Lotyšsko – Česko 1:5 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:5 (0:1, 1:4)
Česko
Středa 17.06.2015, 16:10 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Skupina B
Partner:
     
    39:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po nesmírně tuhém boji bude skóre nakonec vypadat celkem lichotivě, přidáváme totiž pátou trefu! Lotyšům se nepovedl útok a tři Češi ujeli do přečíslení, které zakončoval z levé strany DAVID BERNAD. Mířil na druhý růžek a trefil to opravdu parádně, kotouč cinkl o tyčku do branky bezmocného Kazanovse – 1:5!
     
    38:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Diváci mohou jen užasle tleskat tomu, jak jedovaté šípy dokáže vyslat naše elitní formace. Je radost sledovat její akce, byť dneska skončilo gólem jenom málo z nich. Teď vrátil Loskot přihrávku PATRIKU ŠEBKOVI, jenž z bezprostřední blízkosti trefl lotyšský růžek a definitivně rozhoduje o našem vítězství – 1:4. Asistence: Marek Loskot.
     
    37:42
    Blízko k definitivní pojistce měl David Bernad. Tentokrát se ale Kazanovs přesunul rychle a dolní kout branky si pohlídal.
     
    36:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle snad už nepustíme! Inline hokej je sport, ve kterém vám i šest sekund stačí k tomu, abyste se z obranného buly propracovali ke gólu. Marek Loskot vybídl křižnou přihrávkou MICHALA ŠIMA, česká šestadvacítka využila pomalejšího přesunu Kazanovse a k bližší tyči vyslala nechytatelný projektil, po kterém je to už 1:3! Asistence: Marek Loskot.
     
    35:22
    Třetí gól mohl přidat mladík Tomáš Rubeš, jehož vyslal dopředu aktivní David Sem. Kazanovs skvěle zasahuje ramenem!
     
    34:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovský kámen nám spadl se srdce, konečně jsme něco dokázali protlačit do branky a chvíli před koncem si bereme zpátky vedení! Za zády Lotyšů zůstali naši špílmachři a Patrik Šebek narýsoval milimetrový pas MARKU LOSKOTOVI, který z první poslal kotouč ideálně mezi betony Kazanovse – 1:2! Asistence: Patrik Šebek.
     
    31:30
    Ale musíme dávat pozor na zadní vrátka, kterými teď pronikl Edgars Lipsbergs. Brabec byl u první tyčky pozorný a zasáhl lapačkou.
     
    30:05
    Ne, dneska není Michalu Šimovi přáno. Renars Kazanovs zachytil puk na hrudi a hra je poprvé přerušena.
     
    29:53
    Kombinace snad na pěti metrech čtverečních pořád gólem nekončí! To je bago.
     
    29:24
    Ani tentokrát se střela Michala Šima nevešla mezi tři tyče.
     
    28:15
    Tak pozor na to! Budeme hrát přesilovku čtyř proti dvěma v kompletní délce, tedy snad ji rychle ukončíme. Rudolfs Maslovskis (LAT) je vyloučen za podražení, jeden z jeho spoluhráčů za krosček. To je gigantická příležitost vzít si zpátky vedení!
     
    25:18
    No, přál bych vám sledovat přesilovou hru naší první formace. To je neuvěřtelný kolotoč. Ale bohužel zatím bez gólového efektu, teď si Kazanovs počkal na pokus Pavla Strýčka.
     
    24:48
    Loskot, Šimo a Patrik Šebek si v trojúhlelníku neskutečně rychle vyměňují kotouč. Dvakrát pálil Marek Loskot, první střelu vyrazil gólman, druhá skončila na tyčce!
     
    24:13
    A je tady první přesilovka českého týmu! Elviss Zelubovskis (LAT) si odpyká menší trest za nedovolené bránění.
     
    21:58
    David Sem chtěl rychle odpovědět, z pravé strany se prohnal až před Kazanovse. Udělal mu dlouhou kličku, pak byl možná i lehce faulován, a ve velké rychlosti zakončil jen do boční konstrukce.
     
