Lotyšsko – Česko 1:5 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:5 (0:1, 1:4)
Česko
Středa 17.06.2015, 16:10 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Skupina B
Partner:
     
    Čeští inline hokejisté tak na mistrovství světa organizace FIRS slaví druhou výhru a zatím jsou stoprocentní. Zítra od 20:10 místního času, tedy v noci ze čtvrtka na pátek od 1:10 českého času, nás čeká poslední zápas základní skupiny proti Švýcarsku.

    V hale místního sportovního klubu se už rozbruslují hokejisté Venezuely a Mexika, ale tuším, že tenhle souboj vás asi příliš zajímat nebude. Tak se mějte doma v České republice hezky a zítra v noci nám zase fanděte. Ahoj! (17:28:27)
     
    Tak jsme to nakonec zvládli. Zaslouženě zvládli. Hokejisté Lotyšska nám dali jednoznačně najevo, že tady budou trápit opravdu všechny soupeře, a velká střelecká produkce českého týmu dlouho nevedla k úspěchu.

    Ale naši kluci nepřestali a v posledních šesti minutách se jim vyrovnaný stav podařilo prolomit čtyřmi brankami. Nebýt skvělého výkonu brankáře Renarse Kazanovse, bylo by rozhodnuto mnohem dřív.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po nesmírně tuhém boji bude skóre nakonec vypadat celkem lichotivě, přidáváme totiž pátou trefu! Lotyšům se nepovedl útok a tři Češi ujeli do přečíslení, které zakončoval z levé strany DAVID BERNAD. Mířil na druhý růžek a trefil to opravdu parádně, kotouč cinkl o tyčku do branky bezmocného Kazanovse – 1:5!
     
    39:12
    Čeští hokejisté už kontrolují hru, nechtějí dopustit žádné zbytečné události v závěrečných sekundách.
     
    38:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Diváci mohou jen užasle tleskat tomu, jak jedovaté šípy dokáže vyslat naše elitní formace. Je radost sledovat její akce, byť dneska skončilo gólem jenom málo z nich. Teď vrátil Loskot přihrávku PATRIKU ŠEBKOVI, jenž z bezprostřední blízkosti trefl lotyšský růžek a definitivně rozhoduje o našem vítězství – 1:4. Asistence: Marek Loskot.
     
    37:42
    Blízko k definitivní pojistce měl David Bernad. Tentokrát se ale Kazanovs přesunul rychle a dolní kout branky si pohlídal.
     
    36:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle snad už nepustíme! Inline hokej je sport, ve kterém vám i šest sekund stačí k tomu, abyste se z obranného buly propracovali ke gólu. Marek Loskot vybídl křižnou přihrávkou MICHALA ŠIMA, česká šestadvacítka využila pomalejšího přesunu Kazanovse a k bližší tyči vyslala nechytatelný projektil, po kterém je to už 1:3! Asistence: Marek Loskot.
     
    36:31
    Trochu zbytečně jsme v zadních řadách přišli o kotouč, ale dokázali jsme to napravit a Lotyši trefili jen boční horní oblouk naší svatyně. Ta je nyní posunutá a sudí přerušuje.
     
    36:02
    Čas plyne a česká reprezentace kontroluje hru. Ale ještě zdaleka není hotovo.
     
    35:22
    Třetí gól mohl přidat mladík Tomáš Rubeš, jehož vyslal dopředu aktivní David Sem. Kazanovs skvěle zasahuje ramenem!
     
    34:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovský kámen nám spadl se srdce, konečně jsme něco dokázali protlačit do branky a chvíli před koncem si bereme zpátky vedení! Za zády Lotyšů zůstali naši špílmachři a Patrik Šebek narýsoval milimetrový pas MARKU LOSKOTOVI, který z první poslal kotouč ideálně mezi betony Kazanovse – 1:2! Asistence: Patrik Šebek.
     
    33:44
    Teď je na hřišti náš první útok, který se pokouší dostat ke kotouči. Lotyšsko hraje poměrně aktivně, ale k tlaku mu to zdaleka nestačí.
     
