Grödig – Rapid 0:0 (odl.) | Austria – Admira 0:1 (kon.) | Sturm Graz – Salzburg 0:0 (kon.)
Wiener – Wolfsberger 2:0 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
0:0 (0:0)
FC Red Bull Salzburg
Středa 20.05.2015, 20:30 • UPC-Arena, Graz • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
    Na tiskové konferenci před zápasem s Sturmem se objevil Marcel Sabitzer a také Adol Hütter. Trenér Salzburgu uvedl: "Ve středu potřebujeme podat lepší výkon, než proti Altachu."

     
    FC RED BULL SALZBURG
    Úřadující mistr Rakouska je momentálně na vedoucí pozici Tipico Bundesligy. Na svém kontě mají "Býci", jak se klubu ze Salzburg přezdívá, 68 bodů a kráčí za obhajobou titulu. Na druhé pozici je vídeňský Rapid, který ztrácí osm bodů. Pokud dnes Salzburg vyhraje za tři body, bude mistrem!

    Salzburg po sérii pěti výher v řadě v posledním utkání zaváhal. Na půdě Rheindorfu Altach svěřenci Adolfa Hüttera pouze remízovali 2:2 a mistrovské oslavy se musely odložit. Salzburg má navíc výbornou bilanci na soupeřovo hřištích. Již pět zápasů v řadě neprohrál a v této sérii bude chtít jistě pokračovat i dnes na půdě Grazu.

    Tým ze Salzburgu se může chlubit výbornou ofenzivou. Za dosavadních 33 kol nasázel již úctihodných 95 branek! O třetinu se postaral španělský ostrostřelec Jonathan Soriano, který má na svém kontě třicet přesných zásahů! Před sezónou přišel do Salzburgu na hostování z Lipska mladý rakouský útočník Marcel Sabitzer. Toto rozhodnutí si může kouč Adolf Hütter pochvalovat, neboť Sabitzer nastřílel již osmnáct branek. Po konci sezóny se ovšem bude stěhovat zpět do Německa.
    Sturm již včera oznámil první posilu pro novou sezónu! Z SV Grödig přichází mladý rakouský záložník Marvin Potzmann

     
    SK STURM GRAZ
    Mistr z roku 2011 je momentálně na třetím místě tabulky se ziskem 53 bodů. Graz tedy míří do pohárové Evropy, nicméně bude muset ještě v posledních třech kolech nějaký ten bod získat. Čtvrtý Altach má totiž stejný bodový zisk, avšak horší skóre. Pátý Wolfsberger je o bod pozadu před touto dvojicí.

    Forma Sturmu v posledních zápasech ovšem není nikterak oslnivá. Na výhru čekají svěřenci Němce Franco Foda již čtyři zápasy! Z posledních čtyř zápasů "vydoloval" klub ze Štýrského Hradce pouhé tři body. Po divoké remíze 4:4 na hřišti posledního Neustadtu přišla rovněž remíza doma s Rapidem Vídeň. Následně se Sturm představil na půdě víděňské Austrie. Zápas ovšem vysoká očekávání nenaplnil a s bezbrankovou remízu nemohl být ani jeden tým spokojen. V posledním utkání Graz odehrál důležité utkání na trávníku Wolfsbergeru. Kdyby vyhrál, mohl se přiblížit pohárové Evropě, jenže utkání skončilo výhrou domácích 1:0. Sturm se tak pokusí předešlé zaváhání napravit v domácím prostředí.

    O produktivitu Grazu se v letošní sezóně stará kreativní Rakušan Simon Piesinger, který z pozice záložníka vstřelil již devět branek. Zkušený útočník Roman Kienast přišel do Grazu teprve v zimě, nicméně ve dvanácti utkáních se dokázal prosadit již sedmkrát!
     
    Hezký středeční večer! Rakouská Tipico Bundesliga má dnes v plánu čtyři zápasy v rámci 34. kola. My se společně zaměříme na utkání SK Sturm Graz proti FC Red Bull Salzburg. Úvodní výkop je naplánován na 20:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sturm Graz: Gratzei – Klem, Madl, Spendlhofer, Ehrenreich – Piesinger, Hadžić – Schloffer, Offenbacher, Schmerböck – Avdijaj
    Náhradníci: Tadic, Gruber, Lovric, Schützenauer, Sharifi, Oščipko, Kamavuaka

    FC Red Bull Salzburg: Gulácsi – Ulmer, Hinteregger, Ilsanker, Schwegler – Valon Berisha, Keita, Andé Ramalho, Minamino – Sabitzer, Soriano
    Náhradníci: Schmitz, Ankersen, Djuricin, Walke, Lazaro, Quaschner, Bruno

    Rozhodčí: Grobelnik – Heidenreich, Gruber (vš. AUT).
    UPC-Arena se již začíná pomalu zaplňovat

     
    Hráči obou týmů jsou již na hřišti a vše je připraveno k úvodnímu výkopu!
     
