Schalke – Paderborn 1:0 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 2:1 (kon.)
Mohuč – Kolín nad Rýnem 2:0 (kon.) | Augsburg – Hannover 1:2 (kon.) | Hertha – Frankfurt 0:0 (kon.)
W. Brémy – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Freiburg – Bayern 2:1 (kon.) | Stuttgart – Hamburg 2:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
2:1 (2:1)
Hamburger SV
Sobota 16.05.2015, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Heiko Westermann může být rád, že nyní nedostal červenou kartu, protože mu doslova ujeli nervy a poslal k zemi hodně tvrdým faulem protihráče.
     
    90+3
    Roh to nakonec nebude, protože Rafael van der Vaart neunesl dobrou pozici u levého rohu v podání Kostiće, který si kryl míč, a poslal jej sumó chvatem na zem. Žlutá karta a přímý volný kop domácích.
     
    90
    Zraněného Johana Djouroua nahrazuje Lewis Holtby.
     
    90
    Třetí a poslední střídání domácích. Ze hřiště jde Serey Die, jehož nahradí na poslední minuty Oriol Romeu. Z placu míří také Johan Djourou, jenž před malou chvílí ležel před svojí brankou.
    Velká příležitost Tima Wernera
     
    88
    Znovu mohlo být jasno. Stuttgartští si vzali míč do své moci a Timo Werner si z pravé strany seběhl s balonem do vápna, odkud vystřelil, ale Adler brilantním zákrokem ještě dal svému týmu naději na vyrovnání. Jenže bude se hrát u jeho branky – roh.
     
    86
    Střelec dnešního zatím rozdílového gólu míří z pažitu. Martin Harnik bude zbylé snažení svých spoluhráčů sledovat mimo hřiště, kde jej nahradí Timo Werner.
     
    83
    Už mohlo být rozhoduto. Filip Kostić využil chyby hostí v obraně a z levé strany si to mířil sám na branku Adlera, kterého však nedokázal obstřelit, levá noha gólmana Hamburgeru vykopla míč mimo tři tyče.
     
    77
    První střídání v domácím týmu je zde. Záložníka Daniela Didaviho nahrazuje Alexandru Maxim, postem také středopolař.
     
    74
    Daniel Ginczek se drží za hlavu po tom, co přesně na středu útočné poloviny získal míč, našteloval si jej na nohu a vystřelil. Adler by se asi po jeho ráně natahoval marně, jenže domácí útočník poslal míč těsně nad branku.
    Strkanice hráčů
     
    69
    Daniel Didavi a Gojko Kačar dostávají za vzájemnou strkanici žlutou kartu.
     
    64
    Hamburg podruhé střídá. Po hodině hry míří do kabin Marcell Jansen, jemuž se dnes také zápas příliš nepovedl. Nahradí jej Zoltán Stieber.
     
    61
    Stuttgart byl ve velké šanci! Ginczek našel přihrávkou z pravé strany vápna na hranici penalty zcela volného Harnika, před kterým na poslední chvíli odpálil míč do autu Johan Djourou.
     
    60
    Kostićova rána z přímého volného kopu z pětatřiceti metrů šla těsně vedle nad levým horním rohem branky Adlera.
     
    58
    Hosté poprvé střídají. Z placu odchází Pierre-Michel Lasogga, který dnes příliš vidět nebyl, a nahradí jej Artjoms Rudnevs.
     
    57
    Další žlutou kartu zápasu dostává hostující Ivica Olić. Je sice pravda, že jej Serey Die v souboji o míč pořádně přitáhl k sobě, ale Olić jej lehce trefil rukou a už vidí kartonek žluté barvy.
    Žlutá karta Reného Adlera
     
    56
    René Adler nyní dostal žlutou kartu za nesportovní chování. Vyběhl hodně daleko za vápno proti centrovanému míči, který odpálil do zámezí a poté mazal zpět do branky takovým způsobem, že úmyslně zboural Daniela Ginczeka. Následně si Ginczek s Kleinem hodně důrazně vysvětlují, co si o gólmanovi myslí.
     
    44
    Martin Harnik hraje velký zápas. Na velkém vápně se odpoutal od trojice hráčů soupeře a ve volné chvíli vypálil na branku. Jeho střela prošla těsně vedle pravé tyče Adlerovy branky.
    Martin HARNIK - 2:1
     
    35
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Domácí tým zahrával další rohový kop. Po centru Kostiće přiťukl Didavi havičkou míč k MARTINU HARNIKOVI, jenž zblízka neměl složitou úlohu a trefil se levačkou do volné části branky, i když z trošku akrobatické pozice. Asistence: Daniel Didavi.
     
    31
    Dadavi vyslal z levé strany střílený pas na branku, který prošel těsně vedle levé tyče Adlera, a to přesně kolem Ginczeka, který nestačil nikterak reagovat.
     
    29
    A domácí jsou rázem v tlaku. Byl to zřejmě Martin Harnik, který míč převzal na hranici velkého vápna a vyslal parádní střelu na Adlera, který musel roztáhnout své ruce a střelu mířící ke své levé tyči vyrazit.
    Christian GENTNER - 1:1
     
    27
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Po střele Kostiće se míč dostal na pravou lajnuk Schwabovi. Ten si počkal, zpracoval si kulatý nesmysl a vzápětí jej poslal cetrem na branku. U malého vápna propadl míč k CHRISTIANU GENTNEROVI, který na něj s troškou štěstí dosáhl, prodloužil jej směrem k brance a René Adler již nestačil zareagovat. Asistence: Daniel Schwab.
    Gojko KAČAR - 0:1
     
    12
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Velká chyba v bránění domácích. Po centru van der Vaarta z pravé strany si na míč naběhl naprosto přesně GOJKO KAČAR a hlavičkou poslal míč na branku. Ulreich si na kulatý nesmysl lehce sáhl, ale nedokázal jej vyrazit! Asistence: Rafael van der Vaart.

    Tomáš Lysý

    Branky: 27. Gentner (Schwaab), 35. Harnik (Didavi) – 12. Kačar (Iličevič)

    Karty:   69. Didavi (STU) – 56. Adler (HAM), 57. Olić (HAM), 69. Kačar (HAM), 90+3. van der Vaart (HAM), 90+4. Westermann (HAM)


    VfB Stuttgart: Ulreich – Schwaab, Baumgartl, Rüdiger, Klein – Die (90. Romeu), Gentner (C) – Harnik (86. Werner), Didavi (77. Maxim), Kostić – Ginczek.
    Náhradníci: Kirschbaum – Niedermeier, Sakaj, Maxim, Romeu, Abdellaoue, Werner.

    Hamburger SV: Adler – Westermann, Djourou (90. Holtby), Rajković, Ostrzolek – van der Vaart (C), Kačar – Iličevič, Jansen (64. Stieber) – Lasogga (58. Rudņevs), Olić.
    Náhradníci: Drobný – Diekmeier, Diaz Rojas, Holtby, Jiráček, Stieber, Rudņevs.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Seidel – Winkmann
    bahis siteleri