Příbram – Ostrava 2:0 (kon.) | Sparta – Plzeň 4:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Jihlava 4:1 (kon.)
Hr. Králové – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Jablonec – Brno 1:1 (kon.) | Třinec – Č. Budějovice 0:3 (kon.)
Znojmo – Dukla Praha 3:4 (kon.) | Teplice – Varnsdorf 5:2 (kon.) | Táborsko – Slavia 2:3 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:3 (0:2)
FK Mladá Boleslav
Čtvrtek 07.05.2015, 13:00Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Zdravím vás z východočeské metropole, kde v rámci 34. kola Juniorské ligy hostí FC Hradec Králové celek FK Mladá Boleslav.
     
    Hradečtí junioři jsou se ziskem 40 bodů na 13. místě tabulky. Mají však sehráno o jedno utkání méně, než většina ostatních celků, neboť zápas z minulého týdne proti Slovanu Liberec sehrají až 22. května. Poslední soutěžní duel tedy sehráli mladí Votroci 27. dubna ve Znojmě, kterému podlehli 2:4.
     
    Mladoboleslavští zažívají parádní sezónu. Na svém kontě mají 74 bodů a drží se na 1. místě tabulky! Navíc v posledním zápase doma Středočeši deklasovali 1.SC Znojmo FK vysoko 9:1!
     
    Domácí Votroci mají Středočechům co vracet, neboť na podzim prohráli v Mladé Boleslavy jednoznačně 0:4. Chtějí-li Východočeši v dnešním utkání uspět, budou muset být podstatně disciplinovanější, než při prvním vzájemném zápase. Ten totiž po dvou červených kartách dohrávali pouze s devíti hráči!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ordelt – D. Drozd, O. Kraják, Zorvan, P. Drozd, Vobejda "K", Langr, L. Kraják, Ptáček, Zezula, Kayamba. Trenér: Milan Frimmel.
    Náhradníci: Jehlička – Heger, Kopřiva, Lacina, Pago

    FK Mladá Boleslav: Hankic – Thalamy, Malpon, Hodač, Kateřiňák, Houžvička, Pajer "K", Geissler, Kocourek, Kozma, Klobása. Trenér: Milan Pechanec.
    Náhradníci:Dědek – Zemánek, Sedláček, Subbotin, Ladra

    Rozhodčí: Váňa – Melichar, Myška.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak takhle si domácí začátek utkání rozhodně nepředstavovali. Mladoboleslavští měli výhodu rozehrávky ze středového kruhu a krásnou kombinací, do které se zapojilo hned šest hráčů, se dostali až do vápna, kde se přízemní střelou podél padajícího Ordelta prosadil ŠTĚPÁN HODAČ.
     
    3
    Hosté kontrolují balón, drží jej na svých kopačkách a Votroky k ničemu nepouštějí.
     
    4
    Zajímavá standardní situace pro Východočechy. Ptáček z pravé strany nacentroval a D. Drozd se protlačil k hlavičce. Zamířil však pouze do náruče Hankice.
     
    6
    Hosté kombinují na své polovině hřiště. Několikrát si mezi sebou obranná čtveřice vyměnila balón.
     
    7
    Mladoboleslavští se odhodlali k postupu na útočnou polovinu, jejich snahu však zhatila nepřesná kolmice do vápna, kterou odklidil Ordelt.
     
    8
    Poprvé v utkání se domácí usídlili na delší dobu na polovině Mladé Boleslavy a hned z toho byla velká šance. Centr L. Krajáka se snesl až na nohu Ptáčka, ten však trestuhodně přestřelil. Tohle byla velká šance.
     
    10
    Domácí Zezula fauloval Malpona. Hosté rozehrávají standardní situaci z velmi nebezpečné pozice.
     
    10
    S tou si však pozorná obrana domácích poradila a odhlavičkovala balón do bezpečí.
     
    11
    Nepřesná přihrávka domácího Zorvana. Hosté budou vhazovat aut.
     
    12
    Hradečtí si výborně poradili s vysoce atakujícími mladoboleslavskými útočníky a krásnou, rychlou kombinací se dostali až k vápnu, kde Kayamba obelstil hostujícího obránce a přihrávkou do vápna se snažil oslovit své spoluhráče. Jeho nabídka však byla nepřesná a tak mohou hrát hosté.
     
    14
    Dlouhý nákop Hankice prodloužil Houžvička. Domácímu brankáři však hlavou přiťukl balón bránící hráč a nebezpečí je tak zažehnáno.
     
    15
    Nepřesnou přihrávkou se prezentoval Zezula. Nutno však podotknout, že v posledních minutách jsou hosté aktivnějším týmem a tlačí se za vyrovnáním.
     
