Lotyšsko – Česko 1:2 (kon.) | Turecko – Nizozemsko 3:0 (kon.) | Wales – Izrael 0:0 (kon.)
Malta – Ázerbájdžán 2:2 (kon.) | Norsko – Chorvatsko 2:0 (kon.) | Island – Kazachstán 0:0 (kon.)
Bosna – Andorra 3:0 (kon.) | Kypr – Belgie 0:1 (kon.) | Itálie – Bulharsko 1:0 (kon.)
konec
Island
0:0 (0:0)
Kazachstán
Neděle 06.09.2015, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Island v dnešním utkání nepředvedl nikterak dobrý výkon, nicméně i remíza 0:0 s Kazachstánem stačí k potvrzení postupu na EURO 2016 do Francie!

    První poločas nabídl vcelku očekávanou podívanou! Od úvodních minut byla hra vcelku vyrovnaná, nicméně v průběhu hry se začal do šancí dostávat Island! Ve 33. a 34. minutě měl dvě obrovské příležitosti Sigurðsson, avšak nejprve zafungovala obrana Kazachstánu, poté brankář Pokatilov!

    Hned v úvodu druhého poločasu měl velkou šanci domácí Böðvarsson, který však Pokatilova nepřekonal. Na další vážnější šanci jsme čekali až do 72. minuty, kdy nebezpečně hlavičkoval opět Böðvarsson. Na další šanci jsem čekali marně, a utkání skončilo bezbrankovou remízou!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:38:24)
    Velká radost islandských fotbalistů po historicky prvním postupu na ME!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Ukrajinský tým rozhodčích nastavuje pouze jednu minutu nad rámec základní hrací doby! Míč je momentálně na polovině Kazachstánu, který kontroluje hru.
    89. Aron Gunarsson v samotném závěru dostal červenou kartu
     
    89
    Tak to je lehká komplikace pro Island! Na pravé straně chyboval při rozehrávce Sævarsson, a k míči se dostal Samat Smakov. Domácí kapitán tvrdě zajel do protihráče a zaslouženě dostává druhou žlutou kartu! Domácí kapitán však rozhodnutí hlavního rozhodčí nese velmi těžce!
     
    88
    Středopolař Islambek Kuat dostal na levou stranu skvělý centr od Logviněnka, nicméně hostující hráč se přes Skúlasona nedostal. Míč je momentálně u brankáře Halldórsona, který se chystá rozehrávat.
     
    87
    Myslím, že nejsem sám, kdo čekal trochu zajímavější závěr zápasu. Kazachstán kontroluje hru, a Island vyčkává. Doufejme, že ještě nějaká velká šance v závěru utkání přijde!
     
    86
    Kazachstán momentálně kontroluje hru na vlastní polovině a pokouší se šetřit čas. Island již není tak aktivní v napadání, což hostujícímu celku výrazně nahrává.
     
    85
    Až teď přichází první střídání islandského týmu v dnešním zápase! Trenérské duo posílá ze hry Jona Böðvarssona, který odvedl opravdu velmi dobrý výkon. Na jeho pozici přichází na posledních pár minut Vidar Kjartansson!
     
    84
    Ve středu hřiště vyhrál důležitý souboj s Merkelem domácí Böðvarsson, který dostal míč k Bjarnasonovi. Záložník Basileje mohl střílet, nicméně byl zdvojen, a akci musel zabrzdit.
     
    83
    Kazachstán se dokázal ubránit, míč ležet u brankáře Stase Pokatilova, který poslal dlouhý výkop na útočnou polovinu. Hostující celek dokázal dostat míč na zem, a momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    82
    Dlouhý výkop brankáře Halldórsona hledal ve středu hřiště Birkir Bjarnasson, který však hlavičkový souboj s Smakovem prohrál. Domácí hráč však dostal po zisku míč další šanci. Tentokrát se mu však povedlo odcentrovat, nicméně obrana Kazachstánu se dokázala ubránit!
     
    81
    Kazachstán kombinoval na útočné polovině, nicméně chyboval a Árnason vyslal Gunnarsona do protiútoku, nicméně domácí kapitán míč v souboji s Konysbajevem ztratil.
     
