Zlín – Vsetín 10:1 (kon.) | Vsetín – Vítkovice 1:12 (kon.) | Opava – Havířov 1:6 (kon.)
Kladno – HC Plzeň 3:10 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Chomutov 4:2 (kon.)
Sparta – Slavia 8:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 2:3 (po pr.)
HC Litvínov – K. Vary 2:4 (kon.) | Poruba – Olomouc 0:7 (kon.) | Třinec – Zlín 4:3 (kon.)
Letňany – Pardubice 5:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 05.09.2015, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    Dobrý den! Je mou milou povinností přivítat vás ze zimního stadionu v Kotlině u sledování mládežnického hokeje. Dnes nás čeká derby Vysočiny BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava, které se odehraje v rámci 2. kola NOEN extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Havlíčkův Brod zavítal k prvnímu kolu na daleký sever, kde vyzval silný Liberec. Mladí Bruslaři se už ve 2. minutě ujali senzačního vedení, když se trefil Václav Piskač. Domácí ale dvakrát odpověděli a po gólech z holí Ondřeje Chrtka a Tomáše Nezbedy utkání otočili. O vyrovnání se postaral Vojtěch Veverka, ale Bílí Tygři nakonec potvrdili roli papírového favorita a díky vstřeleným brankám Martina Čermáka a Jana Eichlera se radovali z triumfu 4:2. Broďáci ale předvedli velmi dobrý výkon a favorita pořádně potrápili.
     
    Jihlava se představila v Pardubicích a s chutí si naloupala místní perníček. Východočeši sice dokázali na její dvě trefy pokaždé odpovědět, ale soubor z krajského města Vysočiny se v závěru prostřední části dostal do dvougólového trháku a dalšími dvěma přesnými zásahy pečetil své vysoké vítězství 6:2.
     
    Minulé kolo:

    Bílí Tygři Liberec – BK Havlíčkův Brod 4:2
    HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava 2:6
     
    Poslední vzájemný soutěžní zápas:

    HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 2:6
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň, Němec, Kopic, Benák, Polák, Jančařík, Lachman – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Donda, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Přibyl – Piskač.

    HC Dukla Jihlava: Škarek (Šťastný) – Vála, Huňáček, P. Slabý, Stark, Srnský, Havelka, Mareš – Jindra, Mejzlík "C", Oščádal "A", Strnad, Adam, Heinrich, Berka, J. Slabý, Hrbatý

    Rozhodčí: Josef Barek – Jan Čížek, Tomáš Krejčí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly ve středovém kruhu vyhrála Jihlava a od své modré čáry může založit první útok. V ochozech Kotliny nechybí ani fanynky Jihlavy, které jsou vybaveny šálami.
     
    00:20
    Hosté se probili do útočného pásma, ale tam jim kombinace zaskřípala a o kotouč přišli dříve, než stihli ohrozit brankáře Kulicha.
     
    00:32
    Mladí Bruslaři se vydali kupředu a probili se do zakončení, Střela z pravého kruhu ale nebyla ničím, s čím by si gólman Škarek neměl poradit.
     
    00:50
    Děj hry se rychle přesunul na druhou stranu hrací plochy. Teď už si hledají skulinku v obraně svého soupeře mladíci z krajského města Vysočiny.
     
    01:15
    Zatím sledujeme hodně aktivní hokej. Oba soupeři se tlačí hodně do zakončení. Brankáři ale zatím moc práce neměli, střely jsou většinou nepřesné.
     
    01:40
    Dukla vybojovala kotouč za svou bránou a založila rychlý protiútok. Havlíčkobrodská obrana si ale splnila své úkoly na jedničku a ubránila se.
     
    01:59
    Domácí soubor získal kotouč u své brány, ale založit dobrý útok se mu nepodařilo. Kotouč doklouzal přes celé hřiště jen na zakázané uvolnění.
     
    02:09
    Jihlava založila dobrou kombinaci a probila se k zakončení. Z blízkosti pravého kruhu vyslal zápěstní ránu po ledě Oliver Havelka, ale trefil jen boční konstrukci.
     
    02:30
    Rychle dopředu se vydali i havlíčkobrodští dorostenci, ale jejich snaha nedopadla na úrodnou půdu. Brankář Škarek jen kontroloval dění před sebou.
     
    02:49
    Teď už se karta otočila, Dukla kombinuje v útočném pásmu.
     
    03:08
    Jiří Vlach (HBR) to přehnal s důrazem za bránou a pomohl si faulem. Vyloučen je na 2 minuty za hákování.
     
    03:18
    Kolem brankáře Kulicha bylo hned hodně rušno. Tvrdou ránu od modré čáry ale maskovaná opora domácích viděla a vyrazila ji betony.
     
    03:40
    Dukla je vykázána z útočného pásma, protože jeden z jejich hráčů stál v brankovišti gólmana Kulicha.
     
    04:06
    Havlíčkův Brod si zatím v oslabení vede velmi dobře a nepouští svého soupeře do větších šancí. Navíc kouskuje jeho aktivitu vyhozeními.
     
    04:18
    Hosté opět přišli o puk v blízkosti brodské brány a domácí rychle vyhodili.
     