    33:09
    Lotyši drželi kotouč před brankou, než rozjeli akci pro Arvise Purvinše. Ten však nedokázal z bekhendové strany zakončit.
     
    32:19
    Po stránce gólových možností se hra trochu uklidnila, Češi se snaží usilovně napadat rozehrávku soupeře.
     
    31:30
    Ale musíme dávat pozor na zadní vrátka, kterými teď pronikl Edgars Lipsbergs. Brabec byl u první tyčky pozorný a zasáhl lapačkou.
     
    31:14
    Vladimír Kameš z pravé strany neprocpal kotouč k bližší tyčce, David Sem vypálil pár čísel vedle. Chceme to protrhnout za každou cenu.
     
    30:29
    Velká škoda nevyužité dvojnásobné přesilovky, která je v inline hokeji doslova dvojnásobná. Neoficiální poměr střel hovoří jasně: 36:11 pro Čechy...
     
    30:05
    Ne, dneska není Michalu Šimovi přáno. Renars Kazanovs zachytil puk na hrudi a hra je poprvé přerušena.
     
    29:53
    Kombinace snad na pěti metrech čtverečních pořád gólem nekončí! To je bago.
     
    29:24
    Ani tentokrát se střela Michala Šima nevešla mezi tři tyče.
     
    28:58
    Kazanovs vyrazil dobrou přízemní ránu Vladimíra Kameše, znovu je kotouč až na naší polovině.
     
    28:34
    ...Michal Šimo míjí druhý růžek. O chvíli později Lotyšsko vyhazuje.
     
    28:22
    První lajna to rozjíždí...
     
    28:15
    Tak pozor na to! Budeme hrát přesilovku čtyř proti dvěma v kompletní délce, tedy snad ji rychle ukončíme. Rudolfs Maslovskis (LAT) je vyloučen za podražení, jeden z jeho spoluhráčů za krosček. To je gigantická příležitost vzít si zpátky vedení!
     
    28:15
    Teď už musel, naše kombinovaná sestava v čele s bratry Nováky donutila brankáře zasáhnout a podržet kotouč.
     
    27:57
    Šimovu ránu vyráží Kanazovs. Lotyši pak odpálili puk, ale rozhodčí zatím nepochopitelně nepřerušuje.
     
    27:20
    Ale za chvíli přijde druhá, národní výběr má ponechanou výhodu.
     
    26:42
    Lotyšsko je kompletní, po parádní přesilovce českého týmu ale taky hodně unavené. Škoda, tuhle možnost jsme měli využít.
     
    26:11
    Teď si Sem vyměňoval puk s Vladimírem Kamešem, spoléhali se na clonu před gólmanem. Znovu musím zopakovat, že výborný Kazanovs kotouče nevyráží, ale chytá, čímž drží Lotyše ve hře o body.
     
    25:49
    A druhý útok nechce zůstat pozadu. David Sem to měl na střelu přes ruku, přesto vyslal ostrý kotouč. Kazanovs ho naštěstí pro Lotyše nevyrazil, ale chytl napoprvé.
     
    25:18
    No, přál bych vám sledovat přesilovou hru naší první formace. To je neuvěřtelný kolotoč. Ale bohužel zatím bez gólového efektu, teď si Kazanovs počkal na pokus Pavla Strýčka.
     
    24:48
    Loskot, Šimo a Patrik Šebek si v trojúhlelníku neskutečně rychle vyměňují kotouč. Dvakrát pálil Marek Loskot, první střelu vyrazil gólman, druhá skončila na tyčce!
     
    24:13
    A je tady první přesilovka českého týmu! Elviss Zelubovskis (LAT) si odpyká menší trest za nedovolené bránění.
     
    23:49
    A od gólu se hraje bez přerušení. Jakub Novák to zase zkoušel, protože Kazanovs měl zakrytý výhled. Gólman si musel oddechnout, puk prosvištěl kousek za jeho druhou tyčí.
     
