před koncem druhé části poměrně aktivní.
     
    36:42
    Před brankou Howarda rušno, gólman Detroitu ale zasahovat vůbec nemusel, o vše se postarali jeho poctiví spoluhráči obránci a odhodili touš od klece.
     
    35:55
    Ericsson obdržel puk nečekaně kousek za pravý kruh a také pálil bez přípravy. Už také zkoušel najít cestu kotouči autor dvou dnešních branek Pavel Dacjuk.
     
    35:01
    Detroitské nahození o zadní mantinel, pokus o jednoduché získání výhody útočné třetiny ale tentokráte Red Wings nevyšlo. Hosté ale nemusejí nikam spěchat.
     
    34:17
    Střela domácího obránce od modré čáry, ale k brance neměla skoro šanci projít. Několik bránících hráčů v bílém se postaralo o zablokování kotouče.
     
    33:45
    Menší suverný pro diváky do hlediště a musí tak znovu vhazovat. Větší pozor bude nucen dávat John Gibson, puk padá na led kousek před jeho zraky.
     
    33:32
    Vše mohlo být jinak, když Ryan Getzlaf zamotal soupeře u mantinelu a nakonec vytvořil slibnou šanci pro Palmieriho. Druhý jmenovaný ale trefil jen Howardovy nachystané chrániče.
     
    32:54
    Kačerům se po chvilce podařili puk vyhodit alespoň do střední třetiny, jako by domácí od druhé inkasované branky úplně ztratili chuť útočit.
     
    32:24
    Činí se ale znovu Gibson, Nyquist se před něj protáhl úplně samotný, nakonec ale zakončoval pouze do připravené výstroje domácího ochránce klece.
     
    32:01
    Již ale rozehrávka domácích obránců, přestože lze vysledovat na hokejkách Anaheim Ducks nepřenosti. Ducks by potřebovali nějakou kontaktní akci pro lepší tempo.
     
    31:34
    Jsou to hosté, kdo se nyní častěji nachází před soupeřovou svatyní. Důkazem další zákrok Johna Gibsona, po jehož mávnutí lapačkou následuje komerční přestávka.
     
    30:57
    Hra přerušena ve středním pásmu, vhazovat by se mělo po postavená mimo hru na modré čáře, blíže kleci Johna Gibsona.
     
    30:37
    Většina další početní výhody Detroitu je minulostí, přesto ještě motanice kolem Gibsonovy klece a Tomáš Tatar skoro dorážel do poloviny odkryté klece.
     
    29:54
    Jeden z domácích hráčů zlomil hokejku, takže Ducks chvíli hráli vlastně jen ve třech mužích. Naštěstí pro Kačery z toho nebyla větší šance hostů.
     
    29:20
    Jakub Kindl předával puk směrem na útočníky, ale obrana Anaheimu se zavčas do celé akce vložila. Wings sice o pásmo přišli, brzy se tam ale vrátí.
     
    28:53
    Vyloučení opět na domácí straně, tentokráte sudí signalizuje trest za vysokou hokejku. Na dvě minuty musí jít nepříjemnou trestnou lavici vyzkoušet Jakob Silfverberg (ANA).
     
    28:23
    Hra se po druhé brance Detroitu trochu uklidna, Anaheim rozhodně nehýří takovou aktivitou jako doposud. To samozřejmě sedí celku z Východní konference.
    DACJUK - 0:2
     
    26:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Dlouho jsme dnes čekali na využitou přesilovku, protože rozhodčí posílají hráče na trestnou lavici opravdu pravidelně od začátku první třetiny. Až teď ale padl za některého z gólmanů úvodní přesilovkový gól. Docela hbitě se zadařilo Red Wings přesunout do útočné třetiny a přechytračit soupeře. A možná nikoho nepřekvapí, že také nyní byl zakončovatelem celé pohledné akce PAVEL DACJUK. Rozhodně se nejednalo o tvrdou ránu, ale o to přesnější zakončení ruského útočníka. Asistence: Justin Abdelkader, Niklas Kronwall.
     
    26:33
    Hned po komerční přestávce uvidíme další vyloučení. Domácí muž Patrick Maroon (ANA) dle soudu hlavního rozhodčího zápasu držel soupeře a musí jít sedět.
     
    26:13
    Palmierova střela z levého kruhu, kde zůstal domácí hokejista úplně nehlídán. Zdálo se, že kotouč trefil Howardovu masku, případně možná zazvonila branková konstrukce.
     
    25:52
    Výborné zapracovala obrana domácích, Helm se sice pokusil i zavezení kotouče do pásma, ale byla mu vystavena tvrdá zeď v podobě Lovejoye na modré čáře.
     
