Karlsruher SC – Hamburg 1:2 (po pr.)
po prodl.
Karlsruher SC
1:2 (0:0)
Hamburger SV
Pondělí 01.06.2015, 19:00 • Wildparkstadion, Karlsruhe • Německá Bundesliga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    PRVNÍ ZÁPAS
    Do úvodního utkání baráže o setrvání v Bundeslize vstupovalo v roli mírného favorita domácí HSV, které mělo za cíl vytvořit si slibnou pozici do odvety. Jenže hned ve čtvrté minutě utkání poslal Karlsruher do vedení Rouwen Hennings a překvapení bylo na světě. HSV bylo očividně zaskočeno a nemohlo se dostat ke své hře. V závěru poločasu měl velkou příležitost domácí Lassoga, který však zaplněnou Imtech arénu nerozjásal. Zkraje druhého poločasu to mohlo být s Hamburkem ještě horší, jenže hostující Yabo trefil pouze břevno Adlerovi branky. V 73. minutě se již domácí fanoušci dočkali. Centrovaný míč si ve vápně zpracoval Ivo Iličevič, který přesnou ranou překonal gólmana Gordona. HSV mělo v závěru místy až drtivý tlak, Lassoga v další velké příležitosti mířil opět mimo, a tak utkání skončilo zaslouženou remízou 1:1.

    Do úvodního utkání nezasáhl ani jeden český hráč. Petr Jiráček i Jaroslav Drobný nebyli ani na lavičce klubu z Hamburku. Uvidíme, jak tomu bude dnes.

    Do dnešní odvety vstupuje v lepší pozici domácí KSC, kterému stačí i bezbranková remíza. Naopak HSV musí vstřelit minimálně jednu branku. Fanoušci na Wildparkstadion se tak mají na co těšit!
     
    Hezký pondělní podvečer! Německá Bundesliga má dnes na programu poslední zápas letošní sezóny. V odvetném utkání baráže o setrvání nejvyšší soutěže se střetne Karlsruher FC a slavný klub Hamburger SV. Úvodní výkop je naplánován na 19:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    V Imtech aréně v Hamburku je připravena velkoplošná obrazovka, kde fanoušci HSV mohou sledovat odvetné utkání v Karlsruhe

     
    Úvodní sestavy:

    Karlsruher SC: Orlishausen – Max, Gulde, Gordon, Valentini – Meffert, Krebs – Nazarov, Jamada, Torres – Hennings.
    Náhradníci: Vollath – Micanski, Yabo, Kempe, Sallahi, Stoll, Barry.

    Hamburger SV: Adler – Ostrzolek, Rajković, Djourou, Diekmeier – Diaz Rojas, van der Vaart – Iličevič, Holtby, Olić – Lasogga.
    Náhradníci: Brunst-Zöllner – N. Müller, Beister, Jiráček, Reis, Marcos, Stieber.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Rohde (vš. GER).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Na Wildparkstadion právě probíhá rozcvička obou týmů

     
    Je to tady dámy a pánové! Oba týmy již vstupují na trávník zaplněného Wildparkstadionu a za pár desítek sekund utkání začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr Manuel Gräfe právě zahájil dnešní utkání! Výhodu úvodního výkopu měli fotbalisté HSV. Rafael van der Vaart se hned v úvodu pokoušel najít na pravé straně Ivicu Oliče, na toho byl však pas příliš dlouhý.
     
    1
    Ve středu pole nyní svedli tvrdý souboj Diaz Rojas a Krebs. Ze souboje zvešel vítězně hostující borec a HSV může založit postupný útok.
     
    2
    První náznak šance mělo Karlsruhe. Na pravé straně dostal prostor Manuel Torres, který poslal do vápna přízemní centr. Ke smůle domácích však nasměroval míč přímo do rukavic Reného Adlera.
     
    3
    Hamburger se dostal na útočné polovině ke kombinaci. Ostrzolek poslal do vápna zajímavý centr, který mířil na Oliče. Před chorvatským útočníkem však odhlavičkoval míč Gulde.
     
    4
    Dimitrij Nazarov se dostal ve středu pole k odraženému míči a pohotově se pokoušel najít Enrica Valentiniho. Útočník z Azerbajdžánu však neposlal přesnou přihrávku.
     
