Česko – Austrálie 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Austrálie
Úterý 03.03.2015, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásné úterý! Litoměřická Kalich Arena dnes hostí první ze dvou zápasů ženské reprezentace do 15 let proti exotickému soupeři – A-týmu Austrálie! Odvetný souboj je na programu ve čtvrtek.
     
    Australanky tráví právě v Litoměřicích sůvj přípravný kemp jako zastávku cestou na mistrovství světa do španělské Jacy. Jde o šampionát Divize II B, tedy páté světové skupiny.

    V Česku odehrají celkem tři zápasy, ten první už mají za sebou. Včera se vydaly do Litvínova k utkání s místním ženským týmem, který vyhrál 5:2. Domácí hokejistky nehrály v kompletním složení, chyběla jim třeba nejproduktivnější hráčka soutěže Klára Chmelová, ale zato jim vydatně pomohly posily z Kladna – o čtyři góly se totiž postarala Michaela Jančová.

    „Věděly jsme, že to nebude žádná sranda. Měly toho dost secvičeného a většina z nich byla i dobře bruslařsky vybavená. Ale v některých momentech jim chyběla taková jistota na hokejce a trochu hokejovost. Právě v tom si myslím, že jsme je přehrály,“ říká v rozhovoru pro web HOKEJ.CZ litvínovská brankářka Kateřina Zechovská.

    „Za sebe můžu říct, že mě Australanky mile překvapily. A minimálně jejich první gólmanka chytala celkem slušně,“ dodává účastnice dvou juniorských šampionátů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Austrálie právě vstřelila branku!
    No tak to je pro nás pořádný šok, Australanky se hned po 24 sekundách ujímají vedení! A nutno říct, že s obrovským příspěním štěstí. České brankářce prošlo za záda nahození SHARNITY CROMPTONOVÉ – 0:1. Asistence: Kelly Harrisová, Kath Mconieová.
     
    01:58
    Teď už se české hokejistky usazují v útočném pásmu a po icingu vybojovaly vhazování před brankářkou Coonanovou.
     
    02:38
    Náš tým střídal, přesto se živelně dostal do pásma. Dýcková hledala před brankou volnou Mlýnkovou, ta ale nezpracovala kotouč ideálně.
     
    03:17
    Ze střední vzdálenosti to teď zkusila Kristýna Kaltounková. Její puk byl ale zblokován chrániči bránící protihráčky.
     
    04:18
    Autorka první branky Cromptonová vypíchla našemu týmu kotouč a ujela s ním dopředu. Spoluhráčky jí ale střídaly, takže australská akce vyzněla do ztracena.
     
    04:53
    Na druhou stranu se vydala Nikola Dýcková. Z levé strany natáhla ke střele, kterou zlikvidovala Michelle Coonanová.
     
    05:23
    Rotace naší druhé formace vede k první přesilovce zápasu. Tiffany Venningová (AUS) si jde odpykat menší trest za nedovolené bránění.
     
    06:02
    Natálie Mlýnková se tlačila po dorážce, o chvíli později čekala před brankou na teč. Ani jednou neuspěla.
     
    06:27
    A teď poslala Mlýnková nenápadnou střelu z otočky do tyčky nicnetušící australské brankářky!
     
    06:59
    Naše soupeřky se dokázaly osvobodit a kvalitním forčekingem nám zkomplikovat i práci při rozehrávce další akce.
     
    07:26
    Austrálie je kompletní. První minuta přesilovky byla z naší strany dobrá, v té druhé už se nám nepodařilo udržet v pásmu.
     
    07:58
    Kapitánka Magda Erbenová se na chvíli převtělila v útočnici a vydala se mezi dvě soupeřky, načež vypálila směr brána. Coonanová zasahuje lapačkou.
     
    08:39
    Mlýnková po krásném výjezdu zpoza brány nabídla puk dozadu Kláře Jandušíkové, jejíž střela byla zblokována. Český tým od začátku jednoznačně tvoří hru a zdá se být jen otázkou času, kdy přijdou gólové šance.
     