    80
    Aron Gunarsson teď ztratil nervy a dostává žlutou kartu! Nejdříve jeho rozehrávku blokoval Merkel, na to však hlavní rozhodčí nereagoval. Následně domácí kapitán poslal tvrdě k zemi Islambeka Kujata a dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    78
    Krásnou individuální akci předvedl na pravé straně Johann Guðmundsson, který přešel přes Sujumbajeva, a následně i přes Jurije Logviněnka. Kazašský stoper svého soupeře přistrčil, nicméně nedovolený zákrok se nepískal.
     
    77
    Na pravé straně vcelku lehce ztratil míč Sævarsson, a Kazachstán mohl jít do protiútoku. Střídající Merkel však nedokázal míč udržet. Následně se prezentoval další chybou Sævarsson na pravé straně.
     
    76
    Island nestřídá, nicméně Kazachstán provádí již druhé střídání v tomto zápase! Trenér Jurij Krasnožhan stahuje ze hry Taňata Nuserbajeva, kterého nahrazuje na trávníku Ščjotkin!
     
    75
    Zvláštní je, že trenérské duo Lagerbäck – Hallgrimsson na lavičce Islandu zatím nesáhlo k prvnímu střídání, neboť Island i nadále branku nevstřelil. Za této konstalace však remíza domácímu celku stačí!
     
    74
    Střídající Merkel velmi aktivně napadal islandskou rozehrávku. Stoper Kari Ármason však situaci zvládl, když si mohl zpětnou přihrvkou k brankáři Halldórsona. Následně se ve středu hřiště zdržoval hru právě Merkel, který dostává žlutou kartu!
     
    73
    Po levé straně postupoval do vápna Birkir Bjarnason, který si následně chtěl přehodit Nuserbajeva, který však vyskočil, a míč ho trefil do ramene. Domácí fanoušci se dožadovali odpískání penalty, to však hlavní rozhodčí neudělal.
    72. Nebezpečná hlavička Böðvarssona
     
    72
    Následnou standardní situaci rozehrál Gylfi Sigurðsson, který poslal povedený centr do vápna Kazachstánu. K hlavičce se dostal Jón Böðvarsson, jehož hlavička však letěl těsně mimo! Před brankou ještě zariskoval Konysbajev, který promáchl!
     
    71
    Na pravé straně se dalším ostrým nedovoleným zákrokem prezentoval Logviněnko, který poslal k zemi Böðvarssona a dostává zaslouženou žlutou kartu!
     
    70
    Stas Pokatilov poslal dlouhý odkop až na polovinu Islandu. Výborně si však počínal stoper Árnason, který poslal míč zprvní do středu na Bjarnasona, kterého poslal k zemi Kuat!
     
    68
    Tentokrát však Island zvolil jinou variantu řešení! Aron Gunnarsson poslal míč pro Gylfi Sigurðssona, který nasadil jesličky Gormanovi, nicméně do zakončení se nedostal.
     
    67
    Z levé strany vhazoval dlouhé autové vhazování kapitán Aron Gunnarsson, který dohodil až na penaltový puntík. V tomto prostoru se však nacházel stoper Logviněnko, který míč odhlavičkoval do zámezí. Gunnarsson si tak svůj hod zopakuje!
     
    66
    I rozehrávky rohového kopu se ujal Gylfi Sigurðsson, nicméně jeho centr odvrátila obrana Kazachstánu. Následně se za vápnem dostal k míči Bjarnason, který poslal centr na zadní tyč. Míš se snášel do branky, avšak na svém místě byl Pokatilov.
     
    65
    Z následné standardní situace Island branku Pokatilova neohrozil, nicméně před vápnem byl faulován Bjarnason a Island zahrával standardní situaci! Rozehrávky se ujal Gylfi Sigurðsson, nicméně jeho střelu srazil na rohový kop Logviněnko.
     
    64
    Tentokrát už se však píská, a rovnou je udělena žlutá karta! Gafuržan Sujumbajev opravdu velmi ostře zajel pod nohy Sigurdsona, který je naštěstí v pořádku. Zákrok byl však velmi nebezpečný, a žlutá karta je zcela zasloužená!
     
