Varnsdorf – Ostrava 1:3 (kon.) | Příbram – Plzeň 3:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Jablonec – Dukla Praha 3:1 (kon.) | Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
Znojmo – Slovácko 5:0 (kon.) | Táborsko – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | Teplice – Slavia 0:2 (kon.)
Třinec – Hr. Králové 3:1 (kon.)
konec
FK Třinec
3:1 (0:0)
FC Hradec Králové
Čtvrtek 16.04.2015, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť! Dnes můžete na našem serveru kromě finále hokejového play-off sledovat také další kolo Juniorské ligy. Soutěž fotbalistů do 21 let má na programu své kompletní 30. kolo a do hry se zapojí všech dvacet mužstev. V tomto přenosu se podrobně zaměříme na utkání mezi týmy FK Fotbal Třinec a FC Hradec Králové. Půjde o souboj celků z druhé poloviny juniorského pořadí.

    Třinečtí vstupovali do jarní části z poslední příčky, ale ve druhé půlce sezony se svěřencům trenéra Papugy daří o něco lépe, už čtyřikrát zvítězili a posunuli se dopředu. Hradec Králové zahájil jaro pěti duely bez porážky, naposled však hráči kouče Frimmela vyšli dvakrát v řadě bodově naprázdno. V Třinci se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu, bojovat ale budou proti rozjetým Slezanům. Výkop je naplánován na 17:00 na stadionu Rudolfa Labaje. Pokud tam nebudete, ale zajímá vás průběh a výsledek zápasu, potom je pro vás tento online přenos jako stvořený. Jste k jeho sledování srdečně zváni!
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    18. místo, 23 bodů, skóre 29:58


    Třinečtí zahajovali jarní polovinu ročníku na posledním místě, jenže omlazený kádr překvapil, dokázal na jaře už čtyřikrát zvítězit a posunout se před Táborsko s Varnsdorfem. Slezané sice nejdříve prohráli v Teplicích, pak ovšem doma zdolali Jablonec. Tři body pak získali ještě na hřišti Bohemians a zvítězili také v doposud posledních dvou zápasech, kdy doma zdolali Znojmo a překvapivě odvezli vítězství ze Slovácka. Před posledním Varnsdorfem má Třinec k dobru čtyři body, sedmnácté Znojmo a devatenácté Táborsko dělí od Třince po jednom bodu.

    POSLEDNÍ UTKÁNÍ TŘINCE

    29. kolo, neděle 12. dubna, Kunovice:
    1. FC Slovácko vs. FK Fotbal Třinec 0:1 (0:0)
    Branka: 76. Martynek (pen.).

    Sestava Třince z utkání proti Slovácku: Rohel – Velner (63. Bujok), Samiec (90. Pustka), Minařík, Kalfas, Ferenc, Sporysz (43. Gomola), Králíček, Krejčí, Martynek, Gavlák (82. Kučera). Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Brych – Bujok, Melecký Pustka, Gomola, Kučera.

    HRÁČSKÝ KÁDR

    Třinecký kádr je velmi mladý a pravidelně nastupuje například fotbalista ročníku 1998, Martin Samiec. Dále ho doplňuje plejáda o rok starších hráčů. Mezi zkušenější hráče patří Slovák Peter Kučera nebo vytáhlý útočník Tomasz Gomola. Juniorům často pomáhají hráči z A mužstva, mezi něž patří brankář Pavel Rohel, Marek Gajdošík nebo Tomáš Matoušek. Naposled naskočil za juniorku také nejlepší střelec A mužstva Tomáš Gavlák, vracející se po vleklém zranění.
     
    FC HRADEC KRÁLOVÉ
    11. místo, 38 bodů, skóre 44:61


    Východočeši skončili v premiérovém ročníku čtvrtí, vloni zase čtrnáctí. V aktuální sezoně to vypadá na umístění někde mezi těmito příčkami. Závěr podzimu, až na poslední dvě kola, Hradci Králové hrubě nevyšel, jaro ovšem rozjeli ve velkém stylu. V pěti úvodních zápasech neprohráli, porazili Teplice, Jablonec, Táborsko a Bohemians. Následovala však jednoznačná porážka na hřišti pražské Sparty a v dosud posledním zápase domácí ztráta s Příbramí. V tabulce dýchají Královéhradeckým na záda junioři Liberce a Bohemians.

