Česko – Švýcarsko 7:0 (kon.) | Česko – Mexiko 10:1 (kon.)
konec
Česko
10:1 (7:0, 3:1)
Mexiko
Pátek 19.06.2015, 23:40 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Ale teď už pro nás začne tuhý boj o světovou medaili! V sobotu ve 20:10 místního času, tedy v noci na neděli v 1:10 českého času, se čeští hokejisté střetnou v semifinále s Lotyšskem. Určitě to bude zase tuhý boj, ale náš tým si i tentokrát jistě bude věřit na postup. Už jsme o krok blíž našemu cíli.

    V Rosariu teď budeme ještě sledovat poslední čtvrtfinále mezi Spojenými státy a Argentinou, domácí fanoušci už parádně ladí své bubny na vrchol pátečího večera. Vy si zase nezapomeňte naladit Onlajny, pro dnešek přeji do České republiky krásnou dobrou noc! (00:53:12)
     
    Česká reprezentace si v pohodovém tempu dokráčela pro postup mezi čtyři nejlepší týmy mistrovství světa organizace FIRS v argentinském Rosariu. Škoda inkasované branky, ale opravdu ji Mexičanům můžeme jedině přát. Taková je myšlenka těchto šampionátů, kde se ve čtvrtfinále velmi často potkají dva rozdílné hokejové světy a pro outsidera to nemůže dopadnout jinak než debaklem.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    39:28
    Mexičané ještě předvádějí velmi sympatickou snahu. Moc jim před Michalem Vichem nescházelo.
     
    38:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom jsme tu desítku zvládli, o její završení se postaral elitní útok. Patrik Šebek posunul za brankou Loskotovi, ten vrátil puk MICHALU ŠIMOVI na jeho puntík na vrcholu levého kruhu a naše šestadvacítka seřídila mířidla naprosto přesně – 10:1. První a asi i jediná přesilovka využita! Asistence: Marek Loskot, Patrik Šebek.
     
    38:04
    Zkoušíme to propálit zezadu. Pavel Strýček udělal díru jen do Zamitisovy výstroje, Michal Šimo pak málem přelomil tyčku. Nevím nevím, zda mají organizátoři připravenou náhradní branku.
     
    37:38
    Pozice čekatele před brankou patřila Tomáši Rubešovi, jeho teč nabídky Jakuba Nováka ale mexickou svatyni minula.
     
    36:58
    Ale nakonec ho dopustili a chvíli před koncem si zahrají první přesilovku zápasu. Daniel Felipe Cano Peréz (MEX) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    36:37
    Češi mají k dispozici ponechanou výhodu, rádi by ani vyloučení nedopustili.
     
    35:59
    Patriku Šebkovi teď nebylo před prázdnou brankou přáno. A pumelenici jednoho ze spoluhráčů schytal jen gólman Zamitis.
     
    35:26
    Naši hokejisté si před odjezdem na zápas dali na hotelu palačinky s kávou. Odpoledne měli odpočinkové, zato dopoledne sehráli další ze svých tradičních fotbalových partií – staří versus mladí. Staří vedou 2:1 na zápasy a zítra již mohou rozhodnout o svém celkovém vítězství, hraje se totiž celkem pět utkání.
     
    34:33
    V hale před chvíli vypadla obrazovka s časomírou, ale kvůli tomu nebyl důvod se vzrušovat.
     
    33:20
    David Sem je dneska v zakončení možná nejaktivnějším českým hokejistou. Ale druhý gól nepřidal ani teď, když byl před Zamitisem sám. Už měl moc velkou rychlost.
     
    32:37
    Tak přece jen bylo, Michal Vich musel vytáhnout pohotový reflex proti střele Cano Peréze.
     
    31:44
    Italští kolegové, kteří si balí věci na autobus, mi teď zastínili výhled na českou branku. Ale pravda je, že tam nic k vidění ani není.
     
    30:45
    Češi dál zostra kombinují, nyní počkal Michal Šimo na Patrika Šebka. Ten první růžek mexické klece minul, puk zaduněl do chráničů za brankou.
     
    29:31
    Mexičané střídají brankáře, místo Miguela Lopeze dostává příležitost Rodrigo Zamitis.
     
    28:55
    Samozřejmě není vůbec nic zvláštního na tom, že si Češi s kotoučem hrají jako na tréninku. Dneska v téhle činnosti obzvlášť vyniká druhá formace, která kdyby chtěla, mohla dát už spoustu gólů. Ale o góly teď už dávno nejde.
     
    28:02
    David Sem si na rány z dálky poměrně dost věří. Pokaždé to ale nevyjde, to je jasné.
     