    23:19
    Diváci si teď užívají vynikající partii! Jakub Novák měl velkou šanci, na druhé straně střílel Zelubovsksis přes obránce.
     
    21:58
    David Sem chtěl rychle odpovědět, z pravé strany se prohnal až před Kazanovse. Udělal mu dlouhou kličku, pak byl možná i lehce faulován, a ve velké rychlosti zakončil jen do boční konstrukce.
     
    20:51
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Na světě je snad až příliš krutý trest za nevyužité české šance! Lotyši vybojovali u červené čáry kotouč a za zády naší obrany zůstal osamocený GUNTIS PUJATS. Na Brabce uháněl sám a přesnou střelou do bližšího růžku vyrovnává na 1:1! Asistence: Edgars Lipsbergs.
     
    20:27
    Nacvičený signál hned přivedl do šance dvojici Loskot – Patrik Šebek. Druhý jmenovaný měl ale puk na trochu dlouhou hůl a nestihl zakončit.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Podle očekávání je to pro nás hodně těžký zápas! Lotyšsko je v útoku pohotové, hned po dvou minutách mělo brejk, ale ten naštěstí nevyužilo. Češi postupně obranné chybky vychytali, bránili se jen v oslabení, a v rovnoměrném počtu hráčů se dostali do výrazné převahy.

    Z velkého počtu šancí se nám ale bohužel podařilo proměnit jen jedinou, když přihrávku Lukáše Nováka povedeně tečoval do branky Vladimír Kameš. Stojí proti nám výborně chytající braknář Renars Kazanovs, ale chce to vytrvat. Puky nám lítají z hokejky na hokejku, na střeleckou aktivitu si nemůžeme stěžovat. Proti mohutným hráčům v kádru Lotyšska bychom takhle určitě uspěli, ale jsme teprve v polovině.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:43
    Elitní formace se moc snaží dát Lotyšům gól do šatny, i když tady se o poločase do šatny nechodí. Šimova střela šla v podobné situaci jako před chvílí těsně mimo, potom do branky neprošla ani dělovka Marka Loskota.
     
    19:24
    A jestli má Kazanovs někde přehled, jednoznačně to jsou i dolní kouty. Levým betonem vykopl parádní kombinaci Strýčka se zakončujícím Patrikem Šebkem.
     
    18:03
    Teď to David Šebek vymyslel ještě líp! Dlouho mátl Lotyše svými kličkami, až našel před brankou nehlídaného Jakuba Cika. Ale gólman ucpal skoro celou branku, Kazanovs zatím chytá výborně. Na kontě už má přes dvacet zásahů.
     
    17:19
    Tři na dva uháněli naši hokejisté kupředu. David Šebek posunul puk Tomáši Rubešovi, který pálil z první, ale bližší růžek minul.
     
    16:40
    Češi trochu potáhli puk dozadu, druhý útok plánuje další akci. Několikrát už dneska ukázal, že se umí dostat do šance.
     
    16:04
    Nyní táhl Sem útok společně s Tomášem Rubešem. Lotyši se stačili vrátit a nedovolili výraznější zakončení, puk prakticky doklouzal pod beton Renarse Kazanovse.
     
    15:24
    Dvakrát v rychlém sledu byl v akci David Sem. Nejdřív hledal před brankou spoluhráče, ale puk zastavil gólman, potom na druhé straně zpomalil kotouč pro Daniela Brabce. I když to pro nás vypadalo celkem nebezpečně.
     
    14:50
    Další možnost pro Michala Šima, navrátilce z trestné. Střelu z mezikruží však nasměroval doprostřed branky.
     
    13:58
    Češi jsou kompletní, Lotyšsko ale hrálo nesmírně nebezpečnou přesilovku. Střílí ze všech pozic, a že je to víc než jen kvalitní střelba.
     
    13:26
    Na číhané zůstal Jakub Novák a svou střelu mířil hodně dobře na druhý růžek. Kazanovs ji ale vytáhl ramenem!
     
