New Jersey – Arizona 3:0 (kon.) | Anaheim – Detroit 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Anaheim Ducks
4:3 (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0)
Detroit Red Wings
Úterý 24.02.2015, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jakob SILFVERBERG - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks.
    Autorem vítězné branky je JAKOB SILFVERBERG.
     
    64:51
    Ryan Getzlaf (ANA) ještě musí na trestnou lavici, vyhodil totiž kotouč mimo hrací plochu a jsou z toho dvě minuty za zdržování hry.
    SHEAHAN - 3:3
     
    56:09
    Detroit právě vstřelil branku!
    Překvapení jako blesk z čistého nebe. Vše vypadalo naprosto v pořádku pro Anaheim, jenže z ničeho nic se uvolnili v útočné periodě dva hráči v bílém trikotu a na kostce v hale opět září vyrovnané skóre. Gustav Nyquist vymyslel parádní přihrávku, na kterou si sjel do prostoru na pravém kruhu RILEY SHEAHAN. Měl před sebou polovinu odkrytého zařízení a John Gibson už se za žádnou cenu nestihl přesunout ke své levé tyčce. Asistence : Gustav Nyquist, Niklas Kronwall.
    BEAUCHEMIN - 3:2
     
    52:57
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Obrat je na světě, hala v Kalifornii povykuje radostí. Jen několik málo minut stačilo domácím Kačerům k tomu, aby obrátili dlouho nepeříznivý vývoj ve svůj prospěch. Ještě několik chvil zpátky prohrávali Ducks o dvě branky, teď jsou jako na koni. Ze zmatku kolem klece Jimmyho Howarda nejlépe vytěžil FRANCOIS BEAUCHEMIN, jehož zakončení možná trochu překvapivě zaplachtilo až do sítě. Akvita se domácím nyní opravdu vyplácí. Asistence: Ryan Getzlaf, Kyle Palmieri.
     
    51:27
    Ve stejném čase si Detroit Red Wings vybírají oddechový čas.
    ETEM - 2:2
     
    51:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jasná ukázka toho, jak se vyplatí střelecká aktivita. Zatímco celé dvě předchozí třetiny Ducks skoro nepálili na Howardovu klec, ve třetí periodě se pořádně činí. A hned je to znát na výsledku, máme vyronáno po dvou gólech ve druhé polovině závěrečné části. Dva hokejisté v bílém trikotu nebyli dostatečně důrazní u vlastní branky a nechali proniknout až do zakončení hráče jménem EMERSON ETEM. Ten dostrkal touš za brankovou čáru jen těsně, ale přeci jen se jednalo o ragulérní gól. Najednou je Kačerů plný led. Asistence: Clayton Stoner.
    COGLIANO - 1:2
     
    49:17
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Až ve třetí třetině se domácí družina poprvé trefuje, obrana Detroitu teď zůstala na chvíli jako úplně zamrazená. Základem úspěchu celé akce byla první střela z dálky, která trefila Jimmyho Howarda do horní poloviny těla. Brankář Detroit Red Wings vyrazil puk pouze před sebe, tam už stál připraven na nové zakončení ANDREW COGLIANO. Jmenovaný hokejista rozradostnil tribuny, uvidíme napínavý závěr základní hrací doby. Asistence: Hampus Lindholm, Jakob Silfverberg.
     
    43:35
    Hodně nepříjemný zásah hokejkou do Perryho obličeje, tohle jsou jasné dvě minuty. Přesilovka domácích přichází ve chvíli, kdy jde dvě minuty za vysokou hůl odpykat hostující muž Brendan Smith (DET).
     
    42:08
    Nyquist se řítil po levé straně a našel u druhé tyčky úplně volného Weisse. Jenže John Gibson se blýskl parádním přesunem a ještě lepším zásahem lapačkou, zachránil svůj tým.
     
    28:53
    Vyloučení opět na domácí straně, tentokráte sudí signalizuje trest za vysokou hokejku. Na dvě minuty musí jít nepříjemnou trestnou lavici vyzkoušet Jakob Silfverberg (ANA).
    DACJUK - 0:2
     
    26:50
    Detroit právě vstřelil branku!
    Dlouho jsme dnes čekali na využitou přesilovku, protože rozhodčí posílají hráče na trestnou lavici opravdu pravidelně od začátku první třetiny. Až teď ale padl za některého z gólmanů úvodní přesilovkový gól. Docela hbitě se zadařilo Red Wings přesunout do útočné třetiny a přechytračit soupeře. A možná nikoho nepřekvapí, že také nyní byl zakončovatelem celé pohledné akce PAVEL DACJUK. Rozhodně se nejednalo o tvrdou ránu, ale o to přesnější zakončení ruského útočníka. Asistence: Justin Abdelkader, Niklas Kronwall.
     
