Grödig – Rapid 0:0 (odl.) | Austria – Admira 0:1 (kon.) | Sturm Graz – Salzburg 0:0 (kon.)
Wiener – Wolfsberger 2:0 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
0:0 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Středa 20.05.2015, 20:30 • UPC-Arena, Graz • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! SK Sturm Graz dokázal vybojovat cenný bod s FC Red Bull Salzburg za remízu 0:0! Hosté se výrazně přibližili zisku titulu, neboť dvě kola před koncem mají devítibodový náskok. Druhý Rapid má však utkání k dobru, tudíž Salzburg si bude muset ještě počkat.

    První poločas bohužel nenabídl žádný ofenzivní konzert. Od úvodních minut byl aktivnější Salzburg, již ve třetí minutě pálil Sabitzer, Gratzei však zasáhl. V další šanci se objevil nejlepší střelec Tipico Bundesligy Jonathan Soriano. Proti střele španělského kanonýra však výborně zasáhl Gratzei. V závěru poločasu vystrašil domácí fandy opět Soriano, který ohrozil branku Sturmu ze standardní situace. Gratzei ale domácí opět podržel.

    V poločase druhém jsme se nenudili a pár pěkných fotbalových akcí k vidění bylo. Hned v 54. minutě se hnal do samostatného úniku domácího Schloffer, který ale raději upadl po kontaktu s Minaminem. Hlavní arbitr ale správně viděl, že se jednalo o simulování a udělil domácímu hráči žlutou kartu. V 73. minutě zahrozil ze standardní situace španělský kanonýr Soriano, ten však branku Sturmu těsně minul. V závěru měl na kopačce rozhodnutí opět Soriano, jeho střela z "desítky" však mířila vysoko nad branku!

    Salzburg tak jistotu titulu nemá, neboť utkání Rapidu Vídeň bylo odloženo, nicméně jakýkoliv bodový zisk z víkendového utkání s Wolfsbergerem svěřencům Adolfa Hüttera titul zajistí!

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:31:03)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nebezpečný centr Soriana proletěl vápnem bez povšimnutí a to je z dnešního zápase nejspíše všechno!
     
    90+2
    Naděje Salzburg na vítězství v tomto zápase ještě žije! Po souboji Ehrenreicha a Lazara budou hosté zahrávat rohový kop!
     
    90+1
    Rohového kopu se ujal opět Soriano, který našel přesný centrem ve vápně Andrého Ramalha. Hlavička brazilského hráče však mířila nad branku.
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Ve vápně se teď střetl v hlavičkovém souboji domácí Spendlhofer s Berishou. Oba fotbalisté zůstali ležet na trávník. Po ošetření bude Salzburg zahrávat rohový kop.
     
    88
    Kombinace Lazara a Ankersena k úspěchu nevedla a do rychlého protiútoku se dostal soupeř. Ve vápně si udělal prostor střídající Tadic, který střílel na zadní tyč. Naštěstí pro hosty jeho pokus mířil těsně mimo.
     
    87
    Domácí Sturm Graz provádí poslední změnu v tomto zápase. Ze hřiště putuje nevýrazný německý útočník Donis Avdijaj, kterého nahrazuje Chorvat Tadic.
     
    86
    K dalšímu střeleckému pokusu se dostal opět Jonathan Soriano. I tentokrát ale jeho střela skončila nad brankou gólmana Gratzeie.
     
    85
    Domácí akce teď úspěchem neskončila, ba naopak do protiútoku se dostali hosté. Lazaro postupoval středem hřiště, nicméně za záchranou brzdu zatáhl Piesinger, který zaslouženě vidí žlutou kartu.
    Jonathan Soriano ve vyložené příležitosti přestřelil
     
    83
    Keita se teď objevil na levé straně nehlídaný a poslal křížný pas vápnem ke střídajícímu Lazarovi. Mladý Rakušan se neunáhlil a našel volného Soriana. Střela z první však Španělovi nesedla a míč skončil vysoko nad brankou!
     
    82
    PIesinger se pokoušel nadýchaným pasem za obranu vysunout Avdijaje. Německý útočník však na balón nedosáhl a následuje odkop od branky Gulácsiho.
     
    81
    Druhá změna na straně FC Salzburg. Ze hřiště putuje dnes velmi aktivní Japonec Minamino, kterého nahrazuje Rakušan Lazaro.
     
    80
    Ve středu pole teď ztratil míč brazilský obránce Ramalho. Následně si navíc pomohl nedovoleným zákrokem. U postranní čáry je již připraven hostující Lazaro a Salzburg bude podruhé střídat.
     
    79
    Druhá změna na straně Sturmu Graz. Ze hřiště putuje aktivní Schloffer, kterého nahrazuje ruský záložník Šarifi.
    Sudí Grobelnik musel v tomto zápase udělit již druhou žlutou kartu za simulování! Tentokrát se provinil hostující záložník Berisha

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   54. Schloffer (STG), 74. Avdijaj (STG), 85. Piesinger (STG) – 70. Minamino (SLZ), 78. Berisha (SLZ)


    SK Sturm Graz: Gratzei – Klem, Madl, Spendlhofer, Ehrenreich – Piesinger, Hadžić – Schloffer (79. Šarifi), Offenbacher, Schmerböck (64. Gruber) – Avdijaj (87. Tadic)
    Náhradníci: Tadic, Gruber, Lovric, Schützenauer, Šarifi, Oščipko, Kamavuaka

    FC Red Bull Salzburg: Gulácsi – Ulmer, Hinteregger, Ilsanker, Schwegler (76. Ankersen) – Valon Berisha, Keita, Andé Ramalho, Minamino (81. Lazaro) – Sabitzer, Soriano
    Náhradníci: Schmitz, Ankersen, Djuricin, Walke, Lazaro, Quaschner, Bruno

    Rozhodčí: Grobelnik – Heidenreich, Gruber (vš. AUT)
    bahis siteleri