    5
    Tak to byla první zajímavější šance tohoto zápasu! Před vápnem domácích se míč odrazil na kopačku Ivo Iličeviče, který střelou z první vylekal domácího gólmana. Střela však mířila těsně mimo!
     
    6
    Hned poté dostali hosté výhodu po zákroku Mefferta ve středu hřiště a mířili do rychlého protiútoku. Olič předal míč na pravou stranu svému krajanu Oličovi, který stříleným centrem prověřil pozornost Dirka Orlishausena.
     
    6
    Na zemi nyní skončil Ivo Iličevič, kterého poslal k zemi nedovoleným způsobem Jonas Meffert. Je z toho zajímavá příležitost pro HSV!
     
    7
    Standardní situaci si vzal na starost Pierre-Michel Lassoga, který svou první ránu napálil do zdi. Míč se k německému útočníkovi odrazil zpět, avšak i druhou ránu zablokovala domácí obrana.
     
    8
    Van der Vaart nyní nadělal pořádné problémy zpáteční přihrávkou Johanu Djourou, kterého nepříjemně napadal Hennins. Švýcarský stoper však situaci zvládl.
     
    9
    Na levé straně nyní operoval s míčem Iličevič, který nadýchaným obloučkem našel ve středu pole Lewise Holtbyho, který si míč zpracoval a vypálil. Jeho ránu však zablokoval jeden z hostujících hráčů.
     
    10
    Do rychlého protiútoku se nyní dostal Rouwen Hennings, který měl však proti sobě tři protihráče. Po kontaktu s Rajkovicem spadl na zem, avšak hlavní abritr jasně naznačil, že nedovolený zákrok odpískat nehodlá.
     
    11
    Hamburk je zatím od první minut jasně aktivnější. Karlsruher se zatím nemůže k ničemu vážnějšímu dostat a hrozí pouze z rychlých protiútoku. Před malou chvílí navíc ztratil na pravé straně míč Torres a následuje odkop od branky Adlera.
     
    13
    Aktivní Ivo Iličevič podnikl odvážný průnik na levé straně, který vyrezultoval v zajímavý centr do vápna. Míč prolétl vápnem a mířil do zámezí. Situaci zde kontroloval Nazarov, kterého poslal k zemi Ostrzolek. Nedovolený zákrok se nepíská, následuje odkop od branky.
    Fanošuci Karlsruheru si na začátek utkání připravili nádherné choreo

     
    14
    Hamburger se nyní drží na balónu na útočné polovině. Karlsruher má však obranný blok postavený velmi dobře a na dostřel branky Dirka Orlishausena hráče HSV nepouští.
     
    15
    Hosté mají stále míč pod kontrolou. Rafael van der Vaart vyváží míč na útočnou polovinu. Uvidíme, zda-li z toho bude nějaké ohrožení domácí branky.
     
    16
    Míč putoval na levou stranu, kde se nacházel Matthias Ostrzolek, proti tomu však výborně vystoupil Valentini, který německého obránce k centru nepustil.
     
    16
    Útočným faulem se nyní provinil španělský středopolař Manuel Torres, který zcela zbytečně poslal k zemi Ostrzoleka.
     
    17
    Zajímavý míč dostal do vápna Diaz Rojas, který však stihl míč jen tak tak a vracel jej v akrobatické pozici. Míč se málem dostal k Iličevičovi, nicméně těsně před chorvatským hráčem míč odkopl Gulde.
     
    18
    Dobrý balón dostal do vápna Ivica Olič, který sklepl míč pro Lassoga, který se do něj opřel z první. Jeho rána však byla zablokována na rohový kop.
     
    18
    Rafael van der Vaart však první rohový kop dnešního utkání nerozehrál dobře a Karlsruher se dostal do rychlého protiútoku, který táhl Manuel Torres. Španělský záložník byl však zdvojen a míč ztratil.
     
    19
    Špatné rozehrávky HSV nyní málem využil Hennings, který dostal rychlý pas od Torrese a také vypálil z první. Jeho ránu srazil Slobodan Rajkovič.
     
    20
    HSV vybojovalo již druhý rohový kop v krátkém časovém sledu. Na starost si jej vzal opět van der Vaart, jehož centr směřoval na přední tyč. Zde však byl Max, který míč odhlavičkoval.
     