    24:58
    Aneheim ale ukazuje, že přestat útočit nehodlá ani za nevýhodného stavu. I když se teď Ducks dostává daleko hůře až před zařízení Jimmyho Howarda.
     
    24:32
    Hned nová práce pro Johna Gibsona, ten se teď musel vrhnout dále od brankoviště, aby zachytil do své lapačky odražený kotouč od zadního mantinelu.
    DACJUK - 0:1
     
    23:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nedáš a dostaneš. Zatímco v první třetině jsme na branky čekali při jakémkoliv počtu hráčů na ledě, teď se prosazuje jeden z týmů dokonce při hře pět na pět. Anaheim Ducks nevyužili přesilovou hru a soupeř je následně trestá odpovědí v podobě zahajovací trefy. Sotva se dostali hokejisté z Východní konference do útočné třetiny, už dostával kus černé gumy na hokejku PAVEL DACJUK. A technický hračička vyslal líbivou střelu do horní poloviny Gibsonovy svatyně, brankář Ducks neměl moc šancí na zachycení puku. Bez asistence.
     
    23:24
    Další dnešní přesilovka minulostí, teď ale jedna z největších šancí pro Anaheim utéct dovedení. Avšak gólman Wings byl opět proti.
     
    22:50
    Už ale práce pro Howarda, střela z pravého kruhu ještě někým tečována na brankovišti, jen těsně teď nebyl kus černé gumy protečován až do sítě.
     
    22:14
    Až teď celá pětice v černých dresech v útočné třetině, nahrávka střídá nahrávku, ale se střelami je to horší. Polovina trestu již pryč.
     
    21:35
    Domácí ale začínají přesilovku za vlastním brankářem, zatím se jim vůbec nedaří dostat za hranici útočného pásma a ohrozit Jimmyh Howarda.
     
    21:14
    Vylučovat se bude z hostující strany, pramení z toho nová početní výhoda pro Anaheim. Dvě minuty za hákování dostává detroitský Brendan Smith (DET), jeho tým se bude nucen opět bránit.
     
    21:02
    Nyquist si věřil na střelu z levé strany, Gibson ale všechno dobře pozoroval a počíhal si výborně na jeho hbitý pokus ještě hbitější lapačkou.
     
    20:30
    Hned se tlačili Kačeri do branky, Cogliano ale při souboji za brankou přišel o puk a dokonce byl ještě sražený u mantinelu, takže měl docela složitou pozici.
     
    20:13
    První buly ve druhé třetině tentokráte vyšlo domácím hokejká, začíná se prostřední část ve vyrovaném počtu mužů na ledové ploše.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 7

    Detroit Red Wings: 11
     
    Viděli jsme v první třetině hodně šancí i vyloučení, na prví branku si musíme ale počkat minimálně do dějství druhého. Oba brankáři doposud bezchybní, takže střelci ještě chvilku musejí hledat recept na nějaký gól. Anaheim s Detroitem zatím remizuje 0:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Už beží poslední minuta první třetiny, jsou to hosté, kdo bude mít jednu ze závěrečných příležitostí zahajovací části.
     
    18:35
    Cogliano v souboji o puk u mantinelu, ale neměl nikoho ze spoluhráčů na výpomoc. A tak rozehrávají kousek před první sirénou Red Wings.
     
    17:51
    Závěr domácí přesilovky ve vysokém tempu, ještě se v jejím úplném závěru dostali muži v černém trikotu před Howarda. Ale zaskočit už stejného brankáře nestačili.
     
    17:21
    Palmieri měl zablokovanou hokejku, takže se k lepší střele nedostal. Kačeři zatím sázejí v početní výhodě více na rychlé přihrávky než na četnost a přesnost střel.
     
    16:33
    Až teď se Detroitu podařilo vyhodit až do obranné třetiny Anaheim Ducks. Na bránění přesilovek soupeře jsou dnes očividně oba celky dobře připraveny.
     
    16:08
    Pořádná střela v podání Cogliana kousek za mezikružím, brankář soupeře domácích ale znovu připraven rychle přejít do rozkleku. Buly opět u stejné branky.
     
    15:52
    Před koncem první třetiny si přesilovku vyzkoušejí podruhé v zápase domácí muži. Na dvě minuty za podražení musí dejít pykat Niklas Kronwall (DET). Jeho tým čekají nepříjemné momenty.
     
    15:16
    Čísla pro Kačery ale toužili vylepšit Lindholm z Getzlafem, druhý jmenovaný ovšem při zakončení špatně trefil puk a moc problémů z toho pro hosty nebylo.
     