    POSLEDNÍ UTKÁNÍ HRADCE KRÁLOVÉ

    29. kolo, pondělí 13. dubna, Hradec Králové:
    FC Hradec Králové vs. 1. FK Příbram 1:2 (1:0)
    Branky: 25. Tito – 73. Moulis, 79. Laňka.

    Sestava Hradce Králové z utkání proti Příbrami: Kuciak – D. Drozd, Tito, O. Kraják, Zorvan (83. Kopřiva), P. Drozd, Vobejda, L. Kraják (63. Langr), Schwarz, Zezula, Kayamba (73. Heger). Trenér: Milan Frimmel.
    Náhradníci: Jehlička – Heger, Kopřiva, Lacina, Ptáček, Langr, Pago.

    HRÁČSKÝ KÁDR

    Výraznou osobností hradeckého juniorského mužstva je útočník Matěj Káva, který v minulé sezoně v dresu Liberce dvakrát okusil atmosféru utkání SYNOT ligy. V letošním ročníku tedy bojuje na východě Čech. Za juniorský celek Hradce Králové nastupuje často věkem ještě dorostenec, osmnáctiletý David Novák. V několika utkáních podpořili mladé Východočechy rovněž někteří hráči A mužstva jako Hynek Prokeš či brankář Martin Kuciak. V utkání proti Příbrami vstřelil nádherný gól Španěl Tito, zimní hradecká posila z Rakouska. Uvidíme, kdo nastoupí v Třinci. Zajímavým prvkem v týmu je další zahraniční hráč, Joel Ngandu Kayamba z Konga.
     
    STATISTIKY A ZAJÍMAVOSTI

    Třinecké střelce nenajdeme na čelních příčkách pořadí juniorských kanonýrů, ale jsou hned čtyři, kteří stačili nastřílet již čtyři branky. Jsou jimi hráči A mužtsva Marek Gajdošík s Tomášem Matouškem, dále potom Tomasz Gomola a Dawid Martynek. Královéhradecký Adam Kopřiva je se šesti zásahy o něco výše. Po čtyřech zásazích mají na kontě níže zmínění Matěj Káva s Hynkem Prokešem, který dříve působil i v A mužstvu Třince.

    Pořadí střelců

    1. Daniel Černý (PLZ) – 20 gólů
    2. Jakub Šašinka (OVA) – 18
    3. Chukwudi Chukwuma (TEP) – 16
    37. Adam Kopřiva (HRK) – 6
    67. Matěj Káva, Hynek Prokeš (oba HRK), Marek Gajdošík, Tomasz Gomola, Tomáš Matoušek, Dawid Martynek (všichni TRI) – 4

    Královéhradecký brankář Radim Jehlička má na svém kontě čtyři vychytané nuly, po jednom čistém kontě mají také Adam Ordelt se Slovákem Martinem Kuciakem. V třinecké brance se nejčastěji střídá Pavel Rohel se dvěma nulami a Lukáš Brych s jedním čistým kontem.

    Pořadí brankářů

    1. Hidajet Hankić (MBL) – 11 nul
    2. Vojtěch Vorel (SPA) – 10
    3. Jakub Šiman (PLZ) – 9
    6. Radim Jehlička (HKR) – 4
    17. Pavel Rohel (TRI) – 2
    30. Lukáš Brych (TRI), Adam Ordelt, Martin Kuciak (HRK) – 1

    Přes dvě jarní vítězství jsou Třinečtí v tabulce domácích zápasů stále na posledním místě se třinácti body. Hradec Králové patří v utkáních na cizích hřištích k průměrným týmům a právě třináct bodů jej řadí na dvanáctou pozici.

    Hráčem 22. kola se na konci února stal královéhradecký David Novák. Osmnáctiletý záložník tehdy prožil skvělý debut v Juniorské lize a hattrickem na půdě Varnsdorfu vystřelil Hradci Králové vítězství 4:3. Nikdo z Třineckých se tímto titulem v letošní sezoně zatím pochlubit nemůže.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Obě mužstva spolu v historii odehrála tři vzájemné zápasy. V minulé sezoně se v obou utkáních kuriózně zrodila remíza 2:2. Podzimní duel v aktuálním ročníku už na domácí půdě zvládli lépe Východočeši, když už po poločase vedli o dvě branky, a nakonec dotáhli utkání k výhře 3:1. Nepatrným favoritem bude Hradec Králové také dnes.

    21. kolo, pondělí 25. listopadu 2013, Třinec:
    FK Fotbal Třinec vs. FC Hradec Králové 2:2 (1:0)
    Branky: 41. Trajkovski, 79. Machala – 61. Pago, 73. Langr.
    Diváci: 50.