    09:56
    Pořádnou vervu teď dala do svého průniku vytáhlá Veronika Lorencová. Kotouč ale skončil po australské teči v ochranné síti a autorka střely na ledě.
     
    10:57
    Po dlouhé době si připisuje zákrok Karolína Juřicová, kterou otestovala Andrea Limová přízemní střelou z levé strany. Nadějný protiútok dvou na jednu pak skončil ofsajdem Kristýny Kaltounkové.
     
    11:47
    Zakázané uvolnění české reprezentace. V posledních desítkách vteřin se nám příliš nedaří dostat do tempa.
     
    12:35
    Kotouč do útoku znovu zatáhla Magda Erbenová a když viděla, že má místo, tak se vydala do zakončení. Střelu mezi betony si ale Coonanová pohlídala!
     
    13:14
    První formace českého týmu zatlačila na soupeře, dobrou pozici měla i dorážející Sabina Matoušková.
     
    13:38
    A nyní si na ztečované nahození počíhala Laura Lerchová. Dvakrát, třikrát, čtyřikrát se snažila vyšťourat puk, ale brankářka ho už měla ve své moci.
     
    14:05
    Do chumlu před brankou poslala puk Klára Jandušíková a po změně směru zamířil do boční konstrukce.
     
    15:02
    Martina Exnerová nabídla puk v přečíslení Sáře Čajanové. Ta chvilku se střelou váhala, nakonec vyprášila chránič clonící protivnice.
     
    15:48
    Bez ustání se hraje v pásmu Australanek. Gólmanka Coonanová nyní zkontrolovala nahození Erbenové od modré čáry.
     
    16:41
    Nepovedené australské vyhození sebrala na modré čáře Karolína Hornická. Udělala pár rychlých temp dopředu a rozhodla se zacílit na bližší tyčku, tam ale čekala Coonanová s lapačkou.
     
    17:11
    Škoda! Natálii Mlýnkové kotouč před brankovištěm ujel z hokejky, potom se k dorážce do prázdné branky dostala Laura Lerchová. Australanky ale na poslední chvíli zachránila obránkyně!
     
    17:33
    A gólem nekončí ani parádní výjezd Kristýny Kaltounkové zpoza brány. Coonanová zastavila puk na čáře.
     
    17:33
    Je z toho aspoň přesilovka. Taylor Botterilová (AUS) si odpočine na dvě minuty za podražení.
     
    18:21
    Početní výhoda je ovšem minulostí, český tým se dopustil útočného faulu. Martina Exnerová (CZE) si vyslechla menší trest za nedovolené bránění.
     
    18:48
    České obránkyně přispěchaly k Courtney Pooleové, která už už natahovala ke střele. O chvíli později jsme se provinili icingem.
     
    18:54
    Kotouč skončil kdesi na střídačkách, rozhodčí po chvíli váhání nařídili vhazování v našem pásmu.
     
    19:24
    Zajímavé manévry nakonec Kaltounkové nepřinesly štěstí, Australanky dokázaly české čtveřici kotouč vypíchnout.
     
    19:59
    Andrea Limová se před Juřicovou dostala ke střele i dorážce, ale ta zamířila vedle české tyče. Větší šanci měla v poslední sekundě Shona Greenová, její kličku ale brankářka Havlíčkova Brodu zlikvidovala!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Stav by měl být v litoměřické Kalich Areně po úvodních dvaceti minutách zcela opačný, ale holt se naše holky budou muset rvát dál – a ještě víc. Po 24 sekundách inkasovaly nešťastný gól, ovšem ve zbytku třetiny měly jasnou herní i střeleckou převahu. Určitě se ještě budou chtít víc tlačit do brankoviště, což je jim vlastní. Dokážeme skóre otočit? A jak rychle?

    Druhá třetina začne přibližně v 18:44.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Juřicová (Bláhová) – Erbenová "C", Škrdlová, Jandušíková, Pejšová, Šmajdová, Hrdinová – Dýcková, Hornická, Matoušková – Kaltounková, Mlýnková, Lerchová – Čajanová, Exnerová, Lorencová. Trenér: Rudolf Valla.