    Fanoušci domácího celku si ale pro hráče připravili nemilé překvapení. Nějaký "chytrolín" zapálil dýmovnici a nad trávníkem je hustý dým. Začátek je tak o pár desítek sekund odložen!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr ale povolil hráčům Salzburg zahájit utkání. Schwegler se hned v úvodu pokoušel najít na levé straně Berishu, ten byl však obsazen.
     
    2
    Hostující obránce Ilsanker si v souboji s Schlofferem počínal nedovoleně a hlavní arbitr odpískal faul. Domácí tak mají k dispozici první standardní situaci.
     
    3
    Keita udržel ve středu míč proti trojici protihráčů a poslal přihrávku Ilsankerovi, který našel ve vápně volného Sabitzera. Mladému rakouskému útočníkovi ale rána příliš nesedla a Gratzei míč vyrazil!
     
    4
    Domáci zatím hýří pohybem na útočné polovině. Offenbacher se teď vyhnul pěknou kličkou Minaminovi, ten ho však nemilosrdně poslal k zemi a je tu zajímavá standardní situace pro Sturm.
     
    5
    Rozehrávky se ujal Madl. Jeho zakončení však letělo vysoko nad branku a Gulácsi nemusel zasahovat.
     
    6
    Ramalho vybojoval ve středu hřiště míč v souboji s Piesingerem a postupoval vpřed. Následně se pokoušel najít na levé straně Valona Berishu, na norského záložníka byl však míč příliš dlouhý.
     
    7
    Sturmu ale rozehrávka vůbec nevyšla a dlouhý centr Spendlhofera adresáta nenašel. Míč je aktuálně u gólmana Gulácsiho.
     
    8
    Dvojice hostujících hráčů teď operovala na levé straně hřiště. K centru se dostal Ulmer, nicméně obrana Grazu se dokázala s centrem vypořádat.
     
    9
    Schmerböck se vyhnul Ramalhovi a mohl postupovat do rychlého protiútoku po levé straně. To však nedovolil Minamino, který poslal rakouského křídelníka k zemi.
     
    10
    Kombinace Ulmera a Soriana vůbec nevyšla a Graz mohl jít do rychlého protiútoku. Piesingerova přihrávka na Avdijaja však nebyla přesná.
     
    11
    Schwegler hledal po autu Marcela Sabitzera, na toho si však dával pozor Madl, který raději odkopl míč do zámezí.
     
    12
    Keita ve středu hřiště přenechal míč Minaminovi, který si dělal prostor ke střele. Na poslední chvíli se mu do cesty postavil Spendlhofer, od kterého se míč odrazil na roh.
     
    13
    Prvního rohového kopu v zápase se ujal Jonathan Soriano, jehož centr však nezpůsobil ve vápně žádné pozdvižení.
    Nástup hráčů na hrací plochu

     
    15
    Jonathan Soriano si elegantně zpracoval přihrávku od Sabitzera a z hranice vápna tvrdě vypálil. Gólman Gratzei míč vyrazil na rohový kop!
    Nebezpečná střela Soriana brankou neskončila, Gratzei výborně zasáhl
     
    16
    Rozehrávky se ujal opět Jonathan Soriano, ani tento rohový kop však žádné nebezpečí ve vápně nezpůsobil.
     
    17
    Ulmer krásně přenesl hru na pravou stranu k Schweglerovi, který zakombinoval s Ramalhem a nehlídaný poslal do vápna nadýchaný centr. Ten však, bohužel pro hosty, zamířil k Madlovi, který míč odkopl.
     
    19
    Na levé straně byl faulovaný Berisha, nicméně Salzburg velmi rychlé rozehrál a míč do vápna poslal Sabitzer. Jeho centr hledal Minamina, na toho byl však míč příliš dlouhý. Japonský rychlík však míč dostihl na hrací ploše a poslal do vápna rovněž centr. Ani tento centr však přesný nebyl.
     