    41. kolo, čtvrtek 5. června 2014, Hradec Králové:
    FC Hradec Králové vs. FK Fotbal Třinec 2:2 (1:2)
    Branky: 37. Krčál, 74. Vyšehrad – 31. Voves, 33. Velner.
    Diváci: 70.

    12. kolo, 29. září 2014, Hradec Králové:
    FC Hradec Králové vs. FK Fotbal Třinec 3:1 (2:0)
    Branky: 30. a 90. Černý, 6. Šultes – 57. Martynek.
    Diváci: 120.

    STADION

    Do Třince snad definitivně konečně dorazilo jaro, a tak mohou junioři na trávník stadionu Rudolfa Labaje. Zatím hráli v jarní části třinečtí junioři pouze na umělé trávě, dnes by tomu mělo být poprvé jinak.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi juniorskými týmy Třince a Hradce Králové, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Brych – Kalfas, Minařík, Krejčí (C), Ferenc – Čelůstka – Malíř, Kučera, Martynek, Králíček – Gavlák. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Orawski – Melecký, Gajdošík, Gomola, Zimka, Bujok, Pustka.

    FC Hradec Králové: Jehlička – O. Kraják, Zezula, P. Drozd, D. Drozd – Vobejda (C) – Kayamba, Schwarz, Zorvan, Heger – Langr. Trenér: Milan Frimmel.
    Náhradníci: Ordelt – Lacina, Ptáček, L. Kraják, Pago.

    Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Radim Duda, Jaroslav Mikeska.
     
    Třinečtí udělali v sestavě oproti vítěznému duelu na Slovácku několik změn. Trenér Papuga vystřídal brankáře a proti Hradci Králové začne mezi třemi tyčemi Lukáš Brych. Náhradním brankářem dnes bude mladík Jiří Orawski, zkušený Pavel Rohel do hry nezasáhne. Do základní jedenáctky přibyli dva členové A mužstva Pavel Malíř a Marek Čelůstka. Nově je v základní sestavě rovněž Slovák Peter Kučera. Na lavičce začne další hráč širšího kádru třineckého A mužstva, Slovák Marek Gajdošík. Oproti Slovácku je novým mužem mezi náhradníky další slovenský útočník Pavol Zimka. V Kunovicích proti Slovácku nastoupili také Michal Velner s Martinem Samiecem, ti se ale dneska nepředstaví.
     
    Královéhradečtí také prostřídali brankáře a od první minuty dnes bude chytat Radim Jehlička. Slovenský gólman Martin Kuciak do Třince vůbec nepřijel, druhým brankářem je Adam Ordelt. Kádr Východočechů zůstal kromě této proměny brankářů stejný jako v posledním utkání s Příbramí. Vojtěch Heger nahradil v základní jedenáctce Španěla Tita z A mužstva, který dnes schází. Trenér Frimmel poslal do úvodní sestavy Lukáše Krajáka namísto Marka Langra.
     
    Do začátku utkání zbývá necelých patnáct minut. Na tribuně stadionu Rudolfa Labaje je zatím 19 diváků. Počasí je dnes pro fotbalové příznivce ideální, ale velkou většinu bude asi více zajímat čtvrté finále hokejového play-off mezi Litvínovem a třineckými Oceláři. Toto utkání koliduje s Juniorskou ligou.
     
    Fotbalisté již nastupují na trávník. Domácí budou hrát v bílých dresech a červených trenýrkách, Hradec Králové zvolil černou barvu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop provedli domácí junioři, ale o míč přišli a čelili prvnímu útoku Hradce Králové. Zorvan se však s balonem dostal za pomezní čáru.
     
    2
    Ferenc zastavil pronikajícího Schwarze, ale při odkopu nastřelil pouze Králíčka. Míč se odrazil do vápna, kde musel nepříjemnou situaci řešit odkopem do zámezí Minařík.
     
    3
    První rohový kop hostů si vzal na starost Schwarz, ve vápně hlavou kraloval Čelůstka. Ke Schwarzovi se ale míč vrátil, poslal jej zpět do ohně a D. Drozd nechal hlavičkou z bezprostřední blízkosti vyniknout Brycha!
     
    4
    Brychův výkop od brány sklepl Gavlák spoluhráčům, ti však ve středu hřiště míč ztratili. Centr O. Krajáka zvládla odvrátit třinecká obrana.
     