    14:51
    Střelecká převaha je jasně znát i ve statistikách, Anaheim prozatím vypálil na zařízení soupeře jen třikrát, zatímco Detroit čítá rovných devět pokusů. Wings se snaží střílet z každé pozice, hodně jim pomohla i druhá přesilovka.
     
    14:34
    John Gibson si připisuje po střele Ericssona zápěstím úspěšný zákrok v rozkleku. Zařizuje tak nové vhazování po jeho levé ruce, navíc i komerční přestávku.
     
    13:53
    Přesto si brankář Detroit Red Wings nemůže stěžovat na nedostatek práce, musel totiž krýt hodně nečekanou střelu kousek za pravým kruhem.
     
    13:18
    Hned Ducks myslí na útok, teď ale většina z nich zůstala zatažená až příliš vzadu na to, aby se mohli pokusit o ohrožení Howardovy svatyně.
     
    12:36
    Necelých deset vteřin do konce domácího vyloučení se Anaheim osvobozuje, ani teď neuvidíme branku při rozlišeném počtu hokejistů na ledě.
     
    12:06
    Více jako polovina početní výhody Křídel pryč, avšak tahle přesilovka je daleko pohlednější než ta předchozí. Hosté nadále v útoční periodě.
     
    11:25
    Tomáš Tatar už se ale postaral o pořádný rozruch před brankou, John Gibson musel na led zasahovat proti jeho pokusu i dorážce. Zatím ale domácí ochránce svatyně neinkasuje.
     
    10:56
    Hosté vyhráli vhazování před Gibsonem a rána jejich obránce prosvištěla kolem branky. Zařízení ale netrefila, přesto Wings zůstávají v pásmu.
     
    10:42
    Nová nepříjemnost pro domácí, již podruhé v první třetině se jeden z Kačerů bude muset odebrat do boxu trestoměřičů. Dvě minuty za vysokou hokejku dostává od hlavního rozhodčího zápasu Josh Manson (ANA).
     
    10:25
    Na tahu Detroit, jenže rozehrávka zpoza vlastní branky Red Wings asi nevyšla úplně podle představ.
     
    09:48
    Silfverberg se zjevil u mantinelu v souboji o kotouče se soupeřem a pak předel puk na modrou jednomu z obránců. Pecka z dálky ale skončila na betonech Howarda.
     
    09:26
    Následuje také první komerční přestávka, týmy mají šanci si oddechnout a my budeme za chvíli pokračovat.
     
    09:08
    Nyní si hosté dávali vleiký záležet na rozehrávce z obranného pásma, několik vteřin jim trvalo, než rozehráli puk dopředu a nechali rozjet útočníky na křídlech.
     
    08:07
    Teď už jsou hráči v bílém kompletní oficiálně, mohou zase začít myslet na hru dopředu. Tomáš Tatar si také okamžitě sjížděl na přihrávku před branku.
     
    07:35
    Další vyhození přes všechny čáry a tohle už by mohlo být pro Detroit úplně v pořádku. Zatím to nevypadá, že by přesilové hry měly rozhodovat dnešní klání.
     
    06:53
    Polovina přesilové hry Anaheimu je minulostí, domácí se ještě nepostarali o střelu na branku. A také Wings unikli ve vlastním oslabení, Fowler na poslední chvíli zastavoval rozjetého Abdelkadera.
     
    06:25
    Ani početní výhoda mužstva ve tmavé variantě dresů ale prozatím nevypadá nějak sehraně, teď zastavilo domácí tažení na branku vystrnadění svatyně z jejího základního postavení.
     
    05:58
    Početní výhodu si vyzkoušejí také Anaheim Ducks, vylučuje se totiž z řad jejich dnešního soupeře. Dvě minuty za podražení inkasuje Danny DeKeyser (DET).
     
    05:17
    Teď už jsou domácí v plném počtu hráčů na ledě a Red Wings nebudou na dnešní zahajovací přesilovku vzpomínat v nejlepším, nepřipsali si v ní žádnou dobrou šanci.
     
    04:19
    Dokonce z toho byly trable pro Detroit, Cogliano se ve vlastním oslabení řítil úplně sám na Howarda a nechybělo moc, abychom viděli úvodní gól zápasu.
     
    03:48
    Ani teď se hostující družině nedaří trvaleji rozevřít přesilovkový deštník a potrápit soupeře, Anaheim brání oslabení vzorně.
     
    03:18
    Domácí se ovšem hned v úvodu oslabení osvobozují a vyhazují alespoň do střední třetiny, Wings, hledají snadnou cestu zpátky do pásma.
     