    20
    Po souboji s Offenbacherem zůstal ležet Ilsanker. Hlavní arbitr odpískal nedovolený zákrok a u míče zůstane Salzburg. Ilsanker se pomalu zvedá a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    21
    Sturm teď výborně napadal a Minamino se při práci s míčem dostal pod tlak. Vše vyřešil zpáteční přihrávkou ke stoperům.
     
    22
    Na hranici vápna se ke střele dostal Marcel Sabitzer, tu však obětavě zablokoval Lukas Spendlhofer a Salzburg bude zahrávat svůj třetí roh v zápase.
     
    23
    I do třetice rozehrál standardní situaci Jonathan Soriano. Tentokrát jeho centr našel hlavu Hinteregger, jeho hlavička však mířila mimo tři tyče.
     
    24
    Sabitzer postupoval středem hřiště, po souboji s Piesingerem skončil na zemi, i přesto se pokusil vysunout Minamina. Japonský záložník se však nacházel v těsném ofsajdu.
     
    25
    Na druhé straně poslal přesnou přihrávku do vápna Ulmer, na kterou si naběhl aktivní Minamino. Mladý Japonec chtěl akci "vyšperkovat" přihrávkou na Soriana, na toho však byl míč dlouhý!
     
    26
    Valon Berisha postupoval středem hřiště, po pravici mu nabíhal Sabitzer. Mladý Nor však poslal míč na levou stranu, v tomto prostoru však nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    27
    Ve středu hřiště dobře zapracoval Schmerböck, toho ale následně poslal k zemi Keita a Sturm bude zahrávat standardní situaci ze zajímavé vzdálenosti.
     
    28
    Rozehrávky se tentokrát ujal Offenbacher, kterou se pokoušel ohrožit Gulácsiho přímou střelou. Napálil však pouze zeď, konkrétně Minamina.
     
    29
    Schwegler poslal míč rovnou z autu na hruď Sabitzera, který se pokoušel vysunout Minamina. Na japonského křídelníka byl míč příliš dlouhý a vhazovat bude Sturm.
     
    31
    Jonathan Soriano si dokázal zpracovat vysoký míč od Hinteregger, vzápětí však nepřesně přihrál a Salzburg se bude muset rychle vracet.
     
    32
    Minamino velmi zariskoval ve středu pole a míč ztratil. Naštěstí pro něj se ale míč odrazil od Piesingera na nohu Hintereggera, který jej pohotově poslal k nohám Gulácsiho.
     
    33
    Salzburg volí velmi často vysoké napadání a obránci domácích s tím mají velké problémy. Spendlhofer si musel vypomoci zpáteční přihrávkou ke Gratzeiovi.
     
    34
    Hadžič sklepl ve středu pole míč pro Avdijaje, který našel na pravé straně volného Piesingera. Rakouský záložník si dokázal míč zpracovat a dostal se i ke střele. Gulácsi však mohl zůstat v klidu, neboť míč mířil nad branku.
    Ani střela Piesingera brankou neskončila
     
    35
    Schwegler byl teď nepříjemně dohrán Offenbacherem, který byl u míče později a zajel do hostujícího hráče. Domácí borec ale žlutou kartu nedostal.
     
    36
    Na hranici vápna si míč výborně zpracoval Soriano a dokázal ho udržet proti dvojici protihráčů. Následně našel Keitu, který se pokusil z první ohrozit branku Gratzeie. Jeho střela však mezi tři tyče nezamířila.
     
    38
    Piesinger elegantní zadovkou dostal míč k Hadžičovi, který neváhal a opřel se do míče z dobrých třiceti metrů. Rána mu ale nesedla a míč letěl vysoko nad brankou Salzburgu.
     
    39
    Schwegler našel vysokým centrem ve středu pole Sabitzera, který se pokoušel z první vysunout Minamina. Pas rakouského útočníka ale přesný nebyl.
     
    40
    Offenbacher ztratil míč na útočné polovině a následně nepříjemně zajel do Keity. Svou chybu si uvědomil a chtěl se záložníkovi z Guiney omluvit, ten však evidentně o omluvu nestál.
     
    41
    Salzburg se dostává ke kombinaci na útočné polovině. Sturm ale velmi dobře napadá a hostující hráči to nemají vůbec jednoduché.
     
    43
    Hinteregger teď neviděl žádné východisko směrem vpřed, a tak raději poslal zpáteční přihrávku ke gólmanovi Gulácsimu.
     
    44
    Výborný průnik provedl na pravé straně Offenbacher, který si míč narazil s Piesingerem. Ideální moment na přihrávku však rakouský křídelník prováhal a jeho míč prošel vápnem bez povšimnutí. Obránce Klem ale míč stihl na hrací ploše a našel na hranici vápna Hadžiče, který vyslal přízemní střelu. Gulácsi ale dokázal zasáhnout.
     