    5
    Útok Hradce Králové po pravé straně stále trvá. Hosté se dostali ke vhazování, pak je o míč obral Ferenc a bojuje s Kayambou.
     
    6
    Hradec Králové je zatím určitě lepším mužstvem a tlačí Třinecké před jejich šestnáctku. Hegera na levé straně odstavil od míče Kalfas.
     
    7
    Zdálo se, že gólman Jehlička má všechno při centru Malíře vše pod kontrolou, jenže k překvapení všech se míč snesl na břevno královéhradecké branky.
     
    8
    Králíček předal míč Gavlákovi, který se zapojil do kombinace s Kučerou. Nakonec Třinec o balon přišel a po pravé straně se do úniku pustil Kayamba. Centr konžského záložníka odhlavičkoval Kalfas jen k Zorvanovi, jenž střílel vedle.
     
    9
    Jehlička vyboxoval centr z pravé strany na Gavláka a jeho defenziva si poradila s ošemetnou situací i po třinecké vhazování. Malou domů se prezentoval P. Drozd.
     
    10
    Králíček zatáhl balon po levém křídle, pak o něj ale přišel. Kayamba okamžitě oslovil Schwarze, jehož přechod do útočné fáze zabrzdil za cenu faulu Čelůstka.
     
    11
    Schwarzovu průnikovou přihrávku na Kayambu zastavil v pádu Ferenc, další nahrávka zastihla konžského záložníka v ofsajdu.
     
    12
    Kučera kombinoval s Kalfasem, který potom třineckou akci načas přibrzdil nepřesnou přihrávkou. Malířův následný centr sebral bez potíží Jehlička.
     
    13
    Malíř přehazoval P. Drozda obloučkem do běhu Gavlákovi. Slovenský útočník však s touto variantou nepočítal, a tak měl k míči nejblíže Jehlička.
     
    14
    Heger ve vápně uvolnil Langra, ten bojoval s kapitánem Třince Krejčím a získal pro Hradec Králové roh. Ten rozehraje nejspíš znovu Schwarz.
     
    15
    Rohový kop Třinečtí odvrátili, ale Východočechů se úplně nezbavili. Kayamba vrátil míč před branku, jenomže D. Drozd hlavičkoval hodně nepřesně.
     
    16
    Kalfas vhodil autové vhazování na Malíře, který o míč v souboji s Hegerem přišel. Po chvilce budou vhazovat hosté, jmenovitě D. Drozd.
     
    17
    Kalfas u rohového praporku ostrým zákrokem poslal k zemi Langra. Královéhradecký záložník se zásahem tělo na tělo nepočítal, sudí Vojkovský ale nepískal faul.
     
    18
    Gavláka ubránil P. Drozd, Třineckým to zatím v rozehrávce hodně skřípe. Hradec Králové je lepším mužstvem, přestože má Třinec v sestavě spoustu hráčů A mužstva.
     
    19
    Martynek v souboji s hostujícími obránci vybojoval druhé autové vhazování v krátkém časovém sledu. Kalfas vhodil a opět hraje s Martynkem.
     
    20
    V Třinci zatím sledujeme fotbal od šestnáctky k šestnáctce, občas tento trend přeruší hosté. Zorvan si však počínal nepřesně a míč se od něj odrazil k Brychovi.
     
    21
    Brych s rozehrávkou hodně otálel, a tak byl napadán Langrem. Odkopl míč dopředu na Gavláka, jenž ale v souboji s obránci znovu neuspěl.
     
    22
    Kučera sklepl míč doprava na Malíře a ten po chvilce poslal míč do pokutového území. O. Kraják centr hlavou odvrátil.
     
    23
    Třinečtí rychle rozjeli útok z levého křídla, Ferenc přiklepl balon na středovou osu Králíčkovi, který střílel z první těsně vedle! Třinec zahodil svou první velkou šanci.
     
    24
    Kayamba se Zorvanem umě zakombinovali na pravé straně a poslali míč na Schwarze. Toho ve vyložené příležitosti zablokoval Minařík, Langr později docílil gólu z ofsajdu.
     
    25
    V posledních momentech zajímavých situací před oběma brankami utěšeně přibývá. Malířův centr našel Králíčka, kterého před branku nepustil Zezula.
     
    26
    Kayamba znovu prošel po pravé straně a poslal balon před bránu. Kalfas na poslední chvíli odvrátil míč před D. Drozdem na rohový kop.
     