    04:37
    Od modré čáry nahazoval kotouč na bránu Lukáš Mareš, ale trefil jen střed brány, kde číhal připravený brankář Kulich, který přerušil hru.
     
    04:59
    Havlíčkobrodští hokejisté i ve vlastním oslabení vyvezli puk a dokázali dokonce i zakončit. Rána z pravého kruhu ale byla hodně nepřesná.
     
    05:14
    Jihlava vybojovala buly v útočném pásmu, jenže po něm se dopustila nepřesnosti, z čehož pramení další vyhození Havlíčkobrodských.
     
    05:29
    Havlíčkův Brod hraje už v plném počtu, je aktivní a čeká na každou příležitost k založení rychlého útoku.
     
    05:55
    Havlíčkobrodská obrana teď zaspala a mohl ji za to stihnout krutý trest. Aleš Heinrich se ocitl sám před bránou, ale nastřelil jen připraveného brankáře Kulicha!
     
    06:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Mladí Bruslaři získali puk ve vlastním pásmu a založili rychlý protiútok, po němž se ujímají vedení! Jiří Přibyl předložil puk kapitánu DAVIDU MICHÁLKOVI, který znovu ukázal svou šikovnost, když se probil před bránu položil si brankáře Škarka a bekhendem skóroval do odkryté brány! Asistence: Jiří Přibyl.
     
    06:59
    Dukla se pokusila bleskově odpovědět, ale dopustila se technického prohřešku. Píská se její postavení mimo hru.
     
    07:15
    Jihlavané si vytvořili teď velký tlak a pořádně motají hlavy brodských beků. Zatím bez úspěchu, jejich projektily postrádají větší přesnost.
     
    07:36
    Tlak Dukly pokračoval a brankář Kulich si musel připadat jak na střelnici. Většinu střel ale kontroloval pohledem, jednou zasáhl ramenem proti ráně z levého kruhu.
     
    07:57
    Domácí ztratili puk ve středním pásmu a hosté se hned hnali do brejku. Při přečíslení 2 na 1 hledal Vladimír Srnský před brankovištěm Aleše Heinricha, ale puk mu skouzl z hole.
     
    08:06
    Útok pokračoval a prvně jmenovaný Vladimír Srnský vypálil z mezikruží, ale jen do výstroje připraveného brankáře Kulicha, jenž znovu podržel svůj tým.
     
    08:26
    Havlíčkův Brod už drží puk pod svým patronátem a postupným útokem míří vpřed.
     
    08:54
    Broďáci byli vytrvalí v postupném útoku, ale jejich snaha nakonec skončila na útočné modré čáře, kde žlutočervení získali puk.
     
    09:12
    Hosté si pomohli faulem a na trestnou lavici už usedá Tomáš Mejzlík (JIH), který podrazil Jiřího Kopice.
     
    09:37
    Domácí sevřeli svého soka z Vysočiny pod velký tlak a zasypali jeho bránu sprškou střel, ale gólman Škarek si se všemi poradil znamenitě.
     
    10:07
    Přesilovka domácích je u konce, hrát se bude 4 na 4. Vyloučen je David Donda (HBR) za hákování.
     
    10:30
    Bojuje se o kotouč hlavně ve středním pásmu, ani jeden z týmů se nemůže dostat vpřed.
     
    10:41
    Domácí svírají svého soupeře v pevném objetí, ale zatím ze své dlouhé a přesné kombinace nevytvořili nic nebezpečného. Jihlavská obrana drží.
     
    11:03
    Bruslaři si vytvořili v přesilovce velký tlak. Mezi kruhy pálil zápěstím těsně vedle Lukáš Beran, ale byl hákován Aleše Heinrichem (JIH).
     
    11:29
    Havlíčkův Brod je při hře 4 na 4 aktivnější a drží se u brány Jihlavy. Zatím však nedokázal přesněji zakončit.
     
    11:59
    Tohle byla obrovská šance! Při situaci 2 na 2 vzal zodpovědnost na sebe Vladimír Srnský, ale z mírného úhlu na levé straně nechal vyniknout jen lapačku skvělého brankáře Kulicha!
     
    12:07
    Havlíčkův Brod rychle získal puk a dokázal hru přenést do útočného pásma.
     
    12:28
    Mladí Bruslaři vyslali z blízkosti modré čáry několik tvrdých střel, ale žádná neměla takové parametry, aby nadělala brankáři Škarkovi problémy.
     
    12:49
    Po přerušení hry se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    13:05
    Jihlava založila bleskový útok po pravém křídle, ale než stihla zakončit, dostoupili její útočníky včas domácí beci. Nyní rozehrávají.
     
    13:24
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk v blízkosti středového kruhu.
     
    13:48
    Hosté nakonec přešli do útočného pásma podél levého mantinelu, ale Havlíčkův Brod si dobře pohlídal ošemetný předbrankový prostor, kam puk nepustil.
     
    14:08
    Domácím se povedla rozehrávka a kotouč už se potuluje v blízkosti gólmana Škarka, který však zatím nemusel zasahovat. Fanoušci vytvářejí velmi dobrou atmosféru.
     
    14:28
    Dukla špatně vystřídala a hrála v šesti. Dvouminutový trest odpyká Tomáš Mejzlík (JIH).
     