    02:58
    Bude se poprvé v zápase vylučovat. Dvě minuty dostane domácí hokejista. Na trestnou lavici se podle soudu rozhodčího totiž musí za hákování odebrat Hampus Lindholm (ANA).
     
    02:47
    Další Gibsonův pohodový zákrok, Detroit si však alespoň získal nové vhazování před brankou soka.
     
    02:23
    John Gibson na puk sice viděl a měl před sebou čisto, přesto ho kus černé gumy pozlobil, jelikož se mu ještě odrazil od lapačky před branku a tam poskakoval. Gólman Kačerů jej stačil zkrotit.
     
    02:07
    Na puk si mohl sáhnout také Gibson, ani pro něj se nejednalo o nikterak složitou a náročnou práci.
     
    01:55
    Ducks nadále aktivnější, ale rána od modré čáry sotva doletěla k brance. Jde znát, že jsme teprve na samotném začátku utkání a mančafty se teprve oťukávají.
     
    01:22
    Getzalf v souboji o kotouč u mantinelu, dokonce se mu podařilo pryž na chvíli získat. Pak už se ale znovu ujali pryže hosté a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    01:00
    Jimmy Howard má úvodní zákrok duelu, i když se jednalo o vskutku snadnou práci pro brankáře v bíločerveném.
     
    00:54
    Hra přerušena ve středním pásmu, vhazovat se bude blíže k brance Detroit Red Wings.
     
    00:32
    Stejná útočná trojice v bílých dresech znovu v pokusu dostat se až k brance, ale na první střelu utkání si ještě musíme nějakou chvíli počkat.
     
    00:14
    Na prvním vhazování zápasu si lépe nechali dařit hosté, Pavel Dacjuk získal puk pro Red Wings a pokusil se okamžitě nahodit dopředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson – Lovejoy, Fowler, Beauchemin, Lindholm, Manson, Brewer – Palmieri, Getzlaf, Maroon – Perry, Kesler, Etem – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Jackman, Thompson, Smith-Pelly

    Detroit Red Wings: Howard – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Kindl, Marčenko, Smith – Pulkkinen, Zetterberg, Abdelkader – Helm, Dacjuk, Tatar – Weiss, Sheahan, Nyquist – Jurčo, Glendening, Miller.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (DET) (24 + 20)
    Tomáš Jurčo (DET) (2 + 12)
    Petr Mrázek (DET) (nastoupil do dvaceti utkání)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se utkaly na úplném začátku letošní sezóny, Detroit Red Wings přivítali doma Anaheim Ducks a Kačeři zvítězili 3:2 v základní hrací době.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat souboj dvou týmů z opačných konferencí. Anaheim Ducks nadále drží druhou nejlepší pozici na západě, i nadále se tak projevuje stálost dobré formy Kačerů v základní části. Anaheim oba dva poslední zápasy vyhrál, minule jeho tažení odnesli Edmonton Oilers, které Kaliforňané porazili poměrem 2:1.

    Detroit Red Wings by také letos na jaře rádi do vyřazovacích bojů, ale tabulka Východní konference je podle očekávání našlapaná. Červenobílí postávají na celkové šesté příčce východu, konkrétně Detroit ztrácí pouhý bodík na páté Pittsburgh Penguins. Už po dnešku tak vše může být úplně jinak. Naposledy zažili Wings pěknou divočinu, když porazili Dallas Stars na jejich ledě 7:6 v prodloužení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 50. Cogliano (Lindholm, Silfverberg), 52. Etem (Stoner), 53. Beauchemin (Getzlaf, Palmieri), rozh. náj. Silfverberg – 24. Dacjuk, 27. Dacjuk (Abdelkader, Kronwall), 57. Sheahan (Nyquist, Kronwall)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Pavel Dacjuk (DET)
    1:0   Corey Perry (ANA)
    2. série:
    1:1   Gustav Nyquist (DET)
    2:1   Jakob Silfverberg (ANA)
    3. série:
    2:1   Tomáš Tatar (DET)


    Anaheim Ducks: Gibson – Lovejoy, Fowler, Beauchemin, Lindholm, Manson, Brewer – Palmieri, Getzlaf, Maroon – Perry, Kesler, Etem – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Jackman, Thompson, Smith-Pelly
    Detroit Red Wings: Howard – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Kindl, Marčenko, Smith – Pulkkinen, Cleary, Abdelkader – Helm, Dacjuk, Tatar – Weiss, Sheahan, Nyquist – Jurčo, Glendening, Miller

    Rozhodčí: Peel, Charron – Murchison, Sharrers

    Diváci: 17 174
    bahis siteleri