    27
    Schwarzův rohový kop dolétl k Brychovi, jenž balon vyboxoval na Malíře. Zkušený záložník se pokoušel oslovit volného Králíčka, ten však na balon nedosáhl.
     
    28
    Kučera uvolnil před šestnáctkou Martynka, kterého zastavil Schwarz. Hosté přešli do rychlého protiútoku, Zorvana nepustil ke střele Čelůstka.
     
    29
    Minařík si tělem odstavil nabíhajícího Schwarze a pro dlouhý balon si proto mohl dojít Brych. Na druhé straně byl po sklepnutí od Gavláka Malířův centr krátký.
     
    30
    Jehlička stáhl ze vzduchu další Malířův centr a rychle vykopával na útočníky. Dvojice domácích stoperů si poradila s Langrem a balon se dokutálel k Brychovi.
     
    31
    Kalfas vhodil míč na Gavláka, který se ve vápně rval s P. Drozdem. Vybojoval alespoň rohový kop, jenž si bere na starosti Malíř.
     
    32
    Hradec Králové roh Třince v pohodě ubránil, jeho přechod do útoku zastavil razantním odkopem Ferenc. Po výkopu Jehličky získal míč domácí Čelůstka.
     
    33
    Kayambovi při souboji s Ferencem utekl míč od nohy a k úniku se dostal Martynek. Jeho první centr zablokoval Zezula, podruhé byl hodně nepřesný.
     
    34
    Hegerův průnik po levé straně domácí zastavili, Schwarze pak před branku nepustil Kalfas. Hostující záložník upadl a marně žádal penaltu.
     
    35
    Rozhodčí Vojkovský zkontroloval stav Schwarze, který je v pořádku a pokračuje. Zorvan mezitím uprostřed hřiště fauloval Kalfase.
     
    36
    Gavlák v souboji s P. Drozdem prodloužil balon na Králíčka, jenže k míči měl blíže Jehlička. Gavlák s P. Drozdem se po ostrém souboji poškrábali na hlavě, ale pokračují ve hře.
     
    37
    Po chybě Martynka fauloval Schwarze v souboji dvou šestek Peter Kučera (TRI). Schwarz doprovodil svůj pád výkřikem, sudí Vojkovský nakonec udělil Kučerovi žlutou kartu.
     
    38
    Po delší odmlce se pokračuje ve hře a Hradec Králové jde do útoku. Hra se po úvodním náporu Východočechů vyrovnala.
     
    39
    Hradec Králové zabrzdil útok Třince po levé straně za cenu faulu. Domácí se dostávají k zajímavé standardní situaci, kterou rozehraje Ferenc.
     
    40
    Ferencův přetažený centr mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Minařík. Míč zasáhl v těžké pozici a hlavičkoval jen mimo branku.
     
    41
    Vobejda přesným centrem nalezl za Kalfasem schovaného Hegerovi. Ten vracel míč před branku, jenomže hru zastavil zdvižený praporek pomezního.
     
    42
    Malíř zablokoval Zorvanův pokus zpoza pokutového území. Menší nápor Hradce Králové však pokračuje. Kalfas si v dalším souboji s Hegerem poradil hlavou.
     
    43
    Malířův centr zprava byl na Gavláka příliš dlouhý. Hra se pak přenesla zpět k Brychovi a následně doprostřed hřiště. Tam Zorvan fauloval Kučeru.
     
    44
    Ferenc pronikl po levé straně, pak ale o míč v důrazném souboji s obránci přišel Králíček. Následně se balonu ujal znovu Ferenc a po chvilce byl faulován.
     
    45
    Martynek rozehrál standardní situaci přesně do pokutového území, kde se zjevil volný Čelůstka. Ve skluzu ovšem zakončoval pouze vedle.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    V Třinci máme za sebou první poločas docela vyrovnaného fotbalu. Utkání začalo trochu překvapivě náporem Hradce Králové a už ve třetí minutě se hosté mohli radovat z vedení. Schwarz dostal nadvakrát balon před branku, jenže D. Drozd hlavičkoval jen na Brycha. Postupem času se hra vyrovnala a do šancí se několikrát protlačili i domácí. Po sklepnutí od Ference pálil Králíček jen těsně vedle.