    Austrálie: Coonanová (Phillisová) – Harveyová, Carsonová, Cockerellová, Newmarková, Pooleová, Venningová, Ayrisová – Reynoldsová, Giblinová, Harrisová, Mconieová, Greenová "C", Mooreová, Botterilová, Limová, Parkynová, Tihemaová, Hocuttová, Cromptonová. Trenér: Lee Brown.

    Rozhodčí: Koblischke – Votrubec, Ševic.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    České hokejistky hrají v plném počtu, pomohlo jim i zakázané uvolnění soupeřek hned po úvodním buly.
     
    21:48
    Nyní se nám ovšem nedařilo projít přes útočnou modrou čáru. Na druhé straně pálila Natalie Ayrisová, ale trefila jen zadní mantinel.
     
    22:14
    Na vyloučení je to 2:2, což znamená, že do čtyř jde český národní tým. Laura Lerchová (CZE) si odpyká menší trest za faul kolenem.
     
    22:28
    Poměrně slušně pálila z pravé strany Cromptonová. Juřicová si nemohla dovolit kotouč vyrazit, neboť před ní číhala další soupeřka, a naše gólmanka svůj úkol zvládla.
     
    23:02
    Na soupeřky jsme teď trochu zatlačili a obránkyně nic moc neřešila, poslala puk na zakázané uvolnění. Juřicová hlasitě burcuje své spoluhráčky přes celý led.
     
    23:33
    Australanky se dlouho nemohly vymotat zpoza brány. Když se jim to povedlo, dostaly se tam znovu.
     
    23:58
    Nakonec šel puk na neobsazenou Andreu Limovou. Ta to naštěstí možná až tolik nečekala a kotouč nedokázala zpracovat.
     
    24:29
    Český tým je kompletní a hned mu chyběly centimetry k vyrovnání! Veronika Lorencová vystřelila po zemi a z mého úhlu bylo krásně vidět, jak puk propadl gólmance mezi betony. Na záda ale padla včas a zabránila pohromě.
     
    25:20
    Z pravého kruhu vyprášila hruď Coonanové drobná Sára Čajanová, během střídání si vzala puk Magda Erbenová. Bylo to ale s ofsajdem.
     
    25:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně! Trvalo to dlouho, ale teď už si můžou holky radostně zavýskat radostí. Nebylo potřeba nic složitého – puk převzala v nestřeleckém úhlu SABINA MATOUŠKOVÁ a poslala ho bekhendem na branku. Jejím spoluhráčkám za moment vyletěly ruce nahoru, neboť tentokrát už kotouč projel Coonanové až z brankovou čáru. Máme vyrovnáno – 1:1! Asistence: Magdalena Erbenová.
     
    26:09
    Hra se teď trochu otevřela, bohužel to ale znamená oslabení národního týmu. Adéla Škrdlová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    26:49
    Skvěle to teď provedla Natálka Mlýnková. V oslabení vzala kotouč, málem prchla do sóla, ale aspoň ušetřila čas s pukem na hokejce. Nakonec na sebe natáhla faul.
     
    27:05
    Kate Tihemaová (AUS) – 2 minuty za držení protihráčky.
     
    27:13
    Jenže po pár sekundách jdeme do tří. Karilína Hrdinová (CZE) si vyslechla menší trest za nedovolené bránění.
     
    27:50
    Neskutečné kousky jako z klobouku kouzelníka Pokustóna vytáhla Karolína Hornická. Obalamutila několik soupeřek a ještě natahovala ke střele, která šla sice mimo, ale o chvíli později byla faulována.
     
    27:57
    Stephanie Newmarková (AUS) – 2 minuty za hákování.
     
    28:59
    Na ledě je teď pochopitelně strašně moc místa. České obránkyně v poslední chvíli zastavily unikající Ayrisovou, na druhé straně nebezpečně střílela Matoušková.
     
    29:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady, aktivnější český tým se před polovinou zápasu po zásluze ujímá vedení! Tři tresty už vypršely a právě nám odstartovala přesilovka, když z předbrankového prostoru střílela Matoušková. Gólmanka vyrazila její pokus před sebe na hokejku NIKOLY DÝCKOVÉ, která měla před prázdnou svatyní snadný úkol – 2:1! Asistence: Sabina Matoušková, Magdalena Erbenová.
     