    63
    Island se dostal opět do kombinace na útočné polovině. Bjarnasson poslal míč na Böðvarsson, ke kterému se však velmi rychle přistoupil stoper Malij. Následně se míč odrazil do zámezí, domácí hráč se dožadoval rohového kopu, nicméně odkopávat se bude od branky Kazachstánu.
     
    62
    Další ostrý nedovolený zákrok! Aron Gunnarsson byl tvrdě dohrán Taňatem Nuserbajevem, avšak ani v tomto případě nebyl faul odpískán! Fanouškům Islandu se výroky rozhodčího příliš nelíbí.
     
    61
    Birkir Sævarsson hledal centrem na pravé straně Sigþórssona, který však po souboji s Jurijem Logviněnkem spadl. Hlavní rozhodčí však nedovolený zákrok neodpískal, což se domácím fanouškům vůbec nelíbilo.
     
    60
    Kazachstán se již dostává do své obranné fáze, a je jisté, že již pouze brání výsledek. Island momentálně kontroluje míč na vlastní polovině. Kazachstán však za polovinou hřiště nenapadá.
     
    59
    Rozehrávky se ujal Gylfi Sigþórsson, který mířil na přední tyč, nicméně Pokatilov nemusel zasahovat! Záložník Swansea napálil míč pouze do zdi!
     
    58
    Na hranici vápna se prezentoval nedovoleným zákrokem hostující Mark Gorman, který poslal k zemi Birkira Bjarnasona. Island tak má k dispozici zajímavou standardní sitauci!
     
    57
    Pomezní rozhodčí před malou chvílí zastavil postup obránce Birkira Sævarssona, který již nestihl míč na hrací ploše, což postřehl právě pomezní rozhodčí. Kazachstán tak může zamířit vpřed!
     
    56
    Domácí kapitán Aron Gunnarsson operoval s míčem na levé straně. Následně poslal vysoký centr do vápna, ten však dolétl pouze do míst, kde se nacházel stoper Logviněnko, který míč odhlavičkoval.
     
    55
    Levý obránce Ari Freyer Skúlason dostal skvělou přihrávku za obranu, nicméně se do zakončení nedostal, neboť byl faulovaný Kuatem. Dle názoru rozhodčího se však o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    54
    Island se tentokrát pokoušel o rychlý přechod do útoku. Středem hřiště postupoval Gunnarsson, který následně poslal dlouhý centr za obranu pro Sigþórssona, na toho byl však míč příliš dlouhý.
     
    53
    Po velké nepřenosti v útoku Islandu se hostující Kazachstán dostal do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Islamchan. Následně kazašský útočník poslal do vápna centr, který odvrátil Árnason.
     
    51
    Ari Freyer Skúlason hledal vysokým centrem na pravé straně Sævarssona, ten však nedokázal rychlý míč zpracovat, a ten mu unikl do zámezí. Kazachstán však o míč velmi rychle přišel. Navíc se ve středu hřiště prezentoval ostrým zákrokem Konysbajev, který poslal k zemi Guðmundssona. Žlutá karta však v tomto případě nepřišla.
     
    49
    Na druhé straně mohl zahrozit také Kazachstán! Skvělou přihrávku mezi obránci poslal Konysbajev, který našel ve vápně střídajícího Merkela, ten to měl však na dlouhou nohu, a u míče byl první Halldórson!
     
    48
    Následný rohový kop si vzal na starost Gylfi Sigurðsson, který poslal svůj centr na hranici malého vápna, kde si pro míč došel Pokatilov. Ve vzduchu však byla faulovaný Gunnarssonem.
    47. Velká šance Böðvarssona
     
    47
    Do první velké šance druhého poločasu se dostal domácí Lars Böðvarsson, který dostal přihrávku za obranu. Zakončoval však v tísni, a jeho zakončení nebylo dostatečně razantní. Pokatilov však dokázal míč vyrazit na rohový kop!
     