    14:39
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování v soupeřově pásmu a kombinuje.
     
    14:59
    Domácí se usadili v útočném pásmu po ztrátě puku, jenže nakonec z jejich útoku nebylo zhola nic kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    15:17
    Domácí se teď trápí a nedaří se jim dostat puk do blízkosti gólmana Škarka. Dukla dobře hlídá modrou čáru.
     
    15:48
    Povedlo se to až teď. Od modré čáry po sérii nahrávek vypálil Jiří Kopic, ale nepropálil hradbu těl před bránou. Hosté vyhodili.
     
    15:59
    Svěřenci trenérského tandemu Adam – Benc i nadále drží soupeře pod tlakem, ale u jihlavské brány zatím nevyprodukovalo přesnou ránu.
     
    16:11
    Dukla se velmi dobře brání. Daří se jí bourat kombinaci Bruslařů a pravidelně vyvážet nebo vyhazovat puky do bezpečí.
     
    16:39
    A znovu. Bruslaři se hnali dopředu v hojném počtu, ale nedokázali se probít přes modrou čáru svého krajského rivala z Vysočiny.
     
    16:58
    Dukla se ubránila bez úhony a hned zkusila soupeři zatopit, ale po souboji za bránou o kus černé gumy přišla. Rozehrávají havlíčkobrodští beci.
     
    17:14
    Ani další útok Jihlavy se neuchytil a tak mohou něco vymyslet na brankáře Škarka domácí mladíci. Zatím si vyměňují puk v útočném pásmu.
     
    17:38
    Vladimír Oščádal zavezl puk přes modrou ránu a z okraje kruhů vystřelil zápěstím. jeho ránu ale srazil nad bránu obránce Jančařík.
     
    17:59
    Havlíčkův Brod se protlačil s pukem na holi až do území svého soupeře, ale tam po nepřesné nahrávce o kus černé gumy přišel.
     
    18:15
    Hra je teď hodně neurovnaná, kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale pozorné jsou obě obrany, brankáři nemusejí zasahovat.
     
    18:34
    Domácí vybojovali kotouč a mohou podniknout rychlý útočný výpad do otevřené obrany.
     
    18:57
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro hosty, kteří nabrali v závěru první třetiny už dvoubrankové manko! Domácí využili rychlý protiútok, když Vojtěch Veverka posunul v útočném pásmu puk na JIŘÍHO KOPICE a ten z ostrého úhlu se štěstím propálil brankáře Škarka! Asistence: Vojtěch Veverka.
     
    19:11
    Dukla chce před první sirénou alespoň snížit na nejtěsnější rozdíl a tlačí se dopředu.
     
    19:30
    Kotouč se zdržuje teď hlavně v pásmu mladých Bruslařů, ale Dukla to má hodně těžké. Havlíčkův Brod se velmi zodpovědně brání.
     
    19:35
    Patrik Hrabaň (HBR) se dopustil faulu a míří na lavici hanby ke dvěma minutám za podražení.
     
    19:50
    Obrovskou šanci teď nevyužili jihlavští hráči! V pravém kruhu zůstal nepokrytý Vladimír Oščádal, jenž si srovnal puk na hůl a po ledě vypálil, ale o kousek svou jedovkou minul protější tyč!
     
    19:57
    Domácí ještě málem získali puk při napadání soupeřovi rozehrávky za bránou, ale k zakončení se neprotlačili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Sledovali jsme vyrovnaný hokej, který moc šancí nenabídl. Spokojenější odjíždí ale do kabin Havlíčkův Brod, který se díky trefám Davida Michálka a Jiřího Kopice ujal dvoubrankového vedení. Prostřední část začne zhruba ve 12:50, Havlíčkův Brod vede 2:0.
     
    Jihlava bude ještě dohrávat minutu a 36 sekund přesilovky 5 na 4.
     
    Hosté už jsou na ledové ploše.
     
    A z kabiny vyjíždějí také domácí, můžeme za chvilku pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Dukla znovu zvládla lépe vhazování ve středovém kruhu., po němž se puk dostal za její bránu. Jihlavští obránci tak mohou rozehrát.
     
    20:15
    Hosté se hned tlačí dopředu, už přejíždějí útočnou modrou čáru.
     
    20:27
    Domácí zhustili střed svého pásma, přes který neprošel puk. Ve středním pásmu číhal na puk David Michálek, ale nedosáhl na něj.
     
    20:43
    Útok hostů je přerušen hvizdem hlavního rozhodčího, který přerušil hru kvůli postavení mimo hru.
     
    20:58
    Domácí získali puk a dokázali vyhodit.
     
    21:06
    A znovu, Dukla si nepřesně přihrála a Havlíčkův Brod ji tak vyhnal až ke středovému kruhu.
     
    21:21
    Dukla bojuje o puk v rohu brodského pásma, přesilovka už se jí krátí.
     
    21:25
    Havlíčkův Brod oslabení zvládl s velkým přehledem, když soupeře nepustil k ohrožení brány. Hraje se 5 na 5:
     
    21:46
    Havlíčkův Brod je teď pod tlakem Dukly a musí si dávat dobrý pozor, aby soupeřem nedokázal snížit. Gólman Kulich zaítm má situaci pod kontrolou.
     