    29:21
    Česká reprezentace podle plánu střídá gólmanky, Karolínu Juřicovou nahrazuje Kristýna Bláhová.
     
    30:14
    Děvčata teď ukazují obrovskou chuť, což nám přináší další početní výhodu. Kelly Harrisová (AUS) – 2 minuty za sekání.
     
    31:18
    Několikrát jsme i s pukem mířili do brankoviště. Tam ale bylo příliš husto, a tak brankářka Coonanová neměla až tak složitou práci, hodně toho vyřešila její obrana.
     
    32:34
    Austrálie hraje v plném počtu. Přesilovku jsme tentokrát nevyužili, i když pohyb nám určitě nescházel.
     
    33:24
    Dvojici tvrdých pokusů vyslaly Australanky, ale oba dokázaly zblokovat Hrdnová s Pejšovou.
     
    33:47
    A když už přece jenom na českou branku puk prošel, Kristýna Bláhová si ho pohlídala a střelu vytěsnila do bezpečí.
     
    34:04
    Nyní musela Bláhová zastavit puk pod lapačkou, mohl za to odraz od české brusle. Naštěstí situaci nedojížděla žádná z Australanek, které se do brankoviště příliš netlačí.
     
    34:35
    Jako by mě ale slyšela Hocuttová, která před Bláhovou čekala na teč. Ta se jí i povedla, ale česká brankářka výtečně zasahuje.
     
    35:14
    Hlavní rozhodčí odvolává zakázané uvolnění své čárové kolegyně, bylo to s tečí. Australanky teď hrají asi nejlíp z celého dosavadního průběhu, máme s nimi problémy.
     
    35:47
    Tohle jsme dneska už několikrát viděli. Magda Erbenová překonala modrou čáru a z rychlé jízdy střílela, jenže puk zastavil chránič protihráčky. Potom ještě z pravé strany dobře pálila Sára Čajanová.
     
    36:11
    Dobrý postřeh předvedla Kristýna Bláhová. Australská kapitánka by totiž u puku bývala dřív než naše obránkyně, tak gólmanka pomohla vyjetím daleko z branky.
     
    36:47
    Hlavní rozhodčí přerušil hru pravděpodobně kvůli sevření kotouče Shony Greenové, v tom případě to ale měl být menší trest. Tak nevím, jak to myslel.
     
    36:57
    Vzápětí už odpískal australský faul a dostáváme k dispozici další početní výhodu. Sharnita Cromptonová (AUS) – 2 minuty za podražení.
     
    37:33
    Střela či nabídka Lorencové šla mimo branku a Australanky se osvobozují.
     
    37:52
    Kelly Harrisová dokonce nebezpečně otestovala pozornost Bláhové, která musela puk vytáhnout do rohu.
     
    38:06
    A máme tady 51 sekund dvojnásobné přesilovky pro český tým! Tracy Hocuttová (AUS) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    38:47
    Hornická nabídla puk Dýckové, její střela o kousek minula druhou tyčku!
     
    39:09
    Ani pokračující tlak na branku nevede ke gólu. Austrálie už je ve čtyřech.
     
    39:30
    Jako vždy důrazně a neústupně se rvala na straně brankoviště Natálka Mlýnková. Coonanová však u tyčky místo nenechala.
     
    39:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tenhle šatňák jsme moc potřebovali! Česká patnáctka podruhé využívá přesilovou hru a její nápor končí třetí brankou. Střela Jandušíkové se mezi kruhy odrazila od clonících hráček a vzala ho právě NATÁLIE MLÝNKOVÁ. Brankářka neměla o situaci dobrý přehled a když proti ní zlínská bojovnice vyjela, nestihla se přesunout a Mlýnková to měla snadné – 3:1! Asistence: Kristýna Kaltounková, Klára Jandušíková.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už to vypadá mnohem líp! Druhá část nabídla podívanou s větším počtem okének na obou stranách, česká kvalita se ale zcela po zásluze promítla do gólového stavu. O vyrovnání se postarala Sabina Matoušková a přesilovkové trefy Dýckové s Mlýnkovou otočily skóre v náš prospěch. Věřme, že účet ještě o něco naroste!