    46
    Hostující trenér Jurij Krasnožhan se hned na začátku druhého poločasu rozhodl pro první změnu. Ze hry odchází Bauržan Džolčijev, který v prvním poločase nepředvedl ideální výkon. Na jeho pozici přichází útočník Merkel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl vcelku očekávanou podívanou! Od úvodních minut byla hra vcelku vyrovnaná, nicméně v průběhu hry se začal do šancí dostávat Island! Ve 33. a 34. minutě měl dvě obrovské příležitosti Sigurðsson, avšak nejprve zafungovala obrana Kazachstánu, poté brankář Pokatilov!

    Island zatím branku nevstřelil, nicméně fanoušci doufají, že se to zlomí ve druhém poločase, který začne přibližně v 21:48!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na levé straně operoval s míčem Sujumbajev, který nadýchaným centrem hledal na hranici vápna Islamchana. Vysoký stoper Árnason však malého Islamchana předskočil a míč poslal do bezpečí.
     
    45
    K další hlavičce se dostal domácí útočník Kolbeinn Sigþórsson, který však mířil nad branku. Hlavní rozhodčí navíc nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Rozehrávky se ujal tradičně Gylfi Sigþórsson, kterému se však tentokrát centr nepodařil, a Kazachstán míč dokázal odvrátit. Následně se však domácí tým do vápna vrátil, a nebezpečnou ránu vyslal Sigþórsson, obrana hostů však dokázala pokus zablokovat.
     
    43
    Gunnarsson je již za postranní čárou, a vypadá to, že by měl pokračovat. Následnou standardní sitauci rozehrál Árnason, jehož centr se však neujal. Kombinace Islandu však pokračovala, a centr Savarssona z pravé straně odvrátila obrana Kazachstánu na rohový kop!
     
    42
    Tvrdý úder schytal v souboji s Daujržanem Islamchanem domácí kapitán Aron Gunnarsson, kterého kazašský útočník trefil loktem do obličeje. Hlavní rozhodčí však v tomto případě žlutou kartu neudělil!
     
    41
    Po delší době se ke kombinaci na útočné polovině dostal také Kazachstán. Tu však přerušil hvizd hlavního rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok Nusserbajeva, který poslal k zemi Árnasona.
     
    40
    Toho se ujal Ari Freyer Skúlason a opět z něj vzniklo nebezpečí! Míč propadl za vápno k Guðmundssonovi, jehož tečovaná rána však proskákala vedle levé tyče branky Pokatilova. Následný rohový kop rozehrál Sigþórsson, jeho centr však odvrátila obrana Kazachstánu.
     
    39
    Kombinaci Islandu na chvíli zastavil hostující Džolčijev, který poslal ve středu hřiště k zemi Birkira Bjarnasona. Žlutou kartu hostující hráč v tomto případě neviděl. Island pokračoval v kombinaci, nicméně z levé straně se nedokázal odcentrovat Boovarsoson. Následuje autové vhazování!
     
    37
    Na trávníku navíc zůstal ležet hostující Baujržan Islamchan, kterého odvádí lékaři za postranní čáru. Následně zahrával Island dlouhý aut z levé strany, který však obranu Kazachstánu neohrozil!
     
    36
    Island opět těžil z dlouhého autu Skúlasona z levé straně. Ve vápně se dostal ke střele Sigurðsson, nicméně jeho rána vyla zablokována na rohový kop! Rozehrávku si vzal na starost právě Sigurðsson, který poslal do vápna zajímavý centr. Domácí hráči se dostal ke dvěma střelám, nicméně obě byly zablokovány!
    34. Tvrdou střelu Sigurðssona vyrazil skvělým zákrokem Pokatilov
     
    34
    Poslední minuty vycházejí Islandu výborně, a domácí tým si říká o vedení! Skvělý průnik obranou Kazachstánu předvedl Gylfi Sigurðsson, který se dostal i k ostré střelu, tu směřoval na zadní tyč. Výborný zákrok však vytáhl Pokatilov!
    33. Výborná příležitost Islandu
     
    33
    Výbornou práci odvedl na útočné polovině Sigþórsson, který obral o míč hostující Logviněnka a postupoval do vápna. Následný přízemní centr útočníka Nantes našel ve vápně Sigurðssona, který vystřelil zprvní, jeho rána však byla zablokována. Následně ještě pálil za vápnem opět Sigurðsson, nicméně tentokrát rána mířila mimo!
     