    12:42
    Lotyši si s pukem rozumí velmi dobře. Proti ráně Lipsbergse se musel Brabec rychle přesunout, pak ztlumil i střelu ze zadního pole.
     
    11:55
    Michal Šimo (CZE) se bohužel vzápěti dopustil sekání a zahrajeme si první oslabení zápasu.
     
    11:39
    Druhý gól mohl přidat Michal Šimo. Před Kazanovsem si ještě přehodil puk do bekhendu, ale brankář neodlepil svou výstroj od první tyčky!
     
    10:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! Po necelých jedenácti minutách otevírají čeští hokejisté gólový účet zápasu. Třetí formace se dočkala zasloužené odměny za svou aktivitu, Lukáš Novák vybídl z levého kruhu ke skórování VLADIMÍRA KAMEŠE, který přesně tečoval kotouč pod nohama gólmana do branky – 0:1! Asistence: Lukáš Novák.
     
    10:24
    Naopak ataky Lotyšska v posledních minutách velmi dobře odrážíme. Nesmíme si nechat ujet jediného hráče, pak by s námi mohlo být zle.
     
    09:58
    To bylo moc pěkné! David Sem ukázal šikovné ručičky, když se proháčkoval přes celou lotyšskou sestavu, jenže pak už byl za brankou a neměl čas cokoli dalšího vymyslet.
     
    09:34
    Lotyšská střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    09:14
    Z dálky to zkusil Pavel Strýček a situace nebyla vůbec marná, Marek Loskot totiž dokázal puk těsně před brankářem vypíchnout. K dorážce se ovšem nedostal.
     
    08:44
    Reprezentace vymyslela přečíslení, které zakončoval Michal Šimo sám. U bližší tyčky hledal mezeru mezi rukou a tělem brankáře, leč nenašel.
     
    08:15
    Po delší době musel zasahovat i Dainel Brabec. Přestože mu ve výhledu přejeli hráči, na tvrdou ránu dokázal vyhlédnout a schoval ji efektně do lapačky.
     
    07:36
    A tentokrát si brratři spolupráci prohodili, ze střední vzdálenosti se do puku z první opřel Jakub Novák. Přestřelil břevno.
     
    07:01
    Při dalším pokusu Lukáše Nováka se Češi spoléhali na blok před brankou, ale kotouč proletěl těsně mimo. Třetí útok teď ale výborně svírá soupeře.
     
    06:37
    Teď už se to povedlo dvojčatům Novákovým! Jakub vyslal po levé straně Lukáše, ale ten z úhlu nenašel místo ve výstroji Renarse Kazanovse.
     
    05:59
    Tomáš Rubeš se v rychlé akci pokoušel najít Michala Šima, ale k tomu kotouč nedoputoval. Opravdu není snadné najít prostor.
     
    05:23
    Národní tým se tlačí do zakončení, ale nemá to snadné. Lotyši rychle přistupují k hráčům, nedávají nám prostor na pořádnější kombinaci.
     
    04:49
    Škoda, to byla obrovská šance! V přečíslení dva na jednoho vyzval Patrik Šebek ke skórování Marka Loskota, ale Kazanovs se po brankové čáře roztáhl jak široký, tak dlouhý. A nedovolil ani dorážku.
     
    03:56
    Po necelých čtyřech minutách přichází první přerušení, to když Lotyš Zelubovskis vypálil z první několik metrů nad českou klec.
     
    03:32
    Češi jsou nadále aktivnějším týmem a tvoří tempo hry. Z dálky teď nahazoval Vladimír Kameš, před brankou ale žádný spoluhráč nedokázal puk tečovat nebo dorazit.
     
    02:19
    Ale pozor! Lotyši rozehráli parádní a rychlý útok, jeden z nich ujížděl na Brabce úplně sám. Naštěstí mu ale bekhendová klička úplně nevyšla a náš brankář ji přečetl!
     