    Třetí třetina začne přibližně v 19:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Třetinu zahajujeme velkou aktivitou, která vede k další početní výhodě. Shona Greenová (AUS) je vyloučena za podražení.
     
    40:59
    Ke Kristýně Kaltounkové se před brankovištěm odrazil zbloudilý puk a naše útočnice ho zasmečovala ze vzduchu. Coonanová ho vytěsnila centimetry vedle tyčky!
     
    42:05
    Nyní posílala kotouč do ohně Čajanová. Brankářka musela rychle vykopnout beton, protože hned za ní číhala připravená Lorencová.
     
    42:52
    Australanky hrají v plném počtu, ale český tlak pokračuje. Střelecky při chuti je dneska Magda Erbenová, jejíž střelu na bližší tyčku jen tak tak vytáhla Coonanová lapačkou.
     
    43:45
    Stále se hraje před australskou brankou. Naše soupeřky jsou sevřené v těsném pětiúhelníku a daří se jim zblokovat spoustu českých pokusů.
     
    44:18
    A nezadařilo se nám ani ze dvou přihrávek před brankoviště, vždy se tam rychlejí zorientovala soupeřka.
     
    44:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pojď sem, kam jdeš... Na párek! Tohle byla v podání NATÁLIE MLÝNKOVÉ parádní akce. Nabrala obrovskou rychlost, z několika soupeřek si udělala kužele a kličkou do bekhendu obelstila i bezmocnou gólmanku Coonanovou. Vedeme 4:1! Asistence: Daniela Pejšová.
     
    45:24
    Ovšem přichází komplikace v podobě oslabení. U hrazení přibrousila Vivien Šmajdová (CZE) a nemohlo z toho být nic než menší trest za hru tělem.
     
    45:53
    Pozor, celkem minutu a 31 sekund se budeme muset bránit ve třech. Magda Erbenová (CZE) pyká za vražení na hrazení.
     
    46:23
    Zatím z toho byly nepřesné střely, bráníme se výborně.
     
    46:46
    Čárová rozhodčí nechala bez povšimnutí jeden ofsajd, ale druhý už odpískat musela. Australanky jako by v téhle výhodné situaci trochu svázala tíha okamžiku.
     
    47:28
    Pejšová už je zpátky na ledě a český tým hraje ve čtyřech. Navíc znovu posílá puk přes všechny čáry.
     
    47:58
    Teď už je australská přesilovka definitivně minulostí – holky ji zvládly ubránit perfektně! Navíc se dopředu vydala Kristýna Kaltounková, který na sebe natáhla hákování Courtney Pooleové (AUS).
     
    48:42
    Střela Šmajdové neprošla před branku, kde čekaly tři její kamarádky. Austrálie vyhazuje.
     
    49:15
    První útok se hodně vehementně tlačil do brankoviště, ale Coonanová schovala puk do lapačky.
     
    49:29
    Střela Mlýnkové hned po buly byla zblokována, o chvíli později tečuje Kaltounkové kotouč těsně vedle branky.
     
    50:08
    A teď Kaltounková odjíždí z ledu se sklopenou hlavou, při dorážce jí totiž v gólové pozici kotouč ujel. Austrálie je kompletní.
     
    50:45
    Naše reprezentace pokračuje v drtivé ofenzívě. Gól už mohly dát Lorencová nebo Erbenová, ale puk se ne a ne dostat za brankovou čáru! Coonanová neví, kde jí hlava stojí.
     
    51:00
    Až teď se Austrálie osvobozuje. Náš recept je jasný – tlačit se do branky, jak to jenom jde.
     
    51:26
    Ani tentokrát neměla Coonanová kotouč úplně pod kontrolou a Dýcková se ho pokoušela vyšťourat. Brankářka však nakonec souboj vyhrála.
     
    51:57
    Hlavní sudí se Australankám očividně stydí udělit další tresty. Jedna z nich použila svou hokejku jako pletací jehlici a zahákla ji za ruku Pejšové, ovšem hra pokračuje.
     
