Lotyšsko – Česko 1:3 (kon.) | Francie – Česko 1:2 (po pr.)
konec
Lotyšsko
1:3 (1:0, 0:3)
Česko
Neděle 21.06.2015, 01:30 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Semifinále
Partner:
     
    39:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak PATRIK ŠEBEK si to schovával až na samotný závěr a teď už si troufám říct, že posílá českou reprezentaci do finále mistrovství světa! Lotyši na nic nečekali, zkusili hru bez brankáře, ale kotouč jsme jim vypíchli a náš inlinový matador ho zkušeně dovezl na místo určení – 1:3! Asistence: Michal Šimo.
     
    38:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Za minutu dvanáct! Ne, za vteřinu dvanáct! Čeští hokejisté se ze své 51. střely utkání KONEČNĚ dostávají do vedení a do konce základní hrací doby už chybí opravdu málo! Michal Šimo vybídl famózní přihrávku PATRIKA ŠEBKA, který už před prázdnou bránou prostě NEMOHL zaváhat a vedeme – 1:2!! Asistence: Michal Šimo, Marek Loskot.
     
    35:48
    Druhý oddechový čas pro lotyšskou reprezentaci.
     
    35:48
    Kameš i na zemi vypíchl Lotyšům puk a Tomáš Rubeš uháněl dopředu. Kazanovs rozhodně nestál dobře, u druhé tyče měl moře místa, ale všechno zachránil dalším exkluzivním zákrokem lapačkou!
     
    33:17
    Přečíslení dva na jednoho vzal Jakub Cik na sebe, určitě to nebylo špatné řešení. Střelu ale poslal vedle růžku! O chvíli později Kazanovs lapačkou nedal šanci Davidu Šebkovi.
     
    32:49
    Patrik Šebek poslal po levé straně Michala Šima, ten viděl místo u bližší tyčky. Tohle občas zkouší, jenže Kazanovs zase fantasticky máchl vyrážečkou a puk schoval pod rukou!
     
    29:52
    Paní štěstěna se za desítky neproměněných šancí tentokrát naklonila na naši stranu. Skrytou ránu od červené čáry zastavuje české břevno!
     
    28:51
    Kazanovs nebyl u své levé tyčky, Marek Loskot ho zkusil překvapit zpoza branky. Bohužel to měl přes ruku a do prázdné nemohl zakončit.
     
    25:59
    A už jsme mohli být ve vedení! Patrik Šebek narýsoval výbornou přihrávku Marku Loskotovi, který nasměroval kotouč do tyče!
     
    25:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    GÓL! KONEČNĚ!! Tak se nám to přece jenom povedlo a po neuvěřitelných 25 minutách skončilo naše neskutečné střelecké trápení! Z levé strany namířil na protilehlý růžek LUKÁŠ NOVÁK a trefil to opravdu přenádherně, česká reprezentace vyrovnává skóre na 1:1! Asistence: Tomáš Rubeš.
     
    22:53
    Dva proti jedinému obránci byli vepředu čeští hokejisté. Rubeš nabil Jakubu Novákovi, jenže ani ten nenašel mezeru v Kazanovsově postoji!
     
    21:54
    Ani tohle nebyl gól? David Šebek pálil z otočky mezi betony Kazanovse, jenže ty udržely puk před brankovou čarou. Už jsme se málem radovali.
     
    19:28
    Ani bekhendová klička Jakuba Nováka okamžitě po vhazování nestačila. Kde se vzal, tu se vzal Renars Kazanovs. Už je to k uzoufání.
     
    19:18
    Ne, prostě nám dneska není přáno! Tomáš Rubeš sám před Kazanovsem napálil lotyšské břevno!
     
    17:43
    Češi se v zakončení dál neuvěřitelně trápí! Ani v sóloakci Pavla Strýčka nedopustil brankář Kazanovs vytouženou první branku našeho týmu.
     
    17:01
    Další gólovku nám Lotyši nabídli sami, když nechali za zády dva české útočníky. Tomáš Rubeš bohužel v zakončení netrefil kotouč.
     
    14:48
    Čeští hokejisté vyhráli útočné buly, ale další akci zase založili z vlastního pásma. Volný Jakub Cik před Kazanovsem tečoval ideální nabídku jen pár centimetrů vedle tyčky! Lotyšům pomáhá i obrovské štěstí.
     
    14:12
    Rychlík Marek Loskot vyzval od levého maintinelu Michala Šima, náš útočník ale nedokázal poslat prudký pas do odkryté brány!
     
    13:02
    Po přerušení v českém pásmu si lotyšská střídačka vybírá oddechový čas.
     
    11:46
    Tak to je neskutečné. Jakub Cik připravil z rohu pásma tutovou pozici Davidu Šebkovi, jenže toho tváří v tvář vychytal skvělý Kazanovs.
     
    11:23
    Loskot s Patrikem Šebkem vymysleli téměř gólovou akci, rána druhého jmenovaného orazítkovala levou tyčku!
     
    10:08
    Další chyba v rozehrávce vyslala do útoku Edgarse Lipsbersge, který naštěstí poslal svou teč nad český rúžek.
     
    08:01
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Ale to je hodně nepříjemné. Po řadě gólových šancí české reprezentace otevírá skóre překvapivě soupeř! První útok předvedl velkou hrubici v rozehrávce a puk mu propadl na dvojici volných hráčů za zády. Lipsbergs pak nahrál GUNTISU PUJATSOVI, který se štěstím trefil svůj bekhend do českého růžku – 1:0! Asistence: Edgars Lipsbergs.
     
    06:49
    Jen dvě sekundy po útočném buly stačily národnímu týmu k další nadějé situaci. Jenže Šimovu dělovku efektně schoval Kazanovs parádním semaforem!
     
    05:47
    Není to snadné, není. Renars Kazanovs ucpe všechny kouty své klece a nic nepustí. David Sem tentokrát zahrozil z brejku, pak střílel přes beka Lukáš Cik. Už by to moc chtělo gól.
     
    05:18
    Další velká možnost patřila Davidu Semovi. Ten vykroužil zprava až do mezikruží, kde byl dost možná faulován, ale i tak mohl skórovat. Kazanovs si ovšem spodek branky se štěstím pohlídal.
     
    04:22
    Teď už tvrdí hru náš elitní útok. Nebezpečně pálil Marek Loskot, pak přišla střela i dorážka v podání Michala Šima, ale lotyšský brankář drží nerozhodný stav!
     
    03:41
    A důrazný forčeking Lukáše Nováka dovedl jeho bratra do velké šance, jenže Jakub to měl přes ruku a bekhendová klička mu nevyšla!
     
    03:04
    Byl to tuším Jakub Novák, kdo pálil přes klubko hráčů. Kazanovs musel předvést rychlý reflex lapačkou.
     
    Je to jasné, Francie v úvodním semifinále porazila Spojené státy vysoko 6:2 a stává se prvním finalistou šampionátu. Kdo bude jejím soupeřem, o tom se teprve rozhodne.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 9. Pujats (E. Lipsbergs) – 26. L. Novák (Rubeš), 39. P. Šebek (Šimo, Loskot), 40. P. Šebek (Šimo)


    Lotyšsko: Kazanovs (Seiksts) – Cimermanis, Durdins "C", Purvinš, Galkins, E. Lipsbergs, Zelubovskis, Pujats, Golubovich, Batraks, Ogorodnikovs, Maslovskis, M. Lipsbergs. Trenér: Pablo Navarro.
    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček "C", Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Cik, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Rubeš. Trenér: Martin Tvrzník.
    bahis siteleri