Lotyšsko – Česko 1:2 (kon.) | Turecko – Nizozemsko 3:0 (kon.) | Wales – Izrael 0:0 (kon.)
Malta – Ázerbájdžán 2:2 (kon.) | Norsko – Chorvatsko 2:0 (kon.) | Island – Kazachstán 0:0 (kon.)
Bosna – Andorra 3:0 (kon.) | Kypr – Belgie 0:1 (kon.) | Itálie – Bulharsko 1:0 (kon.)
konec
Island
0:0 (0:0)
Kazachstán
Neděle 06.09.2015, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Island v dnešním utkání nepředvedl nikterak dobrý výkon, nicméně i remíza 0:0 s Kazachstánem stačí k potvrzení postupu na EURO 2016 do Francie!

    První poločas nabídl vcelku očekávanou podívanou! Od úvodních minut byla hra vcelku vyrovnaná, nicméně v průběhu hry se začal do šancí dostávat Island! Ve 33. a 34. minutě měl dvě obrovské příležitosti Sigurðsson, avšak nejprve zafungovala obrana Kazachstánu, poté brankář Pokatilov!

    Hned v úvodu druhého poločasu měl velkou šanci domácí Böðvarsson, který však Pokatilova nepřekonal. Na další vážnější šanci jsme čekali až do 72. minuty, kdy nebezpečně hlavičkoval opět Böðvarsson. Na další šanci jsem čekali marně, a utkání skončilo bezbrankovou remízou!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:38:24)
    Velká radost islandských fotbalistů po historicky prvním postupu na ME!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Ukrajinský tým rozhodčích nastavuje pouze jednu minutu nad rámec základní hrací doby! Míč je momentálně na polovině Kazachstánu, který kontroluje hru.
    89. Aron Gunarsson v samotném závěru dostal červenou kartu
     
    89
    Tak to je lehká komplikace pro Island! Na pravé straně chyboval při rozehrávce Sævarsson, a k míči se dostal Samat Smakov. Domácí kapitán tvrdě zajel do protihráče a zaslouženě dostává druhou žlutou kartu! Domácí kapitán však rozhodnutí hlavního rozhodčí nese velmi těžce!
     
    88
    Středopolař Islambek Kuat dostal na levou stranu skvělý centr od Logviněnka, nicméně hostující hráč se přes Skúlasona nedostal. Míč je momentálně u brankáře Halldórsona, který se chystá rozehrávat.
     
    87
    Myslím, že nejsem sám, kdo čekal trochu zajímavější závěr zápasu. Kazachstán kontroluje hru, a Island vyčkává. Doufejme, že ještě nějaká velká šance v závěru utkání přijde!
     
    86
    Kazachstán momentálně kontroluje hru na vlastní polovině a pokouší se šetřit čas. Island již není tak aktivní v napadání, což hostujícímu celku výrazně nahrává.
     
    85
    Až teď přichází první střídání islandského týmu v dnešním zápase! Trenérské duo posílá ze hry Jona Böðvarssona, který odvedl opravdu velmi dobrý výkon. Na jeho pozici přichází na posledních pár minut Vidar Kjartansson!
     
    84
    Ve středu hřiště vyhrál důležitý souboj s Merkelem domácí Böðvarsson, který dostal míč k Bjarnasonovi. Záložník Basileje mohl střílet, nicméně byl zdvojen, a akci musel zabrzdit.
     
    83
    Kazachstán se dokázal ubránit, míč ležet u brankáře Stase Pokatilova, který poslal dlouhý výkop na útočnou polovinu. Hostující celek dokázal dostat míč na zem, a momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    82
    Dlouhý výkop brankáře Halldórsona hledal ve středu hřiště Birkir Bjarnasson, který však hlavičkový souboj s Smakovem prohrál. Domácí hráč však dostal po zisku míč další šanci. Tentokrát se mu však povedlo odcentrovat, nicméně obrana Kazachstánu se dokázala ubránit!
     
    81
    Kazachstán kombinoval na útočné polovině, nicméně chyboval a Árnason vyslal Gunnarsona do protiútoku, nicméně domácí kapitán míč v souboji s Konysbajevem ztratil.
     
    80
    Aron Gunarsson teď ztratil nervy a dostává žlutou kartu! Nejdříve jeho rozehrávku blokoval Merkel, na to však hlavní rozhodčí nereagoval. Následně domácí kapitán poslal tvrdě k zemi Islambeka Kujata a dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    78
    Krásnou individuální akci předvedl na pravé straně Johann Guðmundsson, který přešel přes Sujumbajeva, a následně i přes Jurije Logviněnka. Kazašský stoper svého soupeře přistrčil, nicméně nedovolený zákrok se nepískal.
     
    77
    Na pravé straně vcelku lehce ztratil míč Sævarsson, a Kazachstán mohl jít do protiútoku. Střídající Merkel však nedokázal míč udržet. Následně se prezentoval další chybou Sævarsson na pravé straně.

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   20. Guðmundsson (ISL), 80. Gunnarsson (ISL) – 30. Džolčijev (KAZ), 64. Sujumbajev (KAZ), 71. Logviněnko (KAZ), 74. Merkel (KAZ)   89. Gunnarsson (ISL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:20.
    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, A. Skúlason – Guðmundsson, Gunnarsson, G.Þ. Sigurðsson, Bjarnason – Sigþórsson, Böðvarsson (85. Kjartansson).
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Guðjohnsen, Finnbogason, Sigurjónsson, Jónsson, Gíslason, Ó. Skúlason, Jónasson, Ottesen, Kjartansson, Bjarnason.

    Kazachstán: Pokatilov – Gorman, Logviněnko, Malij, Sujumbajev – Kuat, Smakov, Islamchan – Džolčijev (46. Merkel), Nusserbajev (76. Ščjotkin), Konysbajev.
    Náhradníci: Bojčenko, Sidelnikov – Ščjotkin, Kuantajev, Bejsebekov, Merkel, Dosmagambetov, Achmetov, Kukejev, Knižničenko, Darabajev, Ajtbajev.

    Rozhodčí: Aranovskij – Vojtjuk, Volodin (vš. Ukrajina)
    bahis siteleri