    Hned z protiútoku následovala velká možnost Hradce Králové. Schwarze zablokoval ve vyložené příležitosti Minařík, Langr pak dosáhl gólu z ofsajdu. Za minutu se před bránu probíjel Králíček, ale neuspěl. Dobrou šanci měl ještě na konci poločasu Čelůstka, ve skluzu ovšem zakončoval pouze mimo. Třinečtí dnes hrají s podporou mnoha hráčů A mužstva, stav však zůstává bezbrankový.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí třikrát vystřídali. Do druhého poločasu vyběhli Pavol Zimka, Marek Gajdošík a Tomasz Gomola. Ze hry byli staženi Marek Čelůstka, Pavel Malíř a Tomáš Gavlák.
     
    46
    Hradec Králové střídal pouze jednou. Ze hry odešel Vojtěch Heger a nahradil ho David Lacina.
     
    47
    Minařík odvrátil centr hostů jen ke Schwarzovi, který střílel zpoza šestnáctky jen do rukavic Brycha. Ten výkopem oslovuje Gomolu.
     
    48
    Martynek uhlídal před novým mužem Lacinou cestu míče za čáru. Brychův odkop míří znovu na vytáhlého Gomolu, který se pere s obránci.
     
    49
    Po faulu Dawida Martynka (TRI) se ještě pokračovalo ve hře a hosté dostali výhodu. Po přerušení dostal Martynek za faul na Zorvana žlutou kartu.
     
    49
    Ponechaná výhoda skončila dalším hrubým faulem domácích. Jan Krejčí (TRI) zezadu sestřelil Schwarze a obdržel vzápětí další žlutou kartu.
     
    50
    Zorvan rozehrál standardní situaci přiklepnutím na Vobejdu, který si míč musel ještě připravit ke střele a z obrovské dálky střílel jen vedle.
     
    51
    Gomola v dalším ostrém souboji zasáhl Lacinu. Královéhradecké obránce zatím souboje s Gomolou pořádně bolí.
     
    52
    A je tu třetí žlutá karta pro domácí ve druhé půli. Tomasz Gomola (TRI) i v dalším vzdušném souboji trefil tentokráte Zorvana loktem a obdržel žlutou kartu.
     
    53
    Gomola přihrál na levé straně pod sebe na Ference, který centroval na Zimku. Před ním srazil míč gólman Jehlička, dostal se až za šestnáctku a pak raději odkopl.
     
    54
    Lacina střílel z nadějné pozice po sklepnutí od Kayamby jen těsně nad branku. Hosté pak vystřídali. Odešel Petr Schwarz, na hřišti je nový Lukáš Kraják.
     
    55
    Langrův centr stáhl ze vzduchu v pohodě Brych. Další akce Hradce Králové už ale zaváněla gólem! Centr Laciny propadl ke Kayambovi, jehož střelu z bezprostřední blízkosti srazili domácí se štěstím na roh!
     
    56
    Rohový kop rozehrál střídající L. Kraják a situace před Brychem byla znovu hodně ošemetná. Třinečtí vše zvládli a balon odkopli dopředu.
     
    57
    Minařík si po odkopu královéhradeckých obránců poradil s rychlým Kayambou a zahrál malou domů Brychovi.
     
    58
    Gomola v pokutovém území vybojoval míč pro Martynka, tomu však odskočil od nohy. Pak třinecký útočník fauloval Vobejdu a bylo po akci.
     
    59
    Martynek u pomezní čáry znovu jen fauloval Lacinu a vzhledem k tomu, že má žlutou kartu, by si měl dávat pozor. Třinec ale brzy získal balon zpět.
     
    60
    Gajdošík prostrkával míč na Gomolu, toho zastavili za cenu autového vhazování hosté. Třineckým se rozehrávka nepovedla a byli vytlačeni na polovinu hřiště.
     
    61
    Před Kayambou byl dříve Brych a odvrátil nebezpečí. Hradec Králové zaútočil opět po pravé straně, Martynek opět fauloval Lacinu.
     
    62
    L. Kraják rozehrál přímý kop nákopem na D. Drozda, kterého nejprve ubránil Kalfas. Podruhé už zastavili D. Drozda až těsně před bránou.
     
    63
    Ferenc zakončil svou individuální akci po levé straně natažením míče na střed a střelou do P. Drozda. Martynek centroval později z levé strany nepřesně.
     
    64
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Po chybě domácího brankáře se hosté ujímají vedení! Vobejdova přihrávka na útočníky byla příliš dlouhá, Ferenc pouštěl míč na Brycha, který však nepochopitelně nezasáhl rukou! Brychovi proskočil míč pod nohama a LUKÁŠ KRAJÁK i přes Brychovu snahu faulovat zakončil do prázdné brány – 0:1!
     
