Jokerit – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 3:1 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 1:3 (kon.)
Spartak Moskva – Toljatti 1:3 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
CSKA Moskva
Sobota 29.08.2015, 15:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Poslední vteřinky do konce zápasu, ale znovu rozepře proti pravidlům hry. Vyloučen je zaslouženě za podražení Alexander Radulov.
     
    58:22
    Branka hostujícího týmu je prázdná a Moskva tedy ještě zkouší riskovat, přestože prohrává dohromady o tři branky.
     
    58:06
    Oddechový čas pro tým CSKA Moskva.
     
    58:06
    Ve stejném čase ale ještě posláni na trestnou lavici hříšníci. Bude se dohrávat ve vyrovnaném počtu hráčů na ledové ploše, vyloučeni Gennady Stoljarov a Jesse Joensuu.
     
    51:57
    Naděje CSKA začínají pohasínat. Faul v nesprávnou chvíli a další dvě minuty přesilové hry pro Jokerit Helsinky. Alexander Radulov je potrestán za příliš okaté podražení, jež nemohl přehlédnout nikdo v hale.
     
    47:43
    Šance pro Moskvu, jak ještě něco s výsledkem zápasu udělat. Oskari Korpikari dnes dostává trest a nabízí tak ruskému soupeři početní výhodu.
     
    46:04
    Už to mohlo být o čtyři branky v kladném slova smyslu pro Jokerit Helsinky, ale Viktor Fasth dokázak zkrotit poskakující kotouč na brankovišti.
     
    43:58
    První dnešní strkanice, která skončí vyloučením, rozhodčím už musela dojít trpělivost s přehnaným důrazem v okolí Karlssonova brankoviště. Konkrétně za katr míří domácí Daine Todd a hostující Maxim Mamin. Oba za hrubost.
    Jere SALLINEN - 3:0
     
    42:01
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Moskva ztratila přehled o hře, jakoby úplně polevila a zanedbala vracení se do obrany, tuhle chybu svým svěřencům trenér CSKA jenom tak neodpustí. Jokerit sice unikal v poměru dva na dva, ale postupně soky přebruslil a JERE SALLINEN po přijmutí ukázkové přihrávky vymetl pavučinky v brance Viktora Fastha. Aréna opět jásá a Helsinky mají teď už solidní náskok o tři branky. Asistence: Pekka Jormakka, Petteri Wirtanen.
     
    40:47
    Jeden z domácích útočníků se ocitl úplně osamocený na pravém kruhu, kde na něj obránci CSKA zapomněli. Střelou zápěstím ale minul vzdálenější tyčku.
     
    35:45
    Další přesilovková možnost pro Jokerit, hokejista CSKA Moskva vyloučen rozhodčm nekompromisně za hákování. Alexej Bondarev bude muset doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.
     
    34:20
    Fantastická práce domácího brankáře! Karlsson dnes očividně má svůj den. Nejdříve zlikvidoval jednu střelu vyrážečkou, aby jen o mžik později vytasil proti puku také beton. Teď drží svůj tým jasně nad vodou.
     
    33:46
    Dvě veliké šance na obou stranách! Nejdříve domácí útočník skoro v samostatném úniku trefil jen Fasthovy betony, na druhé straně hrací plochy musel problémy řešit Karlsson. Ale skóre zůstává stále 2:0 pro domácí Jokerit.
     
    27:43
    Jenže trestná lavici nebude dlouho neohřátá. Sotva se Jokerit dostal do pěti mužů, znovu začne další oslabení. Oskari Korpikari dostává trest za hákování.
     
    25:13
    Šance pro CSKA Moskva jak se vrátit zpátky do zápasu. Vyloučený je totiž na dvě minuty domácí Ohtamaa, jenž se teď bude strachovat za katrem.
    Mathis OLIMB - 2:0
     
    24:54
    Jokerit právě vstřelil branku!
    CSKA Moskva očividně zaskočeno děním před jeho brankou. Zuby nehty a možná i očima teď domácí protlačili puk za bankovou čáru, když na brankovišti ležela celá kupička hráčů. Ale šikovný hokejista Jokeritu MATHIS OLIMB našel skulinku mezi všemi těly, včetně výstroje brankáře Fastha. A rázem vede finský klub o dva góly, ruští hokejisté mají co dohánět. Asistence: Juhamatti Aaltonen.
    Pekka JORMAKKA - 1:0
     
    23:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali první branky v dnešním utkání! Helsinky skórují v početní výhodě a hala hlasitě jásá, protože už se zdálo, že domácí nevyprodukují pořádnou ránu na branku. Autorem dnešního prvního gólu PEKKA JORMAKKA, který překvapil brankáře Viktora Fastha, když mu kus černé gumy propasoval někde do výstroje. Helsinky teď mají o kousek větší motivaci, navíc šlo o gól v přesilovce. Asistence: Peter Regin, Tommi Huhtala.
     
    22:32
    Vyloučení na straně CSKA Moskva. Vyhozený puk přes hrazení bez dotyku je na jasné dvě minuty a Bogdan Kiselevič už zahřívá místo na trestné lavici, početní výhoda pro Jokerit.
     
    11:36
    Hosté jsou alespoň ve čtyřech už, avšak Jokerit nadále zůstává v pásmu. Obrovská příležitost pro jednoho z útočníků v modrém, který netrefil odkrytou polovinu branky CSKA.
     
    10:04
    Tato třetina se zatím nese ve znamení vyloučení. Arbitři zápasu jsou nekompromisní a tentokráte posílají do třech klub CSKA Moskva. Veliká šane pro Jokerit, vyloučen Roman Ljubimov za podražení.
     
    09:06
    Třetí vyloučení v krátké době, teď už ale na druhé straně barikády. Sergej Andronov je hříšníkem, jenž oslabnuje tým CSKA Moskva, hra vysokou holí.
     
    08:30
    Pořádná motanice před gólmanem Karlssonem, který zuby nehty udržel kotouč před brankovou čarou. Ale dokázal to a stav zůstává bezbrankový.
     
    06:56
    CSKA se drží před brankou a dobře rozevřelo přesilovkový deštníka, střela Radulova těsně minula branku.
     
    06:30
    Jenže tohle už bude nepříjemné pro domácí, kteří jdou do třech. Rozhodčí posílá za katr také Ossiho Väänänena, jenž se provinil vysokou hokejkou.
     
    05:27
    Poprvé se dnes vylučuje a uvidíme přesilovku jednoho z týmů, na trestnou lavici míří domácí hokejista. Daine Todd inkasuje dvě minuty za hákování.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Jormakka (Regin, Huhtala), 25. Olimb (Aaltonen), 43. Sallinen (Jormakka, Wirtanen)


    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Ohtamaa, Lajunen, Väänänen, Larsen, Korpikari, Todd – Huhtala, Olimb, Aaltonen – Hagman, Regin, Kozun – Sallinen, Wirtanen, Jormakka – Joensuu, Mäki, Rita.
    CSKA Moskva: Fasth (Galimov) – Děnisov, Bondarev, Zajcev, Kiselevič, Panin, Blažijevskij, Ožiganov, Světlakov – Ljubimov, Platt, Radulov – Kurgyšev, Muršak, Hjalmarsson – Andronov, Stoljarov, Mamin – Korotkov, Kvartalnov, Makarov.

    Rozhodčí: Anisimov, Olenin – Lazarev, Nestěrov

    Diváci: 10 206
    bahis siteleri