    21
    Na trávníku nyní zůstal ležet jediný střelec domácích z prvního zápasu Rouwen Hennings. Hráči HSV sportovně zakopli míč do autu. Hennings se však po krátké době zvedl a vypadá to, že je schopen pokračovat.
     
    22
    Holtby nyní na levé straně vybojoval již třetí rohový kop. K rozehrávce již spěchá Rafael van der Vaart a většina hráčů HSV se stěhuje do vápna.
     
    23
    Ani do třetice všeho dobrého to hostům nevyšlo. Centr holandského hráče našel ve vápně pouze hlavu Philippa Maxe, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
    Pohled na zaplněný Wildparkstadion v Karlsruhe

     
    24
    Hráči Hamburgeru mají opět míč pod kontrolou a kombinují na útočné polovině. Domácí se bohužel nesnaží nějak aktivně napadat, což hostům kombinaci značně ulehčuje.
     
    25
    Matthias Ostrzolek se na levé straně dostal pod lehký tlak, nicméně situaci vyřešil pěkným přenesením hry na pravou stranu, kde stál Dennis Diekmeier.
     
    26
    Na levé straně poslal centr do vápna Ostrzolek, který zachytil Gulde. Svým odkopem však našel jen van der Vaarta, který si míč zpracoval a vystřelil. Dirk Orlishausen si však jeho technickou ránu pohlídal!
    Nebezpečná rána Rafaela van der Vaarta brankou neskončila
     
    27
    Karlsruher se nyní dostává po delší době k souvislejší kombinaci na útočné polovině. Napadání Hamburgeru je však velmi aktivní.
     
    28
    Domácí se nyní dostali k prvnímu ohrožení branky Reného Adlera. Krebs našel na hranici vápna Hiroki Yamadu, který se rychlým pohybem obtočil kolem Rajkoviče a pohotově vypálil. Jeho přízemní rána však nenadělala Adlerovi žádné problémy.
    Na druhé straně nebezpečně pálil Japonec Jamada, ani jeho střela v brance neskončila
     
    29
    Po faulu na Lasoggu zahrával Rafael van der Vaart další standardní situaci. Jeho vysoký centr však ve vápně našel pouze jednoho z domácích hráčů, který míč odhlavičkoval za vápno.
     
    30
    Nepřesná přihrávka Holtbyho vyslala do rychlého protiútoku Karlsruher. Po pravé straně postupoval Valentini společně s Torresem. Přihrávka italského obránce však přesná nebyla.
     
    31
    Hamburger zahrával již čtvrtý rohový kop tohoto zápasu. Van der Vaartův centr našel ve vápně Djouroua, který si však v souboji s Gordonem pomohl nedovoleným způsobem.
     
    33
    Stoper Johan Djourou vyrazil na útočný výlet, to však neměl dělat, neboť míč ztratil a Meffert se pokoušel vyslat do úniku Henningse. Přihrávka na německého útočníka však byla příliš dlouhá!
     
    34
    Rajkovič nyní zajímavou přihrávkou našel na levé straně naběhnutého Ivičeviče, který poslal do vápna velmi ostrý centr. Zde se však nikdo z hostů nenacházel a míč tak proletěl vápnem bez povšimnutí.
     
    35
    Domácí Dmitrij Nazarov se provinil ve středu pole faulem na Rafaela van der Vaarta. Zkušený hráč se zkušenostmi z anglické Premier League se hodně zlobil a žádal udělení žluté karty pro domácího hráče. Manuel Gräfe však tak neučinil.
     
    36
    Trenér HSV Bruno Labbadia stojí na hranici svého vyznačeného území a velmi hlasitě předává pokyny svým hráčům. Zatím nemůže být příliš spokojen, neboť Hamburk má zatím v kolonce branek nulu!
     
    37
    Ostrzolek se dostal pod tlak špatným zpracováním míče. Situaci však zvládl a navíc přidal skvělý pas na Ivo Iličeviče. Chorvatský středopolař ve službách HSV však míč ztratil.
    Velký počet fanoušků HSV dorazil do Imtech arény, kde podporují svůj klub a sledují zápas na velkoplošné obrazovce!

     
    39
    Lewis Holtby se dostal po přihrávce Ostrzoleka k centru z levé strany. Ve vápně si na jeho centr naskončil Pierre-Michel Lasogga. Jeho hlavičce však scházela větší razance a Orlishausen míč v pohodě lapil.
     