    01:22
    První útok už to zase začíná motat, tentokrát musel brankář Kazanovs proti Šimovi zasahovat. Lotyšsko se ubránilo.
     
    00:39
    Michal Šimo mohl utkání zahájit stejně jako včera, tedy gólem. Do dorážky mu ale na poslední chvíli obětavě vložil hokejku lotyšský obránce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jestli si musíme na někoho dávat pozor, je to určitě lotyšské číslo 25. Miks Lipsbergs včera Švýcarům nasázel hattrick, a nebyla to náhoda – jde o hokejového reprezentanta, který nakoukl i do KHL. Letos dotáhl v domácí soutěži tým Mogo k lotyšskému titulu, a navíc byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem celé ligy.
     
    Úvodní sestavy:

    Lotyšsko: Seiksts (Kazanovs) – Cimermanis, Durdins "C", Purvinš, Galkins, Lipsbergs, Zelubovskis, Pujats, Golubovich, Batraks, Ogorodnikovs, Maslovskis, Lipsbergs. Trenér: Pablo Navarro.

    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček, Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Rubeš, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Cik. Trenér: Martin Tvrzník.
     
    Lotyšsko v inline hokeji nevzbuzuje příliš velký respekt, tento sport rozjelo teprve pár let zpátky díky silné základně ledního hokeje. Ale zatímco na předchozí dva šampionáty přijeli Lotyši bez větší motivace, v nízkém počtu hráčů a zvykli si dostávat příděly, letos by mělo být všechno jinak.

    Čeští trenéři si jejich včerejší bitvu se Švýcarskem nenechali ujít a kvitovali sílu Lotyšska. Loni jsme se s ním střetli ve čtvrtfinále a bez potíží jsme vyhráli 8:2, ale už tehdy jsme poznali, že nesmíme nechat Lotyše střílet. Pokud náš výběr z rukávu znovu vytáhne parádní pohyb, přesnou kombinaci i rychlé zakončení, neměli bychom zaváhat ani tentokrát. V inlinových zkušenostech se našim hráčům protivníci skutečně ani v nejmenším nemohou rovnat.
    Marek Loskot o první formaci: Asi nemůžu být víc spokojený

     
    Začátky každého mistrovství v inline hokeji bývají složité, ale Češi včera nechtěli nic nechat náhodě. První gól dal už po 21 sekundách Michal Šimo, ve druhé půli vedli naši hokejisté 3:0. V závěru se Francouzi přece jen vzepjali, ale dvakrát se dostali jen na odstup dvou branek a český tým si koncovku zápasu pohlídal. U všeho podstatného byl první útok, na kterém je vidět, že si rozumí opravdu nevídaně.

    Česko – Francie 4:2 (2:0, 2:2)

    Branky a nahrávky: 1. Šimo, 17. P. Šebek (Strýček), 26. Sem (Loskot, P. Šebek), 37. Loskot (Šimo) – 35. Lapresa, 39. Gabillet.
     
    Podruhé vás zdravím z mužského turnaje mistrovství světa organizace FIRS v ledním hokeji. Česká reprezentace včera prožila velmi povedený vstup do turnaje, když hlavně díky výkonu v prvním poločase zdolala Francouze 4:2. Dneska přichází na řadu další nevyzpytatelný soupeř – a sice Lotyšsko, které včera nečekaně porazilo Švýcary 5:2!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:10.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 21. Pujats (Lipsbergs) – 11. Kameš (L. Novák), 35. Loskot (P. Šebek), 37. Šimo (Loskot), 39. P. Šebek (Loskot), 40. Bernad


    Lotyšsko: Kazanovs (Seiksts) – Cimermanis, Durdins "C", Purvinš, Galkins, Lipsbergs, Zelubovskis, Pujats, Golubovich, Batraks, Ogorodnikovs, Maslovskis, Lipsbergs. Trenér: Pablo Navarro.
    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček, Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Rubeš, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Cik. Trenér: Martin Tvrzník.
    bahis siteleri