    22:06
    Dukla se začíná čím dál víc osmělovat, přesilovka ji posadila očividně na koně. Havlíčkův Brod se musí soustředit hlavně na hlídání zadních vrátek.
     
    22:30
    Domácím se vůbec nedaří dostat hru pryč od své brány, tlak soupeře tak narůstá čím dál víc.
     
    22:58
    Matěj Vála tvrdě vypálil od modré čáry, ale nesešteloval si dobře mířidla a poslal puk vedle pravé Kulichovy tyčky.
     
    23:09
    Domácím se útok nepovedl, po ztrátě puku tak mohou hrát znovu žlutočervení.
     
    23:38
    Jihlava má teď problémy s přechodem přes neutrální zónu, kde domácí dobře zhušťují prostor. Mohou hrát ve větším klidu, protože vedou o dvě branky.
     
    23:59
    Mladí Bruslaři vybojovali kotouč a rotují teď v pásmu svého soupeře. Zatím to nevedlo k ohrožení brankáře Škarka.
     
    24:12
    Až teď z toho byla střela, když z okraje pravého kruhu vypálil David Michálek. Trefil však jen gólmana Škarka, který si pohlídal přední tyčku.
     
    24:33
    Domácí teď převzali iniciativu a jsou to oni, kdo tahá za delší konec pomyslného provazu.
     
    24:41
    Jiří Kopic se s tím vůbec nemazal a tvrdě vypálil zápěstím od levého mantinelu. Brankář Škarek měl dobrý výhled a schoval puk do náruče.
     
    24:55
    Jihlava se díky nahození do útočného pásma natlačila do území Havlíčkova Brodu, ale musí o puk svádět urputný souboj za gólmanem Kulichem.
     
    25:11
    Stanislav Huňáček měl dostatek času a prostoru u modré čáry na střelu, ale zlomil při ní hůl. Kotouč tak jen doklouzal pod lapačku brankáře Kulicha.
     
    25:35
    Soubor z krajského města Vysočiny má na své straně nyní územní převahu a ostřeluje brodskou bránu, ale jeho snažení chybí větší přesnost v koncovce.
     
    25:53
    Jiří Vlach táhl útok Havlíčkova Brodu a dostal se přes útočnou modrou čáru, ale tam jeho pokus o kličku protihráč vystihl a vpřed se řítí hosté.
     
    26:06
    Z pravé strany tvrdě vypálil zápěstím Milan Strnad, ale gólman Škarek byl pozorný a od přední tyčky vyrazil betony puk do ochranné sítě.
     
    26:32
    Nápor hostů pokračuje, havlíčkobrodská obrana si ale dobře hlídá předbrankový prostor, odkud hrozí brankáři Kulichovi největší nebezpečí.
     
    26:45
    Po dlouhé přetlačované v levém kruhu se probil k puku Vladimír Oščádal, který v tísni zakončil, ale jen do betonů gólmana Kulicha u první tyčky.
     
    27:04
    Havlíčkův Brod vybojoval puk v blízkosti modré čáry a hned se hnal do nadějného přečíslení 2 na 1. Daniel Králíček to vzal na sebe a vystřelil z mírného úhlu na levé straně zápěstím, ale jen do Škarkovy náruče. Václav Piskač čekal na dorážku marně.
     
    27:11
    Dukla vyhrála vhazování, ale jen puk nahodila přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Buly proběhne po pravé ruce brankáře Škarka.
     
    27:20
    Broďáci přetlačili svého soka na vhazování a drží pásmo. Nahození od modré čáry nenašlo nikoho v havlíčkobrodském dresu.
     
    27:36
    Daniel Králíček a Václav Piskač statečně bojovali o puk v rohu jihlavského pásma, ale hlavní rozhodčí ztratil puk z dohledu a přerušil hru.
     
    27:49
    Mladí Bruslaři rozvinuli útočnou akci v pásmu soupeře a byla z toho střela od modré čáry. Gólman Škarek puk dobře viděl a doslova si na něm pochutnal lapačkou.
     
    28:08
    Od modré čáry vypálil Daniel Jančařík, ale jeho tvrdá rána se zasekla o brusle protihráče. Rychle se zorientoval Lukáš Beran, ale puk neprocpal na bránu z mezikruží.
     
    28:34
    Patrik Hrabaň s Davidem Michálkem se ocitli před brankovištěm, prvně jmenovaný postrčil puk svému kapitánovi a ten těsně minul pravou Škarkovu tyč. Josef Berka (JIH) si přitom pomohl hákováním.
     
    28:50
    Soubor z Kotliny hned rozvinul přesilovkovou kombinaci kolem brankáře Škarka.
     
    29:10
    Po sérii nahrávek vypálil od modré čáry Jiří Kopic, ale nastřelil jen Škarkovy připravené betony. Útok Havlíčkova Brodu však pokračuje.
     
    29:20
    Jiří Kopic dostal nahrávku na modrou čáru, ale nedokázal si s ní poradit a domácí tak přišli o pásmo. Dukla se však do protiútoku neprobila.
     
    29:38
    Bruslaři už jsou zpět v útočném pásmu, kde drží hrací předmět pod kontrolou.
     