    32
    Island však velmi dobře zapracoval, a v krátkém časovém sledu se dostal k druhému rohému kopu v zápase. Rozehrávky se opět ujal Sigurðsson, kterému se tentokrát centr podařil. Míč propadl do středu vápna, nicméně nikdo z domácích se do zakončení nedostal.
     
    31
    První rohový kop domácího celku rozehrál Gyfli Sigurðsson, který však svůj první centr nekopl dobře. Na zadní tyči se k hlavičce nedsotal Skúlason, a míč vylétl u vápna ven.
     
    30
    Džolčijev předvedl již několikátý nedovolený zákrok, tentokrát to bylo v souboji s Skúlasonem. Hlavní rozhodčí již tomuto hráči dával napomenutí, teď již přichází zasloužená žlutá karta!
     
    29
    Výkop brankáře Stase Pokatilova nebyl příliš povedený, a Konysbajev míč na hrací ploše již nestihl. Island se tak opět dostal velmi lacině k míči, a kombinuje na vlastní polovině.
    28. První zajímavá útočná akce domácího týmu
     
    28
    Výbornou individuální akci předvedl na levé straně Ari Freyr Skúlason, který obešel Gormana a poslal míč před branku! Sigþórsson to však měl velmi těžké, i tak se však dostal ke střele, která však na branku nemířila!
     
    27
    Islandskou rozehrávku zastavil nedovoleným zákrokem Sujumbajev, který poslal k zemi Guðmundsson při zpracování míče. Island však velmi rychle rozehrál a míří vpřed!
     
    26
    Hostující Baujržan Islamchan si naběhl na levou stranu, odkud poslal krásný centr do vápna, která našel Konysbajeva. Tomu však nesedlo zpracování a míč ztratil, nicméně myšlneka od Islamchana parádní!
     
    24
    Následně posílal z pravé straně hodně dlouhé autové vhazování Sævarsson, který našel ve vápně Sigþórssona. Útočník Nantes se však provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Džolčijevem, a je po akci!
     
    23
    Na levé straně se dokázal dobře uvolnit Ari Freyer Skúlason, který však velmi brzo odcentroval a domácí útočníci nestihli doběhnout do vápna. Kazašský stoper Logviněnko však poslal míč do zámezí!
     
    22
    I další rozehrávka Kazachstánu skončila u obránců Islandu, kteří chytře poslal míč k brankář Halldórsonovi. Ten se však rozhodl nevykopávat, a rozehrál míč zpět ke stoperům, kteří míří rychle na útočnou polovinu.
     
    21
    Následné standardní situace se ujal Nusserbajev, nicméně Kazachstán velmi rychle míč ztratil. Na druhé straně velmi tvrdě bojoval o míč právě Guðmundsson, který se však dle názoru rozhodčí v souboji s Sujumbajevem provinil nedovoleným zákrokem.
     
    20
    Island opět chyboval na útočné polovině, a Kazachstán se mohl dostat do protiútoku. Ten však zastavil Johann Guðmundsson, který poslal k zemi Baujržana Islamchana.
     
    18
    Také bída! K míči se opět dostal Kazachstán, a do zajímavého úniku se po levé straně dostal Džolčijev, který nezakončoval, nýbrž poslal přihrávku pso Nusserbajeva, jehož slabá rána však Halldórsona nepřekonala!
     
    17
    O další dlouhý pas za obranu Islandu se pokoušel hostující Jurij Logviněnko, který však svůj centr přetáhl, a brankář Hannes Halldórson měl skutečně jednoduchou práci. Uvidíme, jak se předvedou při rozehrávce Islanďané.
     
    16
    Rozehrávka Logviněnka příliš přesná nebyla, nicméně to se dá říci i o rozehrávce Islandu, tudíž je u míče znovu obrana Kazachstánu, která směrem vpřed rozhodně nespěchá!
     
    15
    Po delší době vidíme postupnou kombinaci Kazachstánu, který začíná svůj útok na vlastní polovině. Výborně však napadá útočná dvojice Islandu, který svému soupeři rozehrávku neulehčuje.
     