    52:34
    Teď už je přerušeno, může za to ofsajd české patnáctky.
     
    52:59
    A hned vzápětí následuje těsné zakázané uvolnění našeho týmu.
     
    53:15
    Situaci jedné proti jedné zvládla australské obránkyně, teď už se ale naše hokejistky usazují v pásmu.
     
    53:46
    Do protiútoku se vydala nejnebezpečnější hráčka Austrálie Cromptonová. Střílela dobře, po ledě do protipohybu Bláhové, ale ta puk přece jenom vytáhla nad!
     
    54:15
    Vzápětí následuje další zakázané uvolnění svěřenkyň trenéra Rudolfa Vally.
     
    54:49
    Českým nadějím se teď nepovedla rozehrávka, trochu se hledají. Ale stačí jedna akce a hned to zase půjde.
     
    55:11
    Mohl to být třeba průnik Daniely Pejšové, která občas vystrkuje útočné růžky. Na Coonanovou si teď nepřišla.
     
    56:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neúnavná práce na brankovišti se vyplatila, skóre nabírá zase o něco lepší podoby. Střelu Pejšové ještě Lerchová nedorazila do branky, zastavil ji skvělý zákrok Coonanové. KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ už ale uspěla a je to 5:1! Asistence: Laura Lerchová, Daniela Pejšová.
     
    57:26
    Češky by rády přidaly další gól, teč Martiny Exnerové těsně míjí australskou tyčku.
     
    58:07
    Ale zdá se, že zápas dohrajeme ve čtyřech. Karolína Hrdinová (CZE) je vyloučena za držení protihráčky.
     
    58:49
    Tak ne, je tady další dlouhé oslabení tři na pět. Kristýna Kaltounková (CZE) je vyloučena za podražení, musíme podstoupit ještě jednu těžkou zkoušku.
     
    58:58
    Bláhová si ale nechce svůj čistý účet nechat pokazit, tváří v tvář zlikvidovala šanci Tihemaové.
     
    59:23
    A také ránu Cromptonové udržela jindřichohradecká gólmanka ve výstroji,
     
    59:23
    Australanky to zkoušejí ve zvýhodněné přesilovce šest na tři – bez brankářky!
     
    59:47
    Ale skvělá Bláhová chytá další dvě nebezpečné střely. Výborně!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Konec! Můžu prozradit, že manažer českého týmu Martin Mašek před zápasem tipoval vítězství o čtyři branky, a vyšlo mu to! České hokejistky do 15 let sice po 24 sekundách smolně prohrávaly, ale svou herní převahu dokázali přetavit v obrat a jednoznačné vítězství 5:1. Dva góly zaznamenala Natálie Mlýnková.
     
    Ode mě je to pro dnešek z litoměřické Kalich Areny všechno. Další bitva ženské patnáctky proti A-týmu Austrálie nás čeká ve čtvrtek znovu od 18 hodin, teď už vám přeji pohodový zbytek večera! (20:04:32)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 26. Matoušková (Erbenová), 30. Dýcková (Matoušková, Erbenová), 40. Mlýnková (Kaltounková, Jandušíková), 45. Mlýnková (Pejšová), 57. Kaltounková (Lerchová, Pejšová) – 1. Cromptonová (Harrisová, Mconieová)


    Česko: Juřicová (30. Bláhová) – Erbenová "C", Škrdlová, Jandušíková, Pejšová, Šmajdová, Hrdinová – Dýcková, Hornická, Matoušková – Kaltounková, Mlýnková, Lerchová – Čajanová, Exnerová, Lorencová. Trenér: Rudolf Valla.
    Austrálie: Coonanová (Phillisová) – Harveyová, Carsonová, Cockerellová, Newmarková, Pooleová, Venningová, Ayrisová – Reynoldsová, Giblinová, Harrisová, Mconieová, Greenová "C", Mooreová, Botterilová, Limová, Parkynová, Tihemaová, Hocuttová, Cromptonová. Trenér: Lee Brown.

    Rozhodčí: Koblischke – Votrubec, Ševic.
    bahis siteleri