    45
    Na druhé straně zahrával Salzburg standardní situaci. Rozehrávky se ujal Jonathan Soriano, který vyslal jedovatou střelu a Gratzei míč musel vyrazit nad branku. Salzburg bude zahrávat v samotném závěru rohový kop.
    Proti nebezpečné standardce Soriana musel zasahovat Gratzei
     
    45+1
    Centr Soriana však ve vápně nikoho z hostů nenašel a domácí obrana se dokázala ubránit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas bohužel nenabídl žádný ofenzivní konzert. Od úvodních minut byl aktivnější Salzburg, již ve třetí minutě pálil Sabitzer, Gratzei však zasáhl. V další šanci se objevil nejlepší střelec Tipico Bundesligy Jonathan Soriano. Proti střele španělského kanonýra však výborně zasáhl Gratzei. V závěru poločasu vystrašil domácí fandy opět Soriano, který ohrozil branku Sturmu ze standardní situace. Gratzei ale domácí opět podržel.

    Druhý poločas začne v UPC-Arena přibližně v 21:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začal velkou šancí Salzburg! Sturm zaváhal na vlastní polovině a do úniku se hnal Marcel Sabitzer. Výborný obranný zákrok však předvedl Madl, který zabránil rakouskému útočníkovi ve střele!
     
    47
    Schwegler vysunul do úniku Berishu na levé straně. Centr norského žáložníka však našel pouze stoper Spendlhofera, který míč odkopl.
     
    48
    Velmi tvrdý zákrokem se ve středu pole prezentoval Ilsanker, který ve skluzu zajel pod nohy Hadžice. Hlavní arbitr však žlutou kartu neudělil, čímž si vysloužil pískot domácích fandů.
     
    49
    Nyní registrujeme další nedovolený zákrok hostující hráčů. V nebezpečné vzdálenosti fauloval Hinteregger Spendlhofera a je z toho zajímavá standardní situace pro Graz.
     
    50
    Rozehrávky standardní situace se ujal Offenbacher, který hledal nadýchaným centrem na zadní tyči Piesingera. Ten však nedokázal zkoordinovat svůj pohyb a k hlavičce se nedostal.
     
    51
    Na druhé straně zahrozil Salzburg. Po přiťuknutí Ulmera se k centru dostal Keita. Přízemní míč měl směřovat k Sabitzerovi, nicméně zamířil přímo do rukavic gólmana Gratzeie.
     
    52
    Jonathan Soriano dostal hodně prostoru ve středu pole a pokoušel se otestovat pozornost domácího gólmana. Do cesty se mu však postavil Spendlhofer, který jeho střelu zablokoval.
     
    53
    Do rychlého protiútoku se dostal Soriano, který vyčkával na podporu svých spoluhráčů. Nakonec se ale zkušený Španěl do zakončení nedostal. Salzburg však bude zahrávat rohový kop.
     
    54
    Rohový kop ale hostujícímu týmu vůbec nevyšel a do protiútoku se dostal David Schloffer, který upaloval k brance Salzburgu. Velmi rychle se ale vrátil Minamino a domácí borec po údajném kontaktu spadl na zem. Hlavní arbitr ale udělil žlutou kartu Schlofferovi za nafilmovaný pád!
    Schloffer se ukázal jako dobrý herec, za což si vysloužil žlutou kartu
     
    56
    Do vápna dostal výborný míč Schloffer, který se dostával ke střele. Na poslední chvíli však zasáhl Ilsanker, který poslal míč na rohový kop.
     
    57
    První rohový kop Sturmu rozehrál Offenbacher, který hledal na zadní tyči Spendlhofera. Rakouský stoper si však dle názoru hlavního arbitra počínal v souboji s Berishou nedovoleně.
     
    58
    Na útočné polovině se po dobré práci Ehrenreicha dostal k míči Schloffer, který poslal centr do vápna. Míč však doputoval jen k Hintereggerovi, který jej odvrátil hlavičkou.
     
    60
    Sabitzer dokázal uvolnit norského rychlíka Berishu, který se vyhnul Schlofferovi a postupoval dál. Následně však narazil na stopera Madla, a ten ho poslal nemilosrdně k zemi. Od hlavního sudího uviděl zaslouženou žlutou kartu!
     