    16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl. Po rychlém kontru střelou z pravého rohu vápna nádherně zvyšuje DANIEL GEISSLER. Střela před Ordeltem ještě skočila, tudíž domácí brankář měl jen pramalou šanci zasáhnout.
     
    18
    Domácí se snaží přijít s rychlou odpovědí a nechybělo mnoho, aby se do šance dostal L. Kraják. Do vápna centrovaný balón si však nedokázal zpracovat.
     
    19
    Hosté se provinili útočným faulem na polovině domácích, tudíž Východočeši mohou spřádat další útočné plány.
     
    20
    Kayamba se uvolnil na vápně, jeho střela však byla zablokována.
     
    21
    Co víc si Hradečtí přejí? L. Kraják se dostal do úniku, před vápnem obehrál vyběhnuvšího Hankice a mohl pohodlně zakončovat do prázdné brány. Domácí útočník si však ještě popotáhl balón a dal tak šanci hostující obraně na návrat, což bylo klíčové! Při následné střele totiž trefil jen záda mladoboleslavského obránce.
     
    23
    Hostující tým hraje po druhé vstřelené brance hodně pasivně, což se nelíbí ani mladoboleslavskému trenérovi, který teď svým svěřencům pořádně vyčinil za nízkou aktivitu.
     
    24
    Hosté se po vstřelené brance nikam netlačí a Hankic si teď svou rozehrávku dlouho rozmýšlel.
     
    25
    Když už se ale hosté dostanou na dostřel Ordeltovy brány, zavání to brankou, jako při šanci Kocourka. Ten se na vápně dostal k odraženému balónu a snažil se přehodit Ordelta, který byl z brány hodně venku. Jeho pokus však postrádal přesnost.
     
    27
    Středočeši v posledních minutách přeci jen zvýšili svou aktivitu a znovu napadají domácí rozehrávku v jejím zárodku, což činí Votrokům velké potíže a uchylují se k nakopávaným míčům.
     
    28
    Sprinterský souboj o balón mezi Zezulou a Klobásou vyzněl lépe pro domácího hráče a šance hostí se tak nekoná.
     
    29
    Dlouhý výkop Hankice podskočil bránící D. Drozd. Zaváhání domácího beka však hosté využít nedokázali.
     
    30
    Hra se nám ve středu hřiště poněkud přiostřila. Hráči obou celků se počastovali několika tvrdými zákroky. Rozhodčí odpískal faul domácích a domlouvá aktérům, že takto tvrdou hru rozhodně tolerovat nebude.
     
    32
    Šanci zvýšit mladoboleslavské vedení měl Klobása, ocitl se na hranici malého vápna zcela nehlídaný, ale centrovaný balón trefil velice špatně.
     
    33
    Mladoboleslavský Malpon se před vápnem Ordelta zamotal do svých kliček a jen odevzdal Votrokům balón.
     
    34
    Ostrý centr hostujícího Thalamy z levé strany hřiště odklízí do bezpečí domácí obrana.
     
    35
    Hosté se na polovině hřiště provinili proti pravidlům, hrát mohou tak domácí mladíci. Ti však nepřesnou kombinací rychle ztratili balón a musí se rychle vracet.
     
    36
    Středočeši si při rozehrávce počínali o poznání lépe a výsledkem toho bude rohový kop. Na ten si skvěle naskočil stoper Pajer, avšak jeho hlavička zamířila nad bránu Ordelta.
     
    38
    Hosté jsou však znovu na útočné polovině a tlačí se za dalším gólem. Znovu centroval Thalamy a bude z toho v krátkém časovém sledu druhý roh.
     
    39
    Ordelt se dostal nad hlavy všech hráčů a vyboxoval balón, následný centr do vápna již odklidila domácí obrana.
     
    40
    Východočeši však zůstávají nadále pod tlakem. Dlouhý aut Thalamy do vápna ale nenašel svého adresáta.
     
    41
    Rychlý kontr domácích táhl Ptáček, byl však zastaven vracejícím se mladoboleslavským obráncem. Třebaže se mu zákrok zdál jako nedovolený a dožadoval se odpískání faulu, píšťalka rozhodčího zůstala tichá.
     
    42
    Útočnou snahu domácích zastavil ofsajd Langra.
     
    43
    Východočeši se snaží o vstřelení branky, nadále však zůstává jen u snahy. K vážnějšímu ohrožení Hankice se domácí nedostávají.
     
    45
    Nepřesnost v rozehrávce mladoboleslavských dává Votrokům šanci na možná poslední útok.
     
    45
    A opravdu. Východočeši se ještě dopracovali k ostrému centru z levé strany hřiště, ani to však ke snížení nevedlo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:07.
     