    27:24
    Nyní si Lopez bravurně pohlídal Semovu zpětnou příhru na Cika. Kotouč zvedl položenou hokejkou do bezpečí.
     
    26:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Osmibrankové vedení si berou čeští hokejisté velmi brzo zpátky. Když to nevyšlo kombinací, počkali si, až bude mít Miguel Lopez zakrytý výhled. Neviděl na parádní přízemní švihovku LUKÁŠE NOVÁKA, jež se zastavila až o síťku za jeho zády – 9:1. Asistence: Vladimír Kameš.
     
    25:20
    A už se zase hraje na druhé straně. Druhá formace si to zase chtěla potahat, nicméně střela Davida Bernada přišla z docela uctivé vzdálenosti a byla zblokována vysoko nad.
     
    24:33
    V české obraně přece jenom vládne trochu zmatek, teď byl soupeř dvakrát před Vichem úplně sám. Ale v obou případech zvedl kotouč nad branku.
     
    23:14
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Jeden z velkých cílů českého týmu, a sice neinkasovat, se nám splnit nepovede. Ale přejme to Mexičanům, protože za své odhodlání si nějakou tu radost zaslouží. Přejeli do útoku ve dvou a JULIAN JAVIER hledal svého parťáka, ale puk se podle všeho otřel o brusli našeho obránce a zapadl k bližší tyčce přesouvajícího se Michala Vicha – 8:1! Asistence: Erwin Aaron Laberdesque.
     
    21:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tenhle kanón značky S.E.M. byl nabitý opravdu ďábelsky dobře. Osmý gól zajistila spolupráce dvou českých hokejistů s nejkratším příjmením. Jakub Cik připravil zpoza brány střeleckou pozici DAVIDU SEMOVI, jenž se do puku opřel parádně a udělal z pavouků v mexické kleci bezdomovce – 8:0. Asistence: Jakub Cik.
     
    21:34
    David Šebek ještě vyšperkoval akci zpětným pasem na Jakuba Cika, ale ten už byl zahnán opravdu proklatě daleko.
     
    20:48
    Na druhé straně se kolem mexické klece obtáčel Michal Šimo. Takhle góly dávat umí, ale teď mu kousek chyběl a kotouč skončil u tyčky Lopeze.
     
    20:25
    No a Vich musí zasahovat hned zkraje svého účinkování v zápase. Julian Javier to na něj zkusil přízemní střelou, možná mu kotouč sklouzl.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Jak trenéři před zápasem avizovali, tak se i děje. Do branky českého týmu nastupuje Michal Vich, Daniel Brabec má za první poločas neoficiálně dva zásahy.
     
    Je to naprosto jednoznačné. Mexičané sice bojují, snaží se, ale opravdu jde o tým z jiného patra hokejového světa, který nám nemůže konkurovat. Čeští hokejisté si teď už v klidu budou hlídat postup do semifinále proti Lotyšsku, které odehrajeme v sobotních 20:10 místního času, tedy v noci na neděli v 1:10 českého času.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:33
    A tenhle útok si vysloužil důvěru i na zbytek prvního poločasu. Lukáš Novák si sjel pro puk, ale ten byl trochu zblokovaný a náš obránce střílel z těžké pozice. Přesto mu chybělo málo.
     
    18:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady, právě teď se trefil i poslední hráč naší sestavy v poli tady na šampionátu v Argentině! Jako by ze třetí formace nikdo nechtěl zakončit, ale nakonec se LUKÁŠI NOVÁKOVI podařilo protlačit kotouč z velkého úhlu kousek za brankovou čáru – 7:0. Asistence: Tomáš Rubeš, Jakub Novák.
     
    17:37
    Na konci další kombinace byl David Šebek, Mexičané potom získali kotouč a aspoň na pár sekund se osvobodili.
     
    16:44
    Všechny šance národního týmu jsou gólové. Hračička Loskot narazil na Lopeze, který mu kotouč pohotově vypíchl hokejkou, pak dorážka nevyšla Šimovi.
     
    15:59
    Další chvála míří na adresu brankáře Miguela Lopeze, jenž se parádně přesunul proti kombinaci Patrik Šebek – Marek Loskot. Má to dneska těžké, když už od začátku ví, jak to dopadne.
     
    15:21
    Lukáši Novákovi se před Lopezem nepovedl bekhend, na dorážku to mělo jeho dvojče. Ale Jakub poslal ve velké rychlosti kotouč do ochranné sítě.
     
    14:45
    Už jsem si myslel, že si zahraje i Dan Brabec, ale proti puku nakonec nemusel vyjíždět. Stejně jako včera ho v poločase vystřídá Michal Vich.
     
