Švýcarsko – Německo 1:0 (kon.) | Rusko – Dánsko 5:2 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 1:2 (po pr.)
Slovensko – Norsko 2:3 (kon.) | Švédsko – Kanada 4:6 (kon.)
konec
Švédsko
4:6 (3:0, 1:3, 0:3)
Kanada
Středa 06.05.2015, 20:15 • O2 Aréna, Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Staffan Kronwall nahrál do velmi dobré šance na Louiho Erikssona, jehož pokus ale Mike Smith dokázal vyrazit svou helmou nad branku!
     
    58:38
    Švédsko to znovu zkusí bez brankáře!
    Tyler SEGUIN - 4:6

    Tyler SEGUIN - 4:6

     
    58:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Anders Nilsson zrovna opustil brankoviště a Kanada se dočkala zřejmě rozhodující branky, když TYLER SEGUIN dopravil kotouč do prázdné klece Švédska a 110 sekund před koncem základní hrací doby získal pro svůj tým dvoubrankové vedení! Asistence: Ryan O'Reilly.
    Tyler ENNIS - 4:5

    Tyler ENNIS - 4:5

     
    53:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanada jde poprvé v dnešním zápase do vedení! Taylor Hall nahrál na TYLERA ENNISE, který prudkou střelou zápěstím propálil Nilssona a dal na 5:4 pro Kanadu! Nyní tak dopředu bude muset aktivně švédský národní tým. Asistence: Taylor Hall a Jason Spezza.
     
    52:03
    Petter Granberg (SWE) dostává dvě minuty za hákování, po komerční přestávce tak bude hrát Kanada první přesilovou hru v dnešním zápase.
    Patrick WIERCIOCH - 4:4

    Patrick WIERCIOCH - 4:4

     
    50:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno, je to 4:4! Sidney Crosby odvedl velice dobrou práci v útočném pásmu, když za brankou vybojoval puk, který poté poslal do mezikruží na hůl PATRICKA WIERCIOCHA, jenž prostřelil Nilssona! Asistence: Jordan Eberle a Sidney Crosby.
     
    48:27
    Příležitost i na druhé straně, kde se zjevil Filip Forsberg, ale i Mike Smith nyní prokázal dobrou připravenost a jeho střelu zneškodnil!
     
    48:00
    Další velká šance Toffoliho! Tentokráte mu do ní nahrál Ennis, útočník Los Angeles pálil z první sám před Nilssonem, který ale puk vyrazil do bezpečí!
     
    47:27
    Skvělý zákrok lapačkou předvedl brankář Anders Nilsson, který si vychutnal střelecký pokus Tylera Toffoliho! Následuje komerční přestávka.
     
    36:09
    Nathan MacKinnon (CAN) a Staffan Kronwall (SWE) obdrželi dvouminutové tresty za hrubost.
    Oscar MÖLLER - 4:3

    Oscar MÖLLER - 4:3

     
    35:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je něco! Krátce poté, co Kanaďané vyrovnali na 3:3, si Švédové vedení berou zpátky. Mattias Sjögren po neúspěšném pokusu Ekman-Larssona poslal puk před branku přesně do míst, kde stál OSCAR MÖLLER, jenž napálil puk za záda kanadského brankáře! Asistence: Mattias Sjögren a Oliver Ekman-Larsson.
    Sean COUTURIER - 3:3

    Sean COUTURIER - 3:3

     
    34:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    A podařilo se! Kanada smazala švédské vedení o tři góly a začínáme znovu od začátku. Střelu Aarona Ekblada od modré čáry tečoval za záda Anderse Nilssona SEAN COUTURIER, je to 3:3! Asistence: Aaron Ekblad.
     
    32:39
    Kanada si po tomto icingu vyžádala oddechový čas!
    Taylor HALL - 3:2

    Taylor HALL - 3:2

     
    31:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    TAYLOR HALL moc složitého nevymýšlel, Nilssona jednoduše propálil mezi betony a snížil tak na rozdíl jediného gólu! Tohle bude ještě velké drama.
     
    31:26
    Taylor Hall byl faulován v samostaném úniku Klingbergem a uvidíme trestné střílení!
     