    V prvním poločase jsme se dočkali dvou branek, přičemž obě vstřelili fotbalisté Mladé Boleslavy. Skóre utkání otevřel již v 1. minutě Hodač a druhý gól přidal o čtvrt hodiny později Geissler. I domácí měli své šance, tu největší ale spálil L. Kraják, který již překonal brankáře Hankice, střelu do prázdné brány však na poslední chvíli zastavila hostující obrana. Nechtějí-li Votroci odejít z dnešního zápasu poraženi, budou muset ve druhém poločase hodně přidat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Zorvan, přichází Heger.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Ptáček, přichází Kopřiva.
     
    46
    Domácí trenér přichystal do druhé půle hned dvojí střídání. Nechme se překvapit, jak noví hráči ovlivní vývoj utkání.
     
    47
    Středočeši měli výhodu standardní situace po faulu domácí obrany. Rozehrávajícímu Kateřiňákovi se však centr vůbec nepovedl.
     
    48
    Votroci drží balón na svých kopačkách, avšak jen na domácí polovině. Odsud budou Hankice ohrožovat jen stěží. I když v přetrvávajícím větrném počasí je možné cokoliv.
     
    49
    Ponechanou výhodu po faulu Kateřiňáka mohli využít domácí. To by však Langr, po přihrávce L. Krajáka, musel pálit podstatně přesněji. Jeho pokus zpoza vápna o dobrý metr minul Hankicovu bránu.
     
    51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Jak nakládat s šancemi teď Východočechům ukázal STANISLAV KLOBÁSA. Hostující útočník se ve vápně dostal k balónu a z rohu malého vápna střelou na zadní tyč překonal vybíhajícího Ordelta.
     
    52
    Domácí brankář se dnes opravdu nenudí. Svým výběhem musel likvidovat nebezpečný centr z pravé strany.
     
    53
    Na housle zahrál D. Drozdovi Kateřiňák, při další kličce byl však o míč již připraven.
     
    54
    Hosté ztratili nepřesnou kombinací balón a hrát tak mohou Východočeši. Těm se však nevedlo o moc lépe a tak se musí bránit při průniku Houžvičky.
     
    56
    Po nepřesném centru Klobásy bude vykopávat Ordelt.
     
    57
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Hodač, přichází Ladra.
     
    57
    Hlavičkou přiťukl Ladra balón do velké šance Geisslerovi, ten si ještě popotáhl balón a pokoušel se střelou z vápna o technický obstřel Ordelta. Zamířil však přesně do náručí hradeckého brankáře.
     
    58
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se domácí útočník LUKÁŠ KRAJÁK dočkal v dnešním utkání branky, i když znovu měl situaci ulehčenou tím, že Hankic nebyl na své pozici. Mladoboleslavský brankář vyběhl proti centrujícímu hráči, na centr však nedosáhl a hradecký útočník tak ranou, která se otřela o tyč, snižuje na rozdíl dvou branek.
     
    60
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Lacina, přichází Kopřiva.
     
    62
    Kayamba vybojoval míč a vybídl ke sprintu Langra. Ten sice obehrál prvního mladoboleslavského obránce, to však bylo z jeho strany vše a o balón přišel.
     
    63
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Kocourek, přichází Subbotin.
     
    64
    Na pravé lajně měl hodně volného prostoru O. Kraják a mohl tak zamířit vstříc Hankicovi. On však hledal přihrávkou do středu hřiště lépe postaveného spoluhráče a domácí balón ztratili.
     
    65
    Tak tohle byl krásný ťukec v podání mladoboleslavských juniorů. Kateřiňák kolmicí našel ve vápně Klobásu, ten ještě přiťukl Subbotinovi, nový hráč na hřišti však střelou z penalty z dobré pozice přestřelil.
     
    67
    A další šance pro hosty. Tentokrát pálil zpoza vápna nad bránu Ordelta Houžvička.
     
    68
    Středočeši kombinují na polovině domácích a zahazují své šance. Centrovaný balón nedokázal do brány usměrnit znovu Houžvička. Jen aby to nakonec hosty nemrzelo.
     
    69
    Votroci zvýšili svůj pressing a napadají rozehrávku Mladé Boleslavi již mezi jejími stopery.
     
    70
    Ostrý zákrok domácícho kapitána Vobejdy na Geisslera. Žlutá karta teď visela ve vzduchu.
     
    71
    Na centr z pravé strany nedoskočil D. Drozd. Hosté budou vhazovat.
     
    72
    Další ostrý zákrok domácích, tentokrát šel do skluzu naplno O. Kraják a jen tak tak že netrefil nohy mladoboleslavského Subbotina.
     