    29:58
    Lukáš Beran napřáhl v mírném úhlu na levé straně, ale nastřelil jen před sebou stojícího protihráče, jemuž uvízl puk ve výstroji. Přerušuje se.
     
    30:15
    Havlíčkův Brod stále drží soupeře pod tlakem, Jihlavě se nedaří vyhodit.
     
    30:34
    Dukla se dostala pod velký tlak, ale dokázala si poradit. Oslabení ustála bez úhony, hraje se 5 na 5.
     
    30:55
    Jihlavanům se nepovedla rozehrávka, vyhodili jen na zakázané uvolnění, po němž se opět bude vhazovat v blízkosti Jakuba Škarka.
     
    31:10
    Mladí Broďáci se naladili přesilovkou na příznivou útočnou vlnu a pokračují v ofenzivním snažení.
     
    31:25
    Jihlava už vybojovala kus černé gumy do své moci a žene se sním vpřed napříč středním pásmem.
     
    31:37
    Od modré čáry vypálil Vladimír Srnský a gólman Kulich neměl dobrý výhled, ale i tak zasáhl betony. Hosté číhali na dorážky vzápětí marně.
     
    31:49
    Havlíčkobrodská družina je v sevření Dukly, ze kterého se jí nedaří vyklouznout. Hostům chybí častější a přesnější střelba.
     
    32:09
    Nápor hostů stále trvá, soubor z Kotliny se nemůže dostat ven.
     
    32:15
    Teď bylo hodně rušno před gólmanem Kulichem, na kterého hosté nebezpečně doráželi. Maskovaná opora domácích si ale skvělými zákroky na brankové čáře poradila!
     
    32:38
    Patrik Hrabaň (HBR) – 2 minuty – sekání.
     
    32:56
    Dukla se v útočném pásmu moc neohřála, je vykázána pryč od brankáře Kulicha kvůli postavení hráče v jeho brankovišti.
     
    33:08
    Jihlava už si vyměňuje puk v útočném pásmu.
     
    33:26
    Nepřesnost v kombinaci hostů a je z toho havlíčkobrodské vyhození přes celé hřiště.
     
    33:49
    Dukla se sice probíjí do útočného území, ale zde má vždy její snažení jepičí život. Havlíčkův Brod se skvěle brání, brankář Kulich je bez práce.
     
    34:17
    A znovu soubor z Kotliny získal puk a vyhodil.
     
    34:35
    Jiří Vlach vystihl rozehrávku soupeře v útočném pásmu, krásnými kličkami se uvolnil a bekhendem zblízka vypálil do Škarkova pravého betonu! Dorážet se snažil Vojtěch Veverka, ale bez úspěchu.
     
    34:35
    Důrazný Vojtěch Veverka byl atakovaný obráncem a byla z toho bitka. Vojtěch Veverka (HBR) a Aleš Heinrich (JIH) jsou současně vyloučeni na 2 plus 2 minuty za hrubost.
     
    34:50
    Havlíčkův Brod odrazil další útok Jihlavy, hraje se 5 na 5.
     
    34:58
    Hosté už se probili středním pásmem a kombinují na dostřel brankáře Kulicha.
     
    35:10
    Nepříliš povedená rána od modré čáry ale nemohla brankáři Kulichovi nadělat žádné problémy. Hra je přerušena, buly v pásmu domácích.
     
    35:22
    Jihlava se drží s pukem v útočném pásmu, ale proti důraznému a dobře bruslícímu soupeři to má hodně těžké. Nemá ani kousek prostoru zadarmo.
     
    35:44
    Děj hry se rychle přesunul na druhou stranu hrací plochy, ale ani mladí Bruslaři ze své aktivity nic nebezpečného nevytěžili.
     
    36:06
    Hostující soubor sice předvedl v útočném pásmu dobrou kombinaci, ale na jejím konci se dopustil nepřesné nahrávky, po níž musí pro puk zpět ke středovému kruhu.
     
    36:40
    Havlíčkobrodští mladíci přesunuli děj hry do útočného pásma, to je přesně to, co jim za současného vedení 2:0 náramně hraje do karet.
     
    37:11
    Václav Piskač se prokličkoval až do šance přes jihlavské beky, ale na poslední chvíli, když už se chystal z mezikruží střílet, mu puk soupeř vypíchl.
     
    37:39
    Hraje se teď v hodně rychlém tempu, kotouč se stěhuje rychle od jedné branky ke druhé a fanoušci se v ochozech Kotliny, kde panuje i nadále báječná atmosféra, rozhodně nenudí.
     
    37:42
    Lukáš Mareš (JIH) se provinil naprosto zbytečným faulem v útočném pásmu a obdržel 2 minuty za vysokou hůl. Další komplikace pro hosty.
     
    37:54
    frustrace z hostů, kterým se nedaří snížit a i nadále prohrávají v Kotlině 0:2, je teď na hrací ploše hodně cítit. Naprosto zbytečný krosček zezadu předvedl Jiří Slabý (JIH) a naprosto zaslouženě dostal 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    37:54
    Hosté si vzali oddechový čas, Havlíčkův Brod má k dispozici minutu a 48 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3. Pokud by ji využil, hodně by se přiblížil vytouženým třem bodům.
     