    40
    Domácí fanošci se dožadovali odpískání faulu na Henningse, který spadl po souboji s Rajkovičem. Hlavní arbitr však nic takového nehodlá udělat.
     
    41
    Rafael van der Vaart nyní předčil ve vzdušném souboji Henningse a HSV se opět dostává k postupné kombinaci a pomalu se přesouvá na útočnou polovinu.
     
    42
    Lewis Holtby se pokoušel vysunout aktivního obránce Matthiase Ostrzoleka, ten si však špatně načasoval náběh a míč na hrací ploše nestihl.
     
    43
    Karlsruher zatím opravdu hrozí pouze z rychlých protiútoku. Před malou chvílí se Hennings pokoušel vysunout Jamadu. Na japonského hráče však byl centr příliš dlouhý.
     
    44
    U míče budou nyní domácí. U postranní čáry se provinil nedovoleným zákrokem Ivica Olič, který poslal k zemi Dimitrije Nazarova.
     
    45
    Po sérii hlaviček ve středu pole dostal míč na zem Enrico Valentini. Italský hráč si však míče příliš neužil, neboť hned poté ho poslal k zemi Lewis Holtby.
     
    45+1
    Domácí měli v závěru ještě k dispozici standardní situaci. Centr Valentiniho našel na zadní tyči Daniela Gordona, který však svou hlavičku nasměřoval nad branku Reného Adlera.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

    Momentka z prvního poločasu. Souboj domácího Rouwena Henningse a Rafaela van der Vaarta

     
    První poločas na Wildparkstadion nabídl jasnou dominanci hostujícího HSV. Hamburger hned od úvodních minut byl jasně lepším týmem na hřišti a Karlsruher hrozil pouze z rychlých protiútoku. Ve 26. minutě nebezpečně pálil Rafael van der Vaart, jehož přízemní ránu však Orlishausen lapil. O dvě minuty poté zahrozili také domácí. Hiroki Jamada si zpracoval míč ve vápně, bleskově se obtočil a vypálil. René Adler byl však na místě. Dominance Hamburku pokračovala i nadále, avšak žádnou vážnější situaci si hosté již nevytvořili.

    Za současné konstalace postupuje do Bundesligy domácí Karlsruher. HSV tak má 45 minut na to, aby vstřelil minimálně jednu branku! Máme se tedy na co těšit! Druhý poločas začne na Wildparkstadionu přibližně v 20:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Vidíme stále stejný obrázek. Hamburk je u míče a kombinuje na vlastní polovině a pomalu se přesouvá na útočnou polovinu.
     
    47
    Diekmeier poslal z pravé strany vysoký centr, který mířil na Iličeviče. Těsně před ním však míč odhlavičkoval Gordon.
     
    48
    První žlutou kartu dnešního utkání vidi Rafael van der Vaart, který ostře zajel do Valentiniho.
     
    51
    Hamburger vybojoval rohový kop, kterého se ujal van der Vaart. Jeho centr prodloužil Lewis Hotlby na Lasoggu, který si na desítce opřel do míče, avšak branku přestřelil!
     
    52
    Hamburk pokračuje ve svém tlaku. Na levé straně bojoval o míč Ivica Olič. Svůj souboj s Valentinim však prohrál.
     
    54
    Ostrzolek poslal z levé strany míč do vápna, který směřoval na Djouroua. Švýcarský stoper se však k hlavičce nedostal.
     
    55
    Karlsruher se dostal do rychlého protiútoku, který táhl Nazarov. Toho však poslal k zemi Marcelo Rojas DIaz, který za svůj zákrok vidí žlutou kartu!
     
    56
    Valentini našel přihrávkou ve vápně Torrese, který však ve skluzu branku Reného Adlera netrefil.
     
    57
    Nyní to byl však právě Nazarov, kdo fauloval. V souboji s Diekmeierem u postranní čáry si počínal nedovoleně a Hamburk má k dispozici standardní situaci.
     
    58
    Nadýchaný centr van der Vaarta směřoval na malé vápno. Z branky však šel Orlishausen, který míč vyboxoval za vápno.
     
    61
    Karlsruher je ve druhém poločase daleko aktivnější a obrana Hamburku má problémy.
     
    62
    Obrovskou příležitost měl nyní na kopačce Dimitrij Nazarov, který se po centrovaném míči dostal na zadní tyči ke střele! Zakončení se mu však vůbec nevydařilo!
     