    26:33
    Hned po komerční přestávce uvidíme další vyloučení. Domácí muž Patrick Maroon (ANA) dle soudu hlavního rozhodčího zápasu držel soupeře a musí jít sedět.
     
    26:13
    Palmierova střela z levého kruhu, kde zůstal domácí hokejista úplně nehlídán. Zdálo se, že kotouč trefil Howardovu masku, případně možná zazvonila branková konstrukce.
    DACJUK - 0:1
     
    23:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nedáš a dostaneš. Zatímco v první třetině jsme na branky čekali při jakémkoliv počtu hráčů na ledě, teď se prosazuje jeden z týmů dokonce při hře pět na pět. Anaheim Ducks nevyužili přesilovou hru a soupeř je následně trestá odpovědí v podobě zahajovací trefy. Sotva se dostali hokejisté z Východní konference do útočné třetiny, už dostával kus černé gumy na hokejku PAVEL DACJUK. A technický hračička vyslal líbivou střelu do horní poloviny Gibsonovy svatyně, brankář Ducks neměl moc šancí na zachycení puku. Bez asistence.
     
    21:14
    Vylučovat se bude z hostující strany, pramení z toho nová početní výhoda pro Anaheim. Dvě minuty za hákování dostává detroitský Brendan Smith (DET), jeho tým se bude nucen opět bránit.
     
    15:52
    Před koncem první třetiny si přesilovku vyzkoušejí podruhé v zápase domácí muži. Na dvě minuty za podražení musí dejít pykat Niklas Kronwall (DET). Jeho tým čekají nepříjemné momenty.
     
    11:25
    Tomáš Tatar už se ale postaral o pořádný rozruch před brankou, John Gibson musel na led zasahovat proti jeho pokusu i dorážce. Zatím ale domácí ochránce svatyně neinkasuje.
     
    10:42
    Nová nepříjemnost pro domácí, již podruhé v první třetině se jeden z Kačerů bude muset odebrat do boxu trestoměřičů. Dvě minuty za vysokou hokejku dostává od hlavního rozhodčího zápasu Josh Manson (ANA).
     
    06:53
    Polovina přesilové hry Anaheimu je minulostí, domácí se ještě nepostarali o střelu na branku. A také Wings unikli ve vlastním oslabení, Fowler na poslední chvíli zastavoval rozjetého Abdelkadera.
     
    05:58
    Početní výhodu si vyzkoušejí také Anaheim Ducks, vylučuje se totiž z řad jejich dnešního soupeře. Dvě minuty za podražení inkasuje Danny DeKeyser (DET).
     
    04:19
    Dokonce z toho byly trable pro Detroit, Cogliano se ve vlastním oslabení řítil úplně sám na Howarda a nechybělo moc, abychom viděli úvodní gól zápasu.
     
    02:58
    Bude se poprvé v zápase vylučovat. Dvě minuty dostane domácí hokejista. Na trestnou lavici se podle soudu rozhodčího totiž musí za hákování odebrat Hampus Lindholm (ANA).

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 50. Cogliano (Lindholm, Silfverberg), 52. Etem (Stoner), 53. Beauchemin (Getzlaf, Palmieri), rozh. náj. Silfverberg – 24. Dacjuk, 27. Dacjuk (Abdelkader, Kronwall), 57. Sheahan (Nyquist, Kronwall)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Pavel Dacjuk (DET)
    1:0   Corey Perry (ANA)
    2. série:
    1:1   Gustav Nyquist (DET)
    2:1   Jakob Silfverberg (ANA)
    3. série:
    2:1   Tomáš Tatar (DET)


    Anaheim Ducks: Gibson – Lovejoy, Fowler, Beauchemin, Lindholm, Manson, Brewer – Palmieri, Getzlaf, Maroon – Perry, Kesler, Etem – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Jackman, Thompson, Smith-Pelly
    Detroit Red Wings: Howard – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Kindl, Marčenko, Smith – Pulkkinen, Cleary, Abdelkader – Helm, Dacjuk, Tatar – Weiss, Sheahan, Nyquist – Jurčo, Glendening, Miller

    Rozhodčí: Peel, Charron – Murchison, Sharrers

    Diváci: 17 174
    bahis siteleri