    14
    Na levé straně svedl ostrý souboj domácí Böðvarsson s Markem Gormanem. Domácí fanoušci se dožadovali odpískání nedovolené zákroku, toho se dočkali, nicméně ukrajinský rozhodčí odpískal faul islandského hráče.
     
    13
    Na druhé straně se Kazachstán do zakončení nedostal. Hra byla přerušna po ostrém nedovoleném zákroku hostujícího Bavržana Džolčijeva, který sáhl do obličeje Skúlasona.
     
    13
    Po chybné hlavičce hostujícího hráče se ve vápně dostal k míči domáíc Birkir Bjarnason, který se pokoušel dostat míč před branku. Centr středopolaře Basileje však našel pouze rukavice brankář Pokatilova.
     
    12
    Sigþórsson se dostal k míči opět ve středu hřiště. Tentokrát roztáhl hru na levou stranu, kam naběhl Skúlason. Jeho přetažený centr však přelétl všechny ve vápna. Na hrací ploše míč stihl Savarsson, a Island pokračuje v kombinaci.
     
    11
    Island se mohl dostat do prvního protiútoku, nicméně ve středu hřiště se ocitl v obležení protihráčů Sigþórsson, který chytře poslal míč zpět ke stoperům, kteří začínají novou útočnou akci domácího celku.
     
    10
    Zajímavou přihrávku na levou stranu dostal hostující Sujumbajev, který byl v obležení dvou protihráčů, i tak se pokoušel najít elegantní patičkou ve středu hřiště Nusserbajeva. Míč však zachytil Bjarnason, který s míčem míří vpřed.
     
    9
    První standardní situaci pro Kazachstán rozehrál Islamchan, který poslal svůj centr do levé strany vápna. K hlavičce se však Logviněnko nedostal. Následně se za vápnem dostal k míči opět Islamchan, který vyslal první ránu tohoto zápasu. Halldórson však mohl zůstat v klidu, neboť míč skončil mimo branku!
     
    7
    Na polovině hřiště byl ostře poslán k zemi Kolbeinn Sigþórsson, který momentálně obléká barvy francouzského Nantes. Útočným faulem se provinil středopolař Smakov. Island však u míče dlouho nezůstal, neboť pár sekund poté fauloval také Gunarsson.
     
    6
    Kazachstán však ve svém přechodové fázi není vůbec přesný. To před malou chvílí předvedl Smakov, který svou přihrávku na Konysbajeva neposlal přesně, a míč skončil u brankář Halldórsona.
     
    5
    Zajímavý průnik do vápna podnikl domácí Bjarnason, nicméně prostor na centr od hostujích stoperů nedostal. Následně Island přenesl hru na pravou stranu, kde se nacházel Guomundsson, ten však při pokusu o centr podklouzl, a míč skončil v zámezí.
     
    5
    Hostující Sujumbajev svou rozehrávkou pořádně zahnal stoper Logviněnka, který musel hodně zabrat, aby míč stihl zpracovat. Vše však zvládl a Kazachstán může pokračovat ve svém útoku.
     
    4
    O zajímavou kombinaci se pokoušel na pravé straně Island. Akci rozběhl Sævarsson, který si chtěl narazit s Gunnarssonem. Zpracování však pravému obránci Islandu nevyšlo, a míč skončil v zámezí!
     
    3
    Domácí celek přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Guðmundsson. Jeho postup však zastavil obránce Sujumbajev. Následně se Kazachstán pokoušel dostat míč za obranu na Nusserbajeva, ten však míč na hrací ploše nestihl.
     
    2
    Po nepřesné rozehrávce domácího týmu se k míči dostal hostující Kazachstán. Autové vhazování však Gormanovi příliš nevyšlo, a poslal míč přímo na nohu Skúlasona. Island tak začíná kombinovat na vlastní polovině.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Aranovskij z Ukrajiny právě zahájil dnenší utkání! Úvodní výkop měli k dispozici domácí Island, který se pokoušel vést svůj první útok přes pravou stranu, tak se však nacházel Džolčijev, který poslal míč do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, A. Skúlason – Guðmundsson, Gunnarsson, G.Þ. Sigurðsson, Bjarnason – Sigþórsson, Böðvarsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Guðjohnsen, Finnbogason, Sigurjónsson, Jónsson, Gíslason, Ó. Skúlason, Jónasson, Ottesen, Kjartansson.