    26:42
    Švédové si vzali oddechový čas!
    Aaron EKBLAD - 3:1

    Aaron EKBLAD - 3:1

     
    26:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovské trma-vrma před švédskou brankou skončilo gólem, kterým se javorové listy vrací do zápasu! Po chybě Klefboma několik hráčů doráželo z bezprostřední blízkosti, až se puk dostal k obránci AARONU EKBLADOVI, jenž už ho dokázal dopravit do odkryté branky! Signalizovaný trest se neukládá. Asistence: Brent Burns a Ryan O'Reilly.
     
    26:16
    Po pravé straně nyní do šance sjel Tyler Seguin! Útočník Kanady se odhodlal k dobré střele, kterou Nilsson ale vyrazil.
     
    24:25
    Parádní akce Victora Raska! Švédský útočník se protlačil přes obranu Kanady do zakončení, na které ale byl Mike Smith připraven.
     
    21:33
    Teď jsem to ale zakřikl, chyba v obraně a obrovská šance javorových listů! Tyler Ennis vystřelil nehlídaný v útočném pásmu, Nilsson puk pouze vyrazil do brankoviště, odkud se ho do branky snažil dopravit Duchene, nicméně při zpracování mu kotouč odskočil za bránu.
    Filip FORSBERG - 3:0

    Filip FORSBERG - 3:0

     
    17:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A vzápětí je tu další gól Švédů! Jen 29 sekund stačilo tomuto týmu, aby své vedení zvýšil již na tři góly. Kanada propadla ve středním pásmu a bylo z toho přečíslení 2 na 1 soupeře, které na sebe vzal sám kanonýr FILIP FORSBERG, jenž prostřelil Smithe a dal tak na 3:0! Současně se mladý forvard Nashvillu posunul na první místo v tabulce střelců na tomto turnaji. Asistence: Loui Eriksson a John Klingberg.
    Victor RASK - 2:0

    Victor RASK - 2:0

     
    17:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Velice šťastný gól Švédska a je to 2:0! Lindholm nahrál puk na Klefboma, který udělal dobrou kličku protihráči a poslal hrací předmět před branku, kde trefil brusli VICTORA RASKA, od níž se odrazil do branky! Videorozhodčí ještě potvrdil regulérnost zásahu bruslí, úmysl zde ale nebyl a gól tedy platí. Asistence: Oscar Klefbom a Elias Lindholm.
    Anton LANDER - 1:0

    Anton LANDER - 1:0

     
    05:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku, na počátku šesté minuty se Švédové dostávají do vedení 1:0! ANTON LANDER si za brankou vyměnil puk s Louim Erikssonem, posléze s kotoučem vyjel před Smithe, kterého překonal a otevřel tak skóre dnešního zápasu! Asistence: Loui Eriksson a Petter Granberg.
     
    02:23
    David Savard (CAN) dostává dvě trestné minuty za hákování a přesilovku si tak vyzkouší Švédsko.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 6. Lander (Eriksson, Granberg), 18. Rask (Klefbom, Lindholm), 18. Forsberg (Eriksson, Klingberg), 36. Möller (Sjögren, Ekman-Larsson) – 27. Ekblad (Burns, O'Reilly), 32. Hall (TS), 35. Couturier (Ekblad), 51. Wiercioch (Eberle, Crosby), 54. Ennis (Hall, Spezza), 59. Seguin (O'Reilly)


    Švédsko: Nilsson (Enroth) – Ekman-Larsson, Klefbom, Klingberg, Kronwall, Granberg, Ekholm, Ahnelöv – Eriksson, Forsberg, Lander – Sjögren, Lindström, Möller – Ericsson, Rask, Lindholm – Hjalmarsson, Josefson, Lundqvist – Danielsson
    Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis, Burns, Wiercioch, Savard, Muzzin, Barrie, Ekblad – Crosby, Spezza, MacKinnon – Ennis, Giroux, Seguin – Hall, Duchene, Eberle – Couturier, Toffoli, O'Reilly – Eakin

    Rozhodčí: Wehrli (SUI), Rönn (FIN) – Puolakka (FIN), Lhotský (CZE)

    Diváci: 16695