    38:00
    Jihlava vyhrála vhazování a Tomáš Mejzlík vpádu okamžitě vyhodil puk přes celé hřiště.
     
    38:17
    Havlíčkův Brod už kombinuje ve středním pásmu a hledá si cestu k bráně soupeře.
     
    38:38
    Po chvilce trápení se do přesilovkového postavení dostal až teď.
     
    38:49
    Patrik Hrabaň dostal dobře namazáno mezi kruhy, kde chtěl pálit z velkého nápřahu, ale puk nedokázal v dobré pozici trefit! Hosté vyhodili.
     
    39:07
    Domácí už pokračují v útočném snažení.
     
    39:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je tam! Jihlava hrála dlouhé oslabení 3 na 5 dlouho velmi dobře, když nepouštěla soupeře do šancí, jenže potom vypálil tvrdě od modré čáry Jiří Kopic, jehož tečovanou ránu brankář Škarek vyrazil betony vedle sebe. U tyčky číhal David Michálek, který byl v těžkém úhlu na střelu, ale vyřešil to s neskutečným přehledem, když předložil lahůdkový pas před brankoviště na volného JIŘÍHO VLACHA, jenž už jen zametl puk do odkryté brány! Asistence: David Michálek, Jiří Kopic.
     
    39:57
    Hosté se ještě natlačili před brankoviště soupeře a brankář Kulich měl co udělat, aby uhlídal svou svatyni. Poradil si a i nadále drží čisté konto.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část znovu nabídla vyrovnanou a atraktivní partii, jíž nechyběla velká bojovnost, která je pro tato derby Vysočiny naprosto typická. Hosté si vytvořili několik slibných šancí, ale zatím jim stojí v cestě výtečně chytající brankář Tomáš Kulich. Bruslaři hráli velmi dobře takticky a za disciplínu byl odměněn dlouhou přesilovkou 5 na 3, jíž využil po krásné souhře Jiří Vlach. Havlíčkův Brod vede před třetím dějstvím, jež začne přibližně ve 13:39, nad Jihlavou přesvědčivě 3:0.
     
    Střely na branku po 2. třetině

    Havlíčkův Brod – 21
    Jihlava – 18
     
    Oba krajští rivalové už se vrací zpět na hrací plochu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Tentokrát vyhráli úvodní vhazování domácí, když svého soka přetlačil Jiří Vlach na buly.
     
    40:08
    Havlíčkův Brod ale nenaložil se získaným pukem vůbec dobře, když ho jen odpálil na zakázané uvolnění. Buly u brankáře Kulicha.
     
    40:29
    Dukla získala útočné pásmo a byla z toho obrovská šance! Stanislav Huňáček zblízka jen vyprášil betony gólmana Kulicha, který fantasticky pravým betonem zmařil i dorážku Adama Hrbatého zblízka!
     
    40:49
    Domácí bojují o puk v útočném pásmu, ale zatím je v tomto prostoru úspěšnější Dukla.
     
    40:59
    Havlíčkův Brod teď vytvořil v okolí branky gólmana Škarka pořádný zmatek, ale nedokázal ho využít k přesnému zakončení.
     
    41:13
    Jihlava ztratila puk ve středním pásmu a před hrozícím brejkem musí rychle uhánět zpátky.
     
    41:25
    Drobný útočník Vojtěch Holenda ukázal, jak je hbitý a má šikovné ruce. Vydal se neohroženě mezi přesilu protihráčů, dvěma se vyhnul a zblízka v pádu prověřil pozornost brankáře Škarka!
     
    41:50
    Vpředu už jsou hosté, ale stále se nám nabízí stejný obrázek. Snažící se útočníci Jihlavy na straně jedné a skvělá obrana podpořena velmi dobře chytajícím brankářem Kulichem na straně druhé.
     
    42:09
    Dukla rozehrává puk od své branky, domácí zkoušejí napadat.
     
    42:22
    Pavel Hendrych (HBR) – 2 minuty – podražení. Dukla má šanci snížit.
     
    42:39
    Havlíčkův Brod získal puk u své brány a rychle ho odstřelil až k brankáři Škarkovi.
     
    42:57
    Dukla už znovu kombinuje v blízkosti brodské brány a hledá si ideální pozici ke střele.
     
    43:28
    Tutovky na obou stranách! Jihlavě nepřeje ani štěstí, když od modré čáry tvrdě vypálil Vladimír Srnský a zacinkal na horní tyčku brankáře Kulicha! Na druhé straně nabil při přečíslení 2 na 1 Jiří Vlach Lukášovi Beranovi, jenž nechal vyniknout brankáře Škarka!
     
    43:50
    Nádherná bitva, které nechybí vůbec nic, pokračuje. Dukla má na své straně tlak a ostřeluje gólmana Kulicha ze všech možných pozic, ale strážce havlíčkobrodské svatyně chytá pořád skvěle a drží čisté konto.
     
    44:08
    Jihlava teď pořádně sevřela Havlíčkův brod pod tlak. Domácí vůbec nevěděli, kam dřív skočit, rychlí jihlavští útočníci byli stále v pohybu. Ke gólu to ale znovu nevedlo.
     
