Grödig – Rapid 0:0 (odl.) | Austria – Admira 0:1 (kon.) | Sturm Graz – Salzburg 0:0 (kon.)
Wiener – Wolfsberger 2:0 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
0:0 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Středa 20.05.2015, 20:30 • UPC-Arena, Graz • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    87
    Domácí Sturm Graz provádí poslední změnu v tomto zápase. Ze hřiště putuje nevýrazný německý útočník Donis Avdijaj, kterého nahrazuje Chorvat Tadic.
     
    85
    Domácí akce teď úspěchem neskončila, ba naopak do protiútoku se dostali hosté. Lazaro postupoval středem hřiště, nicméně za záchranou brzdu zatáhl Piesinger, který zaslouženě vidí žlutou kartu.
    Jonathan Soriano ve vyložené příležitosti přestřelil
     
    83
    Keita se teď objevil na levé straně nehlídaný a poslal křížný pas vápnem ke střídajícímu Lazarovi. Mladý Rakušan se neunáhlil a našel volného Soriana. Střela z první však Španělovi nesedla a míč skončil vysoko nad brankou!
     
    81
    Druhá změna na straně FC Salzburg. Ze hřiště putuje dnes velmi aktivní Japonec Minamino, kterého nahrazuje Rakušan Lazaro.
     
    79
    Druhá změna na straně Sturmu Graz. Ze hřiště putuje aktivní Schloffer, kterého nahrazuje ruský záložník Šarifi.
    Sudí Grobelnik musel v tomto zápase udělit již druhou žlutou kartu za simulování! Tentokrát se provinil hostující záložník Berisha
     
    78
    Čtvrtou žlutou kartu dostává norský záložník Valon Berisha, který se pokoušel vymodlit penaltu pro Salzburg. Hlavní arbitr ale vše dobře viděl a za jeho nafilmovaný pád mu udělil žluté varování.
     
    76
    První střídaní v tomto utkání provádí i hostující kouč Adolf Hütter. Ze hřiště jde Christian Schwegler, který je nahrazen Dánem Ankersenem.
     
    74
    Třetí žlutou kartu tohoto zápasu udělil arbitr Grobelnik domácímu hráči Donisu Avdijajovi, který si neodpustil nějakou tu slovní připomínku.
    Standardní situace Soriana pořádně vyplašila domácí fanoušky
     
    73
    Rozehrávky standardní situace se ujal Jonathan Soriano, který se pokoušel překvapit Gratzeie střelou přes zeď. Střela španělského kanonýra ale mířila těsně mimo!
     
    70
    Japonský záložník Minamino byl pozdě v souboji s Klemem a poslal domácího hráče k zemi. Za tento zákrok uviděl po právu žlutou kartu!
    Marcel Sabitzer se nacházel v těsném ofsajdu
     
    67
    Hlavní roli v další akci obsadil opět Jonathan Soriano, který se nádherně vynul Klemovi a hledal pasem za obranou Sabitzera, ten mohl postupovat sám na gólmana. Dle názoru pomezního se však hvězda Salzburgu nacházel v těsném ofsajdu.
     
    64
    Máme tu první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází nevýrazný Schmerböck, který je nahrazen mladým Rakušanem Andreasem Gruberem.
    Schloffer se ukázal jako dobrý herec, za což si vysloužil žlutou kartu
     
    54
    Rohový kop ale hostujícímu týmu vůbec nevyšel a do protiútoku se dostal David Schloffer, který upaloval k brance Salzburgu. Velmi rychle se ale vrátil Minamino a domácí borec po údajném kontaktu spadl na zem. Hlavní arbitr ale udělil žlutou kartu Schlofferovi za nafilmovaný pád!
     
    46
    Druhý poločas začal velkou šancí Salzburg! Sturm zaváhal na vlastní polovině a do úniku se hnal Marcel Sabitzer. Výborný obranný zákrok však předvedl Madl, který zabránil rakouskému útočníkovi ve střele!
    Proti nebezpečné standardce Soriana musel zasahovat Gratzei
     
    45
    Na druhé straně zahrával Salzburg standardní situaci. Rozehrávky se ujal Jonathan Soriano, který vyslal jedovatou střelu a Gratzei míč musel vyrazit nad branku. Salzburg bude zahrávat v samotném závěru rohový kop.
    Ani střela Piesingera brankou neskončila
     
    34
    Hadžič sklepl ve středu pole míč pro Avdijaje, který našel na pravé straně volného Piesingera. Rakouský záložník si dokázal míč zpracovat a dostal se i ke střele. Gulácsi však mohl zůstat v klidu, neboť míč mířil nad branku.
     
    25
    Na druhé straně poslal přesnou přihrávku do vápna Ulmer, na kterou si naběhl aktivní Minamino. Mladý Japonec chtěl akci "vyšperkovat" přihrávkou na Soriana, na toho však byl míč dlouhý!
    Nebezpečná střela Soriana brankou neskončila, Gratzei výborně zasáhl
     
    15
    Jonathan Soriano si elegantně zpracoval přihrávku od Sabitzera a z hranice vápna tvrdě vypálil. Gólman Gratzei míč vyrazil na rohový kop!
     
    3
    Keita udržel ve středu míč proti trojici protihráčů a poslal přihrávku Ilsankerovi, který našel ve vápně volného Sabitzera. Mladému rakouskému útočníkovi ale rána příliš nesedla a Gratzei míč vyrazil!
     
    Fanoušci domácího celku si ale pro hráče připravili nemilé překvapení. Nějaký "chytrolín" zapálil dýmovnici a nad trávníkem je hustý dým. Začátek je tak o pár desítek sekund odložen!

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   54. Schloffer (STG), 74. Avdijaj (STG), 85. Piesinger (STG) – 70. Minamino (SLZ), 78. Berisha (SLZ)


    SK Sturm Graz: Gratzei – Klem, Madl, Spendlhofer, Ehrenreich – Piesinger, Hadžić – Schloffer (79. Šarifi), Offenbacher, Schmerböck (64. Gruber) – Avdijaj (87. Tadic)
    Náhradníci: Tadic, Gruber, Lovric, Schützenauer, Šarifi, Oščipko, Kamavuaka

    FC Red Bull Salzburg: Gulácsi – Ulmer, Hinteregger, Ilsanker, Schwegler (76. Ankersen) – Valon Berisha, Keita, Andé Ramalho, Minamino (81. Lazaro) – Sabitzer, Soriano
    Náhradníci: Schmitz, Ankersen, Djuricin, Walke, Lazaro, Quaschner, Bruno

    Rozhodčí: Grobelnik – Heidenreich, Gruber (vš. AUT)
    bahis siteleri