    73
    Domácí v posledních minutách přeci jen vystupňovali své tempo a hra se odehrává především na polovině Mladé Boleslavi. K ohrožení Hankice se však domácí ne a ne propracovat.
     
    74
    Za zákrok na balón odkopávajícího Hankice viděl první žlutou kartu utkání David Lacina.
     
    75
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Houžvička, přichází Sedláček.
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 40 diváků.
     
    76
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Langr, přichází Pago.
     
    77
    Z ničeho nic se domácí propracovali do velké šance. Střelou z vápna pořádně protáhl Hankice Heger.
     
    78
    Domácí mají optickou převahu a hosté spoléhají především na rychlé brejky.
     
    79
    L. Kraják si na pravé straně hřiště dobře naváděl balón, namísto střely však ještě volil přihrávku, která však nevedla k úspěchu.
     
    80
    Přízemní centr Laciny nenašel adresáta a hostující obrana hrozící nebezpečí odvrátila.
     
    81
    Východočeši se svou rozehrávkou propracovali až před vápno, kde vybojovali rohový kop. A nebyli daleko ke vstřelení druhé branky, hlavička D.Drozda jen těsně minula tyč Hankicovy brány.
     
    82
    Krásně podržel balón Malpon a rozehrál na Kateřiňáka, jehož dalekonosná rána zamířila nad bránu Ordelta.
     
    83
    Centr do vápna odklidila domácí obrana na autové vhazování, se kterým Mladoboleslavští nikterak nespěchají.
     
    84
    Heger vybojoval balón a Kayamba zakládá útok.
     
    85
    Kdyby dnes Východočeši proměňovali své tutovky, mohl být stav utkání úplně jiný. To, co teď spálil Pago, nad tím zůstává rozum stát. Nejdříve se snažil dloubáčkem alá Messi přehodit padajícího Hankice, což se mu díky skvělému zákroku mladoboleslavského brankáře nepovedlo. Dostal se však i k dorážce, jenže když na malém vápně hledáte přihrávkou namísto zakončení lépe postaveného spoluhráče, to se pak utkání vyhrávají jen těžko.
     
    87
    Hosté rozehrávali standardní situaci z pravé lajny, ostrý centr do vápna však skončil trmou vrmou o balón, ze kterého nakonec větší nebezpečí pro Ordelta nevzešlo.
     
    88
    Domácí rozehrávali na polovině hřiště po faulu mladoboleslavského obránce. Jenže rozehráli tak špatně, že vyslali Středočechy do protiútoku 5 na 3, se kterým si však hosté nedokázali konstruktivně poradit a přišli o balón.
     
    90
    D. Drozd se pokoušel ve vápně o kličku, bohužel pro domácí ztratil balón. Navíc při následném brejku byl hostující hráč faulován těsně před vápnem a bude z toho tak velká šance pro hostující celek.
     
    90+1
    Kateřiňák se postavil k balónu a střelou přes zeď protáhl Ordelta, kterou vyrazil jen na roh. Z něj však žádné nebezpečí nevzešlo, naopak z toho byly ještě žluté karty pro domácího brankáře Ordelta a hostujícího Subbotina.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Ordelt (FC Hradec Králové).
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Subbotin (FK Mladá Boleslav).
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání 34. kola Juniorské ligy mezi celky FC Hradec Králové a FK Mladá Boleslav. Spokojenější budou zajisté Středočeši, kteří po vítězství 3:1 zůstanou i nadále na prvním místě ligy. Hradečtí dnes nepředvedli špatný výkon, avšak žalostná produktivita je připravila o lepší výsledek a možný bodový zisk.
     
    To je ode mne pro tuto chvíli z východočeské metropole vše. Děkuji vám za pozornost a u dalších zápasů v rámci Juniorské ligy na počtenou. (15:00:35)

    Radek Kozel

    Branky: 58. Kraják – 1. Hodač, 16. Geissler, 51. Klobása

    Karty:   74. Lacina (HKR), 90+1. Ordelt (HKR) – 90+1. Subbotin (MBL)


    FC Hradec Králové: Ordelt – D. Drozd, O. Kraják, Zorvan, P. Drozd, Vobejda "K", Langr, L. Kraják, Ptáček, Zezula, Kayamba. Trenér: Milan Frimmel.
    Náhradníci: Jehlička – Heger, Kopřiva, Lacina, Pago

    FK Mladá Boleslav: Hankic – Thalamy, Malpon, Hodač, Kateřiňák, Houžvička, Pajer "K", Geissler, Kocourek, Kozma, Klobása. Trenér: Milan Pechanec.
    Náhradníci: Dědek – Zemánek, Sedláček, Subbotin, Ladra

    Rozhodčí: Váňa – Melichar, Myška
    bahis siteleri