    14:24
    Další obrovskou šanci měl David Sem, teď se proti němu Lopez vyznamenal lapačkou. A potom si pohlídal i střelu Kameše, kterou se snažil tečovat Tomáš Rubeš.
     
    13:39
    Tak to je neskutečné. Jakub Cik našel za obranou volného Davida Šebka, jenž nestřílel, ale ještě si puk poslal na bekhend. Ani pak se nerozhodl zakončit, místo toho zajel za bránou, kde vymýšlel další kulišárny. Proti dvojici protivníků to však měl těžké.
     
    12:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krasojízda české inlinové reprezentace pokračuje, vedeme už o šest branek. Ze střední vzdálenosti vypálil DAVID BERNAD do tyčky mexické branky, odkud se puk odrazil do zad brankáře Miguela Lopeze. Ten si ho nešťastně srazil za brankovou čáru – 6:0.
     
    11:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ťuk, ťuk, pět nula. Pár sekund stačilo první české formaci, aby si vychutnala kombinaci do prázdné brány. PATRIK ŠEBEK našel křižným pasem Michala Šima, ale ten mu nabídku lahůdkově vrátil a pro Šebka už to bylo opravdu snadné – 5:0. Asistence: Michal Šimo, Marek Loskot.
     
    10:40
    Ale i forčeking Tomáše Rubeše byl úspěšný a založil pokračující českou ofenzívu.
     
    09:53
    Mexičané se od začátku snaží k českým hráčům přistupovat, nevyčkávají úplně zatažení. Teď našim hokejistům dvakrát vypíchli rozehrávku.
     
    08:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ke čtvrtému gólu měl blízko už David Šebek, jenž ale ze sóla neskóroval. Tak nám to vyšlo střelou z dálky. DAVID SEM nabruslil do pásma, ještě si potáhl puk a potom ho namířil ke druhé tyčce. Trefil se na milimetr přesně a vedeme 4:0! Asistence: David Bernad.
     
    07:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Opravdu je to od začátku tak jednoznačné, jak jsme čekali. Už se trefil druhý útok, pak třetí, a teď i naše elitní formace! Marek Loskot ideálně posunul středem hřiště MICHALU ŠIMOVI, jenž velejemnou tečí poslal kotouč mezi betony bezmocného gólmana – 3:0. Asistence: Marek Loskot.
     
    07:29
    Zatím sledujeme absolutní rozborku mexické obrany. Loskot hleadl před odkrytou klecí Patrika Šebka, tomu kotouč nesedl ideálně.
     
    06:57
    A nyní chyběl Lukáši Novákovi jen kousek, aby krásnou přihrávku Rubeše dopravil do prázdné branky!
     
    06:15
    Už jen jediný hráč z našeho kádru čeká v Rosariu na gól, a mohl se dočkat. Obránce Lukáš Novák však Lopeze neprostřelil.
     
    05:44
    Téměř celou minutu svírala druhá lajna soupeře poblíž jeho branky. Nebezpečná byla až střela Davida Bernada, jehož našel mezi kruhy jmenovec Šebek. Náš nejmladší hráč však branku minul.
     
    04:50
    Nesmíme ale pouštět Mexičany dopředu. Jose Eduardo Grosso Alanis teď pálil celkem nebezpečně, ale o kousek minul. Věřme, že by to jinak Brabec měl.
     
    03:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi potřebují rozjet útok až z vlastního pásma, potom se jim podaří obranu soupeře totálně vyšachovat a skórovat. Jakub Novák vrátil svému parťákovi přihrávku a TOMÁŠ RUBEŠ mezi betony Miguela Lopeze vsítil svůj první reprezentační gól na mistrovství světa – 2:0! Asistence: Jakub Novák.
     
    02:54
    Tentokrát si zuby brousila třetí formace, Rubeš vyzval ke skórování úplně volného Jakuba Nováka, ale gólman se bleskově přesunul.
     
    02:16
    Z levé strany to zkusil David Bernad. Jeho střela se otřela o levou mexickou tyčku!
     
    01:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    75 sekund nám stačilo, abychom ve čtvrtfinále podle očekávání otevřeli skóre! Postarala se o to fungující dvojice z druhého útoku. Jakub Cik našel na ose hřiště DAVIDA ŠEBKA, jenž viděl v růžku brány velký prostor a také ho neomylně trefil – 1:0. Asistence: Jakub Cik.
     
    01:03
    Vzápětí se v útočném pásmu usadili naši hokejisté, nicméně to zatím k ničemu nevede.
     
    00:27
    Mexičané se toho nebáli, hned v úvodu zkusili ostrou střelu od červené čáry. Z hokejky Juliana Javiera českou klec minula.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Mexický temperament versus český klid – asi tak by se daly interpretovat hymny obou soupeřů, které nám v hale právě dozněly. Bude to podobně vypadat i na ploše? Jdeme na věc!
     