    63
    Hra však pokračovala a míč se přesunul na pravou stranu, kde byl Enrico Valentini, který poslal před branku Reného Adlera ideální míč. Na centr italského obránce si naběhl opět Nazarov, jenže ve skluzu nedokázal dopravit míč do branky!
     
    63
    Třetí žlutou kartu dnešního utkání dostává německý záložník Lewis Holtby.
     
    65
    Na pravé straně operoval s míčem Dennis Diekmeier, který vybojoval rohový kop v souboji s Maxem.
     
    66
    V pořadí čtvrtý rohový kop HSV rozehrál překvapivě Lewis Holtby, jehož centr našel ve vápně hlavu Rajkoviče. Srbský obránce však nemířil přesně.
     
    67
    Lewis Holtby dnes dohrál. Bruno Labbadia takticky střídá německého středopolaře, který je nahrazen maďarským záložníkem Zoltánem Stieberem.
     
    68
    Do velmi zajímavé příležitosti se dostal Dimitrij Nazarov, který postupoval s míčem po levé straně a ačkoliv byl tísněn Diekmeierem vyslal velmi razantní střelu, která nadělala Adlerovi problémy! Bude z toho rohový kop pro Karlsruhe!
     
    69
    Další velká příležitost pro Karlsruher! Na centr Mefferta si ve vápně naskočil Manuel Gulde, který poslal svou hlavičku na branku. Na brankové čáře nicméně míč odkopl Marcelo Diaz, který tak zachránil HSV!
     
    70
    Hamburger nyní uklidňuje hru na vlastní polovině. Postupnou kombinací se přesouvá na útočnou polovinu. Karlsruhe navíc velmi aktivně napadá, což se v prvním poločas příliš nestávalo.
     
    72
    Velmi dobrý výkon dnes podal Hiroki Jamada, který dnes dohrál. Japonského reprezentanta nahrazuje na hřišti Reinhold Yabo!
     
    73
    Střídající Zoltán Stieber dostal až příliš prostoru ve středu pole. Ke střele se však maďarský středopolař neodvážil.
     
    73
    Rafael van der Vaar našel skvělým pasem ve vápně Dennise Dietmeiera, který si však na střelu z první netroufl, což ho může mrzet, neboť velmi rychle u něj byl Dimitrij Nazarov, který ho o míč obral.
     
    74
    Hamburger následně vybojoval rohový kop. Rozehrávky se ujal Rafael van der Vaart, ale centr se mu příliš nepovedl. Ve vápně nejvýše vyskočil Manuel Gulde, který míč odhlavičkoval.
     
    76
    Tak to může hosty šeredně mrzet! Z levé strany poslal do vápna nádherný centr Matthias Ostrzolek, na ten si naběhl Pierre-Michel Lasogga a poslal pěknou hlavičku! Orlishausen avšak vytáhl krásný zákrok!
     
    78
    Karlsruhe právě vstřelilo branku! Karlsruher jde do vedení! Naprostá euforie propuká na Wildparkstadion! Velkou chybu udělal ve středu hřiště van der Vaart, který daroval míč Rouwenu Henningsovi, ten našel krásným "lobíkem" střídajícího REINHOLDA YABA, který překonává Reného Adlera a posílá domácí do vedení!
    Reinhold YABO - 1:0
     
    79
    Pro Hamburk se v současné situaci prakticky nic nemění! Stále potřebuje vstřelit minimálně jednu branku!
     
    80
    Velmi nebezpečnou střelu vyslal z hranice vápna Lassoga. Dirk Orlishausen byl střelou evidentně zaskočen, nicméně dokázal zasáhnout!
     
    81
    Neuvěřitelné věci se dějí na Wildpark stadion! Z levé straně poslal centr do vápna Ostrzolek, na který si naběhl Lassoga, jenže trefil pouze tyč! Míč se odrazil na nohu Diekmeiera, ani ten však míč do branky nedostal!
     
    82
    Hamburk vybojoval rohový kop, který rozehrál Rafael van der Vaart. Jeho centr našel na zadní tyči hlavu Johana Djouroua, který poslal svou hlavičku na vzdálenější tyč. V tomto prostoru se však nacházel Reinhold Yabo, který míč vyhlavičkoval!
     