    Kazachstán: Pokatilov – Gorman, Logviněnko, Malij, Sujumbajev – Kuat, Smakov, Islamchan – Džolčijev, Nusserbajev, Konysbajev.
    Náhradníci: Bojčenko, Sidelnikov – Ščjotkin, Kuantajev, Bejsebekov, Merkel, Dosmagambetov, Achmetov, Kukejev, Knižničenko, Darabajev, Ajtbajev..
     
    Příjemný páteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Fotbalové ligy v Evropě se opět na pár dnů zastavily a na řadě je reprezentační přestávka! My se společně zaměříme na duel skupiny A, ve kterém se střetne Island s Kazachstánem. Úvodní výkop je naplánován na Laugardalsvöllur v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    ISLAND
    Island je jednoznačně největší překvapení letošní kvalifikace! Po sedmi utkáních je ostrovní stát na prvním místě tabulky A, na svém kontě má již osmnáct bodů, a pokud dnes zvítězí, zajístí si vstupenku do Francie! Soupeřem je však Kazachstán, který umí potrápit favority.

    Islandu se v tomto roce jednoznačně daří! Na úvodu se představil právě v Kazachstánu, kde po velmi dobrém výkonu zvítězil jasně 3:0. Následovalo přátelské utkání s Estonskem, do kterého trenér Lagerbäck nenasadil nejsilnější sestavu, výsledek 1:1 však Island nemusel mrzet. V dalším utkání doma Island sehrál důležitou bitvu s Českou Republikou. Prohrával, nicméně skóre dokázal otočit na 2:1, a udělal důležitý krok k postupu! Ve čtvrtečním utkání navíc dokázal uspět i v Nizozemsko, kde se radoval z výhry 1:0! Pokud dnes zvítězí, má cestu do Francie volnou!
     
    KAZACHSTÁN
    Kazachstán byl již od rozlosování považován na outsidera skupiny, což tak skutečně je. Kazaši jsou na poslední příčce tabulky A, na svém kontě mají pouze jeden bod! Kazachstán však ve většině zápasů dokázal držet krok s většimi týmy, nicméně na body nedosáhl. Dnes však přijíždí na Island v roli jasného outsidera, neboť domácí celek bude chtít vyhrát a postoupit do Francie!

    Kazachstán má v letošním roce za sebou kvalifikační utkání s Islandem, ve kterém prohrál 0:3. Následující dvě přátelská utkání s Ruskem a Burkinou Faso skončily bezbrankovou remízou. Následně sehrál Kazachstán vyrovnané utkání doma s Tureckem, nicméně v 83. minutě rozhodl Arda Turan! I v posledním utkání Kazaši předvedli svou kvalitu. V Plzni ještě do 74. minutě vedli 0:1, poté však dvakrát poslal míč do sítě Milan Škoda, který rozhodl o výhře domácích.

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   20. Guðmundsson (ISL), 80. Gunnarsson (ISL) – 30. Džolčijev (KAZ), 64. Sujumbajev (KAZ), 71. Logviněnko (KAZ), 74. Merkel (KAZ)   89. Gunnarsson (ISL)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:20.
    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, A. Skúlason – Guðmundsson, Gunnarsson, G.Þ. Sigurðsson, Bjarnason – Sigþórsson, Böðvarsson (85. Kjartansson).
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Guðjohnsen, Finnbogason, Sigurjónsson, Jónsson, Gíslason, Ó. Skúlason, Jónasson, Ottesen, Kjartansson, Bjarnason.

    Kazachstán: Pokatilov – Gorman, Logviněnko, Malij, Sujumbajev – Kuat, Smakov, Islamchan – Džolčijev (46. Merkel), Nusserbajev (76. Ščjotkin), Konysbajev.
    Náhradníci: Bojčenko, Sidelnikov – Ščjotkin, Kuantajev, Bejsebekov, Merkel, Dosmagambetov, Achmetov, Kukejev, Knižničenko, Darabajev, Ajtbajev.

    Rozhodčí: Aranovskij – Vojtjuk, Volodin (vš. Ukrajina)
    bahis siteleri