    44:29
    Hra se teď trochu uklidnila, děj hry se odvíjí v blízkosti středového kruhu, útok se ani jednomu soupeři nedaří.
     
    44:51
    Trenéři domácích Václav Adam a Jaroslav Benc teď nabádají své svěřence k větší jistotě vzadu, kde si teď Havlíčkův Brod není zrovna jistý v kramflecích.
     
    45:12
    Josef Berka přebral puk na levém křídle, sjel si blíže k bráně a z kruhu nechal vyniknout u přední tyčky brankáře Kulicha, jenž podržel puk pod rukavicí.
     
    45:40
    Oba týmy založily rychlé útoky, jenže v nich se vyskytly nepřesnosti a tak oba brankáři vůbec nemuseli zasahovat.
     
    45:57
    Domácí získali puk po souboji v rohu pásma.
     
    46:06
    Vzápětí ale jen vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    46:19
    Dukla vyhrála vhazování a byla z toho hezká střela. Na okraji kruhů vypálil tvrdě z voleje Aleš Heinrich, ale vyprášil jen hruď pozorného brankáře Kulicha.
     
    46:40
    Na druhé straně postupoval v situaci 1 na 1 David Michálek, jenž to zkusil bekhendem z úhlu, ale na brankáře Škarka, jenž pohlídal první tyč, nevyzrál.
     
    47:10
    Sledujeme opravdu velmi kvalitní a zábavný hokej. Nyní už se tlačí dopředu Dukla.
     
    47:25
    Jihlava vybojovala vhazování v útočném pásmu, brankář Kulich totiž přerušil hru po dalším nahození od modré čáry.
     
    47:32
    Zbytečné fauly, to je to, co dnes hodně brzdí Jihlavu v rozletu. Josef Berka (JIH) zbytečně dohrál už ztracený souboj za bránou soupeře a dostal 2 minuty za faul loktem.
     
    47:59
    Havlíčkobrodští mladíci si několikrát vyměnili puk v útočném pásmu a probili se ke střele z levého kruhu, kterou brankář Škarek zlikvidoval.
     
    48:07
    Domácí zvládli lépe vhazování a probili se do zakončení. Patrik Hrabaň obdržel dobrý pas na okraj kruhů a zápěstím našel Škarkovu rukavici.
     
    48:29
    Havlíčkův Brod pokračuje v útoku.
     
    48:40
    Teď měl Havlíčkův Brod namále, ale obránce Patrik Hrabaň ještě stihl zachytit puk v útočném pásmu. Domácí tak pokračují v obléhání gólmana Škarka.
     
    48:52
    Hokejisté obou táborů se zapojili do dlouhého souboje v rohu jihlavského pásma a rozhodčí nakonec přerušil hru. Buly u brankáře Škarka.
     
    49:02
    Jihlava se prezentuje aktivně i v oslabení, protože dobře ví, že musí dohánět třígólové manko. Z úhlu to zkusil dobře do bližšího horního rohu Aleš Heinrich, ale opět byl na místě gólman Kulich.
     
    49:32
    Havlíčkův Brod přesunul hru do útočného pásma, ale jeho přesilovka právě končí. Dukla se ubránila, hraje se 5 na 5.
     
    49:57
    Nepříjemnost pro Bruslaře, Jihlava má další příležitost vrátit se zpátky do zápasu. Za katr sudí vykázal Vojtěcha Holendu (HBR) za sekání.
     
    50:10
    Dukla hned zamkla Bruslaře v jejich pásmu.
     
    50:19
    Puk nebezpečně poskakoval předbrankovým prostorem, ale nikdo z hostů ho nedokázal zasáhnout. Rychle se zorientoval David Michálek a vyhodil.
     
    50:40
    A znovu to byl havlíčkobrodský kapitán Michálek, který po vyhraném tvrdém souboji svého spoluhráče odpálil puk až k brankáři Škarkovi.
     
    50:59
    Havlíčkův Brod se zatím velmi dobře brání a drží soupeře daleko od své brány.
     
    51:13
    Ne, Dukle se teď v přesilovce vůbec nedaří a na její hře už začíná být vidět narůstající křeč. Broďáci i nadále v klidu drží nadějné vedení.
     
    51:33
    Vojtěch Veverka (HBR) dostal 2 minuty za vysokou hůl. Vladimír Srnský (JIH) 2 minuty za hrubost a Oliver Havelka (JIH) 2 minuty za sekání.
     
    52:00
    Pokračuje se ve hře 4 na 4, kotouč se drží v pásmu Havlíčkova Brodu.
     
    52:08
    Utkání začíná být hodně nervózní, domácí si teď sami zkomplikovali život. Jiří Kopic (HBR) dostal 2 minuty za podražení.
     
    52:28
    Domácí se tak připravili o přesilovku, hraje se 4 na 4.
     
    52:54
    Havlíčkův Brod je teď zatlačen do hloubi svého obranného pole a musí se bránit.
     
    53:10
    Hodně dobré střídání teď předvedla čtyřka Jihlavy. Od modré čáry vypálil Stanislav Huňáček, ale zacinkal jen na boční konstrukci. Vzápětí neuspěl z mezikruží ani Aleš Heinrich a marně se mezi beky Brodu snažil prokličkovat Dominik Adam.
     