    61
    Schoffer se pokoušel najít ve vápně nabíhajícího Schmerböcka. K dokonalosti jeho centru však chybělo hodně a míč doputoval přímo do rukavic Gulácsiho.
     
    62
    Ramalho se pokoušel poslat míč do uličky pro Berishu. Na norského křídelníka byl však míč příliš dlouhý. Následuje odkop od branky domácího týmu.
     
    64
    Máme tu první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází nevýrazný Schmerböck, který je nahrazen mladým Rakušanem Andreasem Gruberem.
     
    65
    Velkou chybu ve středu pole "vyrobil" Keita, který poslal nepřesný pas a míče se zmocnil právě střídající Gruber. I on však poslal nepřesnou přihrávkou a míč mají v moci opět hosté.
     
    65
    Následně ale chyboval i Hinteregger a ke střele se dostal stoper Spendlhoffer. Jeho odvážná střela však skončila vysoko nad brankou.
     
    66
    Na druhé straně výborně zapracoval Schwegler, který si udělal prostor na pravé straně a odcentroval. Míč směřoval na Soriana, který však v rozhodujícím okamžiku podklouzl a k hlavičce se nedostal.
     
    67
    Hlavní roli v další akci obsadil opět Jonathan Soriano, který se nádherně vynul Klemovi a hledal pasem za obranou Sabitzera, ten mohl postupovat sám na gólmana. Dle názoru pomezního se však hvězda Salzburgu nacházel v těsném ofsajdu.
    Marcel Sabitzer se nacházel v těsném ofsajdu
     
    68
    Střídající Gruber dostal trochu prostoru na levé straně a pokoušel se najít některého ze svých spoluhráčů ve vápně. Centr se mu však hrubě nepovedl a míč skončil u rohového praporku na opačné straně hřiště.
     
    70
    Japonský záložník Minamino byl pozdě v souboji s Klemem a poslal domácího hráče k zemi. Za tento zákrok uviděl po právu žlutou kartu!
     
    71
    Na druhé straně se výborně orientoval Piesinger, který hledal pasem za obranou střídajícího Grubera. Mladý Rakušan ale těsně na míč nedosáhl.
     
    72
    Před vápnem Grazu se nedovoleným zákrokem prezentoval Madl, který poslal k zemi Sabitzera. Hlavní arbitr faul samozřejmě odpískal a Salzburg má k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    73
    Rozehrávky standardní situace se ujal Jonathan Soriano, který se pokoušel překvapit Gratzeie střelou přes zeď. Střela španělského kanonýra ale mířila těsně mimo!
    Standardní situace Soriana pořádně vyplašila domácí fanoušky
     
    74
    Třetí žlutou kartu tohoto zápasu udělil arbitr Grobelnik domácímu hráči Donisu Avdijajovi, který si neodpustil nějakou tu slovní připomínku.
     
    75
    Keita procpal míč do vápna k Berishovi, který se pokoušel "vyšperkovat" akci přihrávkou na Sabitzera. K tomu se však míč nedostal.
     
    76
    První střídaní v tomto utkání provádí i hostující kouč Adolf Hütter. Ze hřiště jde Christian Schwegler, který je nahrazen Dánem Ankersenem.
     
    78
    Čtvrtou žlutou kartu dostává norský záložník Valon Berisha, který se pokoušel vymodlit penaltu pro Salzburg. Hlavní arbitr ale vše dobře viděl a za jeho nafilmovaný pád mu udělil žluté varování.
    Sudí Grobelnik musel v tomto zápase udělit již druhou žlutou kartu za simulování! Tentokrát se provinil hostující záložník Berisha
     
    79
    Druhá změna na straně Sturmu Graz. Ze hřiště putuje aktivní Schloffer, kterého nahrazuje ruský záložník Šarifi.
     
    80
    Ve středu pole teď ztratil míč brazilský obránce Ramalho. Následně si navíc pomohl nedovoleným zákrokem. U postranní čáry je již připraven hostující Lazaro a Salzburg bude podruhé střídat.
     
    81
    Druhá změna na straně FC Salzburg. Ze hřiště putuje dnes velmi aktivní Japonec Minamino, kterého nahrazuje Rakušan Lazaro.
     
    82
    PIesinger se pokoušel nadýchaným pasem za obranu vysunout Avdijaje. Německý útočník však na balón nedosáhl a následuje odkop od branky Gulácsiho.
     