    65
    Ferenc měl na levé straně balon na dlouhou nohu a chtěl alespoň nastřelit O. Krajáka. To se mu nepovedlo a od branky rozehrává Jehlička.
     
    66
    Lacina prošel po pravé straně, jenže si míč ukopl až do zámezí. Třinecký útok po pravé straně potom zastavil svým faulem na Zimku D. Drozd.
     
    67
    Kučera s Ferencem nalezli ve středu Gajdošíka. Slovenský záložník se protlačil na hranici šestnáctky, ale pak balon neprostrčil na Gomolu.
     
    68
    Minařík našel dlouhým nákopem Gomolu, který přihrál pod sebe Králíčkovi. Ten si netroufl na střelu, balon ztratil a Jehlička míč odkopl do zámezí.
     
    69
    Do konce utkání zbývá přes dvacet minut a Hradec Králové útočí po pravé straně. Zatím si vedení kontroluje s přehledem.
     
    70
    Krejčí si v souboji s Langrem pomohl přistrčením, sudí Vojkovský faul nepískal. K míči se dostal Minařík a hosté se provinili nedovoleným zákrokem na jeho osobu.
     
    71
    Minařík nejprve obehrál L. Krajáka, pak ovšem ztratil míč Kalfas. L. Kraják následně pronikl do šestnáctky, kde jeho akci skluzem na rohový kop zastavil Zimka.
     
    72
    Hosté potřetí v zápase střídají. Ze hry byl stažen Filip Zorvan a na jeho místo nastoupil Matěj Ptáček. Střídali také domácí a Davida Králíčka nahradil Tomáš Pustka.
     
    73
    Rohový kop Kayamby odhlavičkoval Minařík, jenomže tlak Hradce Králové pokračuje. Východočeši obléhají pokutové území Třince.
     
    74
    Třinečtí začínají spěchat, ale rychle přicházejí o míče. Hru teď trochu uklidnil Brych, vytáhl si balon ze šestnáctky a vykopává.
     
    75
    Marek Langr (HKR) byl zachycen v ofsajdu, ale zbytečně vystřelil mimo branku do reklamních panelů. Za tuto zbytečnost obdržel žlutou kartu.
     
    76
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí vyrovnávají! Gomola vyhrál souboj s hostujícími obránci na hranici pokutového území. K balonu se dostal MAREK GAJDOŠÍK, udělal si prostor ke střele a přízemní střelou se trefil přesně k tyči! Jehlička nemohl nic vidět – 1:1!
     
    77
    Jakub Kalfas (TRI) na pravé straně zastavil Kayambu ostrým faulem a je dalším hráčem, potrestaným žlutou kartou. Po rozehrávce přímého kopu střílel L. Kraják vedle.
     
    78
    Martynkova přihrávka na Gajdošíka neprošla, Martynek tak pokračoval v bojích o míč. Na pomezní čáře potom pouze fauloval O. Krajáka.
     
    79
    Třinec se dostal pod menší tlak Hradce Králové, Pustka odkopl jen do zámezí. Východočeši pokračují v útoku po levém křídle.
     
    80
    Tlak Východočechů pokračuje! Kayamba se prodral do vápna a přihrával na střelu Ptáčkovi! Jeho pokus ve skluzu vyrazil reflexivně Brych, dorážku L. Krajáka zablokovali obránci!
     
    81
    Ferenc rozehrál autové vhazování na Gomolu, ale sudí Vojkovský hru přerušil. Na hřišti totiž byly v té době dva balony.
     
    82
    Gajdošík se s míčem tlačil do pokutového území a zezadu byl faulován O. Krajákem. Standardní situaci ze slibné pozice rozehraje Martynek.
     
    83
    Martynkova střela nevypadala zrovna nadějně, nakonec však míč skončil jen těsně vedle pravé tyče branky. Na druhé straně napravil chybičku Krejčího odkopem Brych.
     
    84
    O. Kraják nakopával míč z poloviny na své spoluhráče, Krejčí odehrál hlavou pouze na roh. Toho se chopil Kayamba, domácí ubránili.
     
    85
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po dalším vyhraném souboji Gomoly se domácí dostávají do vedení! Gomola prodloužil hlavou výkop od brankáře Brycha a MAREK GAJDOŠÍK postupoval sám na branku! Přehodil padajícího gólmana a utíkal slavit – 2:1!
     