    83
    Karlsruher se již soustředí pouze na defenzivu a na hře je to nyní vidět. Na branku Dirka Orlishausena se valí jeden útok za druhým!
     
    84
    Další rohový kop Hamburgeru rozehrál Rafael van der Vaart. Jeho nadýchaný centr se snášel na malé vápno. Zde však byl Daniel Gordon, který míč odhlavičkoval za vápno.
     
    85
    Rafael van der Vaart rozehrál v krátkém časovém sledu i další rohový kop. I tentokrát se domácí obraně podařilo míč odhlavičkovat do bezpečí!
     
    86
    Domácí trenér Markus Kauczinski podruhé střídá! Ze hřiště putuje Philipp Max, kterého nahrazuje Dennis Kempe.

    Střídá i Hamburger! Ze hřiště jde Iličevič, kterého nahrazuje brazilský středopolař Cleber Reis!
     
    87
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Ivica Olić, přichází Nicolai Müller.
     
    87
    Hosté zahrávali volný přímý kop. Rafael van der Vaart poslal do vápna další skvělý centr, který našel hlavu Clebera Reise. Ten se však hrdinou okamžiku nestal a svou hlavičku poslal těsně mimo!
     
    88
    Čas se krátí! Hamburku již zbývá necelých pět minut zápasu! Můžeme být zvědavý, kolik hlavní arbitr nastaví!
     
    89
    Poslední střídání dnešního zápasu provádí domácí tým. Svou dnešní práci ukončil Gaëtan Krebs, kterého nahrazuje vysoký německý stoper Martin Stoll!
     
    90
    Před vápnem se míč odrazil na nohu Rafaela van der Vaarta, který pohotově vypálil! Jeho ránu však zablokoval Gordon rukou! Zajímavá standardní situace pro HSV!
     
    90+1
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné!!!! Hamburk v samotném závěru srovnává na 1:1! K rozehrávce standardní situace se postavil Chilan MARCELO DIAZ, který trefil parádně a nedal Dirku Orlishausenovi šanci! Obrovská radost hráčů, realizačního týmu i fanoušků HSV!
    Marcelo Alfonso Diaz Rojas - 1:1
     
    90+2
    Tak to bychom měli! Hamburk srovnal na 1:1 a je velice pravděpodobné, že na Wildparkstadionu uvidíme prodloužení!
     
    90+3
    Dennis Kempe se u postranní čáry pokoušel prostrčit míč na Dimitrije Nazarova. Německému hráči však přihrávka nevyšla a míč má pod kontrolou Diekmeier.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Neuvěřitelná bitva na Wildparkstadionu nekončí! V 78. minutě se domácí Karlsruher dostal do vedení zásluhou přesné trefy Reinholda Yaba. Hamburk si následně vytvořil místy drtivý tlak a domácí měli v některých situacích obrovské štěstí! V samotném závěru kopalo HSV standardní situaci v blízkosti vápna. Tu si vzal na starost Marcelo Diaz, který trefil přesně a poslal zápas do prodloužení!
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    První prodloužení dnešního zápasu právě začalo. Výhodu úvodního výkopu mají domácí fotbalisté.
     
    91
    Na pravé straně svedl velmi tvrdý souboj domácí Enrico Valentini s Matthiasem Ostrzolekem. Míč skončil v zámezí a domácí fanoušci se dožadovali rohového kopu. Následuje však odkop od branky Reného Adlera.
     
    92
    Pierre-Michel Lassoga se na hranici vápna pokoušel přejít přes Daniel Gordona a dostat se do zakončení. Jamajský stoper mu však v tomto záměru zabránil.
     
    93
    Yado společně s Valentinim kombinoval na pravé straně. Přihrávka německého hráče však nebyla přesná a Hamburk může zahrozit z rychlého protiútoku.
     
    94
    Obrana Karlsruheru však zafungovala za jedničku a protiútok odvrátila. Na druhé straně zahrozil Manuel Torres, který poslal z pravé strany střílený centr do vápna. Brazilec Cleber však vyskočil nejvýše a míč odhlavičkoval.
     
    95
    Klasický obrázek dnešního zápasu. Hráči Hamburgeru kombinují s míčem na vlastní polovině a pomalu se přesouvají na útočnou polovinu.
     
    97
    Dimitrij Nazarov se ve středu pole krásně uvolnil v souboji s van der Vaartem a vypálil. Střela Nazarova však mířila vysoko nad Adlerovu branku.
     
