Lotyšsko – Česko 1:2 (kon.) | Turecko – Nizozemsko 3:0 (kon.) | Wales – Izrael 0:0 (kon.)
Malta – Ázerbájdžán 2:2 (kon.) | Norsko – Chorvatsko 2:0 (kon.) | Island – Kazachstán 0:0 (kon.)
Bosna – Andorra 3:0 (kon.) | Kypr – Belgie 0:1 (kon.) | Itálie – Bulharsko 1:0 (kon.)
konec
Island
0:0 (0:0)
Kazachstán
Neděle 06.09.2015, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
    89. Aron Gunarsson v samotném závěru dostal červenou kartu
     
    89
    Tak to je lehká komplikace pro Island! Na pravé straně chyboval při rozehrávce Sævarsson, a k míči se dostal Samat Smakov. Domácí kapitán tvrdě zajel do protihráče a zaslouženě dostává druhou žlutou kartu! Domácí kapitán však rozhodnutí hlavního rozhodčí nese velmi těžce!
     
    85
    Až teď přichází první střídání islandského týmu v dnešním zápase! Trenérské duo posílá ze hry Jona Böðvarssona, který odvedl opravdu velmi dobrý výkon. Na jeho pozici přichází na posledních pár minut Vidar Kjartansson!
     
    80
    Aron Gunarsson teď ztratil nervy a dostává žlutou kartu! Nejdříve jeho rozehrávku blokoval Merkel, na to však hlavní rozhodčí nereagoval. Následně domácí kapitán poslal tvrdě k zemi Islambeka Kujata a dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    76
    Island nestřídá, nicméně Kazachstán provádí již druhé střídání v tomto zápase! Trenér Jurij Krasnožhan stahuje ze hry Taňata Nuserbajeva, kterého nahrazuje na trávníku Ščjotkin!
     
    74
    Střídající Merkel velmi aktivně napadal islandskou rozehrávku. Stoper Kari Ármason však situaci zvládl, když si mohl zpětnou přihrvkou k brankáři Halldórsona. Následně se ve středu hřiště zdržoval hru právě Merkel, který dostává žlutou kartu!
    72. Nebezpečná hlavička Böðvarssona
     
    72
    Následnou standardní situaci rozehrál Gylfi Sigurðsson, který poslal povedený centr do vápna Kazachstánu. K hlavičce se dostal Jón Böðvarsson, jehož hlavička však letěl těsně mimo! Před brankou ještě zariskoval Konysbajev, který promáchl!
     
    71
    Na pravé straně se dalším ostrým nedovoleným zákrokem prezentoval Logviněnko, který poslal k zemi Böðvarssona a dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    64
    Tentokrát už se však píská, a rovnou je udělena žlutá karta! Gafuržan Sujumbajev opravdu velmi ostře zajel pod nohy Sigurdsona, který je naštěstí v pořádku. Zákrok byl však velmi nebezpečný, a žlutá karta je zcela zasloužená!
     
    49
    Na druhé straně mohl zahrozit také Kazachstán! Skvělou přihrávku mezi obránci poslal Konysbajev, který našel ve vápně střídajícího Merkela, ten to měl však na dlouhou nohu, a u míče byl první Halldórson!
    47. Velká šance Böðvarssona
     
    47
    Do první velké šance druhého poločasu se dostal domácí Lars Böðvarsson, který dostal přihrávku za obranu. Zakončoval však v tísni, a jeho zakončení nebylo dostatečně razantní. Pokatilov však dokázal míč vyrazit na rohový kop!
     
    46
    Hostující trenér Jurij Krasnožhan se hned na začátku druhého poločasu rozhodl pro první změnu. Ze hry odchází Bauržan Džolčijev, který v prvním poločase nepředvedl ideální výkon. Na jeho pozici přichází útočník Merkel.
     
    36
    Island opět těžil z dlouhého autu Skúlasona z levé straně. Ve vápně se dostal ke střele Sigurðsson, nicméně jeho rána vyla zablokována na rohový kop! Rozehrávku si vzal na starost právě Sigurðsson, který poslal do vápna zajímavý centr. Domácí hráči se dostal ke dvěma střelám, nicméně obě byly zablokovány!
    34. Tvrdou střelu Sigurðssona vyrazil skvělým zákrokem Pokatilov
     
    34
    Poslední minuty vycházejí Islandu výborně, a domácí tým si říká o vedení! Skvělý průnik obranou Kazachstánu předvedl Gylfi Sigurðsson, který se dostal i k ostré střelu, tu směřoval na zadní tyč. Výborný zákrok však vytáhl Pokatilov!
    33. Výborná příležitost Islandu
     
    33
    Výbornou práci odvedl na útočné polovině Sigþórsson, který obral o míč hostující Logviněnka a postupoval do vápna. Následný přízemní centr útočníka Nantes našel ve vápně Sigurðssona, který vystřelil zprvní, jeho rána však byla zablokována. Následně ještě pálil za vápnem opět Sigurðsson, nicméně tentokrát rána mířila mimo!
     
    30
    Džolčijev předvedl již několikátý nedovolený zákrok, tentokrát to bylo v souboji s Skúlasonem. Hlavní rozhodčí již tomuto hráči dával napomenutí, teď již přichází zasloužená žlutá karta!
    28. První zajímavá útočná akce domácího týmu
     
    28
    Výbornou individuální akci předvedl na levé straně Ari Freyr Skúlason, který obešel Gormana a poslal míč před branku! Sigþórsson to však měl velmi těžké, i tak se však dostal ke střele, která však na branku nemířila!
     
    20
    Island opět chyboval na útočné polovině, a Kazachstán se mohl dostat do protiútoku. Ten však zastavil Johann Guðmundsson, který poslal k zemi Baujržana Islamchana.

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   20. Guðmundsson (ISL), 80. Gunnarsson (ISL) – 30. Džolčijev (KAZ), 64. Sujumbajev (KAZ), 71. Logviněnko (KAZ), 74. Merkel (KAZ)   89. Gunnarsson (ISL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:20.
    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, A. Skúlason – Guðmundsson, Gunnarsson, G.Þ. Sigurðsson, Bjarnason – Sigþórsson, Böðvarsson (85. Kjartansson).
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Guðjohnsen, Finnbogason, Sigurjónsson, Jónsson, Gíslason, Ó. Skúlason, Jónasson, Ottesen, Kjartansson, Bjarnason.

    Kazachstán: Pokatilov – Gorman, Logviněnko, Malij, Sujumbajev – Kuat, Smakov, Islamchan – Džolčijev (46. Merkel), Nusserbajev (76. Ščjotkin), Konysbajev.
    Náhradníci: Bojčenko, Sidelnikov – Ščjotkin, Kuantajev, Bejsebekov, Merkel, Dosmagambetov, Achmetov, Kukejev, Knižničenko, Darabajev, Ajtbajev.

    Rozhodčí: Aranovskij – Vojtjuk, Volodin (vš. Ukrajina)
    bahis siteleri