    86
    Gajdošík srazil u pomezní čáry k zemi Ptáčka, ale faul odpískán nebyl. Mezitím se na střídačce Třince chystá další střídání.
     
    87
    Zahraje si ještě také Radovan Melecký, který na hřišti pro poslední minuty vystřídal Dawida Martynka. Do konce utkání zbývá s nastavením okolo pěti minut.
     
    88
    Melecký nejprve vyhrál hlavičkový souboj, pak se zařadil na levou zálohu. Nyní sprintuje po lajně do dalšího souboje s obránci.
     
    89
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí odskakují do dvoubrankového vedení a zdá se, že je rozhodnuto! Zimka vyslal do úniku po pravé straně Gomolu. Ten využil děravé obrany hostů, kteří už vsadili vše na jednu kartu, a poslal míč na MARKA GAJDOŠÍKA, jenž doklepl balon do sítě a dovršil hattrick – 3:1!
     
    90
    Hradec Králové měl utkání dobře rozjeté, ale závěrečná čtvrthodina se mu vůbec nepovedla. V poslední minutě rozehrává Brych.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Druhá půle už byla mnohem zajímavější než ta první. Možná to bylo způsobeno mnoha střídáními, do druhého poločasu vběhli hned čtyři noví hráči. Po deseti minutách propadl centr Laciny ke Kayambovi, jehož střelu ještě domácí se štěstím tečovali na roh. Potom ovšem gólman Brych podcenil lehký balon, mířící do jeho šestnáctky, míč mu proskotačil pod nohama a L. Kraják poslal votroky střelou do prázdné branky do vedení. Dlouho se pak nic velkého na hřišti nedělo, nepočítáme-li množství faulů zejména na straně Třince.

    Čtrnáct minut před koncem se prosadili také domácí. Gajdošík si za pokutovým územím našel odražený balon a poslal jej přesně k tyči. Královéhradečtí reagovali náporem, rychle chtěli náskok zpět. Ptáčkovu střelu zastavil skvělým zákrokem Brych, dorážku L. Krajáka už zajistili obránci. Pět minut před koncem Třinec otočil stav. Gomola prodloužil hlavou na Gajdošíka, který tváří v tvář Jehličkovi hostujícího gólmana přehodil. Třetí výhru v řadě stvrdili domácí minutu před koncem pohlednou akcí po pravé straně. Gomola měl spoustu prostoru a přihrávkou před odkrytou bránu vybídl Gajdošíka k hattricku. Slovenský záložník neodmítl, a tak Třinec pokračuje ve vítězné sérii. Votroci naproti tomu prohráli potřetí v řadě.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za vaši přízeň.
     
    Třinec dnes sice zvítězil, v tabulce ovšem zůstává na 18. místě, alespoň se ale bodově dotáhl na pražskou Duklu. Hradec Králové se propadl na 12. pozici za Liberec. Ve 31. kole se obě mužstva představí již v pondělí 20. dubna. Třinec nastoupí od 15:00 na horké půdě Mladé Boleslavi, Hradec Králové v tu samou dobu bude hostit Slovácko.

    Pro dnešek je to ode mě z Třince všechno. Loučím se s vámi a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního dne. U dalších přenosů se těším, na počtenou! (20:37:10)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 76. Gajdošík, 85. Gajdošík, 89. Gajdošík – 64. L. Kraják

    Karty:   37. Kučera (TRI), 49. Martynek (TRI), 49. Krejčí (TRI), 52. Gomola (TRI), 77. Kalfas (TRI) – 75. Langr (HKR)


    FK Třinec: Brych – Kalfas, Minařík, Krejčí (C), Ferenc – Čelůstka (46. Zimka) – Malíř (46. Gajdošík), Kučera, Martynek (87. Melecký), Králíček (72. Pustka) – Gavlák (46. Gomola). Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Orawski – Melecký, Gajdošík, Gomola, Zimka, Bujok, Pustka.

    FC Hradec Králové: Jehlička – O. Kraják, Zezula, P. Drozd, D. Drozd – Vobejda (C) – Kayamba, Schwarz (54. L. Kraják), Zorvan (72. Ptáček), Heger (46. Lacina) – Langr. Trenér: Milan Frimmel.
    Náhradníci: Ordelt – Lacina, Ptáček, L. Kraják, Pago.

    Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Radim Duda, Jaroslav Mikeska

    Diváci: 45
    bahis siteleri