    83
    Keita se teď objevil na levé straně nehlídaný a poslal křížný pas vápnem ke střídajícímu Lazarovi. Mladý Rakušan se neunáhlil a našel volného Soriana. Střela z první však Španělovi nesedla a míč skončil vysoko nad brankou!
    Jonathan Soriano ve vyložené příležitosti přestřelil
     
    85
    Domácí akce teď úspěchem neskončila, ba naopak do protiútoku se dostali hosté. Lazaro postupoval středem hřiště, nicméně za záchranou brzdu zatáhl Piesinger, který zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    86
    K dalšímu střeleckému pokusu se dostal opět Jonathan Soriano. I tentokrát ale jeho střela skončila nad brankou gólmana Gratzeie.
     
    87
    Domácí Sturm Graz provádí poslední změnu v tomto zápase. Ze hřiště putuje nevýrazný německý útočník Donis Avdijaj, kterého nahrazuje Chorvat Tadic.
     
    88
    Kombinace Lazara a Ankersena k úspěchu nevedla a do rychlého protiútoku se dostal soupeř. Ve vápně si udělal prostor střídající Tadic, který střílel na zadní tyč. Naštěstí pro hosty jeho pokus mířil těsně mimo.
     
    89
    Ve vápně se teď střetl v hlavičkovém souboji domácí Spendlhofer s Berishou. Oba fotbalisté zůstali ležet na trávník. Po ošetření bude Salzburg zahrávat rohový kop.
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Rohového kopu se ujal opět Soriano, který našel přesný centrem ve vápně Andrého Ramalha. Hlavička brazilského hráče však mířila nad branku.
     
    90+2
    Naděje Salzburg na vítězství v tomto zápase ještě žije! Po souboji Ehrenreicha a Lazara budou hosté zahrávat rohový kop!
     
    90+3
    Nebezpečný centr Soriana proletěl vápnem bez povšimnutí a to je z dnešního zápase nejspíše všechno!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! SK Sturm Graz dokázal vybojovat cenný bod s FC Red Bull Salzburg za remízu 0:0! Hosté se výrazně přibližili zisku titulu, neboť dvě kola před koncem mají devítibodový náskok. Druhý Rapid má však utkání k dobru, tudíž Salzburg si bude muset ještě počkat.

    První poločas bohužel nenabídl žádný ofenzivní konzert. Od úvodních minut byl aktivnější Salzburg, již ve třetí minutě pálil Sabitzer, Gratzei však zasáhl. V další šanci se objevil nejlepší střelec Tipico Bundesligy Jonathan Soriano. Proti střele španělského kanonýra však výborně zasáhl Gratzei. V závěru poločasu vystrašil domácí fandy opět Soriano, který ohrozil branku Sturmu ze standardní situace. Gratzei ale domácí opět podržel.

    V poločase druhém jsme se nenudili a pár pěkných fotbalových akcí k vidění bylo. Hned v 54. minutě se hnal do samostatného úniku domácího Schloffer, který ale raději upadl po kontaktu s Minaminem. Hlavní arbitr ale správně viděl, že se jednalo o simulování a udělil domácímu hráči žlutou kartu. V 73. minutě zahrozil ze standardní situace španělský kanonýr Soriano, ten však branku Sturmu těsně minul. V závěru měl na kopačce rozhodnutí opět Soriano, jeho střela z "desítky" však mířila vysoko nad branku!

    Salzburg tak jistotu titulu nemá, neboť utkání Rapidu Vídeň bylo odloženo, nicméně jakýkoliv bodový zisk z víkendového utkání s Wolfsbergerem svěřencům Adolfa Hüttera titul zajistí!

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:31:03)

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   54. Schloffer (STG), 74. Avdijaj (STG), 85. Piesinger (STG) – 70. Minamino (SLZ), 78. Berisha (SLZ)


    SK Sturm Graz: Gratzei – Klem, Madl, Spendlhofer, Ehrenreich – Piesinger, Hadžić – Schloffer (79. Šarifi), Offenbacher, Schmerböck (64. Gruber) – Avdijaj (87. Tadic)
    Náhradníci: Tadic, Gruber, Lovric, Schützenauer, Šarifi, Oščipko, Kamavuaka

    FC Red Bull Salzburg: Gulácsi – Ulmer, Hinteregger, Ilsanker, Schwegler (76. Ankersen) – Valon Berisha, Keita, Andé Ramalho, Minamino (81. Lazaro) – Sabitzer, Soriano
    Náhradníci: Schmitz, Ankersen, Djuricin, Walke, Lazaro, Quaschner, Bruno

    Rozhodčí: Grobelnik – Heidenreich, Gruber (vš. AUT)
    bahis siteleri