Denní liveblog Baku 2015 (27. června 2015) (kon.)
konec
Denní liveblog Baku 2015 (27. června 2015)

Sobota 27.06.2015, 06:30Evropské hry Baku 2015
     
    18:29
    Je znám i poslední výsledek dnešních Her. Zlatou medaili v kategorii nad 100 kg získal Adam Okruashvili z Gruzie, stříbro patří Oru Sassonovi z Izraele.
     
    A rozhodnuto už je i o zlaté medailistce! Francouzka Emilie Andeolová zdolala po jasném průběhu Jasminu Kuelbsovou z Německa.
     
    Ázerbájdžánské publikum teď dohnalo tureckou judistku Kayu Belkisovou k bronzu! Diváci při absenci ázerbájdžánských judistů dávají najevo podporu alespoň sportovcům z oblíbeného Turecka. Ve druhém bronzovém zápase uspěla Svitlana Iaromková z Ukrajiny.
     
    A Maret si spravuje chuť – bere alespoň bronz!
     
    17:12
    Finiš hlásí i box. Dnes byly rozdány poslední sady medailí, přínášímě Vám výsledky zbylých dvou boxerských kategorií:
    Muži do 75kg: 1. Michael O'Reilly, 2. Xaybula Musalov (AZE), 3. Maxim Kopjakov (RUS) a Zoltan Harcsa (HUN).
    Muži do 91kg: 1. Abdulkadir Abdullajev (AZE), 2. Gevorg Manukjan (UKR), 3. Sadam Magomedov (RUS) a Josip Bepo Filipi (CRO).
     
    17:06
    Finále ženského turnaje vůbec nenavázalo na předchozí dramatické souboje v semifinále i v boji o bronz. Turecké volejbalistky si poradily s Polkami hladce 3:0 na sety (25:11, 25:19, 25:13) a slaví zisk zlatých medailí z prvních Evropských her.
     
    16:58
    A je konec. Plavecké disciplíny na Evropských hrách mají za sebou i poslední závod. V mužské štafetě na 4x100m polohovým závodem se opět radovalo Rusko, které mělo v cíli náskok více než dvou a půl vteřiny na Velkou Británii i třetí Polsko. To dokonce ztrácelo téměř tři sekundy.
     
    16:55
    V ženské judistické kategorii do 78kg si pro zlato došla Nizozemka Marhinde Verkerková, která po waza-ari porazila Němku Luise Malzahnovou. Bronzové medaile získaly Slovinka Anamari Klementina Velenseková a Nizozemka Guusje Steenhuisová.
     
    16:43
    Dánská dvojice Mathias Boe a Carsten Mogensen získala zlaté medaile ve čtyřhře v badmintonu. Ruský druhý nasazený pár Ivanov/Sozonov porazili 21:8 a 21:13 za pouhých 27 minut!
     
    16:41
    Předposlední plavecká discíplína na Evropských hrách byla štafeta žen na 4x200m volným způsobem. S poklidným, více než vteřinovým, náskokem doplavaly na prvním místě Rusky před Nizozemkami a třetími Britkami.
     
    16:34
    Zahájen byl rovněž blok medailových bojů v judu. První se na tatami postavili borci do 90kg. Zlatou medaili vybojoval Rus Kiril Denisov, který díky úspěšné technice yuko porazil Gruzínce Varlama Lipartelianiho. Bronzové medaile vybojovali Řek Ilias Iliadis a Nizozemec Guillaume Elmont.
     
    16:31
    Výsledková listina prvních tří kategorií v dnešním boxerském programu:
    Ženy mezi 57-60kg: 1. Katie Taylorová (IRL), 2. Estelle Mosselyová (FRA), 3. Yana Aleksejevnová (AZE) a Tasheena Bugarová (GER)
    Muži do 60kg: 1. Albert Selimov (AZE), 2. Sofiane Oumiha (FRA), 3. Sean McComb (IRL) a Mateusz Polski (POL)
    Muži do 69kg: 1. Parviz Baghirov (AZE), 2. Alexander Besputin (RUS), 3. Josh Kelly (GBR) a Yaroslav Samofalov (UKR)
     
    16:10
    Máme za sebou i obě sprinterská finále mužů a žen. Mezi muži na 50m volným způsobem byl nejlepší izraelský plavec Ziv Kalontarov, který zvítězil před druhým Italem Giovanni Izzem a bronzovým Rusem Alekseiem Brianskiim. Mezi ženami na 50m motýlkem vládla Ruska Polina Jegorovová, která si doplavala pro svou šestou zlatou medaili na Evropských hrách! Stříbro patří Rakušance Caroline Pilhatschové a bronz Julii Jensenové z Dánska.
     
    15:55
    Bronzové medaile v šermu týmů v dalších dvou soutěžích získali Rusové a Rusky, kteří shodně porazili své francouzské soky a sokyně. Rusky se radovaly v šavli, Rusové následně ve fleretu. Nyní čeká na šermířské fanoušky blok tří finálových zápasů, postupně v mužském kordu, ženské šavli a mužském fleretu.
     
    15:54
    Španěl Lozano Mateos mohutně stahoval náskok Rusa Pachomova na trati sto metrů motýlek, ale nakonec na něho nestačil o pár centimetrů a prohrál o 6 setin sekundy. Bronz získal další Rus Antipov.
     
    15:42
    Trochu v pozadí aktuálního dění proběhl finálový zápas v ženské čtyřhře badmintonu. Vítězkami se po výhře 21:12 a 23:21 staly Bulharky Gabriela Stoevová a Stefani Stoevová, které si poradily s Ruskami Jekaterinou Bolotovovou a Jevgenií Koseckajovou.
     
    15:35
    Němka Maxine Woltersová vyhrála o 41 setin sekundy závod na 200m polohově před Italkou Ilariou Cusinatovou. Bronzová je Britka Abbie Woodová.
     
    15:29
    Po závodě mužů na 200m volným způsobem je jisté, že hymnu si dnes vyslechne i jiná země než jen Rusko. Závod ovlídli dva Britové, Duncan Scott a Cameron Kurle. Až třetí doplaval Rus Elisei Stěpanov.
     
    15:04
    I třetí finálovou disciplínu v plaveckém bazénu získává Rusko. Anton Čupkov v novém juniorském světovém rekordu 1:00.65 doplaval na 100m prsa před Litevcem Andriusem Sidlauskasem a Britem Charlie Attwoodem.
     
    15:01
    Na trati 100m znak žen opět dominovalo Rusko! Zlatou medaili získala Polina Jegorovová před krajankou Marii Kamenevovou a Francouzkou Pauline Mahieuovou.
     
    13:51
    Bronzovou medaili v kordu mužů vybojoval tým Itálie, který porazil Švýcarsko 44:40 na body.
     
    11:15
    Velké překvapení se zrodilo v kategorii do 100kg! Předpokládáný největší soupeř Lukáše Krpálka, Ázerbajdžánec Elmar Gasimov, vypadl již v osmifinále po prohře na ippon s Portugalcem Jorge Fonsecou!

    Michal Kuba

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri