Lotyšsko – Česko 1:5 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:5 (0:1, 1:4)
Česko
Středa 17.06.2015, 16:10 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Skupina B
Partner:
     
    Čeští inline hokejisté tak na mistrovství světa organizace FIRS slaví druhou výhru a zatím jsou stoprocentní. Zítra od 20:10 místního času, tedy v noci ze čtvrtka na pátek od 1:10 českého času, nás čeká poslední zápas základní skupiny proti Švýcarsku.

    V hale místního sportovního klubu se už rozbruslují hokejisté Venezuely a Mexika, ale tuším, že tenhle souboj vás asi příliš zajímat nebude. Tak se mějte doma v České republice hezky a zítra v noci nám zase fanděte. Ahoj! (17:28:27)
     
    Tak jsme to nakonec zvládli. Zaslouženě zvládli. Hokejisté Lotyšska nám dali jednoznačně najevo, že tady budou trápit opravdu všechny soupeře, a velká střelecká produkce českého týmu dlouho nevedla k úspěchu.

    Ale naši kluci nepřestali a v posledních šesti minutách se jim vyrovnaný stav podařilo prolomit čtyřmi brankami. Nebýt skvělého výkonu brankáře Renarse Kazanovse, bylo by rozhodnuto mnohem dřív.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po nesmírně tuhém boji bude skóre nakonec vypadat celkem lichotivě, přidáváme totiž pátou trefu! Lotyšům se nepovedl útok a tři Češi ujeli do přečíslení, které zakončoval z levé strany DAVID BERNAD. Mířil na druhý růžek a trefil to opravdu parádně, kotouč cinkl o tyčku do branky bezmocného Kazanovse – 1:5!
     
    39:12
    Čeští hokejisté už kontrolují hru, nechtějí dopustit žádné zbytečné události v závěrečných sekundách.
     
    38:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Diváci mohou jen užasle tleskat tomu, jak jedovaté šípy dokáže vyslat naše elitní formace. Je radost sledovat její akce, byť dneska skončilo gólem jenom málo z nich. Teď vrátil Loskot přihrávku PATRIKU ŠEBKOVI, jenž z bezprostřední blízkosti trefl lotyšský růžek a definitivně rozhoduje o našem vítězství – 1:4. Asistence: Marek Loskot.
     
    37:42
    Blízko k definitivní pojistce měl David Bernad. Tentokrát se ale Kazanovs přesunul rychle a dolní kout branky si pohlídal.
     
    36:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle snad už nepustíme! Inline hokej je sport, ve kterém vám i šest sekund stačí k tomu, abyste se z obranného buly propracovali ke gólu. Marek Loskot vybídl křižnou přihrávkou MICHALA ŠIMA, česká šestadvacítka využila pomalejšího přesunu Kazanovse a k bližší tyči vyslala nechytatelný projektil, po kterém je to už 1:3! Asistence: Marek Loskot.
     
    36:31
    Trochu zbytečně jsme v zadních řadách přišli o kotouč, ale dokázali jsme to napravit a Lotyši trefili jen boční horní oblouk naší svatyně. Ta je nyní posunutá a sudí přerušuje.
     
    36:02
    Čas plyne a česká reprezentace kontroluje hru. Ale ještě zdaleka není hotovo.
     
    35:22
    Třetí gól mohl přidat mladík Tomáš Rubeš, jehož vyslal dopředu aktivní David Sem. Kazanovs skvěle zasahuje ramenem!
     
    34:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovský kámen nám spadl se srdce, konečně jsme něco dokázali protlačit do branky a chvíli před koncem si bereme zpátky vedení! Za zády Lotyšů zůstali naši špílmachři a Patrik Šebek narýsoval milimetrový pas MARKU LOSKOTOVI, který z první poslal kotouč ideálně mezi betony Kazanovse – 1:2! Asistence: Patrik Šebek.
     
    33:44
    Teď je na hřišti náš první útok, který se pokouší dostat ke kotouči. Lotyšsko hraje poměrně aktivně, ale k tlaku mu to zdaleka nestačí.
     
    33:09
    Lotyši drželi kotouč před brankou, než rozjeli akci pro Arvise Purvinše. Ten však nedokázal z bekhendové strany zakončit.
     
    32:19
    Po stránce gólových možností se hra trochu uklidnila, Češi se snaží usilovně napadat rozehrávku soupeře.
     
    31:30
    Ale musíme dávat pozor na zadní vrátka, kterými teď pronikl Edgars Lipsbergs. Brabec byl u první tyčky pozorný a zasáhl lapačkou.
     
    31:14
    Vladimír Kameš z pravé strany neprocpal kotouč k bližší tyčce, David Sem vypálil pár čísel vedle. Chceme to protrhnout za každou cenu.
     
    30:29
    Velká škoda nevyužité dvojnásobné přesilovky, která je v inline hokeji doslova dvojnásobná. Neoficiální poměr střel hovoří jasně: 36:11 pro Čechy...
     
    30:05
    Ne, dneska není Michalu Šimovi přáno. Renars Kazanovs zachytil puk na hrudi a hra je poprvé přerušena.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 21. Pujats (Lipsbergs) – 11. Kameš (L. Novák), 35. Loskot (P. Šebek), 37. Šimo (Loskot), 39. P. Šebek (Loskot), 40. Bernad


    Lotyšsko: Kazanovs (Seiksts) – Cimermanis, Durdins "C", Purvinš, Galkins, Lipsbergs, Zelubovskis, Pujats, Golubovich, Batraks, Ogorodnikovs, Maslovskis, Lipsbergs. Trenér: Pablo Navarro.
    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček, Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Rubeš, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Cik. Trenér: Martin Tvrzník.
    bahis siteleri