    Druhým postupujícím týmem je podle očekávání Francie, ta si v právě skončené vypjaté bitvě poradila s Itálií 4:1. V semifinále se střetne s vítězem večerního zápasu USA – Argentina.
     
    Teď už je jasné, co nás v případě postupu čeká. V prvním čtvrtfinále Lotyšsko zdolalo Španěly 7:3 a právě vítěz našeho zápasu se s ním střetne v semifinále! Češi si s pobaltským týmem ve skupině poradili 5:1, ale soupeřova obrana držela s vypětím všech sil nerozhodný stav až do 35. minuty.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček "C", Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Cik, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Rubeš. Trenér: Martin Tvrzník.

    Mexiko: Zamitis (Lopez) – Castellanos, Neftaly, Samperio, G.M., Laberdesque, Cano Perez, Javier "C", Grosso Alanis, Olivares Guzman, Chavez, Sanchez Loyo, Ricardo. Trenér: Gerardo Polanco.

    Českým inline hokejistům se zatím na MS v daleké Argentině daří na jedničku. Ve skupině byli stoprocentní, včera smetli Švýcarsko 7:0! Dneska v noci je čeká čtvrtfinále proti exotickému Mexiku.

    Posted by Hokej on 19. červen 2015
     
    Čeští trenéři před včerejším soubojem se Švýcarskem provedli drobnou změnu v sestavě. Do druhé formace se posunul Jakub Cik, místo něj šel do třetí mladík Tomáš Rubeš. A zdálo se, že to týmu prospělo – zvlášť Cikova spolupráce s Davidem Šebkem velmi často končila gólovou příležitostí. Dá se očekávat, že v tomhle složení půjdeme i do dnešní bitvy.
     
    A jak si doposud vedli Mexičané? V základní skupině C, která společně se skupinou D patří do druhého sledu, odehráli pouhé dva zápasy. První den měli volno, potom nastoupili proti Venezuele a k vidění byl hodně zajímavý zápas. Mexiko bylo od začátku lepší, přesto prohrávalo.

    Ještě tři minuty před koncem bylo pozadu. Ale v čase 37:45 vyrovnalo a do závěrečné sirény stihlo soupeři nasázet tři góly, nakonec z toho tedy byla výhra Mexičanů 7:4! Včera si poradili s Indií snadno 11:0 a mohli slavit postup mezi světovou elitu. Na jejich nadšení si bude muset dát český tým velký pozor.
    Michal Vich: Užil jsem si to, za takovým týmem je radost hrát

     
    Včera – z vašeho pohledu tedy už dneska – jsme sledovali jednoznačnou jízdu v podání národního týmu. Češi vládli nad Švýcarskem od prvních minut. V prvním poločase vstřelili čtyři branky, ve druhém tři a sami neinkasovali ani jednou. Druhou půli odchytal reprezentační debutant Michal Vich. Všichni ale tušíme, že chleba se bude lámat později.

    Česko – Švýcarsko 7:0 (4:0, 3:0)

    Branky a nahrávky: 4. Kameš (Sem), 7. D. Šebek, 13. Strýček (Šimo, P. Šebek), 17. J. Novák (Rubeš), 30. P. Šebek (Šimo), 31. Cik (D. Šebek), 37. P. Šebek (Šimo, Loskot).
     
    Příjemný pátek do České republiky. Je to pár hodin, co jsme se společně rozloučili se základní skupinou mistrovství světa v inline hokeji organizace FIRS, a už vás zdravím u vyřazovacích bojů. Česká reprezentace si první příčkou ve skupině B vysloužila nejlepší možné nasazení a pro čtvrtfinále soupeře z Mexika.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:40.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. D. Šebek (Cik), 4. Rubeš (J. Novák), 8. Šimo (Loskot), 9. Sem (Bernad), 12. P. Šebek (Šimo, Loskot), 13. Bernad, 19. L. Novák (Rubeš, J. Novák), 22. Sem (Cik), 27. L. Novák (Kameš), 39. Šimo (Loskot, P. Šebek) – 24. Javier (Laberdesque)


    Česko: Brabec (21. Vich) – P. Šebek, Strýček "C", Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Cik, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Rubeš. Trenér: Martin Tvrzník.
    Mexiko: Lopez (30. Zamitis) – Castellanos, Neftaly, Samperio, G.M., Laberdesque, Cano Perez, Javier "C", Grosso Alanis, Olivares Guzman, Chavez, Sanchez Loyo, Ricardo. Trenér: Gerardo Polanco.
    bahis siteleri