    98
    Na obou týmech je vidět značná únava. Pohyb a hlavně napadání již není tak aktivní.
     
    99
    Lassoga si špatně zpracoval přihrávku od Rajkoviče a míč mu uskočil. Následně musel do souboje o míč s Kempem, který prohrál a navíc fauloval.
     
    100
    Domácí tým již rezignoval na jakékoliv napadání. Hráči HSV si tak v poklidu kombinují na útočné polovině.
     
    101
    Střídající Cleber Reis si v souboji s Dennisem Kempem počínal nedovoleně a od hlavního arbitra vidí žlutou kartu!
     
    102
    Standardní situaci rozehrál Jonas Meffert, jehož centr však neznamenal pro branku Reného Adlera žádné nebezpečí. Hostující obrana centr odvrátila.
     
    103
    Ve středu hřiště fauloval Cleber, nicméně domácí velmi rychle rozehráli a na levé straně se ocitl volný Dimitrij Nazarov, který se vyhnul Diazovi a vypálil na zadní tyč. Jeho rána těsně minula branku Adlera!
     
    104
    Dennis Kempe nyní pěkným pasem našel volného Yaba, který svedl těžký souboj s Johanem Djourou, ten prohrál a míč má švýcarský obránce.
     
    105
    Zajímavou standardní situaci budou mít k dispozici domácí! Před vápnem fauloval Marcelo Diaz!
     
    105+1
    K rozehrávce standardní situace se postavil Jonas Meffert. Jeho pokus však přelétl branku HSV a první prodloužení je u konce!
     
    105+1
    První poločas prodloužení skončil.
     
    První prodloužení nám branku nenabídlo. V samotném závěru měl velkou příležitost domácí Nazarov, jeho rána však skončil těsně mimo! Za malou chvíli začne druhé prodloužení.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Hned v úvodu druhého prodloužení se Djourou pokoušel najít dlouhým centrem na hrotu Clebera Reise. Brazilský hráč si však v souboji s Kempem počínal nedovoleně.
     
    107
    Reinhold Yabo nyní předběhl ve sprinterském souboji Rajkoviče a poslal z pravé strany přízemní centr do vápna. Ve vápně se nacházel Hennings, nicméně před něj se dokázal dostat Diekmeier, který míč odkopl.
     
    108
    Manuel Torres našel na pravé straně Valentiniho, který z první posílal centr do vápna. Ten srazil na rohový kop Matthias Ostrzolek.
     
    109
    Rohového kopu se ujal Jonas Meffert, jehož centr směřoval na přední tyč. Zde však vyskočil nejvýše Diekmeier, který míč odhlavičkoval za vápno.
     
    110
    Marcelo Diaz vyslal "uličkou" do úniku Ostrzoleka, který Chilanovi míč vracel. Ten však svou střelu poslal mimo.
     
    111
    Druhou střelu v krátkém časovém sledu nyní vyslal Marcelo Diaz. Tato rána však mířila úplně mimo.
     
    113
    Nazarov se dostal u postranní čáry sám pod tlak a míč mu utekl do zámezí. Hamburger se tak zadarmo dostává k míči.
     
    114
    Pierre-Michel Lassoga se dostal k odraženému míči na pravé straně a posílal do vápna střílený centr. Ke smůle hráčů HSV však míč zamířil přímo do rukavic brankáře Orlishausena.
     
    115
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Hamburk jde pět minut před koncem do vedení! Zoltán Stieber krásně prošel středem hřiště a předal míč na levou stranu, kde se nacházel Cleber Reis. Brazilský hráč poslal do vápna přesný pas, který našel NICOLAIE MÜLLERA, ten již neměl problém dopravit míč do sítě!
    Nicolai MÜLLER - 1:2
     
    117
    Domácí stoper Daniel Gordon si nyní nedopustil nějakou tu slovní připomínku směrem k hlavnímu arbitrovi a dostává žlutou kartu!
     
    118
    Hamburk drží míč na útočné polovině v dostatečné vzdálenosti od branky Reného Adlera. Na pravé straně momentálně kombinuje Müller s Cleberem.
     
    119
    V pravém rohu byl nyní faulován Nicolai Müller a HSV může opět ušetřit pár cenných vteřin!
     
    120
    Domácí se nakonec dostalo k míči a Rouwen Hennings se pokoušel najít dlouhým centrem Reinholda Yaba. Centr však přesný nebyl.
     