    53:36
    Domácí vyvezli puk pryč ze svého pásma a Dukla musí začít úplně novou akci až od svého brankáře Škarka.
     
    54:03
    Havlíčkův Brod po chvilce snažení získal puk a nedovolil Dukle zakončit.
     
    54:27
    Od modré čáry tvrdě vystřelil Patrik Hrabaň, ale brankář Škarek neměl zakrytý výhled a kotouč vyrazil do bezpečí v rohu pásma.
     
    54:48
    Hostům se už krátí čas a tak hrají na velké riziko. Nic jiného už jím za stavu 3:0 pro domácí také nezbývá.
     
    55:13
    Havlíčkův Brod se stále snaží hrát aktivně, aby nezalezl příliš dozadu a nedal tak soupeři větší šanci snížit.
     
    55:33
    Hosté zavezli puk do útočného pásma a pramenila z toho svižná střela z pravého kruhu, jež však nezasáhla svůj cíl. Kotouč mají Havlíčkobrodští.
     
    55:54
    Jihlava se ale vrátila zpátky do držení hracího předmětu a kombinuje u brankáře Kulicha.
     
    56:12
    Po chvilce snažení se domácí probili ke střele, která měla gólové parametry! Vladimír Oščádal mířil z mezikruží zápěstím dobře k levé tyčce brankáře Kulicha, ale ten vytáhl parádní semafor a chytil puk do lapačky!
     
    56:32
    Hraje se stále hodně divoký hokej, hra se neustále rychle přelévá z jedné strany hřiště na druhou.
     
    56:48
    Nyní drží soupeře v jeho pásmu domácí Bruslaři. Za bránou zůstal ležet z nich po tvrdém souboji otřesený, vypadá to na kapitána Davida Michálka.
     
    56:48
    Tahoun ofenzivy Havlíčkova brodu už je ale na nohou a po svých odjíždí s bolestivou grimasou v obličeji na střídačku svého týmu. Měl by být víc pořádku, což je samozřejmě dobře.
     
    56:53
    Pokud měla Dukla už jen hodně malé šance na bodový zisk, teď už se posouvají jen do oblasti pouhé teorie. Vladimír Oščádal (JIH). si pomohl v blízkosti modré čáry svého týmu vysokou holí.
     
    57:16
    Troufám si říct, že o dělbě bodů už je rozhodnuto. Matěj Vála (JIH) předvedl další zbytečný a hodně okatý zákrok, obdržel 2 minuty za podražení. Přesilovka 5 na 3 dlouhá minutu a 37 sekund pro domácí
     
    57:16
    Havlíčkův Brod si bere oddechový čas.
     
    57:25
    Domácí vyhráli buly a už si přihrávají u brankáře Škarka.
     
    57:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je hotovo! Mladí Bruslaři s radostí zvedli hozenou rukavici v podobě velmi výhodné přesilovky z ledu a vedou už 4:0! Od modré čáry tvrdě vypálil Jiří Kopic, jehož rána tečovaná Davidem Michálkem se bleskově odrazila od zadního mantinelu k bráně. Tam číhal LUKÁŠ BERAN a bekhendem uklidil puk z mírného úhlu na levé straně k přední tyčce, kam se nestihl brankář Škarek přesunout včas! Asistence: David Michálek, Jiří Kopic.
     
    58:06
    Havlíčkův Brod pokračuje v klasické přesilovce 5 na 4, i nadále si přihrává u jihlavské brány.
     
    58:29
    Série projektilů od modré čáry netrefila svůj cíl domácí soubor ale stále drží pásmo.
     
    58:54
    Pavel Hendrych (HBR) – 2 minuty – podražení. Bude se hrát 4 na 4, pak začne zkrácená přesilovka hostů.
     
    59:25
    Jihlava už hraje v plném počtu, Havlíčkův Brod získal puk ve svém pásmu a rychle vyhodil přes celé hřiště.
     
    59:46
    Hráči bojují o puk v rohu pásma Havlíčkova Brodu.
     
    59:58
    O puk se bojuje za bránou, tohle už domácí zvládnou s čistým štítem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Havlíčkův Brod ještě v závěrečném dějství navýšil své vedení, když se z dorážky prosadil Lukáš Beran. Dukla dnes nepředvedla vůbec špatný výkon, ale potýkala se s disciplínou a skvěle chytajícím gólmanem Tomášem Kulichem, který udržel čisté konto. Havlíčkův Brod zvítězil 4:0 a hodně se tak raduje ze zisku prvních tří bodů po návratu do extraligy. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na shledanou. (14:20:36)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Michálek (Přibyl), 19. Kopic (Veverka), 40. Vlach (Michálek, Kopic), 58. Beran (Michálek, Kopic)


    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň, Němec, Kopic, Benák, Polák, Jančařík, Lachman – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Donda, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Přibyl – Piskač
    HC Dukla Jihlava: Škarek (Šťastný) – Vála, Huňáček, P. Slabý, Stark, Srnský, Havelka, Mareš – Jindra, Mejzlík "C", Oščádal "A", Strnad, Adam, Heinrich, Berka, J. Slabý, Hrbatý

    Rozhodčí: Josef Barek – Jan Čížek, Tomáš Krejčí
    bahis siteleri