    20:51
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Na světě je snad až příliš krutý trest za nevyužité české šance! Lotyši vybojovali u červené čáry kotouč a za zády naší obrany zůstal osamocený GUNTIS PUJATS. Na Brabce uháněl sám a přesnou střelou do bližšího růžku vyrovnává na 1:1! Asistence: Edgars Lipsbergs.
     
    20:27
    Nacvičený signál hned přivedl do šance dvojici Loskot – Patrik Šebek. Druhý jmenovaný měl ale puk na trochu dlouhou hůl a nestihl zakončit.
     
    19:43
    Elitní formace se moc snaží dát Lotyšům gól do šatny, i když tady se o poločase do šatny nechodí. Šimova střela šla v podobné situaci jako před chvílí těsně mimo, potom do branky neprošla ani dělovka Marka Loskota.
     
    19:24
    A jestli má Kazanovs někde přehled, jednoznačně to jsou i dolní kouty. Levým betonem vykopl parádní kombinaci Strýčka se zakončujícím Patrikem Šebkem.
     
    18:03
    Teď to David Šebek vymyslel ještě líp! Dlouho mátl Lotyše svými kličkami, až našel před brankou nehlídaného Jakuba Cika. Ale gólman ucpal skoro celou branku, Kazanovs zatím chytá výborně. Na kontě už má přes dvacet zásahů.
     
    17:19
    Tři na dva uháněli naši hokejisté kupředu. David Šebek posunul puk Tomáši Rubešovi, který pálil z první, ale bližší růžek minul.
     
    13:26
    Na číhané zůstal Jakub Novák a svou střelu mířil hodně dobře na druhý růžek. Kazanovs ji ale vytáhl ramenem!
     
    12:42
    Lotyši si s pukem rozumí velmi dobře. Proti ráně Lipsbergse se musel Brabec rychle přesunout, pak ztlumil i střelu ze zadního pole.
     
    11:55
    Michal Šimo (CZE) se bohužel vzápěti dopustil sekání a zahrajeme si první oslabení zápasu.
     
    11:39
    Druhý gól mohl přidat Michal Šimo. Před Kazanovsem si ještě přehodil puk do bekhendu, ale brankář neodlepil svou výstroj od první tyčky!
     
    10:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! Po necelých jedenácti minutách otevírají čeští hokejisté gólový účet zápasu. Třetí formace se dočkala zasloužené odměny za svou aktivitu, Lukáš Novák vybídl z levého kruhu ke skórování VLADIMÍRA KAMEŠE, který přesně tečoval kotouč pod nohama gólmana do branky – 0:1! Asistence: Lukáš Novák.
     
    09:34
    Lotyšská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    08:44
    Reprezentace vymyslela přečíslení, které zakončoval Michal Šimo sám. U bližší tyčky hledal mezeru mezi rukou a tělem brankáře, leč nenašel.
     
    06:37
    Teď už se to povedlo dvojčatům Novákovým! Jakub vyslal po levé straně Lukáše, ale ten z úhlu nenašel místo ve výstroji Renarse Kazanovse.
     
    04:49
    Škoda, to byla obrovská šance! V přečíslení dva na jednoho vyzval Patrik Šebek ke skórování Marka Loskota, ale Kazanovs se po brankové čáře roztáhl jak široký, tak dlouhý. A nedovolil ani dorážku.
     
    02:19
    Ale pozor! Lotyši rozehráli parádní a rychlý útok, jeden z nich ujížděl na Brabce úplně sám. Naštěstí mu ale bekhendová klička úplně nevyšla a náš brankář ji přečetl!
     
    00:39
    Michal Šimo mohl utkání zahájit stejně jako včera, tedy gólem. Do dorážky mu ale na poslední chvíli obětavě vložil hokejku lotyšský obránce.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 21. Pujats (Lipsbergs) – 11. Kameš (L. Novák), 35. Loskot (P. Šebek), 37. Šimo (Loskot), 39. P. Šebek (Loskot), 40. Bernad


    Lotyšsko: Kazanovs (Seiksts) – Cimermanis, Durdins "C", Purvinš, Galkins, Lipsbergs, Zelubovskis, Pujats, Golubovich, Batraks, Ogorodnikovs, Maslovskis, Lipsbergs. Trenér: Pablo Navarro.
    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček, Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Rubeš, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Cik. Trenér: Martin Tvrzník.
    bahis siteleri