Česko – Švýcarsko 7:0 (kon.) | Česko – Mexiko 10:1 (kon.)
konec
Česko
10:1 (7:0, 3:1)
Mexiko
Pátek 19.06.2015, 23:40 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Ale teď už pro nás začne tuhý boj o světovou medaili! V sobotu ve 20:10 místního času, tedy v noci na neděli v 1:10 českého času, se čeští hokejisté střetnou v semifinále s Lotyšskem. Určitě to bude zase tuhý boj, ale náš tým si i tentokrát jistě bude věřit na postup. Už jsme o krok blíž našemu cíli.

    V Rosariu teď budeme ještě sledovat poslední čtvrtfinále mezi Spojenými státy a Argentinou, domácí fanoušci už parádně ladí své bubny na vrchol pátečího večera. Vy si zase nezapomeňte naladit Onlajny, pro dnešek přeji do České republiky krásnou dobrou noc! (00:53:12)
     
    Česká reprezentace si v pohodovém tempu dokráčela pro postup mezi čtyři nejlepší týmy mistrovství světa organizace FIRS v argentinském Rosariu. Škoda inkasované branky, ale opravdu ji Mexičanům můžeme jedině přát. Taková je myšlenka těchto šampionátů, kde se ve čtvrtfinále velmi často potkají dva rozdílné hokejové světy a pro outsidera to nemůže dopadnout jinak než debaklem.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:28
    Mexičané ještě předvádějí velmi sympatickou snahu. Moc jim před Michalem Vichem nescházelo.
     
    38:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom jsme tu desítku zvládli, o její završení se postaral elitní útok. Patrik Šebek posunul za brankou Loskotovi, ten vrátil puk MICHALU ŠIMOVI na jeho puntík na vrcholu levého kruhu a naše šestadvacítka seřídila mířidla naprosto přesně – 10:1. První a asi i jediná přesilovka využita! Asistence: Marek Loskot, Patrik Šebek.
     
    38:04
    Zkoušíme to propálit zezadu. Pavel Strýček udělal díru jen do Zamitisovy výstroje, Michal Šimo pak málem přelomil tyčku. Nevím nevím, zda mají organizátoři připravenou náhradní branku.
     
    37:38
    Pozice čekatele před brankou patřila Tomáši Rubešovi, jeho teč nabídky Jakuba Nováka ale mexickou svatyni minula.
     
    36:58
    Ale nakonec ho dopustili a chvíli před koncem si zahrají první přesilovku zápasu. Daniel Felipe Cano Peréz (MEX) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    36:37
    Češi mají k dispozici ponechanou výhodu, rádi by ani vyloučení nedopustili.
     
    35:59
    Patriku Šebkovi teď nebylo před prázdnou brankou přáno. A pumelenici jednoho ze spoluhráčů schytal jen gólman Zamitis.
     
    35:26
    Naši hokejisté si před odjezdem na zápas dali na hotelu palačinky s kávou. Odpoledne měli odpočinkové, zato dopoledne sehráli další ze svých tradičních fotbalových partií – staří versus mladí. Staří vedou 2:1 na zápasy a zítra již mohou rozhodnout o svém celkovém vítězství, hraje se totiž celkem pět utkání.
     
    34:33
    V hale před chvíli vypadla obrazovka s časomírou, ale kvůli tomu nebyl důvod se vzrušovat.
     
    33:20
    David Sem je dneska v zakončení možná nejaktivnějším českým hokejistou. Ale druhý gól nepřidal ani teď, když byl před Zamitisem sám. Už měl moc velkou rychlost.
     
    32:37
    Tak přece jen bylo, Michal Vich musel vytáhnout pohotový reflex proti střele Cano Peréze.
     
    31:44
    Italští kolegové, kteří si balí věci na autobus, mi teď zastínili výhled na českou branku. Ale pravda je, že tam nic k vidění ani není.
     
    30:45
    Češi dál zostra kombinují, nyní počkal Michal Šimo na Patrika Šebka. Ten první růžek mexické klece minul, puk zaduněl do chráničů za brankou.
     
    29:31
    Mexičané střídají brankáře, místo Miguela Lopeze dostává příležitost Rodrigo Zamitis.
     
    28:55
    Samozřejmě není vůbec nic zvláštního na tom, že si Češi s kotoučem hrají jako na tréninku. Dneska v téhle činnosti obzvlášť vyniká druhá formace, která kdyby chtěla, mohla dát už spoustu gólů. Ale o góly teď už dávno nejde.
     
    28:02
    David Sem si na rány z dálky poměrně dost věří. Pokaždé to ale nevyjde, to je jasné.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. D. Šebek (Cik), 4. Rubeš (J. Novák), 8. Šimo (Loskot), 9. Sem (Bernad), 12. P. Šebek (Šimo, Loskot), 13. Bernad, 19. L. Novák (Rubeš, J. Novák), 22. Sem (Cik), 27. L. Novák (Kameš), 39. Šimo (Loskot, P. Šebek) – 24. Javier (Laberdesque)


    Česko: Brabec (21. Vich) – P. Šebek, Strýček "C", Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Cik, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Rubeš. Trenér: Martin Tvrzník.
    Mexiko: Lopez (30. Zamitis) – Castellanos, Neftaly, Samperio, G.M., Laberdesque, Cano Perez, Javier "C", Grosso Alanis, Olivares Guzman, Chavez, Sanchez Loyo, Ricardo. Trenér: Gerardo Polanco.
    bahis siteleri