    120
    Nastavují se dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    120+1
    Žlutou kartu vidí Pierre-Michel Lassoga za zdržování hry!
     
    120+2
    Karlsruher zahrával rohový kop a svým centrem našel ve vápně Valentiniho, který se do míče opřel z první. Na brankové čáře HSV zachránil René Adler!
     
    120+2
    Penalta pro Karlsruher! Za vápnem se k míči dostal Torres, který vystřelil z první a ve vápně trefil ruku Clebera Reise!
     
    120+3
    Neuvěřitelné! K penaltovému puntíku se postavil Rouwen Hennings, který však penaltu nekopl vůbec dobře a René Adler jeho pokus lapil!
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    Neuvěřitelný odvetný zápas baráže německé Bundesligy je u konce! Karlsruher SC měl zápas výborně rozehraný, nicméně Hamburger dokázal skóre otočit a zvítězil 1:2!

    První poločas na Wildparkstadion nabídl jasnou dominanci hostujícího HSV. Hamburger hned od úvodních minut byl jasně lepším týmem na hřišti a Karlsruher hrozil pouze z rychlých protiútoku. Ve 26. minutě nebezpečně pálil Rafael van der Vaart, jehož přízemní ránu však Orlishausen lapil. O dvě minuty poté zahrozili také domácí. Hiroki Jamada si zpracoval míč ve vápně, bleskově se obtočil a vypálil. René Adler byl však na místě. Dominance Hamburku pokračovala i nadále, avšak žádnou vážnější situaci si hosté již nevytvořili.

    Na první branku zápasu jsme čekali až do 78. minuty, kdy se dokázal prosadit po výborné přihrávce Henningse Reinhold Yabo a přiblížil Karlsruher Bundeslize! Hamburk si poté však vytvořil několik stoprocentních šanci, které nevyužil! V nastavení kopalo HSV standardní sitauci, které se ujal Marcelo Diaz a trefil naprosto přesně! Utkání tak směřoval do prodloužení!

    V závěru prvního prodloužení mohl rozhodnout Dimitrij Nazarov, který však mířil těsně mimo. Ve druhém prodloužení udeřil Hamburk! Stieber našel na levé straně Clebera, který našel za obranou Nicolaie Müllera, ten poslal hosty do vedení! V samotném závěru však domácí kopali po ruce Clebera penaltu, ke které se postavil Rouwen Hennings. Německý útočník však penaltu nekopl dobře a nechal vyniknout Reného Adlera!

    Hamburger SV se tak může radovat z dnešní výhry a setrvání v německé Bundeslize!

    To je z mé strany vše a u dalších onlajnů se těším brzy nashledanou. (21:41:11)

    Jan Havlovic

    Branky: 78. Yabo (Hennings) – 90+1. Diaz Rojas, 115. N. Müller (Reis)

    Karty:   117. Gordon (KSC) – 48. van der Vaart (HAM), 55. Diaz Rojas (HAM), 63. Holtby (HAM), 101. Reis (HAM), 120+1. Lasogga (HAM)

    Neproměněná penalta: 120+3. Hennings (KSC), brankář Adler zneškodnil


    Karlsruher SC: Orlishausen (C) – Max (86. Kempe), Gulde, Gordon, Valentini – Meffert, Krebs (89. Stoll) – Nazarov, Jamada (72. Yabo), Torres – Hennings.
    Náhradníci: Vollath – Micanski, Yabo, Kempe, Sallahi, Stoll, Barry.

    Hamburger SV: Adler – Ostrzolek, Rajković, Djourou, Diekmeier – Diaz Rojas, van der Vaart (C) – Iličevič (86. Reis), Holtby (67. Stieber), Olić (87. N. Müller) – Lasogga.
    Náhradníci: Brunst-Zöllner – N. Müller, Beister, Jiráček, Reis, Marcos, Stieber.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Rohde (vš. GER)
    28.05.2015
    Hamburg - Karlsruher SC 1:1

    Branky: 73. Iličevič – 4. Hennings (Nazarov)

    Karty:   26. Westermann (HAM), 61. Holtby (HAM), 83. Diekmeier (HAM), 84. Kačar (HAM) – 13. Valentini (KSC), 77. Peitz (KSC)

    bahis siteleri